Till dina sommarkort

2009-06-22 @ 10:55:38
På sommaren går kameran oftast varm. Det fotas hejvilt på fester och kalas och på sommarens resor, utflykter och äventyr. Jag sökte lite tips på sätt att alltid ha sina foton framme och göra dem en del av vardagen istället för liggandes i fotoalbumet eller helt enkelt fast på CD-skivan. Lösningen? En fotovägg! Snyggt och personligt! Själv är jag på jakt efter en ny kamera, en digital-systemkamera. Har du något tips på bra kamera så skicka mig gärna ett mail: hemtrender@gmail.com.
Nu ska jag smita iväg och cykla, får ju inte tappa toppen helt.


Foton från: decorpad.com

Midsommar

2009-06-21 @ 21:46:20
Söndagkväll. Midsommarhelgen lider mot sitt slut. Midsommarafton firades med vänner på Tjörn med sill, potatis och snaps. Poängpromenad och säckhoppning. Grillning och fest. Väldigt lyckat och väldigt kul! Nu är det som sagt redan söndag, veckorna går så galet fort. Men jag ser framemot kommande vecka, står mycket kul i kalendern. Ha en fortsatt mysigkväll, syns och hörs i nästa vecka! Total utrensning & loppis funderingar

2009-06-15 @ 19:27:02
Idag har jag tagit tag i något som har pockat på uppmärksamhet ändå sedan jag och sambon flyttade till denna lägenhet för 2 års sedan: utrensning av förrådet. Äntligen är det gjort! Bilen fylldes med skräp och kördes till sopsorteringen och kvar står ett antal fyllda lådor som skall säljas på loppis. Funderar på att ta mig hit i sommar och hyra ett bord. Har inte sålt på loppis tidigare men det känns lite kul att göra ett försök, får se om man kanske kan göra några slantar på allt bråte man samlat på sig!

Sommaren är här!

2009-06-11 @ 20:28:00
Sommaren är här! (Dock inte i väderväg ännu...) Men många har slutat skolorna och imorgon tar många studenten. Sommar för mig, inte minst studenten innebär fest, min festinspirationen är hämtat från de sköna somriga foton på jellybean.se. Så färgsprakande kakfat och skålar, mycket somrigare kan det inte bli! Lycka till alla som tar studenten i dagarna!


Foto: jellybean.se

Alla behöver blod!

2009-06-09 @ 10:44:25

Tidigare idag var jag för första gången och gav blod på blodgivningscentralen i Borås och än så länge känns det helt ok. Det behövs alltid blodgivare så därför tycker jag att vi alla som kan borde ta oss tid att göra detta! En dag kan det vara Du eller någon nära som behöver blod. Att ge blod tar en halvtimma och man gör det kanske 2-3 gånger per år. Så.. gör det bara! Inga ursäkter. Som ett plus i kanten fick jag även med mig en söt liten grön Kivi hem.
 

Foto: Pressbild Iittala och Geblod.nu


ny webshop: designhousestockholm.com

2009-06-08 @ 18:31:05

Fick ett pressmeddelande idag om att Design House Stockholm lanserar en ny hemsida med en webshop som erbjuder samtliga varor i sortimentet. Design House Stockholm är ett Skandinaviskt designföretag och de erbjuder alltifrån inredning och kläder till belysning och porslin. I takt med att intresset för skandinavisk design ökar vill Design House Stockholm göra produkterna mer lättillgängliga och erbjuda hela sitt sortiment till alla delar av världen.

På hemsidan designhousestockholm.com kan man ta del av av nyheter, trender, intervjuer med intressanta designers och hålla sig à jour med det senaste från Design House Stockholm!


Dagens: BRASA

2009-06-08 @ 12:58:00
Kom precis hem från en timmes lång välbehövlig massage efter helgens bravader. Fundera på vägen hem vad dagens vill ha är just idag, måndagen 8 juni och jag kom att tänka på en lampa. Kanske lite ovanligt med tanke på att det är årets ljusaste veckor vi befinner oss i just nu. Men så blev det, det är lampan BRASA som kommer från IKEA´s serie 365+ som vinner dagens Ha Begär. Formgivarna är A Nilsson, H Preutz och T Eliasson och den finns i vitt och svart. Jag tycker den är ren och enkel och riktigt snygg, skulle passa super på mitt lilla stringbord i min läshörna. Prislappen är 699kr och den finns såklart hos IKEA.

Foto: IKEA.se

Helgen som gått...

2009-06-07 @ 20:28:11

Då var det söndag igen, veckorna går fort men helgen, den existerar ju knappt! I fredags eftermiddag gick jag och en vän och såg Borås Textilhögskolas examensutställning. Ännu bättre än tidigare år då de nu flyttat modevisningarna och utställningen från trånga lokaler på skolan till Simonsland i Borås.
Jag lyckades också fullfölja Tjejvättern igår (jippie!), 10 mil på cykel, i motvind och uppförsbackar men också nedför och solsken. Idag är kroppen riktigt trött och muskler värker som jag knappt visste jag hade. Men det var riktigt kul! Så idag har det varit en lång sovmorgon och filmtittande, helt enkelt lugnt och skönt.
Vi skrivs i nästa vecka igen!


Foto: hb.se


Favoriten Designboom.

2009-06-07 @ 19:46:58
Designboom är en website som samlar så mycket inspirerande och kul inredning, en av mina absoluta inspirations favoriter! Om du vill veta vad jag menar så spana in deras sida, du kommer troligtvis att fastna hela kvällen... jag varnar dig!
Idag så fastna jag för new work by junktion. Designgruppen Junction är från Tel Aviv och de skapar ny innovativ design från vad staden Tel Aviv har stämplat som skräp. Som Du ser nedan så har de lyckats bra! 


