Kategorier
Produktnyheter

Höganäs och Apotekets senapsburk i röd glasyr

Höganäs Keramik och Apoteket har i ungefär 30 år producerat en julsenap tillsammans. 2006 fick julsenapen ett modernare uttryck genom en svart keramikburk med trälock. Nu kommer ytterliggare en färg och med tanke på att det är en julsenap så är det såklart färgen röd som pryder keramikburken. Enligt pressmeddelandet så är apotekets julsenap odlad i Sverige och den färsktillverkas utan konserverings- medel. Jag såg senapen i förra veckan på ett apotek och undrade lite hur mat kunde säljas där. Men genom pressmeddelandet så fick jag också svar på den frågan:
Apoteken har en lång tradition att tillverka senap. Senap och andra kryddor var tidigare viktiga ingredienser i mediciner och därför utvecklades en stor kunskap hos apoteken om hur kryddor som senap ska beredas för att få de egenskaper som önskades. Den kunskapen har bevarats och därför kan man än idag köpa senap på apoteken. 
Senapen säljs från och med nu och året ut på apoteken runt om i Sverige och prislappen är 69kr per burk. I år har apoteket också ett samarbetat med TV-kocken Leila Lindholm som har tagit fram sex recept baserade på Apotekets julprodukter, vill du läsa Leilas recept så klicka dig vidare här.
 
Foto: pressbild Höganäs

0 svar på ”Höganäs och Apotekets senapsburk i röd glasyr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *