Söndagskreativitet: Moodboard

2010-02-28 @ 16:07:00
Idag har jag varit lite söndagskreativ. Jag längtar galet mycket till en egen lägenhet då jag nu bor tillfälligt hos mina föräldrar sedan några veckor tillbaka. Helgerna består mycket av att leta och kolla lägenheter och än har jag inte hittat DEN. Men snart hoppas jag! (Tips på lägenheter i Göteborg mottags gärna!). Iallafall så börjar jag nu fundera på vad som ska inhandlas till det kommande boendet. Blir ju mer eller mindre som att börja om från början och flytta hemifrån á la version 2. Idag gjorde jag en moodboard för att samla idéer till mitt nya boende! Mycket retro prylar och svart/vitt med inslag av starka färger.


Foto: Jenny Martinsson

Missade du Möbelmässan?

2010-02-27 @ 12:01:46
Om du missade Möbelmässan för någon vecka sedan så läs gärna min personliga rapport från mässan hos Inspirera mera som publicerades i veckan. Eller se Svenssons i Lammhults sammanställning på mindre än tre minuter genom YouTube, klippet hittar du här. Ha en härlig lördag!

Intermezzo firar 25 år

2010-02-27 @ 11:35:00

Vem har väl inte druckit ur dessa klassiker? Intermezzo från Orrefors, glaset med den blå droppen i benet, av Erika Lagerbielke har väl få missat. I år firar designsuccén 25 år och de firar jubileet med ett nytt cocktailglas med den karaktäristiska droppen (glaset längs till höger). Intermezzo har fått ett flertal utmärkelser under sina år på marknaden bl a Utmärkt Svensk Form och International Table Top Award. I början på åttiotalet handlade design mycket om pigga tillägg. När Erika designade glasen tyckte hon att en färgaccent skulle vara pricken över i och experimenterade med det. Resultatet blev som vi alla vet en innesluten regndroppe i benet.


Foto: pressbilder från Orrefors


Vårnyheter från Himla

2010-02-23 @ 21:00:02

I vårens pressmeddelande från Himla står det om deras nya kollektioner Passionate Attitude och Exotic Chic. Passionate Attitude med de starka färgerna och Exotic Chic med de lite mildare färgerna. Vårens kollektioner ska enligt pressmeddelandet föra tankarna till en skuggig oas i Karibien. Jag föll mest för Passionate Attitude med mycket snyggt och färgstarkt, favoriten är Passion. Vilken är din...?
Ett stort + till Himla för sina snygga pressbilder men husvagnen i öknen får, iallafall mig, mer att tänka på en roadtrip i USA´s öken än i Karibien men snyggt är det!
P.S. Ni har väl inte missat att Mio nu säljer Himlas produkter.


Foto: pressbilder från Himla


Vårnyheter från Cult Design

2010-02-22 @ 19:10:00
Idag på jobbet träffade jag mysiga Marita Lord från Cult Design som jag träffat tidigare några gånger. Bland annat på den roliga bloggträffen FormForum då vi gjorde ett besök hos dem på Gamla Almedalsvägen i Göteborg. Då vi inrednings- bloggare fick en smygtitt på vårens nya färger, mönster och produkter. Nu är pressrealesen ute så nu är det äntligen fritt fram att visa deras vårnyheter. Jag blev lite extra kär i deras Tattoo tales designad av Lovisa Persson med färgerna fuschia, soft pink och mullvad. Förövrigt är vårens färger rosa, citrongrönt och jade. Som vanligt är deras produkter lätta att kombinera efter eget tycke och smak och deras vårens slogan Dare to be square, passar dem perfekt!


