Skip to content

You are viewing the date archive for augusti2010.

Buda på Lisa Bengtssons dockskåp

Imorgon går budgivningen på Lisa Bengtssons dockskåp ut. Auktionen är ett sammarbete mellan tradera, Bonnier, Micki och Lekmer.se och pengarna går oavkortat till Rädda Barnen. Dockskåpet är tapetserat med tapetmönster från hennes kollektioner och inrett med hennes design – allt i miniatyr! Om du vill ha eller ge bort ett dockskåp för en god sak så var med i budgivingen det kommande dygnet. Jag tycker väldigt mycket om hennes design och har både kuddar och porslin och blir nu inspirerad av hennes snygga dockhus, ta dig en titt du också!


Fotograf: Jonas Gustavsson

Leave a Comment

En klar favorit från Reijmyre

Har idag slutat och kommit hem tidigt och ätit en nice sommarsallad. Yes, jag påpekar så smått att det fortfarande är sommar (för det är det, dock börjar hösten i nästa vecka…) Har blivit många sallader denna sommar – och till det iskallt vatten. Är väldigt förtjust i min favorit karaff från Reijmyre i munblåst glas designad av Margaretha Hennix. Antingen står den i kylskåpet på kylning eller på TV-bordet / köksbordet bredvid ett glas från Iittala. Den finns för inköp hos presentshopen.se. Nu är det snart ombyte som gäller och en kväll på Liseberg med vänner och NRJ in the park. På återseénde i helgen!


Foto: foto lånat från presentshopen.se + foto privat

Leave a Comment

Decor Maison – New York Nature

Decor Maison har nyligen lanserat sin nya tapetkollektion New York Nature. Jag är liiiite partisk i tapetfrågor men tycker jag absolut att det är fin kollektion. Dock är jag mycket imponerad av pressfotona, de är fotade på gatorna i Göteborg och jag som nybliven Göteborgare känner kanske lite extra för dem bara för det. Fotona blir tillochmed ännu tuffare när man ser deras ”Behind the scenes” film som visar klipp från fotningen. Min favorit är spårvagnen och hunden!

 
Foto: pressbilder från Decor Maison

Leave a Comment

Loppisjaktens fångst.

Igår kväll tittade jag på första avsnittet för säsongen av Antikdeckarna. Har inte sett det programmet innan men tyckte det var superkul. Älskar numera loppisar och Second Hand butiker och jagar ofta ”fynd”. Förra veckan åkte jag och en vän runt i krokarna av Borås på just Loppisjakt, jag hittade mycket i glas, bland annat nya vaser och 10st. snappsglas som jag bara älskar. Ser framemot nästa fest då de ska plockas fram. Jag köpte också en lampa som just nu är på ”renovering” så jag återkommer med foton på denna. Så tipset för dagen, börja se charmen i loppisar och second hand prylar och spana in Antikdeckarna för inspiration!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Löv it!

Höstnyheterna ramlar nu in i butikerna. Bland alla nyheter så kan man hitta dessa gröna och lila löv-fat hos Indiska. Mysiga tycker jag. Dock är jag inte mentalt redo för hösten riktigt ännu, har några semester äventyr kvar, men dessa fat kan absolut hamna på inköpslistan i höst. Två gröna på TV-bordet, snyggt!

Foto: pressbild från Indiska.se
Leave a Comment

Härliga semesterdagar!

Semestern är underbar! Efter en lång sovmorgon och en promenad i Slottskogen så tog jag min frukost i trädgården i sällskap av solen och alla trädgårdens rosor. Mycket bättre morgon kan man inte ha det. Jag bläddrade igenom tidningen RES och blev trots medvetet köp av tidningen väldigt glad när jag såg Mr Perswall´s annons i den, jag tycker det ska bli riktigt kul med arbetet kring kommande kollektion till hösten. Men det är långt kvar tills dess, över tre veckors semester står på schemat med många små och stora äventyr! 😉


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment