Skip to content

You are viewing the date archive for juli2008.

diesel börjar med inredning

hörde en liten fågel som viskade i mitt öra att varumärket diesel till hösten kommer att vidga sina vyer och börja med inredning. kul tycker jag. blir spännande att se vad de kommer att erbjuda. jag tjikade runt på deras hemsida men de hade ingen info om detta ännu. vi får hjälpas åt att hålla ögonen öppna!  i och med pridefestivalen som pågår just nu så kändes bilden lite extra lämplig denna vecka.
/blomman


foto:diesel.com
Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

tack vare frida som skriver inredningsbloggen husmusen fick jag höra om dessa annorlunda tapeter. de ändrar färg efter temperaturen. enligt hemsidan yatzer är de designade av Shi Yuan. tapeterna reagerar på värme. de ändrar färg om man rör dem eller om temperaturen i rummet förändras. mycket annorlunda tapeter. hursomhelst är nu min lilla annorlunda tapetvecka över. imorgon är det jobb igen. men bara två veckor kvar tills den efterlängtade semestern startar. ha en skön kväll.

/blomman

foto: yatzer.com


 

Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

måste givetvis skriva om Mr Perswall också. tapetföretaget som trycker digitaltryckta tapeter där jag tillbringade fem lärorika månader nu under våren. visar några få smakprov från mr perswall. men grejen är ju med dem att man kan trycka precis vad man vill till en tapet i non-woven material. bara fantasin som sätter gränserna! om man skulle vilja göra en egen fototapet så är kvadratmeterpriset 495 kronor och mr perswalls tjänst kan du nå genom de flesta färgfackhandlare. kolla in deras snygga hemsida för mer info.
/ blomman


foto:mrperswall.se

Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

äntligen har vi lite skönt sommarväder. har inte blivit så mkt bloggande de senaste dagarna då jag istället varit ute i den sköna solen. men nu kommer ytterliggare en tapet. återigen en tapet som ser helt ofarlig ut med sitt barockmönster. men titta lite närmare på denna tapet. hmm. kanske något för sovrummet? de heter rendezvous och är designade av Atelier Blink här är länken till sida jag fann dem, finns några fler för er som blev extra nyfikna. 
/blomman


foto: vlaemsch.be
Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

kolla in vårens kollektioner från Decor Maison.  DM Accessories och DM Photo. ett helt nytt koncept och tänkande för att klä sina väggar. när man tapetserar behöver man ju inte klä ett helt rum eller en hel fondvägg. varför inte klä bara två våder i ett rum? jag visar nedan några få bilder men för mer inspiration klicka gärna på länkarna DM Accessories och DM Photo så kommer du direkt till deras presssidor. själv är jag speciellt förtjust i ramen. skulle passa i min hall med en spegel i. jo, och hattstället, det vill jag ha. skulle vara perfekt i min trånga hall eftersom den bara är en våd.  
/blomman

foto: DM Accessories

Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

när jag surfade runt på internet efter veckans tema. så hittade jag denna tapet. light-emitting wallpaper, alltså en ljusutstrålande tapet. med Jonas Samson’s high-tech light-emitting wallpaper så är det möjligt att använda en tvådimensionell slät yta som ljuskälla istället för en 3D. så länge tapeten är "avstängd" är den omärklig som en källa av ljus. istället utger den sig för att vara en tapet. för mer information (om jag inte rikigt kunde förklara på bästa sätt eller så) så titta in på hans hemsida jonassamson.
/blomman


foto: jonassamson.com

Leave a Comment

TEMA: annorlunda tapeter

denna vecka drar jag igång en ny temavecka. jag kommer visa ett antal annorlunda och ovanliga tapeter. under 2008s fem första månader tillbringade jag mycket tid på ett stort tapetföretag, som en del av min utbildning. det var en otroligt lärorik tid och jag fick en inblick i tapetbranschen. under den tiden fick jag nys om veckans första tapeter. ser ut som ett ofarligt barock mönster men när man tittar lite närmare så ser man alla dessa myror. inget för den insektsrädda. tapeten heter antíque och är den vinnande tapeten i designtävlingen "New Walls, please! 2007. för fler designprylar tjika in på sidan Gam plus fratesi.
/blomman


foto:gamplusfratesi.com

Leave a Comment

ni har väl inte missat

min nya ikon. ikonen till bloggkoll.se. genom att klicka på den så kan du enkelt och smidigt börja prenumerera på min blogg. så får du se direkt när jag skrivit något nytt inlägg! nu ska jag fortsätta med min bok from style a to zoe. imorgon börjar en ny vecka. det blir full fart på jobbet och jag kommer dra igång en ny temavecka här på bloggen. om vad får du hålla utkick på imorgon. så missa inte.
/blomman

Leave a Comment

sommarfest – trädgården

om man inte har nära till en sandstrand (vilket jag inte har) så kan man istället passa på att inbjuda nära och kära till trädgårdsfest. visst finns det inga liljekonvaljer kvar för säsongen men det blommar mycket annat just nu. de söta små askarna kan man vika själv, klicka här för instruktioner om hur de viks ihop. ge dem till gästerna som en liten goddiebag. hemsidan som jag fann bilderna på tipsade om att lägga i gröna marmelad kulor i dem. men jag röstar för ett annat val. varför inte choklad?
/blomman

foto: svenska.yle
Leave a Comment

sommarfest – västkusten

nu måste jag sluta längta efter hösten trendrapporter, inredningsinköp och äventyr. istället kommer jag tipsa om några sköna sommardukningar. för än så länge erbjuder sommaren många helger som man kan bjuda in vännerna till fest. först ut är en stranddukning som får iallafall mig att bli sugen på fest. om bara solen kunde titta fram. de inspirerande bilderna fann jag på sidan svenska.yle.
/blommanfoto: svenska.yle

Leave a Comment