Skip to content

You are viewing the date archive for december2010.

Nyårsdesserter från Söta Saker

Imorgon är det nyårsafton och vilken annan kväll på året passar väl bättre än att slå på stort och dra till med en tre-rätters? Hos Söta Saker finns mycket inspiration och recept till nyårsdesserten, bland annat recept till vanlijpannacotta och vit chokladmousse. Mums. Tjejen bakom recepten, Therésia Erneborg har även släppt en bok vid just namnet Söta Saker och den finns hos Adlibris för inköp. En jätte fin julklapp inser jag såhär i efterhand. Själv vet jag inte vad det blir till efterrätt imorgon, det blir knytkalas och några andra har fått äran att göra desserten. Jag hoppas på något riktigt sött och gott!


Foto: Sötasaker.com

Leave a Comment

Kalender för 2011 – på väggen

Nu är det snart nytt år och dags att köpa ny kalender att fylla med allt vad 2011 har att erbjuda. De som vill slå på stort köper denna 100cm x 98cm stora sticker till väggen där man kan sätta upp post-it eller skriva med kalkpennor om sina aktiviteter. Den finns här för inköp och har priset ca70 pund, är osäker dock på om man kan köpa hem den till Sverige så man kanske får be någon Londonvän att köpa och skicka en? Eller för den modige, måla en direkt på väggen?

Uppdatering: Tack för tipset Swaussie, kalendern kommer från danska FermLiving och finns för oss svenskar att köpa på designonline.se för 699kr! 
 
 
Foto: RocketStGeorge 

3 Comments

Duvblå inspiration från Guts

Bjuder på lite inspiration från Guts to Communicate. Känns idag som luften har gått ur de flesta efter all julstress de senaste dagarna, så ikväll låter jag dessa foton tala för sig själva, sköna och lugna färger som man gärna vilar ögonen på efter julens röda och glittriga nyanser. God kväll! 


Foto: Jonny Linch, stylade av
Guts to Communicate

Leave a Comment

Juldag på landet

Igår tillbringade jag dagen i kusinens nybyggda (extremt fina och moderna) hus med ett stort gäng släktingar från höger och vänster. Kusinfamiljen har själva varit med och ritat huset och allt var genomtänkt in i minsta detalj, vet nu precis vem jag ska fråga om jag någongång får möjlighet att bygga ett hus från scratch. Vi åt god julmat, såg (givetvis) på Kalle och vi och kusinbarnen fick besök av tomten, eller var det deras farfar? rådde delade meningar om detta bland de små;) Idag är det en solig och fin dag hos föräldrarna på landet, God fortsättning!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Jultrenden 2010

Idag är det dagen före dopparedagen och jag tänkte så smått sammanfatta jultrenden 2010 här på Hemtrender. Ni som troget följt bloggen även nu i stressade december vet säkert vad jag menar, för trenden är tydlig: rustikt trärent, grått och vitt med inslag av päls, grova snören och naturliga detaljer som barr, kottar och grenar. Modern Folklore skriver IKEA på sin blogg Livet Hemma om fotot nedan. Ja, så kanske man kan kalla det. Det är snyggt iallfall. Stressa nu inte ihjäl er idag, det finns ett liv efter julen också :)
  

Foto: IKEA.se

Leave a Comment

Gran till lägenhet med få m2

Nu är det dags att plocka in granen. För oss i lägenhet med få kvadratmeter så finns det mindre alternativ som är väldigt fina och skapar en minst lika fin julstämning. För mig blir det ingen gran i år men visst hade det varit mysigt med en gran i ett stort glas med vatten. I like it!

Leave a Comment

Kul Jul-Kulor

För er som också är trötta på de hederliga röda julkulorna så finns det många, många alternativ. Hos Rockett St George finns exempelvis vita kulor med djurmotiv. Jag vet att det finns 100 miljarders andra varianter i butiker närmare dig och mig men jag tyckte dessa var söta och ville bara påminna om att om du ska bege dig ut i julruschen och jaga julkulor så tänk gärna i nya banor. Traditionellt rött är fint men det finns många kul julalternativ.


Foto: Rockett St George

Leave a Comment