diesel börjar med inredning

2008-07-30 @ 09:03:20
hörde en liten fågel som viskade i mitt öra att varumärket diesel till hösten kommer att vidga sina vyer och börja med inredning. kul tycker jag. blir spännande att se vad de kommer att erbjuda. jag tjikade runt på deras hemsida men de hade ingen info om detta ännu. vi får hjälpas åt att hålla ögonen öppna!  i och med pridefestivalen som pågår just nu så kändes bilden lite extra lämplig denna vecka.
/blomman


foto:diesel.com

TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-27 @ 19:18:58
tack vare frida som skriver inredningsbloggen husmusen fick jag höra om dessa annorlunda tapeter. de ändrar färg efter temperaturen. enligt hemsidan yatzer är de designade av Shi Yuan. tapeterna reagerar på värme. de ändrar färg om man rör dem eller om temperaturen i rummet förändras. mycket annorlunda tapeter. hursomhelst är nu min lilla annorlunda tapetvecka över. imorgon är det jobb igen. men bara två veckor kvar tills den efterlängtade semestern startar. ha en skön kväll.

/blomman


foto: yatzer.com


 


TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-27 @ 18:58:34
måste givetvis skriva om Mr Perswall också. tapetföretaget som trycker digitaltryckta tapeter där jag tillbringade fem lärorika månader nu under våren. visar några få smakprov från mr perswall. men grejen är ju med dem att man kan trycka precis vad man vill till en tapet i non-woven material. bara fantasin som sätter gränserna! om man skulle vilja göra en egen fototapet så är kvadratmeterpriset 495 kronor och mr perswalls tjänst kan du nå genom de flesta färgfackhandlare. kolla in deras snygga hemsida för mer info.
/ blomman


foto:mrperswall.se

TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-27 @ 11:29:01
äntligen har vi lite skönt sommarväder. har inte blivit så mkt bloggande de senaste dagarna då jag istället varit ute i den sköna solen. men nu kommer ytterliggare en tapet. återigen en tapet som ser helt ofarlig ut med sitt barockmönster. men titta lite närmare på denna tapet. hmm. kanske något för sovrummet? de heter rendezvous och är designade av Atelier Blink här är länken till sida jag fann dem, finns några fler för er som blev extra nyfikna. 
/blomman


foto: vlaemsch.be

TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-24 @ 11:06:51
kolla in vårens kollektioner från Decor Maison.  DM Accessories och DM Photo. ett helt nytt koncept och tänkande för att klä sina väggar. när man tapetserar behöver man ju inte klä ett helt rum eller en hel fondvägg. varför inte klä bara två våder i ett rum? jag visar nedan några få bilder men för mer inspiration klicka gärna på länkarna DM Accessories och DM Photo så kommer du direkt till deras presssidor. själv är jag speciellt förtjust i ramen. skulle passa i min hall med en spegel i. jo, och hattstället, det vill jag ha. skulle vara perfekt i min trånga hall eftersom den bara är en våd.  
/blommanfoto: DM Accessories

TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-22 @ 13:25:36
när jag surfade runt på internet efter veckans tema. så hittade jag denna tapet. light-emitting wallpaper, alltså en ljusutstrålande tapet. med Jonas Samson's high-tech light-emitting wallpaper så är det möjligt att använda en tvådimensionell slät yta som ljuskälla istället för en 3D. så länge tapeten är "avstängd" är den omärklig som en källa av ljus. istället utger den sig för att vara en tapet. för mer information (om jag inte rikigt kunde förklara på bästa sätt eller så) så titta in på hans hemsida jonassamson.
/blommanfoto: jonassamson.com

TEMA: annorlunda tapeter

2008-07-21 @ 17:06:45
denna vecka drar jag igång en ny temavecka. jag kommer visa ett antal annorlunda och ovanliga tapeter. under 2008s fem första månader tillbringade jag mycket tid på ett stort tapetföretag, som en del av min utbildning. det var en otroligt lärorik tid och jag fick en inblick i tapetbranschen. under den tiden fick jag nys om veckans första tapeter. ser ut som ett ofarligt barock mönster men när man tittar lite närmare så ser man alla dessa myror. inget för den insektsrädda. tapeten heter antíque och är den vinnande tapeten i designtävlingen "New Walls, please! 2007. för fler designprylar tjika in på sidan Gam plus fratesi.
/blomman