Foto: Junction

Textilhögskolans Examensmodevisning

2009-06-05 @ 13:45:54
Om en liten stund skall jag gå och titta på Textilhögskolans Examensmodevisning här i Borås. Fick en inbjudan till presslunchen igår men var då fortfarande i Halmstad, så det blir ett besök idag istället. Brukar alltid vara superinspirerande, även om det inte riktigt är mitt område så smittar kreativiteten av sig! Om du har vägarna förbi Borås så visas examensutställningen i Simonsland helgen ut, klicka dig in här för mer info. För er i Göteborg som är intresserade av skolans studenter, besök Weekday.

Ha en mysig dag!


Foto: från textilhögskolans examensutställning i Borås

Get Punked...

2009-06-04 @ 21:21:00
Snygga dukningstips är jag lite svag för. Denna dukning med en skön punkig tvist är en ny favorit från Sköna Hem redaktionen. Bordet är täkt av en duk med tartanrutan och skir brudtyll, det är sedan uppdukat med bland annat rotting- tabletter, konstgjorda orkidéer och snygga glas med slipat rutmönster. Dukningen är skapad av Viveka Gil och jag tror den skulle passa perfekt till temafesten eller tuffa 25års partyt i trädgården. Get Punked, helt enkelt!Foto: Sköna hem, fotograf Martin Cederblad


IKEA & UNICEF

2009-06-02 @ 20:39:00

IKEA och UNICEF fortsätter också sitt samarbete som de startade redan på 90-talet. Från och med 1 juni skänker IKEA en solcellslampa till UNICEF för varje SUNNAN solcellslampa lampa som säljs i IKEA varuhusen. De första solcellslamporna kommer att skickas till Pakistan. Dels till barn i flyktingläger och dels till barn i avlägsna byar i Balochistan och i de nordvästra provinserna.
IKEA har tagit fram en extra kraftig variant av solcellslampan SUNNAN för utvecklingsländer, designad för att klara av tuffa förhållanden och batteriet klarar av mycket höga temperaturer. Lampan gör det möjligt för barn att leka, läsa, skriva och studera på kvällen, även om deras hem inte har någon elektricitet.
Solcellslampan SUNNAN kostar 199 kronor och finns i fem färger.
 
Foto: pressbild från IKEA


Höganäs Keramik + Mark Levengood för UNICEF

2009-06-02 @ 19:54:00
Iittala Group och UNICEF har sedan 2007 samarbetat för Varenda Unge. I år är det Höganäs Keramik (som även firar 100år) som är avsändaren i projektet. Tillsammans med Mark Levengood & East Steet Tatoo har MARKS MUGG skapats. Mark Levengood som även är UNICEF-ambassadör har hämtat inspiration från UNICEFS arbete till barns rätt till vatten världen över.
 - Vatten är en förutsättning till allt liv. UNICEF ser alltid först till att barnen har tillgång till rent vatten. När barnen är otörstiga och har fått sina grundläggande behov tillgodosedda, dröjer det ofta inte länge innan underverket sker: De börjar leka, berättar Mark Levengood.
Vatten och lek är nykelorden för muggen. Priset är 129kronor och av dem går 10kr till UNICEF, finns i butik från vecka 26.

Foto: pressbild från Höganäs

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

2009-06-02 @ 11:38:54
Nu har det varit tyst på bloggen i några dagar, mycket för att det har skett en hel del tankeverksamhet här hos mig om framtiden. Jag har blivit uppsagd på mitt jobb p.g.a. arbetsbrist, precis som så många andra idag. Igår var första dagen i mitt liv som jag inte hade något arbete att gå till och det kändes märkligt. Därför kändes det extra bra med ett miljöombyte, är nu i den sköna staden Halmstad, sambon arbetar här denna vecka så igår eftermiddag tog jag tåget ner hit för att möta upp honom. Har precis tagit en långpromenad följt av en gó frukost. I Halmstad skiner solen, bara att njuta och ta nya tag!


Foto: givetvis glömde jag kameran, detta foto är lånat från reseguiden.se

Om mig

2009-06-01 @ 14:33:00

Jag är en inredningstokig marknadsförare som älskar design, inredning och trender. Hemtrender är mitt digitala anteckningsblock där jag samlar allt jag tycker om! 

Har du synpunkter eller vill tipsa mig så maila gärna, hemtrender@gmail.com


För företag

2009-06-01 @ 14:30:00

Tävlingar
Har du en tävlingsidé och en produkt som passar på Hemtrender? Maila gärna till hemtrender@gmail.com - här hittar du tidigare arrangerade tävlingar.

 

Sponsrade inlägg
Vill du att dina produkter ska synas i ett inlägg på Hemtrender som tydligt märks ut att det är ett sponsrat inlägg? Maila då hemtrender@gmail.com

 

Banners
Vill du köpa en bannerplats och låta ditt företag synas på Hemtrender? Maila mig!

 
Styling/Bild/Text
Behöver ni en gästbloggare? Eller ett kortare reportage eller en produktrecension? Kontakta mig gärna! 

 

 

Lite Gott & Blandat jag gjort tidigare;
* Skrivit Trendrapport i magasinet Wallpaper Stories, 2012
* Skrivit Trendrapport i magasinet Wallpaper Stories, 2013
Badrumstipsar i RUM Hemma, 2013
* Mitt hem i Expressens Leva&Bo, 2013
* Skriver om mina webbfavoriter i Amelia, 2014

 

Expressen listar de 10 främsta inredningsbloggarna att ha koll på sommaern 2014 - Hemtrender är en av dem!

 

 

 

 

 


Jenny Martinsson