Skip to content

You are viewing the date archive for mars2009.

London =)

Ikväll bär det av till London. För. Att. Shoppa! Det är jag och en tjejkompis som skall flyga dit för tre hela dagar i stora staden. Ska bli så kul men det är så mycket jag skulle vilja hinna med att se och göra! Har du något tips på shopping/matställe/sevärdhet? Skicka gärna ett mail eller gör en kommentar, är sugen på fler tips! Framförallt shopping tips, både kläder och inredning.

Ha en go dag =)

Leave a Comment

Kruka och lampa-i-ett, flipp eller flopp?

You tell me.. eftersom jag arbetar på ett företag som har Sveriges bredaste utbud av konstgjorda växter så måste jag ju säga flopp. Men det hade jag nog gjort ändå, inte jätte snygg men säkert praktisk. Den är designad av Studio Shulab och kallas Lightpot. Vill du läsa mer om den, klicka dig in här.
Flipp eller Flopp, vad säger ni?

Leave a Comment

Äntligen Martin Timell!

Ikväll klockan 20 är det start för 24.e säsongen på allas vår favorit, det trygga och pålitliga heminredningsprogrammet, Äntligen Hemma. Programledare är givetvis Martin Timell och nu även Björn Christiernsson . (Har inte du undrat hur Martin lyckas med spikarna i reklamen?). Ikväll fortsätter gänget iallafall på huset som de har börjat renovera och lite annat smått och gott.

Själv ska jag ha på det i bakgrunden, är lite sugen på att göra ett ryck i garderoben, en utrensning och storstädning är på gång i den delen av lägenheten… ha en skön kväll!

Leave a Comment

Wallter: snygg amerikansk design

Wallter är ett varumärke som designas och säljs i USA. De startade med kuddar, överkast och andra textilier men har nu även mobiler, väggdekorationer och upphängningar. Jag bara ramlade på Wallter för några dagar sedan och tyckte de hade en hel del fina och snygga saker! Titta in på deras hemsida om du vill se mer av dem.
Ett annat plus i kanten för varumärket är att de för att bli mer miljövänliga nu tillverkar alla sina produkter i USA. Bra!


Foto: Wallter
Leave a Comment

Oooms studio: Glassbulb Light

Glödlampor formade som vinglas är också en tanke, en idé och idag en produkt. Det är Oooms studio med bas i Nederländerna som producerar dessa nyheter. Vill du läsa mer så klicka dig vidare här.
Skulle kanske vara snyggt i köksfönstret eller tre i rad ovanför matsalbordet?

Leave a Comment

Designer: Nancy Bladfält

Nancy Bladfält är namnet på industridesignern som just nu formger produker till ett stort antal välkända inredningsföretag. Hon formger produkter och skapar mönster till Åhléns, ECO Boråstapeter, LEGo System A/S, Färg & Form, Lapuan Kankurit, Village, MattTema, CarpetVista, Hemtex, Emmaljunga Barnvagnsfabrik, Linneväveriet, Mique, Etol, ja, listan är lång! Om du väl läsa mer om Nancy så finns hennes hemsida här.
Mycket härligt våriga produkter! Mönstret på kökshanduken kommer vi kunna hitta i en serie textilier hos Åhléns nu i vår, så håll utkick!


Foto: Pressbilder från Nancy Bladfält
Leave a Comment

Inspirerande vindsvåning

Sköna Hem har varje månad tre läsarhem som man kan rösta på för den mest inspirerande miljön. Denna månad är foton från en vind i centrala Stockholm bosatt av paret Maria och Lars med i röstningen. Jag röstar på dem! Det är de små färgglada detaljerna som gör det, samlingen av glöggflaskorna med ljus i, tändsticksamlingen, kobran och MEAL i köket. Vill du också rösta på månadens tre läsarhem, klicka dig in här.

Färg är glädje! Den enkla vita basen, alltså väggar och möbler, ger utrymme åt konst och accentfärger. Tavlan i förgrunden har Maria målat. På sidobordet av Sören Lundh står en betongskål från Norrgavel framför en minitavla av Magnus Alexandersson.  I soffan, från Sören Lundh/Nordiska galleriet, ligger en Missonipläd samt kuddar från Svenskt tenn och Taners mattor. Ovanför, i en plexiglaslåda, hänger Lars tändstickssamling från barndomen. Höga dubbeldörrar mot sovrummet är byggda av snickaren Tomas Molinder. Fåtöljer, Eames Rocking chair.

Trärent och råa material mjukas upp med konst, den mjuka hemvirkade ullpläden och samlingen med färgglada flaskor, som försedda med ljushållaren Top Light av Lena Bergström fungerar som ljusstakar. Målningen är Marias Kulturnatten. Betongbord  med plåtben, mbj design, R.o.o.m. Stolar, Eames Plastic chair. Taklampa, Randomlight från Moooi och golvlampa Cord lamp, Form us with love.     Tändstickssamlingen piggar upp.  

  Vardagsrummet har en arbetshörna med bordsskiva på konsol, Norrgavel. Skrivbordslampa och dokumentskåp, Ikea, stol Catifa, Arper, Nordiska galleriet. På golvet en ärvd kohud. Färgglada satsborden Nesting tables av Josef Albers/Nordiska galleriet används i stället för ett traditionellt stort soffbord. Elementskydd av snickare Tomas Molinder
Foto: lånade från Sköna Hem, fotograf: Per Gunnarsson

Leave a Comment

Bloggtips: Sweet Paul

Sweet Paul är bloggen som skrivs av en norsk mat- och inredningsstylist, bosatt i New York. När jag i helgen tog mig en titt på hans blogg och såg han senaste inlägg blev jag lite småkär. Vilken kreativ människa! I bloggen skriver han om inredning, mat och hantverk och visar många inspirerande foton. Hans inlägg i helgen var (som sagt) väldigt inspirerande  och handlade om denna pryl som han skapat och som publicerats på Country Living. Så tuff och söt på samma gång. Nu kliar det i mina pysselfingrar igen.
Leave a Comment

Årets Möbel: Stolen Twist

Årets Möbel har nu utsetts och vinnaren är Anna von Schewen för stolen Twist.
Stolen har en ögonfångande vridning i ryggen och är en stapelbar stol i ask eller bok med karaktärsfull vridning på bakbenens övre del, en vridning som både är ett formuttryck och ett sätt att skapa sittkomfort. Juryn för Årets Möbel bestod av; Cilla Robach, intendent på Nationalmuseum, Shideh Shaygan, inrednings- arkitekt samt  Dan Gordan, redaktör Sköna hem och motiveringen lyder:

"En elegant vridning blir till en ­helgjuten form när Anna von­ Schewen tar sig an stolens upp­byggnad. Hennes innovativa lösning låter stolsben och ryggstolpe ­mötas på ett nytt och ­självständigt vis – till ­glädje för alla ryggar. Med ­sä­ker ­skärpa i form och ­proportion förenas här ­Gärsnäs klassiska formspråk med nutidens ­uttryck. En liten stol med stor twist! "

       
Foto: Pressbild

Leave a Comment

Bomässa i Jönköping på schemat idag!

Nu efter lunchen smiter jag i väg till Bomässan i Jönköpning. Såg framemot att få se dessa två herrar men de kommer inte uppenbara sig på mässan förän imorgon så jag får väl istället nöja mig med Ernst Kirchsteiger. Ska bli kul, har inte varit på någon Bomässa tidigare men har läst att de finns i många städer i år, t.o.m i staden Borås. Men det blir till hösten. 
Om några timmar är det helg igen, gud vad tiden går galet fort! Ha en skön helg..

Leave a Comment