Skip to content

You are viewing the date archive for november2009.

Julstjärnan är tänd

Nu är jag hemkommen efter Finlandskryssning och mys i Helsingfors och är nu laddad för decembermys. Har tänkt att stryka allt vad decemberstress heter och istället satsa på decembermys! Nu har jag iallafall fått upp vår nya julstjärna i fönstret här hemma. Den kommer från Indiska och lyser jätte fint i fönstret i vårt stora vardagsrum. Efter FormForum för några veckor sedan fick jag tips från några andra bloggare att visa fler bilder från mitt hem. Så nu med mitt senaste inköp kan jag göra det mycket smidigare, äntligen har jag en digital systemkamera och fotograferingen kan börja =)


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Advent i Helsingfors

Nu tar jag en liten bloggpaus för några dagar. Skall åka med sambon och två vänner på Finlandskryssning. Vi skulle ju åkt för några veckor sedan men vi fick tyvärr ställa in och flytta fram den. Så nu skall den äntligen bli av! Julpyntandet får vänta några dagar här hemma istället blir det mys och julshopping i Helsingfors. För er som skall julpynta, tända stjärnor och göra adventsljusstakar så för inspiration ta en titt på IKEA´s Gilla Julen. Gilla Julen är en tävling för bloggare där man visar sina juldukningar, pynt och julklapps idéer, man röstar på bidragen man tycker om och vinnaren får ett presentkort. En tjej som deltar i tävlingen är Katarina som driver bloggen Gnistrande snö, hon visar ett snyggt och enkelt gå-bort-tips nu i julfesttider (se foton nedan). 

Ha en mysig helg och Advent!


Foto: lånade från Gnistrande snö

Leave a Comment

Faire Houres -Tick Tack, Ja, tack!

Faire Houre´s klockor finns att köpa på Etsy.com och är ett företag som gör vackra klockor av porslinstallrikar. En enkel men så snygg idé. Kanske kan vara värt att göra ett försök till julklappas-tillverkningen? Jag älskar dem, speciellt den i turkost, den är min favorit men det finns fler, titta här. Så, hädanefter blir det till att söka söta och tuffa tallrikar på loppisarna.


Foto: Faire Houre

Leave a Comment

Höganäs och Apotekets senapsburk i röd glasyr

Höganäs Keramik och Apoteket har i ungefär 30 år producerat en julsenap tillsammans. 2006 fick julsenapen ett modernare uttryck genom en svart keramikburk med trälock. Nu kommer ytterliggare en färg och med tanke på att det är en julsenap så är det såklart färgen röd som pryder keramikburken. Enligt pressmeddelandet så är apotekets julsenap odlad i Sverige och den färsktillverkas utan konserverings- medel. Jag såg senapen i förra veckan på ett apotek och undrade lite hur mat kunde säljas där. Men genom pressmeddelandet så fick jag också svar på den frågan:
Apoteken har en lång tradition att tillverka senap. Senap och andra kryddor var tidigare viktiga ingredienser i mediciner och därför utvecklades en stor kunskap hos apoteken om hur kryddor som senap ska beredas för att få de egenskaper som önskades. Den kunskapen har bevarats och därför kan man än idag köpa senap på apoteken. 
Senapen säljs från och med nu och året ut på apoteken runt om i Sverige och prislappen är 69kr per burk. I år har apoteket också ett samarbetat med TV-kocken Leila Lindholm som har tagit fram sex recept baserade på Apotekets julprodukter, vill du läsa Leilas recept så klicka dig vidare här.
 
Foto: pressbild Höganäs

Leave a Comment

Mhy i ny färg

Pendellampan Mhy som är inspirerad av Lilla My kommer nu i en ny färg, röd. Den finns nu i svart, vitt, gult, lila, grått, grönt och gult. Lampan är formgiven av designbyrån Norway Says och prislappen ligger på cirka 1800kr, den finns bland annat att köpa här.
En liten Mhy skulle vara jättesöt här hemma men just nu är jag som sagt på jakt efter en alldeles egen PH