Foto: Pressbilder från Cult Design

Hotel Tylösand med tjejligan

2010-02-20 @ 09:40:54
Äntligen! Har längtat i flera veckor. Idag åker jag och tre vänner till Hotel Tylösand för en helg. Vi åker ganska tidigt och tar en sväng i Halmstad sedan blir det ansiktsbehandling, massage, trerätters och den alltid lika uppskattade hotellfrukosten. Nu åker jag strax och bloggen kommer vara tyst under helgen för jag ska bara relaxa! PS. håll tummarna för att vi lyckas ta oss ditt i snökaoset =)


Foto: pressbild hotell Tylösand

Möbelmässan: String

2010-02-19 @ 06:52:00
Sist men inte minst i min bildbombning från Möbelmässan 2010 är företaget String. De visade såklart hyllorna med deras fyra nya färger och monterväggen som ni ser på fotona var riktigt snygg. Själv har jag en supergammal stringhylla och ett stringbord som jag ärvt av mormor som bara är så fina!

Idag är det fredag och veckans förkylning gör sig mer och mer påmind, ser framemot kvällens fredagsmys. Ha en skön dag!


Foto: Jenny Martinsson

Möbelmässan: Marimekko

2010-02-18 @ 19:53:53
Jag besökte också Marimekkos monter förra veckan. Jag träffade en jätte snäll tjej som berättade om de nya kollektionerna som kommer inom kort.
Marimekko visade de nya färgerna på Unikko tyget som går i lila, blått och grått.
Och Tyget med isbjörnarna skapades som en tankeställare till vad världen och klimatet är påväg mot. Måste isbjörnarna leva bland blommor och blad i framtiden...?
TACK, för pratstunden Marimekko, var kul att höra lite bakom kollektionerna!


Foto: Jenny Martinsson

Möbelmässan: A2

2010-02-15 @ 20:10:00
Jag blev också kär på mässan. I denna byrå från A2. Har tidigare flirtat med byrån med massa rutor i sprakande färger men denna var ny för säsongen och var riktigt snygg. Kärlek vid första ögonkastet!


Foto: Jenny Martinsson

Möbelmässan: Mr Perswall

2010-02-15 @ 20:01:00
Självklart ska jag också visa foton från Mr Perswalls monter. Vi fick otroligt mycket beröm för dess utseende och vår Doodlevägg. Vi hade en vägg som var helt blank dag ett och som sedan alla besökare, kända som okända fick klottra på. Bland annat fanns där en autograf från Paul Smith och klotter från EcoBorås tapeters designchef. Men också många, många studenter från hela världen och fler därtill bidrog till denna kreativa vägg. Kul att det blev så lyckat!


Foto: Jenny Martinsson

Möbelmässan: Moroso

2010-02-15 @ 19:49:00
Italienska Moroso´s monter var gigantisk och fylld med galna färger, se bara nedan. Sofforna var väldigt roliga med tyger som gav intrycket av dels en soffa med kuddar och en med ett vitt tyg som såg ut att bara var svept över. Kanske inte syns så bra på fotona men de var väldigt tuffa och den vita soffan var man verkligen tvungen att gå fram och känna på för att inse att det var tyget som gjorde soffans intryck. Kul och färgsprakande monter!


Foto: Jenny Martinsson

Möbelmässan: Paul Smith

2010-02-15 @ 19:45:00
Stockholm Furniture Fair är nu över och efterarbetet har idag börjat hos de utställande företagen. Så även på Mr Perswall. Tittar ikväll igenom alla kort jag tagit under mässan (vilket är många) och tänkte nu bildbomba er med mina guldklimpar från mässan:Först ut är Paul Smiths monter. Delen av fotokollage var den mest uppskattade av dem jag pratade med. Det var foton som Paul Smith själv fotat världen över och gjort ett kollage av. En annan del av montern bestod av många märkliga prylar han fått skickat till sig, från en och samma beundrare. Bland annat denna insekt. 


Foto: Jenny Martinsson

NK´s fotoutställning av Knut Koivisto

2010-02-12 @ 22:45:59
Efter tågresan upp till Stockholm (som var en timma försenad) så gick vi direkt till NK´s fotoutställning för lite mingel, vilket är jätte kul att bloggare numera blir injudna till events som dessa. Det var fotografen Knut Koivisto som hade fotograferat 20 av Sveriges mest betydelsefulla designers, nedanför porträtten fanns designföremålen som var designer skapat. Mina favoriter var designgruppen Front, Fredrik Mattson och framförallt Ingegerd Råman med sina magiskt vackra vasar. 
Om Du också vill se utställningen på NK i Stockholm så är den öppen för allmänheten mellan 11- 28 februari.


