Fina hyacinter till jul

2010-11-29 @ 17:58:05
I juletider finns det många fina blommor att köpa hem för att få lite jul- stämning. Amaryllisar, julstjärnor, hyacinter, julrosor och azaleor för att nämna några. En av mina favoriter är hyacinterna som jag dessvärre även är allergisk mot. Istället så får jag njuta av dessa fina foton som Sofia Landin har tagit. Väldigt enkelt och väldigt fint. Bara att sätta dem i enkla glas eller skålar, rötterna och löken är ju lika fin som knoppen. Ett tips för oss som inte tål dess starka doft: man kan även att sätta lökar i glas på samma sätt med vatten i botten istället. 


Foto: Sofia Landin 

Trevlig Första Advent!

2010-11-28 @ 12:04:01

Idag är det den första Advent och jag är troligtvis den sista bloggaren som ännu inte nämnt julens intågande, men någon ska ju vara sist också. Och från och med idag och året ut så kommer troligtvis mestadels av inläggen anknyta till jul så jag kommer komma ikapp! ;) Första inlägget denna jul blir en skön första adventsbild från Dixie.se, ha en skön söndag!


Foto: Dixie.se


Flakongjakt på IKEA

2010-11-27 @ 09:34:00
Flakong. Också ett nytt ord för mig denna hösten. Flakonger och glasflaskor har absolut varit denna höstens största jakt. Sist jag var på IKEA så var dessa skönheter slut så under morgondagens besök så hoppas jag på bättre tur. Håll tummarna för mig! Idag blir det istället julklappsinköp med kära vänner, får väl slåss och köa med resten av alla göteborgare som också fått lön och ska inhandla julens klappar. Så håll gärna tummarna för mig idag också! ;)


Nya tapetkollektionen Eco Retro

2010-11-25 @ 17:28:34

Ecotapeter lanserade i veckan en ny kollektion vid namn Retro. Mönstren är inspirerade av 1950- och 1960-talet med rena former och lekfulla grafiska mönster. På interiörfotona skymtar många designklassiker mixat med nya favoriter från 2010. Lite vad kollektionen handlar om, gammalt mixat med nytt. Vi ser bland annat Svanenfåtöljen och Y-stolar i sköna blå färger mixat med det fina skåpet Collect från A2 Designers och Diesels lampa. Kort och gott, snygga tapeter och väldigt bra val av stylingdetaljer för en kollektion med namnet Retro.
  

Foto; Pressfoton från Eco.se


Modig stil hos Elizabetth Henberg

2010-11-24 @ 07:54:44

Söta bloggerskan Elizabetth som jag träffat genom FormForum visar nu sin fina lägenhet i senaste numret av Allt i hemmet. Elizabetths stil är så långt ifrån min egen man kan komma och jag tycker den är döläcker! Modig och spännade. Hon har en egen butik i Kungshamn och en verkstad där hon förvandlar 1700-tals möbler till nyproducerade. Just nu visar hon sin julpyntade lägenhet på 65m2 i Skövde som går i svart, guld, silver med egendesignade möbler,  fjärdrar, pälsplädar och zebramatta. Jag är mäkta imponerad, det är så mycket av allt, så stort och så jäkla snyggt!


Foto: Sofie Sykfont för Allt i hemmet


Stylisten Louise Svenssons portfolio

2010-11-23 @ 07:00:25
Snygga foton kan man ju inte få nog av. Dessa fotona har stylisten Louise Svensson i sin portfolio, enkla, snygga och fräscha. Om du blir sugen på mer så gör som jag och blädda igenom hennes portfolio här, eller så läs hennes blogg här.


Foton: Lånade av gutstocommunicate.se

DIY: Tavlor av broscher

2010-11-22 @ 09:05:00
Nu är det hög tid att pyssla ihop julklapparna till släkt och vänner. Såg dessa roliga tavlor på Rockettstgeorge.co.uk och kände att det var en jäkligt kul idé som man kan göra själv med enkla medel. Och har man inte en gigantisk samling broscher hemma så kan man ju lika gärna ta knappar? Tavlorna är gjorda av Birgitte Herrod och finns att köpa här om man hellre vill det. 

 

Eclectic - såhär kanske?

