Nyhet hos Iittala: Birds-by-Penttinen

2009-01-30 @ 18:49:53
Iittala har även släppt lös några nya fåglar i fågelkollektionen Birds-by-Penttinen. Det är den tredje fågelkollektionen som nu får utökning. Fåglarna är formgivna av den unga finska designern Anu Penttinen. De nya fåglarna som nu sluter upp med flocken heter Apple Pie, Sweet Marenque och Cloud-9. Nedan ser ni kollektionens tidigare skapelser. De nya finns i butik vecka 17.Foto: pressbilder från Iittala

Nyhet hos Iittala: Origo Mix

2009-01-30 @ 18:31:00

Igår var det pressvisning på Iittalas nya produkter för 2009. En av nyheterna är Origo Mix. Serien Origo är en en populär bordskollektion som 2009 firar sitt 10 års jubileum. Formgivaren är den argentisk-födde Alfredo Häberli, som har skapat alla nio färgstarka kollektioner under åren. Kollektionen inför 10 års jubileumet skall vara en mix av alla tidigare färgkombinationer, därav namnet. De fem populäraste pjäserna i bordskollektionen kommer att ges ut i Origo Mix och finns i butik vecka 10.


Foto: pressbildern från Iittala

Exklusiva bilder från Normann Copenhagen

2009-01-29 @ 21:19:14
Fick idag ett mail från Michael Rying på Normann Copenhagen som hade läst mitt inlägg tidigare i veckan om deras nya satsning för 2009. Att tillsammans med danska designers skapa möbler. Han var snäll och skickade samtidigt några bilder som inte tidigare är publicerade. En liten smygtitt helt enkelt! Som jag skrev tidigare i veckan så visas inte hela kollektionen föränn på Stockholm Furniture Fair i februari. Men visst verkar kollektionen lovande!


Foto: lånade från Normann Copenhagen

Nya kollektioner hos Your Wallpaper

2009-01-28 @ 22:09:03
För några veckor sedan fick jag en inbjudan till lanseringen av Your Wallpapers nya kollektioner med flertalet svenska designers. Tyvärr kunde jag inte komma men det verkade vara en lyckad kväll igår och det hade varit kul att vara där! 
Men jag hade sedan tidigare redan fått en glimt live på en av tapeterna som Lisa Bengtsson designat. Jag träffade ju henne på Formex och bakom fåtöljen på bilderna glimtar tapeten fram och hon berättade om projektet för mig. Om du vill se de andra designade tapeterna så spana in Your Wallpapers hemsida.


Foto: privat & pressbild från your wallpaper

Älvor hos Casual Living

2009-01-27 @ 22:15:58

Så här på tisdagskvällen kommer nu ett litet shoppingtips. Det är dessa söta älvor som passar bra både till balkongen, verandan eller i hemmet. De är i gjutjärn och finns nu att köpa på Casual Living. för 249kr. Har själv tidigare inte varit så mycket för änglar och älvor som har funnits mycket i butikerna den senaste tiden men  jag börjar verkligen ändra mig. Dessa älvor var fina tycker jag! De kommer från Australien och serien har namnet The Iron Fairies. Om du vill se mer älvor så klicka dig in på Casual Living.
Kvällsaktivitet: Städning

2009-01-26 @ 17:35:12
Då var måndagens arbetspass över och jag har precis kommit hem. Men ingen ro och vila ikväll för ikväll står det städning på schemat. Igår var jag på IKEA och blev vårinspirerad, och handlade en del, kan aldrig gå in där utan att inte komma ut med ngt. Sedan var jag på Plantagen och köpte nya växter, gröna schefflera och färgsprakande cerise primula. Så ikväll blir det städning, gardiner skall bytas och det skall bli vår i lägenheten! Om det ändå kunde bli det ute snart också...


