Skip to content

You are viewing the date archive for november2008.

Första Advent

Idag är det första Advent och första ljuset i Adventssljustaken är tänt. Helgen har bestått av precis som många andra säkert, att göra julfint, tända adventljusstakar och stjärnor, äta pepparkakor och julstäda. Men även för mig en heldag i Göteborg med vännerna och julklappsshopping. Hoppas ni också haft en skön helg. Imorgon börjar nedräkningen, 24 dagar kvar till jul!
Här kommer min To Do list, inför julen 2008:
 • Ta in en gran
 • Ordna alla julklappar
 • Baka knäck
 • Så in alla julklappar
 • Klä granen
 • Dricka glögg
 • Skriva julklappsrim
 • Göra torkade apelsinklyftor
 • Göra julkort
 • Skicka julkort
 • Baka pepparkakor
 • Göra julgranspynt av pepparkakor
 • Hänga upp amaryllis i fönstret

Foto: Flickr.com, av Vimesy

Leave a Comment

Förändra snabbt & enkelt med Wallstickers

Ferm Living är ett namn jag tycker mig se mer och mer av. När jag våren 2008 gjorde min praktik på Mr Perswall fick jag för första gången höra om dem och se deras kollektion. Även om wallstickers varit på tapeten ett tag nu så är det trots allt så galet enkelt att förändra ett rum på. Ferm Living tycker jag har många av de snyggaste på marknaden och man kan bland annat köpa deras snygga wallstickers på inreda. com.

 

Foto: Ferm Living

Leave a Comment

Trend: stubbig inredning

För två års sedan var jag med och byggde en monter på en julmässa. Vi använde oss av trästubbar som min snälla pappa hade donerat. Vi hade stubbarna till att placera saker på och för att skapa en mysig känsla i montern.
Nu tycker jag mig se stubbar växa upp lite överallt i inredningsbranschen. Nedan är ett par pallar som har stubbar till ben från holländska Perscentrum Wonen. Visst ger det en mysig känsla!

Foto: Perscentrum Wonen
5 Comments

Ny tapetkollektion: Eco Culture

Eco tapeter har släppt många snygga kollektioner den senaste tiden. Själv har jag en rulle med denna blå tapet från kollektionen Lotus som ligger hemma och väntar på uppmärksamhet.
Den nya kollektionen vid namn Eco Culture kommer till återförsäljarna nu i slutet av november och är minst lika snygg som de tidigare. Eco Culture sägs enligt pressrealesen vara en spännande kollektion med en mix av olika kulturer. Kollektionens färger och mönster har hämtats från hela världen.
Jag tycker dessutom att de lyckats med pressbilderna då de är mycket inspirerande!

 


Foto: Pressbilder från Eco.se
Leave a Comment

Är vi redo för svart gran julen 2008?

I år kan man inte enbart köpa gröna granar. Företaget Flowers som säljer konstgjorda blommor och växter över hela Sverige genom sin webshop har i år även svarta, vita och rosa granar.

Fram t o m lördag denna vecka kan man även köpa dem till 15% rabatt, tjika in på  artflowers.se för att veta mer.  Själv tycker jag att den svarta är tuffast och skulle vara riktigt snygg med matta röda kulor i och polkagrisstänger!

Skulle du kunna tänka dig en svart gran..?


Foto: Flowers
Leave a Comment

En söndag med ljusparty och pälsdrömmar

Idag har jag tagit ett långpromenad med en vän och pratat igenom gårdagskvällens partaj och krogbesök. Kom nyss hem från ett Ljusparty hos en annan vän. Riktigt mysigt. Nu ska jag tilbringa resten av kvällen i soffan med sambon och saknar nu denna päls att krypa ihop under. 2008 har det ju återigen varit väldigt trendigt med päls. En del väljer äkta andra väljer fejk. Jag väljer fejk och gärna denna från Svanefors vars julgardiner jag visade tidigare i veckan. Pläden och de mjuka kuddarna finns hos återförsäljare runt om i Sverige och listan för din närmaste butik hittar du här


Foto: Pressbilder från Svanefors

Leave a Comment

Santas hos Kosta Boda

Kosta Boda är som jag nämnde Sveriges äldsta glasbruk.
Det kommer ständigt nytt från det Småländska glasbruket och denna vinter har de dessa två nyheter designade av Kjell Engman. Båda från serien Catwalk Santas, om du vill se fler nyheter, klicka in här.

Foto: Pressbilder Kostaboda
Leave a Comment

Min önskelista – Lyx

Om jag skulle få önska mig precis vad jag vill i inredningsväg så skulle jag just idag skicka ett brev till jultomten med….

1. Ägget – antingen i brunt eller i svart skinn, pris omkring 50 000kr

2.  Fyra stycken gula Myran stolar, pris cirka 12 000kr

3. Pendel PH50, designad av Louis Poulsen, pris 4 995kr

4. Konst av Jesper Zacco, Lilla Bronx, pris 2 150kr

lillabronx andyland 221

5. The Block Lamp, designad av Harri Koskinen


Foto från: Designonline.se, RUM21.se
Leave a Comment

Shoji, ny serie rumsavdelare.

Bor ni precis som jag i hyresrätt och då inte kan montera upp en vägg hursomhelst. Eller har du kanske två barn som delar ett rum.
Företaget Lundbergs lanserar nu en ny serie med rumsavdelare och skjutdörrar vid namn Shoji. Med Shoji kan man enkelt, snabbt och ekonomiskt förändra ett rum. Nedan ser ni några av rumsavdelarna från sortimentet och för att veta mer så klicka in här. Själv så har jag och sambon ett väldigt stort vardagsrum som jag länge velat dela av på något sätt. Shoji känner jag är ett bra alternativ. Får ta upp detta i nästa inredningssamtal med sambon.
Ha en skön torsdag!

 


Foto: Pressbilder
från Lundbergs
Leave a Comment

Vacker vinterkollektion från Svanefors

I höstas gjorde jag ett inlägg om Svanefors. Textilföretaget med bas i Torestorp som har gardiner, plädar, löpare, kökshanddukar m.m.
Nu har de släppt sin vinterkollektion och nedan ser ni några godbitar från den. Bilderna är för övrigt mycket vackra och jag börjar riktigt längta till att få ta fram julen hemma i lägenheten. För fler vackra bilder och återförsäljare i din stad, titta in på Svanefors hemsida.

      
 
Foto: Pressbilder från Svanefors
Leave a Comment