2010-11-19 @ 12:28:39
Såhär tänker jag att en typisk interiörbild ser ut när man tänker Eclectic. Rätt, fel? Jag vet inte, men snyggt är det och det är just detta jag tror vi kommer se mycket mer av 2011, vilket jag ser framemot! Nu är min arbetsvecka slut och det är dags för lunch och en skön eftermiddag på SPA med massage, härligt med lite vardagslyx. Ha en mysig fredag! 


Foto: Virginia MacDonald

Eclectic

2010-11-19 @ 09:03:07

Eclectic. Ett nytt ord i mitt vokabulär. Men ett nytt ord som säkert både du och jag kommer se och höra mer av 2011. Det som fick mig att fundera över dess betydelse var när jag läste om Bukowskis auktion vid namn Eclectic och jag såg detta foto. Bukowskis beskrev auktionen med orden ”inredningsauktionen för de som inte nöjer sig med det ordinära eller massproducerade". Om jag tolkar allt rätt så kommer Eclectic bli fortsättningen på allas jakt på Secondhand och Loppisfynd den sista tiden. Nu kommer: Blanda allt. Hej villt. Gammalt som nytt. Och gärna från alla värlsdelar. I like it! 
 

Foto: Bukowskis.com


Klädställning av björkstammar

2010-11-17 @ 17:14:22
Klädställningar. En mycket vanlig förekommande möbel för tillfället som syns hos såväl modebloggare som inredningsbloggare. Själv har jag ingen ännu men hade jag haft en tvåa med sovrum så hade jag säkert haft någon variant med favoritkläderna på.  
När Illums Bolighus öppnade i Stockholm för några veckor sedan så hade de björkstammar hängades från taket för att skylta kläderna. Riktigt snyggt. Och självklart kan man med enkla medel göra något liknande själv, såhär såg det ut i en hall som syntes hos Alvhem Mäkleri för ett litet tag sedan. Får som sagt bli ett senare projekt för min del men det är snyggt, absolut! 

 
Foto: Alvhem Mäkleri

Mustachguide av Tor Weeks

2010-11-14 @ 12:15:00
Genom favorit stylisten Lotta Agatons blogg såg jag en denna mysiga planch. Har just nu nipprer på plancher, tavlor och illustrationer, jag vet. Men denna skulle man ju givetvis beställt och haft inslagen i ett fint farsdagspaket idag. Min kära pappa har mustach och i denna mustachguide han har nog den andra från vänster på nedre raden... Planchen finns hos Old Tom Foolery och är designad av Tor Weeks. Ikväll blir det farsdagsmiddag hemma hos familjen, ha en skön söndag!


DIY: Golvlampa

2010-11-13 @ 14:22:00
Ett av mina sommarprojekt var att göra iordning en golvlampa som jag fyndat på Loppis för en hundring. Såhär såg den ut i somras + att den hade en väldigt ovacker tygskärm som åkte av direkt. Jag målade foten gul och sprayade alla detaljer vita samt köpte en genomskinlig glödlampa. Golvlampan är nu klar och har hittat sin plats i tillsammans med min gungstol i vardagsrummet och är numera perfekta plasten för kommande lördagars bläddring i inredningstidningar. 
Nu blir det en promenad och sedan mot Borås för inflyttningsfest, ha en fortsatt fin lördag!


Foto: Jenny Martinsson

Tänkvärt

2010-11-12 @ 16:43:01
Jag och en kollega har verkligen snöat in oss på citat och ordspråk denna veckan. Och givetvis, tänker man på något så ser man det överallt! Detta foto låg i min mapp, är ledsen, kommer inte ihåg var jag hittat det men citatet är tänkvärt och får avsluta min arbetsvecka. Nu är det helg och den startar med en tre-rätters middag med ett gäng góa tjejer, tack för mig! ;)


Blåa toner

2010-11-11 @ 17:27:30
Färgen Blå blev utsedd till årets trendfärg 2010. Men precis som 2009 års färg Gult så tar det ett litet tag innan färgen letar sig in i tidningar, på bloggar och i hemmen. För mig känns det iallafall som det är först nu som jag börjar falla lite för de blåa tonerna. Se bara på detta vackra foto av Pia Ulin, helt underbart.


