Skip to content

You are viewing the date archive for juli2009.

BLOGGLOV

Sommarmånaderna är ju fyllda av så mycket annat kul än att sitta framför datorn varje dag. Det är ju nu man ska bada i havet, cykla, läsa böcker i favoritfåtöljen, dricka rose i skuggan och träffa vänner och familj.  Därför lägger jag nu ihop min laptop för ett tag och önskar er istället en mysig sommar! Tills vi skrivs igen, ha det gött!

Foto: privat från sommaren 2008´s resa i Malaysia

Leave a Comment

Adresser till loppisar & outlets

Appropå shopping så kan man ju i semstertider passa på att göra lite längre utflykter till loppisar och outlets runt om i landet. Speciellt de dagar som solen inte vill visa sig (som idag). På Leva&Bo finns två jättebra listor med platser runt om i Sverige där man kan fynda, läs här om Ge-kås, Svenssons i Lammhult och Sandbergs Tapeter i Ulricehamn och läs här om Gustavsbergs porslinsbutik, Kosta Outlet och Orrefors glasbruk.  
Eller plugga in Sköna hem´s årliga Sommarguide fullspäckad med adresser att besöka från norr till söder, för att ladda ner den, klicka dig vidare här. God Shoppinglycka!


Eget kollage med pressbilder och foton från google.se

Leave a Comment

Rädda Barnen Design

Julimånad och sommar-reorna börjar sjunga på sista versen. Men jag har ett litet tips för shoppingsugna, inredningsintresserade svenskar som dessutom vill göra en god gärning. Rädda Barnen har låtit några av Sveriges mest framstående formgivare skapa produkter som nu säljes på deras hemsida. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När man köper dessa designprodukter bidrar man till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. Så för ny design till hemmet, klicka in på deras hemsida, beställ och gör en god gärning med ett litet Klick!
Foton på: Virkpaket från Frosta Design, 235kr, Ljusstakarna Fire av Anna Kraitz 295kr/st, Dalahästpussel av Michael Asplund, från 225kr

Leave a Comment

Både påhittigt, kaxigt & snyggt!

Skapa en lampa av redan befintliga material? Så löd tävlingsreglerna i tävlingen ready-made-design competition som skapades och utfördes av nätshopen Das Rote Paket. Nedan ser du vinnaren och tredje pristagaren, utvalda av de dryga 50 bidrag som skickades in från hela världen.  Vinnaren som är den översta bilden vars lampa är skapad av Berhard Elsässer från Tyskland, han kallar sin lampa LE MAL 6, är som du ser designad av bland annat en 6.a stickkontakt. Snyggt, rent och enkelt, precis som vi vill ha det! Och inte svårt eller dyrt att göra själv för den som är händig =)

Leave a Comment

Jag vill ha Filippa K…

Godmorgon!

Nej, jag vill inte ha Filippa K. som person, även om det vore kul att träffa henne. Istället skulle jag gärna vilja ha hennes design. I våras skrev jag några rader om Filippa K´s nya design på koppar och skålar. Och jag har ännu inte släppt dem från mitt sinne. De tre skålarna i mitten vore perfekta fyllda med naturgodis till myskvällen i soffan. De går genast upp i topp på min Vill Ha lista.

Nu, dags att springa iväg till jobbet! Hoppas ni får en mysig dag!


pressbild från Rörstrand

Leave a Comment

Copycat!

Är inte denna IKEA-vas så smått inspirerad av Iittalas klassiker så säg?
Prislappen skiljer sig dock desto mer än designen, IKEA´s vas STÄLK har pris- lappen 99kr och på Alvar Aaltos står det 995kr. IKEA´s vas är formgiven av Anne Nilsson och mer om den kan du läsa på ikea.se. Iittalas vas är som sagt formgiven av Alvar Aalto, 1936 och du kan bland annat hitta den på designonline.se.
Leave a Comment

Torka och Ösregn i Borås

Det märks att det är juli. Det är nyhetstorka.  Det är inte direkt att pressrealeser och mail om nyheter drösar in i mailboxen. Men det är OK ändå. Om jag haft min kamera hade jag kunnat fota allt jag istället ser och gör. Men icke. Inte denna torrperiod iallafall. Kanske, kanske så köps det kamera i veckan. Funderar nu på NIKON D60. Har icke bestämt mig ännu.

Idag har jag och sambon åkt MC hem till Borås från västkusten. Vi missade precis eftermiddagens ösregn och oväder.  Nu är det filmkväll som gäller, så för denna vecka återstår väl bara ett tack & hej, syns i nästa vecka!


Foto: PRIVAT, från Malaysia 2008

Leave a Comment

Kontaktplasten, en nästan bortglömd produkt.

Nu i semstertider kan man ju ha lite mer tid till projekt som legat på is en tid, speciellt när det regnar, som idag. Man kan t.ex. framkalla kort och göra ett fotokollage på väggen, klä om kuddarna i soffan eller plasta in böcker, pärmar eller barnens kommande skolböcker. Företaget Alfort säljer kontaktplast i många färger och material, t.ex. med sammetsstruktur. Själv funderar jag på en bit som skulle kunna pryda min laptop. Om du vill se vilka företag som säljer deras plast så finns infon på alfort.se.

Pressbild från alfort.se

Leave a Comment