Skip to content

You are viewing the date archive for november2010.

Fina hyacinter till jul

I juletider finns det många fina blommor att köpa hem för att få lite jul- stämning. Amaryllisar, julstjärnor, hyacinter, julrosor och azaleor för att nämna några. En av mina favoriter är hyacinterna som jag dessvärre även är allergisk mot. Istället så får jag njuta av dessa fina foton som Sofia Landin har tagit. Väldigt enkelt och väldigt fint. Bara att sätta dem i enkla glas eller skålar, rötterna och löken är ju lika fin som knoppen. Ett tips för oss som inte tål dess starka doft: man kan även att sätta lökar i glas på samma sätt med vatten i botten istället.

Fina hyacinter till jul, julinredning
Foto: Sofia Landin

Leave a Comment

Trevlig Första Advent!

Idag är det den första Advent och jag är troligtvis den sista bloggaren som ännu inte nämnt julens intågande, men någon ska ju vara sist också. Och från och med idag och året ut så kommer troligtvis mestadels av inläggen anknyta till jul så jag kommer komma ikapp! 😉 Första inlägget denna jul blir en skön första adventsbild från Dixie.se, ha en skön söndag!


Foto: Dixie.se

Leave a Comment

Flakongjakt på IKEA

Flakong. Också ett nytt ord för mig denna hösten. Flakonger och glasflaskor har absolut varit denna höstens största jakt. Sist jag var på IKEA så var dessa skönheter slut så under morgondagens besök så hoppas jag på bättre tur. Håll tummarna för mig! Idag blir det istället julklappsinköp med kära vänner, får väl slåss och köa med resten av alla göteborgare som också fått lön och ska inhandla julens klappar. Så håll gärna tummarna för mig idag också! 😉

Leave a Comment

Nya tapetkollektionen Eco Retro

Ecotapeter lanserade i veckan en ny kollektion vid namn Retro. Mönstren är inspirerade av 1950- och 1960-talet med rena former och lekfulla grafiska mönster. På interiörfotona skymtar många designklassiker mixat med nya favoriter från 2010. Lite vad kollektionen handlar om, gammalt mixat med nytt. Vi ser bland annat Svanenfåtöljen och Y-stolar i sköna blå färger mixat med det fina skåpet Collect från A2 Designers och Diesels lampa. Kort och gott, snygga tapeter och väldigt bra val av stylingdetaljer för en kollektion med namnet Retro.
  

Foto; Pressfoton från Eco.se

Leave a Comment

Modig stil hos Elizabetth Henberg

Söta bloggerskan Elizabetth som jag träffat genom FormForum visar nu sin fina lägenhet i senaste numret av Allt i hemmet. Elizabetths stil är så långt ifrån min egen man kan komma och jag tycker den är döläcker! Modig och spännade. Hon har en egen butik i Kungshamn och en verkstad där hon förvandlar 1700-tals möbler till nyproducerade. Just nu visar hon sin julpyntade lägenhet på 65m2 i Skövde som går i svart, guld, silver med egendesignade möbler,  fjärdrar, pälsplädar och zebramatta. Jag är mäkta imponerad, det är så mycket av allt, så stort och så jäkla snyggt!


Foto: Sofie Sykfont för Allt i hemmet

Leave a Comment

DIY: Tavlor av broscher

Nu är det hög tid att pyssla ihop julklapparna till släkt och vänner. Såg dessa roliga tavlor på Rockettstgeorge.co.uk och kände att det var en jäkligt kul idé som man kan göra själv med enkla medel. Och har man inte en gigantisk samling broscher hemma så kan man ju lika gärna ta knappar? Tavlorna är gjorda av Birgitte Herrod och finns att köpa här om man hellre vill det. 

 

Leave a Comment

Eclectic – såhär kanske?

Såhär tänker jag att en typisk interiörbild ser ut när man tänker Eclectic. Rätt, fel? Jag vet inte, men snyggt är det och det är just detta jag tror vi kommer se mycket mer av 2011, vilket jag ser framemot! Nu är min arbetsvecka slut och det är dags för lunch och en skön eftermiddag på SPA med massage, härligt med lite vardagslyx. Ha en mysig fredag! 


Foto: Virginia MacDonald

Leave a Comment

Eclectic

Eclectic. Ett nytt ord i mitt vokabulär. Men ett nytt ord som säkert både du och jag kommer se och höra mer av 2011. Det som fick mig att fundera över dess betydelse var när jag läste om Bukowskis auktion vid namn Eclectic och jag såg detta foto. Bukowskis beskrev auktionen med orden ”inredningsauktionen för de som inte nöjer sig med det ordinära eller massproducerade”. Om jag tolkar allt rätt så kommer Eclectic bli fortsättningen på allas jakt på Secondhand och Loppisfynd den sista tiden. Nu kommer: Blanda allt. Hej villt. Gammalt som nytt. Och gärna från alla värlsdelar. I like it! 
 

Foto: Bukowskis.com

Leave a Comment

Klädställning av björkstammar

Klädställningar. En mycket vanlig förekommande möbel för tillfället som syns hos såväl modebloggare som inredningsbloggare. Själv har jag ingen ännu men hade jag haft en tvåa med sovrum så hade jag säkert haft någon variant med favoritkläderna på.  
När Illums Bolighus öppnade i Stockholm för några veckor sedan så hade de björkstammar hängades från taket för att skylta kläderna. Riktigt snyggt. Och självklart kan man med enkla medel göra något liknande själv, såhär såg det ut i en hall som syntes hos Alvhem Mäkleri för ett litet tag sedan. Får som sagt bli ett senare projekt för min del men det är snyggt, absolut! 

 
Foto: Alvhem Mäkleri

Leave a Comment