Skip to content

You are viewing the date archive for september2008.

TEMAVECKA: annorlunda sittmöbler

denna Stitch Chair är skapad av designern Adam Goodrum från Australien. den är designad för att kunna vikas ihop till en minimal storlek och finns i färgerna vit, blå, gul, grå, röd och svart. MEN om du verkligen vill vara unik och vågar så satsa på den tuffa med alla färgerna kombinerade. om du vill veta mer om the Stitch Chair så spana in denna hemsida.
/blomman


foto: cappellini.it
Leave a Comment

TEMAVECKA: annorlunda sittmöbler

äntligen dags för en ny temavecka. ett riktigt kul tema! nämligen annorlunda sittmöber. jag kommer samla ihop ett gäng möbler som är annorlunda, trendiga och roliga och förhoppningsvis inspirerande.
först ut denna vecka är stolarna His and Her som är skapade av den fantastiska (enligt mig) designer och arkitekten Fabio Novembre, från Italien. han gör otroliga saker, kommer troligtvis att visa mer av hans sittmöbler denna vecka, om du inte kan vänta så klicka in här för hans hemsida. men visst är stolarna otroliga…? jag är helt såld!
/blomman

foto: novembre.it

Leave a Comment

däckåtervinning: malaysia vs sverige

Giving & Livings gummikorgar och krukor hade ju i våras mycket uppmärksamhet och syntes mest överallt tycker jag. och det är bra, alltid bra med återvinning. läste på Bagaren & Kockens hemsida att det varje år blir ett överskott på 280 miljoner däck i världen. vilken siffra. endast 20 % av världens däck återanvänds.
när jag nu i somras gick på stranden på en ö i norra malaysia så fick jag syn på en annan form av återvinning av däck. användes här som en soptunna utanför bungalowsen. och kommer ni ihåg i somras när jag blogga om pallarna gjorda av däck? hur som helst är återvinning enligt mig det absolut hetaste just nu! leve recykling =)
/blomman

                                                                      foto: bagaren&kocken.se samt privata

Leave a Comment

mönstrat eller praktiskt svart.

den högkvalitativa möbeltillverkaren O H Sjögren tillverkar denna snygga soffa vid namn Howard. den finns på room.se för inköp. visst är den snygg? jag och sambon är denna höst i köpa-ny-soffa tankar men vi kommer nog inte våga något med mönster. kanske svart, kanske grå. ofarligt men praktiskt.
/blomman


foto: room.se
Leave a Comment

ny produktion av skriet (?)

kunde inte motstå att visa detta mästerverk =). bilden finns på flickr.com och Edvard Munchs Skriet är här skapad i chokladglass. kul! förövrigt är chokladglass det godaste som finns!
/blomman

foto: flickr.com
Leave a Comment

fina lökar till köksbordet

igår gjorde jag ett försök att bjuda sambon på en trerätters. gick sådär. huvudrätten med sambal oelek blev fruktansvärt stark och efterrätten som skulle bli en pudding/mousse historia skar sig och blev mest en gröt. jaja. sambon blev glad att jag försökte iallafall. husomhelst, när jag handlade igår till denna middag så passade jag på att även köpa några fina, stora, röda lökar. de står nu och pryder mitt köksbord tillsammans med min persilja som lyckats klara sig hela sommaren. om jag inte minns fel så kommer de med lite vatten i glasen snart att skjuta skott. kan vara lite mysigt nu när det mesta ute rustar för vintern.
/blomman

ps. jag vet att jag inte är en superfotograf, men det är kul och jag lär mig för varje bild=)


foto: privat
4 Comments

te älskare med dåligt morgonhumör (?)

nästan varje kväll avslutar jag med en stor kopp te. oftast grönt. som jag har i min alldeles för stora favoritmugg. nu på höstkanten tycker jag om att även ta en kopp på morgonen. men tyvärr är inte mitt morgonhumör det bästa och kommunikationen med sambon går då oftast sådär. därför hitta jag denna lösning. en kopp doppad (antar jag) i någon form av svart tavelfärg med en medföljande tavelkrita. genom dem skulle jag och sambon kunna utföra morgonens kommunikation med varandra lite mer smärtfritt förhoppningsvis. ungefär, han skriver; mer ost? jag svarar; ne. mer behöver det inte vara innan 8.am liksom. muggen finns på roligaprylar. pris 89kr. tjika in där om ni också tycker det  verkar vara en smart idé!
/blomman 
 

 


foto: roligaprylar.se
5 Comments

en saga för vuxna

fick ett tips från Irene Gimmersta, marknadsansvarig på Decor Maison att de nu har lanserat en ny kollektion, vid namn Saga. enligt pressrealesen innehåller kollektionen både starka och dova kulörer och mjuka och drömlika former som kan associerars till såväl österländsk mystik som västerländska äventyr. för hela pressrealesen och fler bilder kolla in deras hemsida. i samma hus som Decor Maisons huvudkontor så utförde jag ju min 6 månaders långa praktik i våras och jag kommer ihåg när Irene berättade om brainstormingen kring denna kollektion. och när mönstren färgsattes. och nu är den här!
/blomman

ps. ser ni vilka två sagor dessa pressbilder syftar på?


foto: decormaison.se
3 Comments

mateus firar födelsedag med att ge ut bok.

mateus firar denna hösten 15 år. födelsedagen till ära ger de ut en bok ”Mateus. We are”. på hemsidan lovar de att boken skall ge inspiration till sköna dukningar. åtta personer med olika bakgrund skall visa sina dukningar och berättar samtidigt om projekten i sina liv. boken finns här om ni vill ladda ner den och skapa en egen uppfattning. för övrigt så tycker jag att hemsidan bjuder på en hel del inspirerande bilder. nedan ett litet axplock.
/blomman

foto: mateus.se
Leave a Comment