Skip to content

You are viewing the date archive for januari2009.

Nyhet hos Iittala: Birds-by-Penttinen

Iittala har även släppt lös några nya fåglar i fågelkollektionen Birds-by-Penttinen. Det är den tredje fågelkollektionen som nu får utökning. Fåglarna är formgivna av den unga finska designern Anu Penttinen. De nya fåglarna som nu sluter upp med flocken heter Apple Pie, Sweet Marenque och Cloud-9. Nedan ser ni kollektionens tidigare skapelser. De nya finns i butik vecka 17.


Foto: pressbilder från Iittala
Leave a Comment

Nyhet hos Iittala: Origo Mix

Igår var det pressvisning på Iittalas nya produkter för 2009. En av nyheterna är Origo Mix. Serien Origo är en en populär bordskollektion som 2009 firar sitt 10 års jubileum. Formgivaren är den argentisk-födde Alfredo Häberli, som har skapat alla nio färgstarka kollektioner under åren. Kollektionen inför 10 års jubileumet skall vara en mix av alla tidigare färgkombinationer, därav namnet. De fem populäraste pjäserna i bordskollektionen kommer att ges ut i Origo Mix och finns i butik vecka 10.


Foto: pressbildern från Iittala
Leave a Comment

Exklusiva bilder från Normann Copenhagen

Fick idag ett mail från Michael Rying på Normann Copenhagen som hade läst mitt inlägg tidigare i veckan om deras nya satsning för 2009. Att tillsammans med danska designers skapa möbler. Han var snäll och skickade samtidigt några bilder som inte tidigare är publicerade. En liten smygtitt helt enkelt! Som jag skrev tidigare i veckan så visas inte hela kollektionen föränn på Stockholm Furniture Fair i februari. Men visst verkar kollektionen lovande!


Foto: lånade från Normann Copenhagen
Leave a Comment

Nya kollektioner hos Your Wallpaper

För några veckor sedan fick jag en inbjudan till lanseringen av Your Wallpapers nya kollektioner med flertalet svenska designers. Tyvärr kunde jag inte komma men det verkade vara en lyckad kväll igår och det hade varit kul att vara där! 
Men jag hade sedan tidigare redan fått en glimt live på en av tapeterna som Lisa Bengtsson designat. Jag träffade ju henne på Formex och bakom fåtöljen på bilderna glimtar tapeten fram och hon berättade om projektet för mig. Om du vill se de andra designade tapeterna så spana in Your Wallpapers hemsida.


Foto: privat & pressbild från your wallpaper
Leave a Comment

Älvor hos Casual Living

Så här på tisdagskvällen kommer nu ett litet shoppingtips. Det är dessa söta älvor som passar bra både till balkongen, verandan eller i hemmet. De är i gjutjärn och finns nu att köpa på Casual Living. för 249kr. Har själv tidigare inte varit så mycket för änglar och älvor som har funnits mycket i butikerna den senaste tiden men  jag börjar verkligen ändra mig. Dessa älvor var fina tycker jag! De kommer från Australien och serien har namnet The Iron Fairies. Om du vill se mer älvor så klicka dig in på Casual Living.

Leave a Comment