foto:gamplusfratesi.com

ni har väl inte missat

2008-07-20 @ 21:11:17
min nya ikon. ikonen till bloggkoll.se. genom att klicka på den så kan du enkelt och smidigt börja prenumerera på min blogg. så får du se direkt när jag skrivit något nytt inlägg! nu ska jag fortsätta med min bok from style a to zoe. imorgon börjar en ny vecka. det blir full fart på jobbet och jag kommer dra igång en ny temavecka här på bloggen. om vad får du hålla utkick på imorgon. så missa inte.
/blomman


sommarfest - trädgården

2008-07-20 @ 15:38:00
om man inte har nära till en sandstrand (vilket jag inte har) så kan man istället passa på att inbjuda nära och kära till trädgårdsfest. visst finns det inga liljekonvaljer kvar för säsongen men det blommar mycket annat just nu. de söta små askarna kan man vika själv, klicka här för instruktioner om hur de viks ihop. ge dem till gästerna som en liten goddiebag. hemsidan som jag fann bilderna på tipsade om att lägga i gröna marmelad kulor i dem. men jag röstar för ett annat val. varför inte choklad?
/blomman


foto: svenska.yle

sommarfest - västkusten

2008-07-20 @ 15:31:00
nu måste jag sluta längta efter hösten trendrapporter, inredningsinköp och äventyr. istället kommer jag tipsa om några sköna sommardukningar. för än så länge erbjuder sommaren många helger som man kan bjuda in vännerna till fest. först ut är en stranddukning som får iallafall mig att bli sugen på fest. om bara solen kunde titta fram. de inspirerande bilderna fann jag på sidan svenska.yle.
/blomman
foto: svenska.yle

längtar till höstens trendrapporter

2008-07-19 @ 10:54:04
men tills dess så får man väl hålla sig till godo med några av sommarens godbitar. det är ju alltid så i inredningsbranschen att man vill ligga ett steg före. och nu är det hög tid för butikerna att plocka in höstprylarna efter sommarens reor. men i väntan så visar jag några sommar pressbilder från spira som får påminna mig om att (även om inte vädret visar det) så spirar nu högsommaren egentligen. ha en skön helg!
/blomman


foto: spirainredning.se

appropå roliga krokar

2008-07-17 @ 14:10:13
så tyckte jag dessa var lite snygga. i min hall finns det tre stora garderober som slukar det mesta. men det kan vara snyggt att ha någon krok på väggen. just för att det är snyggt. dessa orangea krokarna är designade av Louise Hederström och du kan kan kolla in denna sida för att hitta var du kan köpa dem.
/ blomman


foto: mazeint.nu

fick min bok idag också

2008-07-16 @ 22:02:00

idag fick jag äntligen min bokbeställning, boken style a to zoe, blir o börja läsa den ikväll. men nu först favoritprogrammet project runway!
/blomman


det händer mycket på krok fronten

2008-07-16 @ 21:56:02
dessa händer fann jag på den amerikanska hemsidan gnr8 som har mycket roliga designprylar. händerna är designade av Harry Allen och de kan användas som krok, nyckelskål, tvålkopp eller annat. jag tycker de var lite coola. en hand i hallen som alltid håller i nycklarna skulle vara väldigt lämpligt så man slipper springa runt i hela lägenheten på morgonen och leta efter dem. eller ett pekfinger som tar skinnjackan när man kommer hem. de är kul tycker jag!
/blommanfoto: gnr8.biz

otroligt snygga lampor

2008-07-14 @ 20:40:14
jag nämnde förra veckan att jag är väldigt sugen på en fatboy. tänkte ha den i ett hörn i vardagsrummet. visst vore en av dessa golvlampor riktigt snyggt bredvid? och så under självklart en hög med inredningstidningar. eller kanske en av skrivbordslamporna som ett nytt inköp till lägenhetens inspirationsrum (datarum låter så tråkigt). kommer finnas många inredningsprylar att investera i till hösten! de riktigt snygga lamporna kan man hitta på hemsidan poshliving av märket signal.
/blommanfoto: poshliving.se