Foto: lånat från rd.com

Dimensions hos DecorMaison

2009-01-26 @ 12:30:24
Tapetföretaget DecorMaison kom innan jul ut med information om deras nya kollektion Dimensions. Den nya kollektionens tapeter lurar ögot och bidrar till att skapa nya dimensioner i rummet och skall enligt pressrealesen ha "ett tredimensionellt formspråk som skall leda fantasin bortom tid och rum". Tapeterna kommer i finnas i butik i februari, så nästa vecka skall du kunna hitta dem i närmaste butik. Klicka in på DecorMaisons hemsida om du vill se hela kollektionen. Min favorit är mönstret nedan, speciellt det färgglada, en tapet som gör att man kan ta upp vilken annan färg man vill i rummet. Perfekt!


Foto: Decormaison.se

Möbler hos Normann Copenhagen

2009-01-25 @ 20:11:08
Kommer ni ihåg för några veckor sedan då jag skrev att Normann Copenhagen kommer starta något helt nytt 2009? Jag skrev om vilka designers som var med i projektet men visste inte då vad det handlade om. Nu vet jag. Läste idag på Husmusen och sedan på deras hemsida om det nya projektet. Normann Copenhagen skall lansera en möbelkollektion. Kollektionen kommer att visas för första gången på Stockholm Furniture Fair i februari. Ska bli kul att se kollektionen från det danska designföretaget. Men redan nu kan vi ta en liten smygtitt: 


Foto: lånat från normanncopenhagen.com

Åhléns nya mönster 2009

2009-01-23 @ 13:09:47


Åhléns designtävling 2008 fick 157 bidrag men det var endast tre som kunde vinna och vinnarmönstren ser ni ovan. Namnen på mönstren är In the fig tree, Hildasia och Fantastic. De kommer alla tre att synas på produkter i Åhléns sortiment under 2009. Ni som vill veta mer om Birger Lipinski, Boel Jansson och Kicki Edgren Nyborg, de som ligger bakom mönstren, ni kan klicka er in in här.

I eftermiddag åker jag ut till landet och tänkte ha en långhelg hos föräldrarna och bara ta det lugnt. Är faktiskt lite osäker på internetuppkopplingen där så tills nästa inlägg: Ha en skön helg!

Foto: ahlens.com

Höganäs Keramik firar 100 år!

2009-01-22 @ 22:01:00
I februari kommer Höganäs Keramik lansera årets kollektioner. Ska bli kul att se hur de ser ut, vilka färger och former det blir.  Själv har jag ett antal kaffekoppar i skåpet från Höganäs, i svart. Tycker om dem väldigt mycket och de används dagligen. Visste ni att Höganäs Keramik firar 100 unga år 2009? Det gör dem och jag ser framemot årets kollektioner!

Foto: pressbild frön Höganäs Keramik

Trend: Mossgraffiti

2009-01-21 @ 17:05:47

Vad sägs om moss graffiti? Istället för att spraya byggnader med neonfärger så kan man ju låta mossa växa på dem. Mycket mer miljövänligt och mycket vackrare. Konstverken, mossan eller graffitin, kalla det vad ni vill är skapad av Anna Garforth. Tillsammans med Elly Stevens benämner de sig som El&Abe och deras första koncept är just detta som de namnger MOSSenger. Här kan du se mer varianter av mossgraffitin. Jag tycker det ser mycket vackert ut och är riktigt imponerad. Mycket bra idé som jag vill se mer av!
Vill du själv prova på moss graffiti så kan du läsa instruktioner här.Foto: lånade från El&Abe

Himla - Vårkollektion 2009

2009-01-20 @ 07:40:33
Besökte Himlas monter på Formex i helgen och jag måste säga vad himla fin den var. Det menar jag verkligen. Den var fylld av produkter i sköna pastellfärger och jag såg även ett litet kylskåp från Smeg. Jag har fått tillgång till deras pressbilder för våren så även ni skall få se deras produkter. Måste också säga att jag tycker deras pressbilder är väldigt fina. Förutom att man blir sugen på produkterna så blir jag även otroligt sugen på sommaren och att åka till västkusten.
Väldigt inspirerande pressbilder! Vill du se mer så klicka in på deras hemsida.