Leave a Comment

Mosaicsweden, företaget som ger mosaik nytt liv

Mosaicsweden är Sveriges första företag som enbart arbetar med mosaik. Det är konstnärerna Emelie Solklippa och Hanna Westin Skogh som ligger bakom idén och de har tillsammans bland annat skapat mönstret Mankolam (på fotot nedan visas en bit av väggen). Mosaikväggen Mankolam har en bredd på hela 7 meter och namnet kommer ifrån Indiens antika språk Sanskrift och är deras namn för Paisley. På Formex i augusti kunde man se mönstret på en vägg i caféavdelningen Orientexpressen. 
– Vårt mål är att inspirera till nya användningsområden i Norden och att öka medvetenheten om modern mosaik, säger Hanna Westin Skogh i press- meddelandet. Idag finns en konceptbutiken i Stockholm och på hemsidan finns smakprover på fler snygga mosaikkombinationer. Jag blev lite nyfiken på materialet mosaik igen när jag läste om Mosaicsweden i senaste Residence. Mosaik är ju så lätt att arbeta med och det är ju bara fantasin som sätter gränserna, eller hur?
Ha en skön start på helgen nu, för mig blir det fredagsmys i soffan framför Idol med sambon, heja Tove, heja Tove! 😉


Foto: Maria Macri

Leave a Comment

Nybörjare på Tradera

Jag har länge, länge jagat en PH-lampa, gärna ett orginal med den blå/lila färgen. I veckan fick jag ett tips av min mamma som hade sett en auktion på Tradera.com som hon tyckte jag skulle buda på. Ni känner såklart inte min mamma men jag blev lite imponerad av att hon av alla människor lyckats klicka sig fram till en Tradera auktion innan jag ens öppnat hemsidan för första gången. Så, i söndags buda jag för första gången på en auktion, det var kul, men jag var inte ensam om bytet så jag tog inte hem det. Men nu vet jag vad som står på min Komihåg lista: Kolla PH5 på Tradera! För er som precis som jag är nya på webbaserade auktioner så har en bloggkollega publicerat en guide med bra tips. Lycka till i Traderadjungeln!

Leave a Comment

Presentshopen.se

På Hem&Villa förra helgen så träffade jag av en slump på en gammal klasskompis, för drygt två år sedan tog vi båda examen på Sälj&Marknadshögskolan i Göteborg. Hon berättade nu att hon startat ett eget företag, en webbutik som säljer presentartiklar till både företag och privatpersoner. Jag blev väldigt inspirerad när hon berättade om det stora klivet att starta eget, imponerad helt enkelt av att höra hur modig hon var som vågade satsa på sin affärsidé. Jag önskar Malou som hon heter ett stort lycka till med företaget och håller alla tummar och tår för att det skall gå bra!
Och nu. Lite reklam: Klicka dig in på presentshopen.se och klicka hem julklapparna redan idag! 😉

Leave a Comment

Besök på ECO-Boråstapeters huvudkontor

Jag var snabb efter bloggträffen att publicera de första bilderna men nu har veckan gått otroligt fort och helgen är redan här! Men nu kommer den sista delen i Formforums anda. Vi gjorde också ett besök på ECO/Boråstapeter. Vi träffade Josefin som var Marknadskoordinator och en säljare för Västragötaland. De berättade om olika trycktekniker och olika varumärken och gav oss en rundtur på bygget och visade produktionen och designstudion där vi också fick träffa designchefen Björn Nilsson. Vi fick också se den nya kollektionen Boheme som kommer i maj.
Som sagt, Formforums två dagar var superroliga och ett jättebra initiativ, till er som sponsrade och arrangerade, ett STORT TACK!

Foto: Jenny Martinsson,
ps. om någon på fotot känner sig obekväm med den så tar jag bort den.

Leave a Comment

Cul(t) info på Cult Designs huvudkontor

I söndags besökte vi Cult Designs huvudkontor i Göteborg. Kontoret finns i Almedals gamla textilfabrik från 1800-talet, lokalerna är riktigt snyggt inredda med omaka tapeter och Cult prylar mixat med gammalt i det öppna kontorslandskapet. Vi träffade Marita en av grundarna och Camilla som är Marknadskoordinator som förövrigt skriver Cult Designs blogg. De bjöd på glögg och pepparkakor och underhållande Cul(t) information med bland annat Maritas egna beskrivning av hur man kan kombinera deras produkter men också en del om deras fabriker som tillverkar produkterna och hur viktigt det är att kunna stå för produktionsbiten.
Vi fick också en smygtitt på vad som kommer 2010 men det fick vi såklart inte berätta om ännu men det var mycket roligt att se de kommande färgerna och mönstren, det ser lovande ut för Cult Design även nästa år.
TACK för mysigt besök!

Foto: Jenny Martinsson,
ps. om någon på fotot känner sig obekväm med den så tar jag bort den.

Leave a Comment