tapeter som tavlor

2008-07-13 @ 21:33:41
under fem av 2008.s första månader gjorde jag en del av min utbildning lärande i arbete på ett stort tapetföretag. tiden där fick mig att öppna ögonen för hur många olika användningsområden det finns för tapeter. de behöver inte bara pryda en vägg. t.ex. kan man göra ursnygga tavlor. enkelt kan man sätta en bit tapet i en ram och få en snygg tavla. men sen är det ju inte så kul att behöva köpa en helt ny rulle när man bara behöver en liten bit. men nu har jag hittat en sida där man kan beställa en meter långa tapetprover för 20 kronor och de två första får man gratis. mycket bra. klicka här så kommer ni till sidan jag tänker på.
själv surfade jag runt på sidan och insåg att det finns galet mycket snygga tapeter så jag måste surfa runt lite till innan jag kan bestämma mig.
/blomman 

saknar nya ikeakatalogen

2008-07-10 @ 14:10:00
jag bara undrar när IKEA katalogen kommer. jag vill ha den. helst igår. så jag kan drömma mig bort till höstens inköp.  dem måste väl komma denna vecka? hoppas jag iallafall. är trött på den gamla 08:an.
/blomman


foto:google.se

jag vill ha en fatboy

2008-07-09 @ 19:20:38
igår var jag och spanade en stund i inredningsbutiker. då såg jag en hög med fatboys. jag har länge suktat efter en stor mysig fåtölj att läsa mina tidningar i. men nu börjar jag sakta ändra mig så smått. en svart fatboy i ett hörn med en hög med inredningstidningar bredvid skulle nog inte vara så pjåkigt. tyvärr så ligger prislappen på dryga 2000kr. men till hösten skulle jag nog kunna klara det. så ngr månader till får jag nog allt drömma. fortsätta drömma om min blivande fatboy. /blomman

foto: handladesign.se

style a to zoe

2008-07-07 @ 22:32:00
ny vecka. med en alltid lika seg måndag. iallafall måndagmorgon. men nu är det bara fem veckor kvar till semestern. skönt. ikväll roa jag mig med att beställa hem lite läslektyr inför semstern. jag läser inte ofta böcker men det händer att jag tar mig igenom ngr böcker på sommarens lediga dagar. hem i brevlådan inom kort kommer bland annat style a to zoe: the art of fashion, beauty & everything glamour. skriven av rachel zoe. en hollywood stylist som stylar demo moore, cameron dias och lindsey lohan med flera. det står att hon i boken förutom stiltips även skall ge tips på hur  man kan dekorera sitt hem med en smal budget. hmm. det kan ju bli spännande. om jag får ngr bra tips får ni veta i min minirecension när jag läst klart den.
/blomman


foto: google.se

TEMA: sänggavel

2008-07-06 @ 18:46:48
appropå skapa stämning i sängkammaren så finns det ju alltid denna säng vid namn Doin it. den är designad av Ellen Van de Graaf. prislappen ligger på drygt 47 000kr och finns att köpa på furnish.se.


TEMA: sänggavlar

2008-07-04 @ 22:29:39
när jag surfade runt hitta jag denna sänggavel. lite rolig så. man kan ju även skriva något romantiskt, ett citat eller annat ovanför sängen. kanske något som skapar stämning? vad vet jag?
/ blomman


foto: google.se

TEMA: sänggavlar

2008-07-04 @ 19:34:23
denna sänggavel har sofia med bloggen me and my home gjort och jag fick lägga den till min temasamling. det är en otroligt mysig och unik sänggavel som är gjord av två gamla grindar. hur mysig som helst. antingen om man tar gamla och gör iordning dem eller om man väljer att göra ett helt nytt i kanske lacksvart. väldigt inspirerande hursomhelst!
/blommanfoto: blogg.meandmyhome.se

tävling - marimekkoskål

2008-07-03 @ 23:00:21
tjika in här för chans att vinna =)


TEMA: sänggavlar

2008-07-03 @ 17:35:49
sir elton är namnet på denna svarta sänggavel i akrylplast, finns även i vitt. den vita sänggaveln lady babsy är också i akrylplats. båda är designade av Myrica Bergqvist för märket Myrica design. priset för båda sänggavlarna är 5 100 kronor och finns för inköp på pid.se. om man inte vill lägga denna slant på en ny sänggavel så kan säkert designen inspirera till att själv skapa något av en playwoodskiva och en såg. som jag sa innan, det är bara kreativiteten som behövs och viljan då kanske.
/blomman
foto: pid.se

Jenny Martinsson