Skip to content

You are viewing the date archive for maj2009.

Hög tid att se över utsidan…

Jag har varit väldigt sen i år. Inte ens några penseér har fått flytta in i balkong- lådan, och nu är det på tok för sent för dem. Det är med andra ord hög tid att se över balkongen, en uppfräschning behövs alltid. Sommarblommor i gula, soliga färger är planen just nu för min balkong. Eller bara vita blommor. Eller klassikern rosa pelargonier. Inte helt bestämt mig ännu alltså… Strax kommer tjejerna hem till mig och det är dags för mat&film kväll. Imorgon är det måndag igen vilket innebär jobb och nya bloggäventyr, och så utses vinnaren i tävlingen som avslutas ikväll, du har väl inte missat att tävla?

Drivhus Glaskupa från Åhléns.  Stolen Urban från IKEA. Iittalas Kivi ljuslyktor. Lykta och fågelbo från Village. 

Leave a Comment

Vill ha Lisa Bengtssons boxar!

Dagens ha begär är några boxar från Lisa Bengtsson´s serie som mycket väl skulle kunna få plats hemma i lägenheten. Kanske i hallen fyllda med scarfar och smått och gått, eller i köket med en massa samlade recepet och små kokböcker. Eller också bredvid sängen med lite gott och blandat, böcker, skrivbok m.m. Ja, ni förstår, två-tre av dessa boxar skulle lätt kunna hitta sin plats hos mig. De finns på Tyghuset.se för inköp, pris 409kr/ för ett två-pack. 
 
PS. Ni missar väl inte tävlingen med chans att vinna doftljus från Casual Living, värde 165kr?

Leave a Comment

IKEA på Liljevalchs konsthall i sommar

I sommar kan Du besöka en stor utställning om IKEA´s historia på Liljevalchs konsthall i Stockholm. ”En frispråkig och underhållande exposé över tidernas största möbel- och designfenomen”  står det i pressmeddelandet. Utställningen pågår mellan 13 juni och 30 augusti och vad jag förstår så kan man uppleva mycket nostalgi och retrodesign. Nedan soffan Klippan som började säljas 1979, fotot användes i IKEA katalogen 1984, samt sitt-ligg-och-vilmöbeln Tajt, fotot användes i katalogen 1973.


Foto: IKEA

Leave a Comment

Grönt är skönt!

Gårdagen spenderades på stan med shopping, god lunch, mysigt sällskap och flitigt letande efter klädsel till nästa helgs bröllop. När jag kom hem surfade jag in på bröllopsguiden.se för lite bröllopsinspiration och hittade då några sköna dukningstips. Men visst kan man även använda dem eller delar av dem till midsommarfesten eller andra sommar tillställningar också. Min favorit är denna med grönt från naturen men fler finns här.

PS. Ni missar väl inte tävlingen med chans att vinna doftljus från Casual Living, värde 165kr?


Foto: bröllopsguiden.se

Leave a Comment

Kuddkrig!

Det är kuddkrig här i lägenheten i Borås! Soffan är omklädd till beiget, från vinterns svarta. Och det är enligt mig dags att fylla den med snygga, fluffiga kuddar i somriga färger och sköna mönster. Men sambon håller inte med och kastar mest ur kuddarna när han ska slå sig ner i soffan (enligt han p.g.a. platsbrist). Det återstår att se vem som vinner detta slag. Jag skulle gärna fylla den med kuddarna nedan, favoriten är kudden i Lisa Bengtssons tyg.
Nu ska jag ner till stan och leta kläder till nästa helgs bröllop, ha en skön dag!

PS. Missa inte att tävla om doftljuset från Casual Living, värde 165kr!


Kuddar: svart/vitt, Stockholm, från IKEA, pris 129kr. Kudde i Lisa Bengtssons tyg, pris 449kr, finns hos tyghuset.se. Resten kommer från Village och närmaste återförsäljare finns på village.se.

Leave a Comment

TÄVLING: Doftljus från Casual Living

Dags för tävling! I vinstpotten finns ett doftljus från Le Père Pelletier med doft av ros, värde 165kr. Tävlingen sker i samarbete med Casual Living och doftljuset finns i deras webshop. Om Du vill delta i tävlingen så lämna en kommentar till inlägget och svara på följande fråga: 
Saknar Du någon kategori av varor hos Casual Living?

Glöm inte att lämna din e-post så vi kan kontakta dig. Tävlingen pågår t.o.m. 24 maj och vinnaren utses av Casual Living. Lycka till! 

Leave a Comment

Dagens: pallen Roses

Idag trånar jag efter pallen Roses. Perfekt till balkongen eller trädgården, eller till lägenhetens fester när sittplatserna tryter. Pallen är designad av Peter Johansen för Maze International och finns bland annat här för inköp. Om den funnits i gult (vilket är färgen jag gärna investerar i nu) och plånboken sett tjockare ut så hade jag slått till på två till vardagsrummet. Men men, så är det, dagens önskan är det iallafall.

P.S. Missa inte att tjika in här imorgon, då är det dags för tävling!

Leave a Comment