Skip to content

You are viewing the date archive for januari2009.

Nyhet hos Iittala: Birds-by-Penttinen

Iittala har även släppt lös några nya fåglar i fågelkollektionen Birds-by-Penttinen. Det är den tredje fågelkollektionen som nu får utökning. Fåglarna är formgivna av den unga finska designern Anu Penttinen. De nya fåglarna som nu sluter upp med flocken heter Apple Pie, Sweet Marenque och Cloud-9. Nedan ser ni kollektionens tidigare skapelser. De nya finns i butik vecka 17.


Foto: pressbilder från Iittala
Leave a Comment

Nyhet hos Iittala: Origo Mix

Igår var det pressvisning på Iittalas nya produkter för 2009. En av nyheterna är Origo Mix. Serien Origo är en en populär bordskollektion som 2009 firar sitt 10 års jubileum. Formgivaren är den argentisk-födde Alfredo Häberli, som har skapat alla nio färgstarka kollektioner under åren. Kollektionen inför 10 års jubileumet skall vara en mix av alla tidigare färgkombinationer, därav namnet. De fem populäraste pjäserna i bordskollektionen kommer att ges ut i Origo Mix och finns i butik vecka 10.


Foto: pressbildern från Iittala
Leave a Comment

Exklusiva bilder från Normann Copenhagen

Fick idag ett mail från Michael Rying på Normann Copenhagen som hade läst mitt inlägg tidigare i veckan om deras nya satsning för 2009. Att tillsammans med danska designers skapa möbler. Han var snäll och skickade samtidigt några bilder som inte tidigare är publicerade. En liten smygtitt helt enkelt! Som jag skrev tidigare i veckan så visas inte hela kollektionen föränn på Stockholm Furniture Fair i februari. Men visst verkar kollektionen lovande!


Foto: lånade från Normann Copenhagen
Leave a Comment

Nya kollektioner hos Your Wallpaper

För några veckor sedan fick jag en inbjudan till lanseringen av Your Wallpapers nya kollektioner med flertalet svenska designers. Tyvärr kunde jag inte komma men det verkade vara en lyckad kväll igår och det hade varit kul att vara där! 
Men jag hade sedan tidigare redan fått en glimt live på en av tapeterna som Lisa Bengtsson designat. Jag träffade ju henne på Formex och bakom fåtöljen på bilderna glimtar tapeten fram och hon berättade om projektet för mig. Om du vill se de andra designade tapeterna så spana in Your Wallpapers hemsida.


Foto: privat & pressbild från your wallpaper
Leave a Comment

Älvor hos Casual Living

Så här på tisdagskvällen kommer nu ett litet shoppingtips. Det är dessa söta älvor som passar bra både till balkongen, verandan eller i hemmet. De är i gjutjärn och finns nu att köpa på Casual Living. för 249kr. Har själv tidigare inte varit så mycket för änglar och älvor som har funnits mycket i butikerna den senaste tiden men  jag börjar verkligen ändra mig. Dessa älvor var fina tycker jag! De kommer från Australien och serien har namnet The Iron Fairies. Om du vill se mer älvor så klicka dig in på Casual Living.

Leave a Comment

Kvällsaktivitet: Städning

Då var måndagens arbetspass över och jag har precis kommit hem. Men ingen ro och vila ikväll för ikväll står det städning på schemat. Igår var jag på IKEA och blev vårinspirerad, och handlade en del, kan aldrig gå in där utan att inte komma ut med ngt. Sedan var jag på Plantagen och köpte nya växter, gröna schefflera och färgsprakande cerise primula. Så ikväll blir det städning, gardiner skall bytas och det skall bli vår i lägenheten! Om det ändå kunde bli det ute snart också…


Foto: lånat från rd.com

3 Comments

Dimensions hos DecorMaison

Tapetföretaget DecorMaison kom innan jul ut med information om deras nya kollektion Dimensions. Den nya kollektionens tapeter lurar ögot och bidrar till att skapa nya dimensioner i rummet och skall enligt pressrealesen ha "ett tredimensionellt formspråk som skall leda fantasin bortom tid och rum". Tapeterna kommer i finnas i butik i februari, så nästa vecka skall du kunna hitta dem i närmaste butik. Klicka in på DecorMaisons hemsida om du vill se hela kollektionen. Min favorit är mönstret nedan, speciellt det färgglada, en tapet som gör att man kan ta upp vilken annan färg man vill i rummet. Perfekt!


Foto: Decormaison.se

Leave a Comment

Möbler hos Normann Copenhagen

Kommer ni ihåg för några veckor sedan då jag skrev att Normann Copenhagen kommer starta något helt nytt 2009? Jag skrev om vilka designers som var med i projektet men visste inte då vad det handlade om. Nu vet jag. Läste idag på Husmusen och sedan på deras hemsida om det nya projektet. Normann Copenhagen skall lansera en möbelkollektion. Kollektionen kommer att visas för första gången på Stockholm Furniture Fair i februari. Ska bli kul att se kollektionen från det danska designföretaget. Men redan nu kan vi ta en liten smygtitt: 


Foto: lånat från normanncopenhagen.com
2 Comments

Åhléns nya mönster 2009

Åhléns designtävling 2008 fick 157 bidrag men det var endast tre som kunde vinna och vinnarmönstren ser ni ovan. Namnen på mönstren är In the fig tree, Hildasia och Fantastic. De kommer alla tre att synas på produkter i Åhléns sortiment under 2009. Ni som vill veta mer om Birger Lipinski, Boel Jansson och Kicki Edgren Nyborg, de som ligger bakom mönstren, ni kan klicka er in in här.

I eftermiddag åker jag ut till landet och tänkte ha en långhelg hos föräldrarna och bara ta det lugnt. Är faktiskt lite osäker på internetuppkopplingen där så tills nästa inlägg: Ha en skön helg!

Foto: ahlens.com

2 Comments

Höganäs Keramik firar 100 år!

I februari kommer Höganäs Keramik lansera årets kollektioner. Ska bli kul att se hur de ser ut, vilka färger och former det blir.  Själv har jag ett antal kaffekoppar i skåpet från Höganäs, i svart. Tycker om dem väldigt mycket och de används dagligen. Visste ni att Höganäs Keramik firar 100 unga år 2009? Det gör dem och jag ser framemot årets kollektioner!

Foto: pressbild frön Höganäs Keramik
Leave a Comment