Skip to content

You are viewing the date archive for juni2009.

Till dina sommarkort

På sommaren går kameran oftast varm. Det fotas hejvilt på fester och kalas och på sommarens resor, utflykter och äventyr. Jag sökte lite tips på sätt att alltid ha sina foton framme och göra dem en del av vardagen istället för liggandes i fotoalbumet eller helt enkelt fast på CD-skivan. Lösningen? En fotovägg! Snyggt och personligt! Själv är jag på jakt efter en ny kamera, en digital-systemkamera. Har du något tips på bra kamera så skicka mig gärna ett mail: hemtrender@gmail.com.
Nu ska jag smita iväg och cykla, får ju inte tappa toppen helt.


Foton från: decorpad.com

Leave a Comment

Midsommar

Söndagkväll. Midsommarhelgen lider mot sitt slut. Midsommarafton firades med vänner på Tjörn med sill, potatis och snaps. Poängpromenad och säckhoppning. Grillning och fest. Väldigt lyckat och väldigt kul! Nu är det som sagt redan söndag, veckorna går så galet fort. Men jag ser framemot kommande vecka, står mycket kul i kalendern. Ha en fortsatt mysigkväll, syns och hörs i nästa vecka! 

Leave a Comment

Total utrensning & loppis funderingar

Idag har jag tagit tag i något som har pockat på uppmärksamhet ändå sedan jag och sambon flyttade till denna lägenhet för 2 års sedan: utrensning av förrådet. Äntligen är det gjort! Bilen fylldes med skräp och kördes till sopsorteringen och kvar står ett antal fyllda lådor som skall säljas på loppis. Funderar på att ta mig hit i sommar och hyra ett bord. Har inte sålt på loppis tidigare men det känns lite kul att göra ett försök, får se om man kanske kan göra några slantar på allt bråte man samlat på sig!

Leave a Comment

Sommaren är här!

Sommaren är här! (Dock inte i väderväg ännu…) Men många har slutat skolorna och imorgon tar många studenten. Sommar för mig, inte minst studenten innebär fest, min festinspirationen är hämtat från de sköna somriga foton på jellybean.se. Så färgsprakande kakfat och skålar, mycket somrigare kan det inte bli! Lycka till alla som tar studenten i dagarna!


Foto: jellybean.se

Leave a Comment

Alla behöver blod!

Tidigare idag var jag för första gången och gav blod på blodgivningscentralen i Borås och än så länge känns det helt ok. Det behövs alltid blodgivare så därför tycker jag att vi alla som kan borde ta oss tid att göra detta! En dag kan det vara Du eller någon nära som behöver blod. Att ge blod tar en halvtimma och man gör det kanske 2-3 gånger per år. Så.. gör det bara! Inga ursäkter. Som ett plus i kanten fick jag även med mig en söt liten grön Kivi hem.
 

Foto: Pressbild Iittala och Geblod.nu

Leave a Comment

ny webshop: designhousestockholm.com

Fick ett pressmeddelande idag om att Design House Stockholm lanserar en ny hemsida med en webshop som erbjuder samtliga varor i sortimentet. Design House Stockholm är ett Skandinaviskt designföretag och de erbjuder alltifrån inredning och kläder till belysning och porslin. I takt med att intresset för skandinavisk design ökar vill Design House Stockholm göra produkterna mer lättillgängliga och erbjuda hela sitt sortiment till alla delar av världen.

På hemsidan designhousestockholm.com kan man ta del av av nyheter, trender, intervjuer med intressanta designers och hålla sig à jour med det senaste från Design House Stockholm!

Leave a Comment

Dagens: BRASA

Kom precis hem från en timmes lång välbehövlig massage efter helgens bravader. Fundera på vägen hem vad dagens vill ha är just idag, måndagen 8 juni och jag kom att tänka på en lampa. Kanske lite ovanligt med tanke på att det är årets ljusaste veckor vi befinner oss i just nu. Men så blev det, det är lampan BRASA som kommer från IKEA´s serie 365+ som vinner dagens Ha Begär. Formgivarna är A Nilsson, H Preutz och T Eliasson och den finns i vitt och svart. Jag tycker den är ren och enkel och riktigt snygg, skulle passa super på mitt lilla stringbord i min läshörna. Prislappen är 699kr och den finns såklart hos IKEA.

Foto: IKEA.se
Leave a Comment

Helgen som gått…

Då var det söndag igen, veckorna går fort men helgen, den existerar ju knappt! I fredags eftermiddag gick jag och en vän och såg Borås Textilhögskolas examensutställning. Ännu bättre än tidigare år då de nu flyttat modevisningarna och utställningen från trånga lokaler på skolan till Simonsland i Borås.
Jag lyckades också fullfölja Tjejvättern igår (jippie!), 10 mil på cykel, i motvind och uppförsbackar men också nedför och solsken. Idag är kroppen riktigt trött och muskler värker som jag knappt visste jag hade. Men det var riktigt kul! Så idag har det varit en lång sovmorgon och filmtittande, helt enkelt lugnt och skönt.
Vi skrivs i nästa vecka igen!


Foto: hb.se

Leave a Comment

Favoriten Designboom.

Designboom är en website som samlar så mycket inspirerande och kul inredning, en av mina absoluta inspirations favoriter! Om du vill veta vad jag menar så spana in deras sida, du kommer troligtvis att fastna hela kvällen… jag varnar dig!
Idag så fastna jag för new work by junktion. Designgruppen Junction är från Tel Aviv och de skapar ny innovativ design från vad staden Tel Aviv har stämplat som skräp. Som Du ser nedan så har de lyckats bra! 


Foto: Junction

Leave a Comment

Textilhögskolans Examensmodevisning

Om en liten stund skall jag gå och titta på Textilhögskolans Examensmodevisning här i Borås. Fick en inbjudan till presslunchen igår men var då fortfarande i Halmstad, så det blir ett besök idag istället. Brukar alltid vara superinspirerande, även om det inte riktigt är mitt område så smittar kreativiteten av sig! Om du har vägarna förbi Borås så visas examensutställningen i Simonsland helgen ut, klicka dig in här för mer info. För er i Göteborg som är intresserade av skolans studenter, besök Weekday.

Ha en mysig dag!


Foto: från textilhögskolans examensutställning i Borås

Leave a Comment