Skip to content

You are viewing the date archive for februari2010.

Söndagskreativitet: Moodboard

Idag har jag varit lite söndagskreativ. Jag längtar galet mycket till en egen lägenhet då jag nu bor tillfälligt hos mina föräldrar sedan några veckor tillbaka. Helgerna består mycket av att leta och kolla lägenheter och än har jag inte hittat DEN. Men snart hoppas jag! (Tips på lägenheter i Göteborg mottags gärna!). Iallafall så börjar jag nu fundera på vad som ska inhandlas till det kommande boendet. Blir ju mer eller mindre som att börja om från början och flytta hemifrån á la version 2. Idag gjorde jag en moodboard för att samla idéer till mitt nya boende! Mycket retro prylar och svart/vitt med inslag av starka färger.


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Intermezzo firar 25 år

Vem har väl inte druckit ur dessa klassiker? Intermezzo från Orrefors, glaset med den blå droppen i benet, av Erika Lagerbielke har väl få missat. I år firar designsuccén 25 år och de firar jubileet med ett nytt cocktailglas med den karaktäristiska droppen (glaset längs till höger). Intermezzo har fått ett flertal utmärkelser under sina år på marknaden bl a Utmärkt Svensk Form och International Table Top Award. I början på åttiotalet handlade design mycket om pigga tillägg. När Erika designade glasen tyckte hon att en färgaccent skulle vara pricken över i och experimenterade med det. Resultatet blev som vi alla vet en innesluten regndroppe i benet.


Foto: pressbilder från Orrefors

Leave a Comment

Vårnyheter från Himla

I vårens pressmeddelande från Himla står det om deras nya kollektioner Passionate Attitude och Exotic Chic. Passionate Attitude med de starka färgerna och Exotic Chic med de lite mildare färgerna. Vårens kollektioner ska enligt pressmeddelandet föra tankarna till en skuggig oas i Karibien. Jag föll mest för Passionate Attitude med mycket snyggt och färgstarkt, favoriten är Passion. Vilken är din…?
Ett stort + till Himla för sina snygga pressbilder men husvagnen i öknen får, iallafall mig, mer att tänka på en roadtrip i USA´s öken än i Karibien men snyggt är det!
P.S. Ni har väl inte missat att Mio nu säljer Himlas produkter.


Foto: pressbilder från Himla

Leave a Comment

Vårnyheter från Cult Design

Idag på jobbet träffade jag mysiga Marita Lord från Cult Design som jag träffat tidigare några gånger. Bland annat på den roliga bloggträffen FormForum då vi gjorde ett besök hos dem på Gamla Almedalsvägen i Göteborg. Då vi inrednings- bloggare fick en smygtitt på vårens nya färger, mönster och produkter. Nu är pressrealesen ute så nu är det äntligen fritt fram att visa deras vårnyheter. Jag blev lite extra kär i deras Tattoo tales designad av Lovisa Persson med färgerna fuschia, soft pink och mullvad. Förövrigt är vårens färger rosa, citrongrönt och jade. Som vanligt är deras produkter lätta att kombinera efter eget tycke och smak och deras vårens slogan Dare to be square, passar dem perfekt!


Foto: Pressbilder från Cult Design

Leave a Comment