Skip to content

You are viewing the date archive for december2008.

Jullov på Hemtrender

Nu tänker jag ta mig ett litet jullov för några dagar här på bloggen. Snart är det ju jul och långhelg. Då skall jag passa på att bara ta det lugnt, mysa med sambon, äta pepparkakor, dricka glögg, slå in julklappar, öppna julklappar, dansa runt granen, äta knäck, ta sköna promenader, äta julbord, titta på Kalle Anka m.m. m.m.
Så tills nästa gång får ni ha…
 
en toppen skön Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Önskar lilla jag =)


                                                                              Foto: aftonbladet.se

Leave a Comment

Julinspiration från Jellybean

Ett inlägg med röd julinspiration från Jellybean. Visst är faten snygga? Jellybean har så många olika snygga färger till sina produkter och de har skarpa färger som verkligen är enligt mig vrålsnygga. Tyvärr är inte min ekonomi där ännu så jag kan köpa allt jag skulle vilja ha men drömma kan man ju… Apropå det så kan man ju fråga sig om det är någon idé att fortsätta drömma om min önskelista. Hmm. 

Tack alla som mailade och kommenterade mitt förra inlägg. Kul att höra från en bråkdel av er iallafall. Tack!


                                                                                                       Foto: Jellybean.se
Leave a Comment

Vem är du?

Märkligt nog har det blivit så att ju fler som läser bloggen, desto färre inlägg får jag. Denna höst har besökarna blivit fler och fler men bloggen får inte fler kommentarer för det. Lite märkligt. Så nu vill jag veta vem Du är som läser detta inlägg, vad Du skulle vilja läsa mer av här på Hemtrender, vad Du tycker är roligast! Skicka mig gärna ett mail (hemtrender@google.com) eller lämna en kommentar. 
Så hör nu av dig till mig på ett eller annat vis! Jag är nyfiken =)


Foto: Flick.com, Santa Claus
Leave a Comment

Julmys i sovrummet

Jag tycker Sköna Hem publicerar så fina och inspirerande  bilder i varje nummer. Detta mysiga julpyntade sovrum är inrett av Marie Wärme. Det innehåller mycket stickat, broderat och sytt och många sköna kuddar. En säng jag gärna skulle vakna upp i på julaftonsmorgon, med en ny Sköna Hem tidning och frukost på sängen.. (sambon, läser du detta ?!) Hoppas på en frukost iallafall kan man ju.
 

 
Foto: Skönhem.se, fotograf Martin Cederblad

Leave a Comment

Spara julens glasflaskor

Vid jul kan det bli mycket glöggdrickande, julmust och kanske några flaskor vin. Istället för att slänga iväg alla glasflaskor så kan man ju spara dem och ha till både vasar till solitärer eller som ljustakar. På bloggen Design*Sponge läste jag om att de sågat av flaskor till olika höjder. Hur man gör kan du läsa mer om här.
En snygg idé men även bra i recykling hänseende. Kanske t o m skulle kunna vara ett juklapps tips om man gör tre flaskor i olika höjder med ett snyggt band runt om dem.


Foto: designspongeonline.com
Leave a Comment

Jag vann!

Helt galet. Jag som aldrig vinner annars har nu faktiskt lyckats vinna det hemliga paketet med Linum produkter som Sandra hade i en tävling på Vitdesign.se. Kommer som en tidig julklapp, som ett paket på posten som det heter.
Ska bli kul att se vad det är!

Leave a Comment

Färg: Saffran

Fick igår en Trendspaning från Alcro om en av vinterns färger: Saffran. Namnet Saffran kommer från det arabiska namnet för den gula färgen; zahfaran. Att den upplevs som behaglig är svärtan som den kulörstarka färgen har. En av Sveriges främsta stylister, Lotta Agaton (Tips, spana in hennes hemsida!) har på fotot nedan spaymålat med Saffran, en av de 35 kulörerna i Alcros kollektion ad.08.

Själv börjar jag tycka om gult mer och mer (se bara på min blogg!) . Minnet av det inte så vackra rummet hos föräldrarna som gick helt i gult håller väl på att blekna och nya gula toner håller på att skapa ha begär, så som Saffran.  

Foto: Alcro.se
Leave a Comment

Sparsmakad jul

Helgen bestod ju som sagt av att julpynta i lägenheten med tomtar, pynt, krukor, adventsljustakar med mera. Det mesta i färgen rött. MEN jag såg dessa bilder från Sköna Hem och även om jag tycker om färg så måste jag ändå säga att dessa bilder var väldigt snygga! Enkelt och snyggt OCH juligt men ändå inte något rött alls. Snyggt.

 

Foto: Skönhem.se

Leave a Comment