Foto: Pressbilder från Himla

Trend 2009: Ruralisering

2009-01-19 @ 19:01:28

Då var det måndag och Formex helgen är nu över. Mitt sista inlägg som blickar tillbaka på mitt besök i torsdags på mässan kommer nu med den sista trenden Ruralisering. Ska bli kul nu att se vilka trender som konsumenterna nappar på och vad tidningarna kommer skriva om mässan den närmaste tiden. Men nu. Lite om trenden Ruralisering:

Inspirationen för denna trend kommer från trädgården. Mat kommer ligga i fokus, lite som dukningen jag visade för ett tag sedan där de dukade bordet med grönsaker. Gräs nämndes också. Mönstren kommer vara rutigt precis som vi ser i modevärlden. En stark symbol för trenden är trädet. Fokus ligger på funktionen och en designer som nämndes är Louise Campbell. 


Eget kollage med produkter från: Klassikern stringhyllan som finns på Lammhults. Virkad korg från Frosta Design. Paprikor, blad och gräsmatta, allt från artflowers.se. Sittpall från Mitab.se.


Trend 2009: Revolt

2009-01-18 @ 14:23:32

Inspirationen kommer från sent 70-tal och tidigt 80-tal. Sampla varumärken var stort då och syns även nu i denna trend. Färgen Neon är trendens starkaste kännetecken vad jag kände men det nämndes också färgen Guld. Det i en mix med hologrameffekter och kalejdoskopeffekter kommer synas. Så även prickigt som precis som Lotta sa ju faktiskt kan varieras till det oändliga. En trendsättare som kan ta åt sig av trenden är designern Hanna Werning som i och med kollektionen London startade trenden  vad jag förstod. Symboler som kommer synas starkt är pistolen. Det kommer även tryckas på ironi, Lotta visade en sparbössa som var formad som en granat i porslin - som inte går att öppna på annat sätt än att spränga granaten. En mycket färgglad trend. Och färg tycker jag om =)Eget kollage med produkter från: Kakfat , Vas och Kudde från LOB Design. Läppstiftet - Make up från Kosta Boda, foto: Jonas Lindström. Lampa från Kartell.

Trend 2009: Bergtagen

2009-01-17 @ 16:52:42

Inspirationen för denna trend kommer från norden. Lotta Ahlvar berättade att stylisterna i modetidningarna ofta är bra på att berätta sagor och att det nu skall tas in i inredningsbranchen - bergtagen är som en saga. Symbolerna som är viktiga är älvorna, och mycket inspiration kommer från flora och faunan. Skalorna blir viktiga, att denna trend är som en lekplats med skalorna. Inredningsprylarna kan vara oproportionerligt små eller oproportionerligt stora. Mönstren blir viktiga och hon nämnde även Lisa Bengtsson som en trendsättare på området. Huset blir en viktig symbol som vi kan se som ljustakar, fågelbon, soptunnor, salt /peppar kar osv. Jag älskar denna trend, tycker den är jätte kul!Prinsessan på ärten säng från moroso.it. Råddjursfigur från Åhlens. Lampan Lilla my från Norway Says.  Vit ljusstake Raw från Muuto. Tallrikar designade av Lisa Bengtsson.

Formex 2009: Moderådets Trendföreläsning

2009-01-17 @ 16:46:00

På formex besöket i torsdags så lyssnade jag även på Lotta Ahlvars trend-förläsning om vårens och sommarens trender 2009. Den var otroligt bra. Hon mixade trenderna i filmens värld med musikens, modevärlden och inredningen. Så man fick en helhetsbild. Hon gick igenom tre trender:

  • Bergtagen
  • Revolt
  • Ruralisering

Formex 2009: Lisa Bengtsson

2009-01-16 @ 18:34:01
Få kan väl ha missat designern Lisa Bengtsson? Om ni tror att ni har det så kan jag lova att ni känner igen hennes design. På Formex stod hon i sina egna monter på området Young Designers, och hennes monter var välbesökt. Jag pratade lite med henne och hon var otroligt mysig. Hon berättade om sina mönster, vem som producerat produkterna och hon visade två av vårens projekt. Ett projekt var att skapa mönster till tapetföretaget Your Wallpaper, det andra är att hon börjat med affischer. Jag är ju sedan tidigare kär i hennes mönster Mademoiselle som säljs genom Mairo och fick nu se det i fler kulörer - live. Om du inte vet så mycket om henne och vill läsa några rader så klicka in på lisabengtsson.se eller på berghs.se.
Lycka till Lisa, jätte kul att träffa dig!


