Skip to content

You are viewing the date archive for november2009.

Julstjärnan är tänd

Nu är jag hemkommen efter Finlandskryssning och mys i Helsingfors och är nu laddad för decembermys. Har tänkt att stryka allt vad decemberstress heter och istället satsa på decembermys! Nu har jag iallafall fått upp vår nya julstjärna i fönstret här hemma. Den kommer från Indiska och lyser jätte fint i fönstret i vårt stora vardagsrum. Efter FormForum för några veckor sedan fick jag tips från några andra bloggare att visa fler bilder från mitt hem. Så nu med mitt senaste inköp kan jag göra det mycket smidigare, äntligen har jag en digital systemkamera och fotograferingen kan börja =)


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Advent i Helsingfors

Nu tar jag en liten bloggpaus för några dagar. Skall åka med sambon och två vänner på Finlandskryssning. Vi skulle ju åkt för några veckor sedan men vi fick tyvärr ställa in och flytta fram den. Så nu skall den äntligen bli av! Julpyntandet får vänta några dagar här hemma istället blir det mys och julshopping i Helsingfors. För er som skall julpynta, tända stjärnor och göra adventsljusstakar så för inspiration ta en titt på IKEA´s Gilla Julen. Gilla Julen är en tävling för bloggare där man visar sina juldukningar, pynt och julklapps idéer, man röstar på bidragen man tycker om och vinnaren får ett presentkort. En tjej som deltar i tävlingen är Katarina som driver bloggen Gnistrande snö, hon visar ett snyggt och enkelt gå-bort-tips nu i julfesttider (se foton nedan). 

Ha en mysig helg och Advent!


Foto: lånade från Gnistrande snö

Leave a Comment

Faire Houres -Tick Tack, Ja, tack!

Faire Houre´s klockor finns att köpa på Etsy.com och är ett företag som gör vackra klockor av porslinstallrikar. En enkel men så snygg idé. Kanske kan vara värt att göra ett försök till julklappas-tillverkningen? Jag älskar dem, speciellt den i turkost, den är min favorit men det finns fler, titta här. Så, hädanefter blir det till att söka söta och tuffa tallrikar på loppisarna.


Foto: Faire Houre

Leave a Comment

Höganäs och Apotekets senapsburk i röd glasyr

Höganäs Keramik och Apoteket har i ungefär 30 år producerat en julsenap tillsammans. 2006 fick julsenapen ett modernare uttryck genom en svart keramikburk med trälock. Nu kommer ytterliggare en färg och med tanke på att det är en julsenap så är det såklart färgen röd som pryder keramikburken. Enligt pressmeddelandet så är apotekets julsenap odlad i Sverige och den färsktillverkas utan konserverings- medel. Jag såg senapen i förra veckan på ett apotek och undrade lite hur mat kunde säljas där. Men genom pressmeddelandet så fick jag också svar på den frågan:
Apoteken har en lång tradition att tillverka senap. Senap och andra kryddor var tidigare viktiga ingredienser i mediciner och därför utvecklades en stor kunskap hos apoteken om hur kryddor som senap ska beredas för att få de egenskaper som önskades. Den kunskapen har bevarats och därför kan man än idag köpa senap på apoteken. 
Senapen säljs från och med nu och året ut på apoteken runt om i Sverige och prislappen är 69kr per burk. I år har apoteket också ett samarbetat med TV-kocken Leila Lindholm som har tagit fram sex recept baserade på Apotekets julprodukter, vill du läsa Leilas recept så klicka dig vidare här.
 
Foto: pressbild Höganäs

Leave a Comment

Mhy i ny färg

Pendellampan Mhy som är inspirerad av Lilla My kommer nu i en ny färg, röd. Den finns nu i svart, vitt, gult, lila, grått, grönt och gult. Lampan är formgiven av designbyrån Norway Says och prislappen ligger på cirka 1800kr, den finns bland annat att köpa här.
En liten Mhy skulle vara jättesöt här hemma men just nu är jag som sagt på jakt efter en alldeles egen PH

Leave a Comment