Foto: Pia Ulin

Fjärilar på väggen

2010-11-10 @ 17:27:45

På fina bloggen Purple Area hittade jag interiörfoton med fjärilsmotiv, med tanke på föregående inlägg. Det är väldigt fint med fjärilar på väggen och kan vara snyggt att matcha med alla illustrationstavlor som florerar just nu på de inredningsintresserades väggar och önskelistor. En fjärilstavla har defenitivt landat på min önskelista, men kan bara inte bestämma mig vilken färg jag vill ha...


Foto: Lånade från Rockett St George


Fjärilar ger den rätta känslan

2010-11-07 @ 12:08:55
Appropå tidigare inlägg om att få den rätta känslan så är tavlor, illustrationer och fotografier något jag verkligen saknar i min lägenhet. Såg nu dessa i DesignbyE´s webshop och de skapade ett starkt Vill Ha-begär. Priset är 99kr styck och finns här för inköp och skulle verkligen passa in hos mig. Nu, nu ska jag ta tag i städningen!

Foto: produktfoton lånade av DesignbyE

Söndagsinspiration

2010-11-07 @ 11:49:18

Söndagsinspiration. Kort och gott. Känslan som denna lägenheten ger är precis den som jag eftersträvar i min lilla 1.a. Men trots högt i tak, stukatur och nyslipade trägolv så saknar jag ett ex antal inredingsdetaljer innan den kommer infinna sig precis som jag vill. Men jag är på god väg och nu när det är dags för städning så ska jag passa på att flytta runt lite saker. En ny plats kan få det mesta att kännas som nytt igen. Ha en fin söndag!


Foto: lånade från Alvhem.se


Bokstavstrenden 2.0: Möbler

2010-11-04 @ 16:53:51

Bokstavstrenden 2.0: Bokhylla

2010-11-03 @ 16:11:11
Den är inte nyast på marknaden, men ändock, en förlängning på bokstavs- trenden. Bokhyllan READ finns i form av ett R, E, A och ett D (såklart!). Den finns hos Bofink för inköp.


Pressfoto: Bofink.se

Bokstavstrenden 2.0: Tapeter

2010-11-02 @ 07:47:27
Bokstäverna är också på tapeten! ;) Nu är jag ju lite partisk eftersom dessa kommer från mitt jobb, Mr Perswall men jag tycker de är väldigt fina och eftersom jag har lite inside information så vet jag att de också är väldigt populära. Det bästa med dem är ju att man själv kan ändra bokstäverna i tapeten, man kan exempelvis skriva texten - Vill du gifta dig med mig? och sedan får man se hur länge det tar innan den tilltänkta ser det gömmda budskapet. Eller så kan man skriva in sina favoritresmål? Tapeten heter Secret Cities och finns som sagt hos Mr Perswall för 299kr/m2.


Foto: Pressfoton från Mr Perswall

Bokstavstrenden 2.0: Tygbeklädda

2010-11-02 @ 07:35:46
Bokstavstrenden som startade för några år sedan med fina stilleben håller fortfarande i sig och var och varannan person har små mysiga bokstavskom- binationer av Love, eller Home sweet home där hemma. Men trenden verkar inte ge sig utan tar nu steget in i version 2.0. Titta bland annat på dessa bokstäver, klädda i färgglada tyger, visst, det är fortfarande stilleben, men i en ny tappning. Dessa finns hos Broarne för inköp och priset är 149kr/st.


Foto: fotot är lånat från Broarne

Nyheter hos Therese Sennerholt

2010-11-01 @ 17:13:08

Idag lanserar Therese Sennerholt nya illustrationer i sin webshop. De är (som vanligt) väldigt snygga, tänkvärda och helt enkelt underbara. Hennes interiörfoton är också (som vanligt) snygga och fräscha. Priserna, utan ramar, ligger mellan 550kr till 950kr. Mina personliga favoriter av nyheterna ser ni nedan, älskar verkligen hennes texter, de har så få ord men säger så mycket. Nu ska jag bege mig till en måndagsfika med några vänner, på återseénde!


Foto: Pressfoton från Therese Sennerholt


Jenny Martinsson