Skip to content

You are viewing the date archive for september2009.

Igår öppnade H&M Home sitt showroom!

H&M HOME startade ju i våras med en katalog som man kan  köpa hem textilier till hemmet igenom. Men igår öppnades också ett showroom på Drottninggatan 58 i Stockholm. Där visas utällningar med produkterna som skall inspirera, utställningarna skall bytas ut var tredje vecka. Den första heter Home Reflections och leker med visuella intryck och illusioner. 
Caroline på Feber har redan gjort ett besök och skriver i sin blogg om shoppingen: man shoppar med hjälp av kylskåpsmagneter, med varan tryckt på, som finns invid produkterna. Dessa sätter man på ett magnetiskt hus som man sen lämnar i kassan!
Drottninggatan 58 borde definitivt stå på alla inredningsintresserades besökslista som har vägarna förbi. 

Leave a Comment

Ergorapido i nya färger!

Dammsugaren Ergorapido från Electrolux lanseras nu i en ny version. Versionen har nya färger, LED-ljus i munstycke och de skall nu vara starkare och uthålligare. Ansvarig designer Kim Lim har tagit inspiration från de senaste färgtrenderna från bland annat mode och inredning, resultatet blev: Cassis Purple, Pastel Green, Fresh yellow, Cooper och Antique Steel. Färgen som föll mig mest i smaken är Antique Steel, en aningens snyggare än vår lila som står instuvad i städskrubben.

Foto: Kollage av pressbilder från Electrolux

Leave a Comment

Chans att vinna Kay Bojesens träapa!

Sköna hem har nu en tävling som Du säkert inte vill missa! 10 vinnaren får en Kay Bojesens träapa, värde 995kr. Designklassikern (med över 50 år på nacken) finns säkert på många drömlistor så jag tänkte tipsa om tävlingen som Du enkelt deltar i genom att klicka dig vidare här. Kay Bojesens apa tillverkas av teak och limbaträ och är 20 cm hög. Visste du förresten att Kay Bojesen utbildade sig som silversmed hos Georg Jensen i Köpenhamn?
Lycka till i tävlingen!

Leave a Comment

Kollektion ETAGE breddas.

Borås Tapeters populära kollektion ETAGE har nu utökats från 30 till 42 blad. Kollektionen innehåller mycket handritade växter med grafiskt tryck, är formgiven av Ingela Wingborg och lanserades idag i butiker runt om i vårt avlånga land. Om du vill läsa mer eller kanske virituellt provtapetsera så gör ett besök på borastapeter.se.


Foto: Boråstapeter

Leave a Comment

BLISS – nytt inredningsmärke!

BLISS – Vackra ting för välbefinnande och varaktighet inleds pressmeddelandet från PR-byrån med. Bliss är ett nytt varumärke i inredningsvärlden med utgångspunkt i hemmets olika rum med start i sovrummet. De första produkterna är bäddset i ekologisk bomull och doftljus m.m. Företaget hade premiär på Formex och tyvärr kan man inte ännu genom hemsidan mybliss.se se var man kan köpa dem. Men den uppdateras säkert inom kort. Lycka till BLISS!


Foto: pressbilder från Bliss, bäddset ca. 1770kr och doftljus, ca 245kr

Leave a Comment

Jag har flyttat…

… ut till köket idag från kreativitetsrummet, kände att jag behövde ett mindre miljöbyte, idag är det nämligen jobbsökande som gäller. Helgen var dock superkul med söndagsbrunch med vänner, badhusbesök, fönstershopping och bio: Flickan som lekte med elden. Så jag kan inte klaga. Så, bara att ta och fortsätta nu efter min lilla lunch och ta tag i dagens uppgifter. Ha en skön dag allihopa!


Foto: privat

Leave a Comment

Vardagsbruk, ett nytt designföretag.

På Formex var det premiär för ett nytt designföretag, Vardagsbruk med bas i Lund. De första produkterna har namngetts Halv åtta och består av en tekanna, mjölkkanna och mugg, namnet syftar till att man skall ta sig en mysig fika både halv åtta på morgonen och en kvällssfika med dem. Min förhoppning är att föremålen med sitt generösa formspråk blir som en följeslagare genom livet och kan fungerar lika bra som en del av en servis som solitär, säger formgivare Gustav Kristensson.
Som symbol för det nystartade företaget är blomman med sju likformiga kronblad, skogstjärnan. Varje kronblad representerar för oss en veckodag i vardagen, året runt. 
Det känns som det ligger mycket tänk bakom detta företag och produkterna andas kvalitet och svensk hantverk. Jag tror vi kommer få se mer av Vardagsbruk i framtiden! Om Du vill se var man kan hitta Halv åtta så finns info på hemsidan.


Foto: pressbilder från Vardagsbruk

Leave a Comment

Söndagslektyr

Det har varit tyst några dagar här på Hemtrender. Det har istället varit desto mer jobb, studerande och mycket tränande och tyvärr också ett ryggskott nu mot slutet av veckan. Ajaj. Men det börjar ordna upp sig nu! Idag är det avslappning som gäller, kanske en tur bakom sambon på MC.n om vädret tilllåter. Jag tänkte också bläddra igenom högen med tidningar som ligger på mitt Stringbord. De senaste av de flesta, känner mig nästan som ett tidningsbilbliotek…
Ha en skön söndag!


Foto: Privat

Leave a Comment

Pressbilder från Spira

Fick idag i brevlådan en skiva med pressbilder från Spira. Jag träffade dem på Formexmässan och de var väldigt trevliga och deras textilier har alltid så sköna och snygga färgkombinationer. De är tre tjejer med öga för det lilla extra som sitter på kontoret här i Borås. Se bara på pressbilderna nedan. Go girls! 😉


Foto: pressbilder från Spira

Leave a Comment

Nyhet från Iittala: Lantern i purpur

Formgivaren Harri Koskinens klassiker Lantern kommer nu i en ny färg, purpur. I pressmeddelandet står det: Lanterns klassiska form förenar det funktionella som är så typiskt i nordisk design med anspråkslös men samtidigt elegant estetik och Lantern har lyckats bli typisk för Iittalas designfilosofi.
De finns i butik från vecka 40.


foto: pressbilder från Iittala

Leave a Comment