Foto: Privat

Formex 2009: Wonderland Stories

2009-01-16 @ 18:06:00
Igår spenderade jag dagen på Formex i Älvsjö och det var en väldigt kul, intenstiv och inspirerande dag. Den finurliga temautställningen Wonderland Stories var min favorit. Jan Rundgren stod för utformingen av den uppbyggda sagovärlden för vuxna, vilket det verkligen var. Bokstavligt talat!  Antingen kunde du gå in genom ett stort nyckelhål eller genom de stora gula portarna som påminde om ett gigantiskt klädskåp, som Narnia. Där inne hade de ett svart träd med ett ensamt rött äpple - Törnrosa. En säng med tiotal madrasser i olika tyger - Prinsessan på ärten. Stegar som lutade mot varandra med en bönranka som vandrade upp i ett hål i molnen av tyg - kommer inte ihåg namnet på denna saga. Någon? Shackrutigt golv och kaniner - Alice i underlandet. Och det var lite den känslan man fick när man gick där. Kände sig liten igen och att man gick i fablernas värld, kände sig som Alice.
Om man ville kunde man även sätta sig i de mysiga fåtöljerna och lyssna på sagor hela dagen. Men det hann jag inte med. Vad jag istället hann med kommer det fler inlägg om!


Foto: Privata

Formex-besök imorgon

2009-01-14 @ 22:02:00

Ikväll blir det till att gå till sängs tidigt för imorgon är det en lång dag. Då startar vårens Formexmässa och jag skall dit med mina två mysiga chefer från Flowers. Ska bli så kul!

Vårens Formex ska gå i sagornas och fablernas tecken, mässan har cirka 900 utställare vilket ger mig väldigt mycket att göra under mina timmar i mässhallarna.  På bloggen R&S läste jag en bra sammanfattning om vad man inte får missa. Såhär ser mina måsten ut under morgondagen:

  • 13.00 Moderådets Trendspaning med Lotta Ahlvar
  • 14.00 Förvandla din butik med Isabelle Halling, inredningsstylist
  • 15.00 - 19.00  Karin Mannerståls monter och alla andra!

Så, imorgon blir det tyst här på bloggen men om några dagar kommer mina personliga rapporter från mässan.
Hörs igen om några dagar!


Designa ljusen med kalkpennor

2009-01-14 @ 13:50:00
Jag skrev i höstas här på Hemtrender om några muggar som man kunde skriva små meddelanden på. Hittade nu dessa ljus som man även kan använda kalkpennorna till - en liten minitrend?
 
Lite småmysigt tycker jag ändå att det är och nu när det är så mörkt dygnet runt så kan man ju inte få för mycket levande ljus. Just dessa går bara att köpa i staterna men om du skall dit och vill veta pris m.m. så klicka in här. 

Foto: Delight.com

PH-kotte i 24 karats guld

2009-01-12 @ 20:08:36

Förra året fyllde PH Kotten 50 år och det firade Louis Poulsen med att lansera 50 exemplar av de populära PH Kottarna i guld. Lamporna har blad som är förgyllda med 24 karats guld och alla är numrerade och kommer bli heta samlarobjekt. Visste ni att PH Kotten har rankats som en av de största ikonerna i belysningsdesign i världen? Just PH Kotten har ju en design som är näst intill ett konstverk och enligt pressrealesen motiverar detta kollektionen i guld. Prislappen? 70.000 euro + moms och de säljs enbart genom Louis Poulsen Lighting i Köpenhamn.Russ Mills Illustrationer

