Kategorier
Inredningstrender

trend 2009 – djur & människo-porträtt

med motiveringen att vi människor blir mer och mer ensamma, samlar vi på oss desto mer porträtt på människor och djur i våra hem genom statyer, krokar, tavlor, tapeter, porslin osv. motiveringen kände jag var lite skrämmande men jag håller absolut med om att det finns mycket porträtt på djur i inredningsvärlden idag och det skulle inte förvåna mig om det kommer mer på människor 2009. om det är för att vi känner oss ensamma eller inte låter jag vara osagt.
visar nedan några få små glimtar på vad som finns idag som pekar på denna trend.

tapet kollektionen Fornasetti från Cole & Son kan ju inte många missat med de olika porträtten. små människofigurer som krokar från Designtorget. på djursidan finns bland annat en Vildhäst i keramik från LOB design och ett rådjur från åhlens.

Vad tror du? Beror trenden på att vi känner oss ensamma?

0 svar på ”trend 2009 – djur & människo-porträtt”

guud så intressant, hmm det tål att tänka på men varför inte. Vi i västvärlden har länge saknat umgänge och närhet, det är ju ingen nyhet och det är klart att det måste ta ett uttryck någonstans. Det är vad som fascinerar mig med design, arkitektur, konst och även mode – dess förmåga att spegla oss och det samhälle vi lever i.

För övrigt var tapeten riktigt snygg! Cole & son dock, det låter som farligt för plånboken.:)

Härlig Helg!

Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *