Top of mind Mars

Vad kan väl vara ett bättre inlägg en söndag som denna än en lista på mina top-of-mind i mars? Den första VÅR-månaden som det verkligen känns ändå in i benmärgen denna helg. Solglasögonen har dammats av, jeansjackan invigts och trädgården har fått en liten vårstädning.

Vad är mina top-of-mind just nu då?

Jo, IKEA har marknadsfört kommande kollektion Tänkvärd. Jag tycker de handgjorda rottingmöblerna designade av Nike Karlsson och Iina Vuorivirta är väldigt fina. Jag gissar att de kommer gå åt som smör i solsken när kollektionen släpps i april.  Som a l l t i d vid den här tiden, längtan efter ett par nya sneakers kommer som ett brev på posten. Jag har kikat igenom massor, jag gillade färgkombon på dessa!Har du koll på Gather & Feast? Måste vara typ världens bästa matstylist, in och kika på hennes Instagram om du inte redan följer henne. Matinspo och stylingkreativitet i överflöd. Men bara för att så blev det en våffelbild idag såklart. Bloggvännen Frida har släppt sin första bok. Vi lunchade för några veckor sedan och då berättade Frida om boken och allt slit som hon haft med den de senaste 2(!) åren. Självklart har jag beställt mig ett exemplar och jag ser framemot att läsa denna inredningsbok utan bilder men med massor av handfasta tips.Påsken närmar sig med stormsteg. På Jenny Vennbergs blogg har det färgast ägg, med blåbär. Enkelt ska det vara till-och-med. När jag färgade ägg sist gjorde jag det med nagellack, hmm, känns inte lika kul 2019. Läs hur Jenny gjorde här!

Designtorget x Sara Medina Lind x Straight Design studio

Dagens lunch var något utöver det vanliga. Det var min vän Sara Medina Lind som tillsammans med Designtorget och Straight Design Studio bjudit in till finlunch. I Straights studio, för att visa några nyheter till det dukade bordet men främst nya serien Krås designad av Straight Design Studio. En hyllning till det ursvenska Höganäs kruset. I form av glas och tillbringar, tillbringaren har ingen pip så är lika fin som vas. Jag älskar design som är så enkel så man nästan blir sur för att man inte kommit på idén själv. Precis så var det idag. Enkel och supersnygg, beundransvärd. Jag hade Andrea och Linnéa som bordsgrannar, så nu fick jag chansen att prata lite mer med Linnéa. Om du minns så var hon med och svarade på 10 snabba på bloggen för ett litet tag sedan men då hade vi aldrig träffats. Men nu så!Min vän Sara har stylat och fotat pressbilderna. Riktigt fina. Men precis som vanligt med Sara så ser det så sjukt självklart ut, men som stylist så vet jag att det enkla är det svåra och jag beundrar Saras fingertoppskänsla. Se bara på inläggets två översta bilder..Och alla produkterna finns till försäljning hos Designtorget.

STORT tack Designtorget och hela gänget runt bordet för en riktigt härlig, mysig, vårig och inspirerande lunch!Foto: pressbilder & Jenny Martinsson

10 snabba med Emma Johansson/WhatDecoratesMyDay

Emma Johansson är typ världens skönaste donna. Med en självdistans som få, lättsam, bjussig och med ett mamma-hjärta av guld till två små killar följer jag slaviskt hennes steg i den digitala världen. För mig är hon inte bara bloggaren bakom WhatDecoratesMyDay utan även en ny kollega i mitt frilansliv. Emma har en gedigen bakgrund inom kommunikation och valde att satsa på frilanslivet i samma veva som jag själv funderade på att ta klivet. På sin blogg sprider hon otroligt mycket glädje och inspiration med bilder från sitt sprudlande hem. Alltid med något blommande i bild, blommor känns lite som hennes signum. Nämnde jag kreativ också? Emma bloggar flitigt om högt och lågt och jag känner knappt någon som skriver så fängslande texter som hon. Jag vill bara läsa och se mer. Så, därför frågade jag Emma om hon ville svara på mina 10 snabba här på bloggen.Hej Emma,

Så kul att du vill vara med, vi kör igång!

1. Du gör ju om mycket hemma, tapetserar, målar och fixar – vad är bästa tipset för den som aldrig testat att light-renovera på egen hand, hur ska man tänka?

Bara gör! Blir det katastrof så får man ångra sig.

2. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Både och. Jag kan ha orimligt mycket inspiration på morgonen och vara så sjukt produktiv. Sen dippar det för att komma tillbaka på kvällen. Så jag jobbar nästan som sämst på kontorstider haha.

3. Äkta eller fusk?

Ä K T A (Är det nån som svarar fusk :P)

4. Vad inspirerar dig?

Självklart vackra platser, vackra bilder, fina saker men framförallt kreativa, humoristiska och snälla människor. Att få ta del av deras verk/deras hem etc. och höra deras historia. Det är en fröjd att få möta så många av dessa människor i mitt jobb numera, jag njuter av varje sekund.5. Vad skulle aldrig få flytta in hos er?

En svart, bylsig skinnsoffa.

6. Favoritpodd?

Tombola podcast och Mannheimer & Skäringer. Jag följer dem slaviskt.

7. Bästa husmorsknepet?

Stoppa ner tändstickor i jorden i krukväxter, det håller de små flugorna borta.

8. Vad drömmer du om?

Ett hus med strandtomt. Litet eller stort spelar mindre roll. Jag känner mig aldrig så lugn och trygg som när jag ser vatten från fönstret. Då skulle jag aldrig mer behöva kolla på TV.

9. Du är ju relativt nybliven frilansare, om du skulle ge ett tips till den som funderar på att ta klivet från en trygg och fast anställning till ett frilansliv, vad skulle det vara?

Först och främst: känn till ditt varför, varför vill du vara egen? Vad driver dig? Ha fokus på det som är kärnan i din verksamhet. Glöm aldrig bort varför just du blev egen. Och jag tänker lite samma som mitt svar på fråga 1, bara kör! Man får alltid ångra sig. Utvärdera längs vägen, blev det som jag tänkt mig? Kan jag ändra på ngt? Sen är det så att jag är ju egentligen en trygghetsnarkoman och är man som jag så försök få tjänstledigt till att börja med. Och köp in saker till din verksamhet efterhand som pengarna trillar in. Kort och gott; kör på din dröm, men en gnutta hängsle och livrem skadar inte. Jag tror det är har något med mitt småländska arv att göra.10. Och sista frågan: Ibland när vi ses har du gjort iordning dig på rekordtid före och ser ändå stunning ut. Trots småbarns-sömn. Hur gör du, vad är knepet..?

Alltså TACK, och: ska du säga! Jag som alltid känner mig så ofixad. Och det trista svaret är att jag gör ju inte så himla mycket. Jag har alltid håret i knut eller sjal (pga otvättat), jag sminkar mig så sällan, har aldrig varit intresserad av skönhetsprodukter, men när det blir av så är det mascara och rött läppstift. Ja, rött läppstift är nog det bästa fixarknepet jag har, man kan inte vara trött eller deppig med rött på läpparna!

Tack Emma för dina svar & för din tid. Jag tar med mig tändsticks-tipset, rött läppstift och Tombola podcast, aldrig lyssnat på innan så det ska jag göra i veckan! Fortsätt gärna inspirera med dina härliga bilder och energi, TACK igen!

Sälen

Jag kan inte låta bli att nynna på Markoolios låt Vi draar till fjällen – fest hela kvällen när jag är i fjällen. Okej, här denna vecka har det inte varit så mycket fest på kvällarna direkt, snarare tidiga kvällar med ömmande muskler och en massa frisk luft i lungorna. Jag är på skidsemester med sambons familj och vi bor precis vid backarna i Lindvallen. Väldigt lyxigt. Tages kusiner går i skidskola och Tage åker mest pulka hela dagarna.

I veckan var det nypremiär för mig på längd också, eller egentligen premiär kanske är bättre beskrivning. Att jag stod på några skidor för 20 år sedan räknas ju kappast. Jag la upp en film på stories på Instagram precis, så kan du se gårdagens gliiid om du vill.

Nästa vecka lovar jag att bloggen är mer i sina ordning igen med mer fokus på inredning. Ses & hörs! Foto: Jenny Martinsson

Mitt senaste projekt

De senaste veckorna har jag jobbat med ett jätteroligt projekt. Jag har inrett en hel lägenhet från moodboards – till inköp – till sista piffet. I fredags var det deadline och jag lämnade ifrån mig nycklarna. Jobbmässigt har jag knappt haft en sekund över till annat denna period. Så bloggen har inte uppdaterats som jag skulle velat så veckans 10 snabba skjuter jag på en vecka. Men vad gör väl det, det kommer bli läsning utöver det vanliga nästa söndag istället, du kommer få se. Istället skyndar jag in här innan veckan är slut och gör ett inlägg med en liten glimt av sovrummet som jag stylat. Mer bilder kommer från detta projekt, det kan jag lova, men nu ska jag återgå till soffan en stund till – det är ju ändå söndag!Foto: Jenny Martinsson