Skip to content

You are viewing the date archive for april2009.

Tips: ny tidning från Sköna hem

På sommarhalvåret så konsumerar jag ännu fler tidningar än annars och det brukar vara ganska många. Nu finns Sköna hem Sommar & Outdoor living för inköp för prislappen 59kr. Om du vill beställa den så den kommer till din brevlåda, så klicka dig vidare här. Jag tycker mycket om Sköna Hem och jag längtar starkt efter sommarmånaderna så ett inköp av denna är nog inte omöjligt, nu när det vankas långhelg och allt!
Leave a Comment

Nyhet: till kökets disktrasa

Fick i dagarna ett pressmeddelande om en disktrashållare. Hmm tänkte jag. Men Magisso som den heter är faktiskt snygg och verkar praktisk också (den kan gömma den gula, rosa eller blå disktrasans eländiga uppsyn). Men jag tycker ändå att priset var ganska högt för att jag själv skulle nappa men jag kan ju tipsa er! Disktrashållaren har ett magnetfäste som fästs på insidan av diskhon med starka dubbla magneter (en på insidan och en på utsidan av hon). Den kommer säljas på Cervera och prislappen är 449 kr i rostfritt stål och 229 kr i plast.

 

                        

Foto: pressbilder från Margisso


 

 

Leave a Comment

Nyfiken på vad som händer på Möbelmässan i Milano?

Möbelmässan i Milano är årets höjdpunkt för många i branschen. På mässan som pågår detta veckoslut samlas formgivare, inköpare, designers och inrednings- butiker. Alla har ju inte möjlighet att besöka detta mecka (som jag bland andra) så därför finns det ställen vi får  spana in för att hålla oss updated.  Det händer ju givetvis mycket på mässområdet men det sker också många aktiviteter runt omkring, här kommer en liten lathund för oss som inte hade möjlighet att göra ett besök:

Vill du läsa om mässan och dess utställare, klicka dig in här.

Husmusen, Frida Berglund trendspanar åt Beckers nya hem och finns på plats, läs henne blogg här.

Stefan Nilsson från Trendgruppen skriver en blogg och finns nu på mässan, bloggen kan du läsa här.

Residence har en blogg och skriver om mässans aktiviteter, läs här.

Leave a Comment

Skålar från Filippa K hos Rörstrand.

Skålar i två modeller med sex mönster lanseras denna vår av Rörstrand, designade av Filippa K. Hösten 2003 kom Filippas K´s första muggar genom samarbetet med Rörstrand och följetongen med muggar har varit succe sedan dess. Nu lanseras dessa skålar, de kommer finnas i butik från vecka 19. Priserna på dem är 169kr för den lilla och 189kr för den större. Jag skulle gärna investera i tre små och ha tillsammans, en för godis, en för nötter och en för frön. Jag får vänta någon vecka tills jag kan se dem ”live”.


Foto: pressbild från Rörstrand
Leave a Comment

Josef Frank uppdaterat av Cilla Ramnek

Fann den här snygg bilden av en lapptäcks- och volang hysteri. Det är konstnären och formgivaren Cilla Ramnek som genom Svenkt Tenn visade upp sin version av Josef Frank. Ett galet lapptäcke av Josef Frank mönstrade tapeter på väggen och en duk men otaliga volanger av mönstrade tyger. Ingen duk jag skulle vilja ha hemma men en kul idé som jag aldrig sett tidigare! Nu ska jag och sambon ta en kvällspromenad, så himla fint väder!

god_ide
Foto: Elle Interiör, foto Karin Björkquist

Leave a Comment

Återvinning på hög nivå.

Iri5 är en konstnär som skapar porträtt av bland annat Bob Dylan en-bart med kasettband. Hon gör även konstverk av gamla böcker, kortlekar, tidningar och kreditkort. Så här säger hon om sitt arbete:
It feels great to work with strange, older materials. Things that have a mind of their own. Most everything I use has been thrown away or donated at some point. Past its prime, like some of the finest things in the world.
Jag säger; jag beundrar kreativa människor! Ha en skön tisdag =)

Bob Dylan portrait © 2009 iri5

Leave a Comment

Minilyx & Måndagsbestyr.

Jordgubbar med keso på balkongen efter jobbet, det är minilyx det!
Ikväll småstädar jag lite granna och plockar upp presenterna från festen i lördags. Jag fick ett X antal vinflaskor, många roliga presentkort till restauranger och Liseberg bland annat och så fick jag denna skål från Orrefors, Chrystal Flower, designad av Jan Johansson. Så snygg, blev väldigt glad för denna!
Nu får jag väl fortsätta med mina måndagsbestyr, ha en skön kväll!

Foto: pressbild från Orrefors
Leave a Comment

Work lamp

Work Lamp är lampan som flyttat ut från garaget och förskönats med guld (eller stål) färg och uppdaterats så vi nu kan ha arbetslampan i hemmet. Work Lamp är designad av Form Us With Love och finns för inköp på designonline.se. Prislappen är 1250kronor. Skulle vara tuff i lägenhetens kreativitetsrum, snyggt med två hängandes i fönstret.

Foto: lånat från designonline.se
Leave a Comment

80-tals fest med färg!

Visst blir man glad av detta foto?
Min helg har enbart handlat om en stor 80-tals fest som jag och mina tre vänner hade ihop. Vi fyra fyller 25 i dagarna och det firades med en 100 års fest. Festen innehöll 80 gäster, lekar, mat, kladdkaka, 250 ballonger, 80-tals kläder och 80-tals musik. En riktigt lyckad kväll =)
Detta foto som jag hittade på Elle Interiör känner jag beskriver gårkvällens alla galna färger på kläderna i en inredningsbild. Nu är jag super trött, sängen nästa!

palett_01
Foto: Elle Inteiör, av Anette Uhlén, foto: Magnus Anesund
Leave a Comment