2009-01-11 @ 18:23:21
Illustrationer är väldigt hett att pryda väggarna med och det finns många bra illustratörer där ute. En av mina favoriter som jag nämnt här  på Hemtrender är Isa Form som har fina, rena och enkla illustrationer. Nu har jag hittat en ny favorit, det är websidan Byroglyphics som har kollektioner av engelsmannen Russ Mills, om du vill veta mer om honom så klicka in här. Visst är hans illustrationer snygga? och tuffa? Om du vill se mer av hans verk så klicka in på hans sida Byroglyphics.com


Använd maten till dukningen

2009-01-10 @ 15:17:00

Här kommer ytterliggare en dukning, även denna är skapad och fotad av EM. I detta kollage har de använt en rutig duk, rutigt som vi troligtvis kommer se mer av 2009 både i inredning och mode. De har även använt lime, aubergine, pepperomi och andra grönsaker och frukter för att skapa liv på bordet + att de ger snygga färgklickar till dukningen. Mycket bra dukningstips!


Foto: em.com

Vinterdukning i vitt

2009-01-09 @ 19:51:00
Då var det fredag och helg igen. Underbart! Är ju lite såld på snygga dukningar så jag kände att även om ni alla säkert har dukat upp många bord under helgerna så kommer det säkert snart igen en middagsbjudning. Så därför avslutar jag denna arbetsvecka med en dukning i vitt som är skapad och fotad av EM. Visst är den härlig med fiberduken? Antingen som en vacker vinterdukning eller till vårens tidiga bröllopsfest (tips: till bröllopet kan man ju använda tyll istället!).

Ikväll blir det en tevekväll framför Let´s Dance med sambon. Ha en skön helg nu!


Foto: em.com

New Danish Modern - Normann Copenhagen

2009-01-08 @ 07:14:00

Läste på Normann Copenhagens hemsida att de skall skapa en ny produktlinje 2009. Det står att några av Danmarks bästa designers har skapat en rad unika produkter som alla skall produceras i Danmark.  De designers som nämns är Thomas Bentzen, Søren Ulrik Petersen, Peter Johansen, Jesper K. Thomsen, Ole Jensen, Tine Broksø, Karen Kjældgaard-Larsen och Rikke Hagen.
Ska bli mycket spännande att se vad detta är!Foto: Vasen Grass som fick mycket uppmärksamhet under 2008, designad av Tine Broksø och Karen Kjældgaard-Larsen

Svea - ny badrumserie

2009-01-07 @ 18:50:08

Svedbergs kommer nu i februari-09 att lansera en ny badrumsserie vid namn Svea. Mikael Person tillsammans med produktutvecklingsteamet på Svedbergs har inspirerats av amerikansk shakerstil och nordisk trämöbeltradition. Materialet för serien är granit, trä, glas och porslin. Färgskalan går i neutrala färger som krita, aska och sot som sedan piggats upp men en tuff klorofyllgrön färg. Badkaret Oval som ni ser på översta bilden är förövrigt mitt nya drömbadkar, ursnyggt med sina raka och enkla linjer! Foto: Svedbergs, Patrik Johäll


Pile of books

2009-01-06 @ 17:58:35

Josefin Hellström-Olssons finurliga nattduksbord Pile of books har fått mycket uppmärksamhet under 2008.  Själv förklarar hon idén med orden  "Jag vill framhäva sovrummets egna estetik och på ett lekfullt och enkelt sätt göra ett funktionellt sidbord".
Läste lite om henne och tittade igenom hennes portfölj på Beckmans hemsida. Hon känns väldigt kreativ och hennes Mönster som ni ser nedan är också tufft även om favoriten är sidbordet. Ska bli spännande att se hur det går för henne. Och ska bli kul att se när Pill of books kommer ut på marknaden under våren!


