Skip to content

You are viewing the date archive for november2010.

Fina hyacinter till jul

I juletider finns det många fina blommor att köpa hem för att få lite jul- stämning. Amaryllisar, julstjärnor, hyacinter, julrosor och azaleor för att nämna några. En av mina favoriter är hyacinterna som jag dessvärre även är allergisk mot. Istället så får jag njuta av dessa fina foton som Sofia Landin har tagit. Väldigt enkelt och väldigt fint. Bara att sätta dem i enkla glas eller skålar, rötterna och löken är ju lika fin som knoppen. Ett tips för oss som inte tål dess starka doft: man kan även att sätta lökar i glas på samma sätt med vatten i botten istället. 


Foto: Sofia Landin 

Leave a Comment

Trevlig Första Advent!

Idag är det den första Advent och jag är troligtvis den sista bloggaren som ännu inte nämnt julens intågande, men någon ska ju vara sist också. Och från och med idag och året ut så kommer troligtvis mestadels av inläggen anknyta till jul så jag kommer komma ikapp! 😉 Första inlägget denna jul blir en skön första adventsbild från Dixie.se, ha en skön söndag!


Foto: Dixie.se

Leave a Comment

Flakongjakt på IKEA

Flakong. Också ett nytt ord för mig denna hösten. Flakonger och glasflaskor har absolut varit denna höstens största jakt. Sist jag var på IKEA så var dessa skönheter slut så under morgondagens besök så hoppas jag på bättre tur. Håll tummarna för mig! Idag blir det istället julklappsinköp med kära vänner, får väl slåss och köa med resten av alla göteborgare som också fått lön och ska inhandla julens klappar. Så håll gärna tummarna för mig idag också! 😉

Leave a Comment

Nya tapetkollektionen Eco Retro

Ecotapeter lanserade i veckan en ny kollektion vid namn Retro. Mönstren är inspirerade av 1950- och 1960-talet med rena former och lekfulla grafiska mönster. På interiörfotona skymtar många designklassiker mixat med nya favoriter från 2010. Lite vad kollektionen handlar om, gammalt mixat med nytt. Vi ser bland annat Svanenfåtöljen och Y-stolar i sköna blå färger mixat med det fina skåpet Collect från A2 Designers och Diesels lampa. Kort och gott, snygga tapeter och väldigt bra val av stylingdetaljer för en kollektion med namnet Retro.
  

Foto; Pressfoton från Eco.se

Leave a Comment

Modig stil hos Elizabetth Henberg

Söta bloggerskan Elizabetth som jag träffat genom FormForum visar nu sin fina lägenhet i senaste numret av Allt i hemmet. Elizabetths stil är så långt ifrån min egen man kan komma och jag tycker den är döläcker! Modig och spännade. Hon har en egen butik i Kungshamn och en verkstad där hon förvandlar 1700-tals möbler till nyproducerade. Just nu visar hon sin julpyntade lägenhet på 65m2 i Skövde som går i svart, guld, silver med egendesignade möbler,  fjärdrar, pälsplädar och zebramatta. Jag är mäkta imponerad, det är så mycket av allt, så stort och så jäkla snyggt!


Foto: Sofie Sykfont för Allt i hemmet

Leave a Comment