Skip to content

You are viewing the date archive for oktober2009.

Happy Halloween!

Eller vad säger man? Trevlig Allahelgona? Iallafall så önskar jag er en mysig och kul helg! Ikväll skall jag träda in i rollen som häxa med svarta naglar och läppar, svarta kläder, stor hatt och cape. Sambon säger att jag inte behöver försöka klä ut mig för att träda in i rollen utan komma till festen som jag brukar vara. Hmm. Iallfall så ser jag framemot ikväll, två tjejer fyller 25år så det blir 50års fest/halloweenfest i ett. Kul, kul, kul. Happy halloween!


Foto: privat

Leave a Comment

Halloween godis

Halloween firande i helgen? Gäster på besök och mysig middag eller fest med halloweentema? Bakerella har kul och enkla tips på gott att bjuda på. Det verkar lite småpilligt men fulla instruktioner hittar du här. De översta är brownies som är dekorerade med bland annat lakrissnörren, så de verkar riktigt goda dessutom!

Halloween godis
Foto: bakerella.com

Leave a Comment

Hylla din bokhylla!

Att allas vår Billy fyller 30 år har väl inte gått många inredningsintresserade förbi?
Det firar IKEA med specialdesigande bokhyllor av Annika Bryngelsson och en Billy bok. Men de har också en kul tävling där de sex mest personliga bidragen går till final och vinnaren får 5000kr i presentkort. Man skall filma sin bokhylla (kan vara någon annan än Billy) med egen en personlig design, fantasin sätter gränsen! Tävlingen startar idag och du kan ladda upp ditt bidrag och läsa mer här.

Leave a Comment

Söndag: SPAmys

Söndagen. Veckans ”ta det lugnt” dag för många, då man gärna sitter hemma och myser. Nu när hösten är här på allvar så är det skönt att pyssla om sig lite extra med några spatimmar. Själv har jag inget badkar men jag vet att jag hade använt det en ruggig söndag som denna om jag haft ett. SPA- prylar till söndagsspa´t i hemmet finns det mycket av och nedan så tipsar jag om några produkter:

Kollage med produkter från: Olivtvål från Granit, 29kr, Ögonmask från Granit, 49kr, Pimpsten från Granit, 39kr, Badsalt från Himla, drytrend.com, 115kr, Savon de Marseille Duschtvål Rose, Casual Living 140kr
Scrubbhandske från Granit, 29kr, Handdukar från Vipp, drytrend.com, 360kr

Leave a Comment

Lisa Bengtsson i min soffa

Jag har ju glömt att visa att Lisa Bengtssons tyg Madmoiselle pryder två kuddar i min soffa. Jag tycker om dem jätte mycket, jag köpte tyget genom Tyghuset och bad min snälla mamma sy dem. Dessutom, förra helgen när jag fick tummen ur att göra fotokollage-väggen som jag funderat på länge, så tog jag en liten tygbit med kvinnan som blivit över och rama in den, det blev super snyggt!

Nu ska jag springa iväg till Högskolan på föreläsning. Ledarskap som jag läser är riktigt intressant och denna helgen handlar det om hur olika generationerna är och om etnictiet, efter skolan står lunch hos föräldrarna på agendan.
Ha en mysig lördag!


Foto: Privat

Leave a Comment

Nyheter hos Jellybean

Nu i oktober kommer Jellybean med några nyheter. En av nyheterna är ett ovalt fat (35×19 cm) som kan användas som fruktfat, kakfat eller som här, till tortillarullarna. När det gäller Jellybeans produkter så kommer de som vanligt i många färgsprakande färger! Prislappen är 349kr.


Foto: pressbilder från Jellybean

Leave a Comment

Grått och horn, en bra kombination?

Idag kände jag att jag behövde lite inspiration inför dagen, så jag klicka mig in på Sarah Kaye Represents, en hemsida som visar foton från olika stylister och fotografer. En hemsida fullproppad av inspiration med andra ord. Jag föll för dessa foton som går i grått, älskar köket med accentfärgen gult.
I efterhand såg jag att på två av fotona finns horn, är det ok med horn i inredningen? Lika ok som skinn och päls i modet? Kanske tåls en tanke.


Foton: sarahkaye.com

Leave a Comment

Vackert stilleben i höstträdgården

Nu är det verkligen höst ut. Löven faller från träden, det börjar bli mörkt tidigt och redan i helgen skall klockan ändras till vintertid. Men bara för det får vi inte glömma bort att göra det mysigt i trädgården och på balkongen. Mina fina ljung, från flowers som jag köpte förra året håller absolut för en säsong till på balkongen. Minna som skriver bloggen blomsterverkstad har ett väldigt inspirerande inlägg om att dekorera ute. Hon har använt rostiga ägg och löv som tillsammans med mossa och blad blir ett vackert stilleben. Fotona nedan är publicerade med tillåtelse av Minna själv som hälsar att de är till för att inspirera! Så, dags för oss alla att vara lite kreativa och piffa till på balkongen eller på trappen i helgen med andra ord.


Foto: blomsterverkstad.blogspot.com

Leave a Comment

Tjuvtitt på IKEA´s jul 2009

Vad sägs om en liten tjuvtitt på IKEA´s julsortiment? Jag blev absolut lite nyfiken när jag fick mailet från dem iallafall. Julbutikerna i IKEA varuhusen öppnar nu i dagarna runt om i sverige. Årets julkollektion är bland annat skapade av formgivarna Sissi Edholm och Lisa Ullenius som har inspirerats av kurbitsmålningar från Dalarna. De har skapat ett skandinaviskt mönster som pryder både juldekorationer och textilier. Varje gång jag är i krokarna av ett IKEA-varuhus brukar jag passa på att köpa ett litet lager med inslagspapper i roliga färger och mönster. Julpappren i serien Kotte ser mycket lovande ut, lär bli snygga klappar under granen i år också!


Foto: pressbilder från IKEA
 

1 Comment

Hemma hos Lexington

Sköna Hem har besökt familjen bakom Lexington (som förövrigt vann Årets komet 2009 i Retail Awards). Lexington Companys grundare och VD Kristina Lindhe visar gästvänligt upp husets stora, ljusa rum som inte bara är inrett med Lexingtoninredning. Matgruppen med äppelstolar (som mina föräldrar också faktiskt har!) är köpt på auktion. Köksinredningen kommer från R.o.o.m och arbetsbänkarna är i svart granit. Köksbordet har Kristina designat själv så även takkronan för både växter och ljus är specialgjord efter hennes önskemål.
Underbart drömhem skulle jag vilja säga!


Foto: bilder från Sköna Hem, Foto: Johan Carlson

2 Comments