Foton: lånade från Josefin Hellström-Olssons portölj, Beckmans

RUM21 besök

2009-01-06 @ 10:08:58
Igår tog jag och sambon en sväng förbi RUM21. Inte för att shoppa (känner mig redan januarifattig) utan mest för att drömma, de har ju så mycket snygga designprylar. Igår, ett ägg i svart skinn, Kartellstolar både de klassiska och de i miniatyr.  PH-lampor, en hörna med Fatboys, Kartelllamporna, Marimekkotyger, handdukar och saker, hängare från Maze Int, tapeter från Scandie m.m m.m. De hade även fått in ljusstaken Raw från Muuto som var med i söndagens trendspaning. Det bästa med RUM21 är ju att de faktiskt har en webbshop så du kan handla ifrån hela Sverige, för att komma till deras webbshop, klicka in här
 
Om en liten stund ska jag och sambon till stadens Äventyrsbad och träffa vännerna, ska spendera vår sista dag på ledigheten i plurret. Ha en skön dag!
Foto: Eget kollage med foton från RUM21.se

Trendrapport 2009 - Stefan Nilsson

2009-01-04 @ 23:34:04
Har precis kommit hem ifrån en biokväll men vännerna, vi såg Australia och jag kan verkligen rekommendera den, fem av fem möjliga!
Nu är det ju som ni vet nytt år och trendanalyserna för 2009 börjar hagla, jag såg min första imorse med trendexperten Stefan NilssonNyhetsmorgon i TV4. Han berättade om två trender, Cutetrenden som är en sagoinspirerad trend med färgglada porslinsdjur, figurer och asieninspirerade mangafigurer, mycket färgglatt. Den andra beskrev han som den Industriellatrenden med furumöbler, orange lampsladdar, tegel, metall och dovare färgskala. Om du själv vill se hans analys så klicka in här.


Foto: från Mitab.se

Krukserien Park Planters

2009-01-04 @ 12:32:13

Vad säger man? Har aldrig sett något liknande.
Denna krukserie är skapad av designern Tristan Zimmerman och är minst sagt uppseéndeväckande. Han har blivit inspirerad av parkens mindre trevliga händelser och återspeglar med små figurer vad som kan hända bakom buskarna. Krukan är 16,5 x 16,5 x 16,5 cm i vitt porslin och om du skulle vilja ha dina blommor i en av dessa krukor så är priset 95 euro inklusive frakt, du hittar dem här.
Vet som sagt inte vad jag ska säga om dem riktigt men ihågkommna kommer de säkert att bli!Foto: lånade från charlesandmarie.com


Ny kategori: Citat

2009-01-04 @ 12:17:12

Kommer våren -09 att publicera lite tänkvärda citat. En del om inredning, andra inte. Först ut, en klassiker från Winston Churchill:


 


Illustration från: dryicons.com

Inspiration hem i brevlådan

2009-01-03 @ 12:43:00
Tycker själv väldigt mycket om att läsa tidningar och har nu i mellandagarna startat några prenumerationer för 2009. Det finns ju så många inspirerande tidningar att läsa! I detta inlägg visar jag några prenumerationstips (mina favoriter) på kul, smart och kreativ inredning som kan dimpa ner i brevlådan under våren även hos dig.Elle Interiör: 5 nummer för 149kr
Hus och Hem: 3 nummer för 49kr
Residence: 3 nummer för 49kr
Sköna Hem: 7 nummer för 259kr

Foton och prenumerationserbjudanden kommer från Tidningskungen.se

Nystart!

2009-01-03 @ 12:21:16
Nu är det ett nytt år och det innebär en liten miniomstart i livet, så också här på Hemtrender! Bloggen har fått ett nytt utséende och jag har gjort lite ändringar. Har nu bloggat så smått  sedan våren -08 och kommer definitivt fortsätta under 2009 som förhoppningsvis kommer bli ett super år på många vis. Ser framemot att här på Hemtrender samla mina intryck och idéer men såklart även årets inredningsnyheter, trender, design, pyssel, många shoppingtips m.m, det kommer bli ett kul och inspirerande 2009! Fotona nedan är från Nyårsmiddagen hemma i lägenheten.
Gott Nytt till er!
Foto: Privat

Jenny Martinsson