Foto: Jenny Martinsson


Paul Smith på Furniture Fair

2010-02-10 @ 17:07:08
Ett besök kommer iallafall den brittiske designern Sir Paul Smiths monter få, han är Stockholm Furniture Fairs Guest of Honour. Det är sjunde året i rad som en internationell designer bjuds in för att designa en lounge på mässan. Paul Smith är mest känd som modesigner och hans kollektioner säljs i 75 länder. I inredningsvärlden är han mest känd för Mondo-kollektionen tillsammans med Cappellini 2002 och möbeltyget ”Bespoke” för Maharam 2003. I press- meddelandet skriver han:
- När det gäller loungen på Stockholm Furniture Fair vill jag inte bara att den avspeglar en minimalistisk elegans, det har vi sett många gånger förr. Jag vill sprida en intressant, optimistisk atmosfär som inspirerar, som visar något annat än ren elegans, berättar Sir Paul Smith.
Hans lounge består av fyra olika delar/teman och ett av dem tycker jag verkar mer intressant än de andra, den delen han kallar ”skickade saker”. Det är saker som Paul Smith fått skickade till sig från en mystisk beundrare under ett antal år. Jag undrar vad det kan vara…?

Foto: kollage med bilder från google.com

Sitter på x2000 till Stockholm

2010-02-10 @ 16:56:48
Just nu sitter jag och bloggar på x2000 mot huvudstaden. Jag och min kollega Linda ska upp till Stockholm Furniture Fair och stå i Mr Perswalls monter veckan ut. Ska bli jätte kul då jag aldrig haft möjlighet att besöka mässan tidigare. Har beöskt Formex några gånger men aldrig Möbelmässan. Då kamera, laptop och mobilt bredband är med mig på resan så hoppas jag kunna blogga under mitt besök. Återkommer med en liten rapport!


pressbild från furniture fair.

Mr Perswall: ny kollektion & ny medarbetare

2010-02-08 @ 20:21:50
Det har inte bara hänt tråkiga saker i mitt liv. Den 11 februari började jag som marknadsassistent på Mr Perswall-Eco/Boråstapeter och det känns super kul. Har alltid velat arbeta med marknadsföring och helst på ett företag som arbetar med inredning så Mr Perswall känns klockrent. Ett företag som arbetar med en rolig och inspirerande produkt och som ligger i framkant. För två år sedan när jag började få upp ögonen för bloggandet (började blogga i mars 2008) så gjorde jag min fem månaders långa praktik på Mr Perswall, så människorna känner jag sedan länge och det är väldigt kul att vara tillbaka.
Det har ju bloggats flitigt om Mr Perswalls kollektion Urban Nature den senaste tiden och även tidningar som GP, DN och Blekinge läns tidning har uppmärk- sammat kollektionen. Så jag får ju inte vara sämre nu utan visar nedan några foton från kollektionen som släpptes för några dagar sedan. Urban Nature består av fotografier och designade motiv från naturen och från stadsmiljöer som är kombinerade i en skön mix. Ni har väl inte heller missat att hela kollektionen finns på mrperswall.se där ni kan specialbeställa tapeterna i valfria mått!


Foto: pressbilder från Mr Perswall

Life in a box

2010-02-08 @ 20:17:44

Det har hänt mycket i mitt liv den senaste tiden. Jag och sambon har separerat och alla mina saker är nedpackade i ett X antal flyttlådor. Det känns minst sagt som att jag lever i en låda just nu. Men efter att ha läst dagens Metro om Jim Thorell, student på Valands konsthögskola som bokstavligt levt två dygn i en låda på 3x3x3 meter i helgen så har jag det inte så dumt ändå. Jag har fått tillbaka mitt gamla rum hos mina föräldrar där jag bor nu men jag letar febrilt efter en ny lägenhet. Livet går självklart vidare men just nu så känns det som att mitt liv är nedpackat i dessa lådor. Så tips på lägenheter i Göteborg/Borås mottas gärna!


Jenny Martinsson