Skip to content

You are viewing the date archive for mars2010.

Pimpa lampan med fjärilar

Trenden att skala av lampor, lacka dem och ha dem utan skärm har ju funnits ett tag. Till och med jag har ju lyckats få till en! Nu har tjejerna som skriver bloggen Tingelings tagit det ett steg längre. Med fjärilar. De har tagit papper, tunn metalltråd och helt enkelt satt fast dem på lampan. Idén fick de från Stockholm Furniture Fair och nu sprider sig trenden som en löpeld i bloggsfären 😉
Jag tycker det var en kul och snygg idé och det ska ju inte vara så krångligt att göra något eget, detta pysslet passar mig perfekt. Kanske ska pimpa min lampa med lite fjärilar, det är ju faktiskt vår nu, iallafall i kalendern.
TACK Tingelings för att jag fick låna era foton!


Foto: tingelings.devote.se

Leave a Comment

Det kliar!

Idag kliar det i mina gröna fingrar! I helgen var jag på Hem & Trådgärdsmässan här i Borås och nu är jag supersugen på att så lite fröer och ta skott och se rötterna växa. De sköna fotona nedan kommer från Nuncinredning.se och andas vårsol, jord under naglarna och fågelkvitter. Ha en fortsatt mysig söndag, och du, du har väl inte glömt att vrida fram klockan en timma? Idag börjar sommmartiden!


Foto: nuncinredning.se

Leave a Comment

Vågar du?

Det gjorde iallfall killen Niclas Sundström när han gick i renoveringstankar och gav arkitekterna Bolle Tham Martin Hansson Videgård helt fria händer. Resultatet ser ni nedan och det är helt galet och helt underbart! För mer foton från hemmet, tjika på Residence hemsida!

Leave a Comment

Favorit i repris!

I brist på inspiration att skapa men framförallt i brist på eget boende, bor fortfarande i en flyttlåda. Så tänkte jag visa ett litet projekt som jag gjort tidigare. En lampa. Av en gammal lampa. Jag tog en gammal lampskärm, tog av tyget, slipa den och måla. Jag köpte en gigantisk genomskinlig glödlampa, spray- måla elkontaktsladden. Och sedan. Klart! Denna är en av mina favoriter och den komma definitivt hitta sin plats även i min nya lägenhet!

Foto: Jenny Martinsson
Leave a Comment

Kul idé till klocka!

Dags att börja samla tallrikar för oss som inte har? Och ni som har, sätt upp dem till en urtavla! Kul idé att inspireras av så här på veckans lill-lördag!


Fotot är lånat från bloggen Sweet Paul, fotat av Wendell Webber

Leave a Comment

Is it here now…?

Nja, våren är nog inte här ännu riktigt men solen skiner i Borås idag iallafall, så snart så! Istället för att titta ut på all snö som ligger kvar så får man njuta av fotona nedan på ranuncel och pärlhyacinter som verkligen osar vår…. Fotona är tagna av Minna som skriver bloggen Blomsterverkstad (kolla hennes blogg, massa fina foton!). Hon har nu också en tävling där man kan vinna hennes bok Blomstrande Idéer, för er tävlingssugna. Nu ska jag och min weekendväska snart ta tåget till annan ort, hoppas solen skiner där också =) Ha en skön helg!

Leave a Comment

Fredagsinspiration: detaljer!

Josef Frank sa en gång ”Hemmet behöver inte vara i detalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess innevånare trivs med och älskar”. Det tråkigaste jag vet är ett hem som ser ut att vara kopierat från en IKEA katalog, ett hem utan personlighet. Men det kan man inte anklaga invånarna i denna lägenhet för, den är fylld med kul detaljer, SÅ vill jag ha det!


Foto: Skön Hem

Leave a Comment

Jepp, jag är sugen!

Just nu är jag verkligen helt såld på en vit TV. Vi får se vad det blir men denna skönhet är jag verkligen sugen på, som vi i bloggvärlden gärna utrycker oss: Vill ha! Ha en skön kväll! 

Leave a Comment

Appropå attityd…

Så kan ju wallstickers också snabbt bidra med lite attityd till lägenheten. Fick nys om det italienska företaget Sticasa som har mycket kul genom bloggen Hemfeber. Jag blev kär i fotot med stickersen runt teven men är lite osäker om den vita teven kanske var det jag föll mest för… Men iallfall så har Sticasa mycket roligt och dessutom skräddarsyr man sin beställning då man också kan välja vilken färg man vill ha. Jag vet nu iallfall vad jag vill ha till att börja med; en vit teve =)


Foton: sticasa.com

Leave a Comment