Skip to content

You are viewing the date archive for juli2009.

BLOGGLOV

Sommarmånaderna är ju fyllda av så mycket annat kul än att sitta framför datorn varje dag. Det är ju nu man ska bada i havet, cykla, läsa böcker i favoritfåtöljen, dricka rose i skuggan och träffa vänner och familj.  Därför lägger jag nu ihop min laptop för ett tag och önskar er istället en mysig sommar! Tills vi skrivs igen, ha det gött!

Foto: privat från sommaren 2008´s resa i Malaysia

Leave a Comment

Adresser till loppisar & outlets

Appropå shopping så kan man ju i semstertider passa på att göra lite längre utflykter till loppisar och outlets runt om i landet. Speciellt de dagar som solen inte vill visa sig (som idag). På Leva&Bo finns två jättebra listor med platser runt om i Sverige där man kan fynda, läs här om Ge-kås, Svenssons i Lammhult och Sandbergs Tapeter i Ulricehamn och läs här om Gustavsbergs porslinsbutik, Kosta Outlet och Orrefors glasbruk.  
Eller plugga in Sköna hem´s årliga Sommarguide fullspäckad med adresser att besöka från norr till söder, för att ladda ner den, klicka dig vidare här. God Shoppinglycka!


Eget kollage med pressbilder och foton från google.se

Leave a Comment

Rädda Barnen Design

Julimånad och sommar-reorna börjar sjunga på sista versen. Men jag har ett litet tips för shoppingsugna, inredningsintresserade svenskar som dessutom vill göra en god gärning. Rädda Barnen har låtit några av Sveriges mest framstående formgivare skapa produkter som nu säljes på deras hemsida. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När man köper dessa designprodukter bidrar man till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. Så för ny design till hemmet, klicka in på deras hemsida, beställ och gör en god gärning med ett litet Klick!
Foton på: Virkpaket från Frosta Design, 235kr, Ljusstakarna Fire av Anna Kraitz 295kr/st, Dalahästpussel av Michael Asplund, från 225kr

Leave a Comment

Både påhittigt, kaxigt & snyggt!

Skapa en lampa av redan befintliga material? Så löd tävlingsreglerna i tävlingen ready-made-design competition som skapades och utfördes av nätshopen Das Rote Paket. Nedan ser du vinnaren och tredje pristagaren, utvalda av de dryga 50 bidrag som skickades in från hela världen.  Vinnaren som är den översta bilden vars lampa är skapad av Berhard Elsässer från Tyskland, han kallar sin lampa LE MAL 6, är som du ser designad av bland annat en 6.a stickkontakt. Snyggt, rent och enkelt, precis som vi vill ha det! Och inte svårt eller dyrt att göra själv för den som är händig =)

Leave a Comment

Jag vill ha Filippa K…

Godmorgon!

Nej, jag vill inte ha Filippa K. som person, även om det vore kul att träffa henne. Istället skulle jag gärna vilja ha hennes design. I våras skrev jag några rader om Filippa K´s nya design på koppar och skålar. Och jag har ännu inte släppt dem från mitt sinne. De tre skålarna i mitten vore perfekta fyllda med naturgodis till myskvällen i soffan. De går genast upp i topp på min Vill Ha lista.

Nu, dags att springa iväg till jobbet! Hoppas ni får en mysig dag!


pressbild från Rörstrand

Leave a Comment