Skip to content

You are viewing the date archive for oktober2010.

Årets Blossa: Saffran

Som jag skrev för några dagar sedan så är det ju en annan flaska som just nu florerar i bloggosfären. Men inte att förglömma så har även årets smak från Blossa lanserats. Och i år är flaskan i guld och glöggen har smak av saffran. Blossas glögg är ju en liten tradition och en utmärkt gå-bort-present nu och ändå fram till nyår så ett inköp eller två kommer det säkert bli även i år!

Leave a Comment

Mysiga höstdagar

Halva hösten har redan flygit förbi, det är inte klokt vad tiden går fort. Men hösten är en fin tid ändå med långpromenader bland fallande höstlöv, givande fikor med gamla vänner, eller med nya. Tända värmeljus i hela lägenheten, och visst är det mysigt att krypa ner under en filt med en hög tidningar när det regnar och blåser utanför husknuten. Jo, men det är faktiskt riktigt mysigt med hösten och redan till helgen är det ju Halloween, har Du en pumpa utanför dörren tro?


foto: pressfoto lånat från beachhousecompany.com

Leave a Comment

Inflyttningspresenter till lägenheten

Morning, äntligen fredag och snart helg igen! Förra helgen hade jag finbesök av föräldrarna från Borås som kom med blommor och fina inflyttningspresenter som jag tänkte visa. Efter mitt kanelbullsbak för någon vecka sedan som gjordes i GB-glass burkar så var verkligen Margrethe skålarna efterlängtade och jag fick även fina handdukarna från Lexington som nu hänger i badrummet. Blev super glad och det var kul med en heldag med föräldrarna i min nya stad, de har verkligen hjälpt mig otroligt mycket det sista året och de är den bästa familjen man kan ha!
 
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Inspirationslös

Börjar känna mig lite lätt inspirationslös så här på eftermiddagskvisten då helgen fortfarande känns lite för långt borta. Surfade in hos Therese Sennerholt och hennes webshop och läste hennes fina ordspråk för att få tillbaka lite inspiration och hitta detta som helt enkelt får bli mitt ordspråk för kvällen. Ibland kan ju saker kännas lite skrämmande och man kan vara rädd och för bekväm för att ta tag i dem, men som ordspråket säger, det är bara du själv som kan göra för- ändringarna i ditt liv. Inspirationen är redan tillbaka hos mig, ha en fin kväll!


Foto: Therese Sennerholt

Leave a Comment

Absolut Watkins

Blossas årliga lansering av ny smak på glögg brukar det bloggas flitigt om varje år vid den här tiden. Men nu är det faktiskt en annan flaska som lyckats få mycket utrymme i bloggosfären de senaste dagarna. Det är Absolut Vodka som lanserar en Limited Edition tillsammans med Liselotte Watkins vid namn Absolut Watkins. Vodkan lanseras i januari 2011 och är enligt mig värd att köpa enbart för den snygga flaskan. Vad den smakar? Jo, om min översättning stämmer så smakar den kaffe, mandlar, caramel och het chili. Men lovar inte att det blev helt korrekt nu, vi får köpa den och se helt enkelt 😉


Foto: Liselotte Watkins

Leave a Comment

Ny sänglampa till lägenheten

I helgen spenderades några timmar på IKEA och givetvis lämnades inte varuhuset utan några inköp. Jag köpte bland annat en ny sänglampa, eller ny och ny, hade ingen innan och var helt enkelt istort behov av en. Det blev skrivbordslampan Forså och resultatet blev precis som jag ville. Så igårkväll kunde jag för första gången avsluta dagen med lite tidningsläsning i sängen. Nu är det snart dags att åka till jobbet för ytterliggare en intensiv arbetsvecka. Hörs senare!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

FormForum: H&M HOME

Jag och tjejerna som skriver DesignbyE och NancyandI avlsuta vår helg i Stockholm i måndags med en liten shoppingrunda. Vi gjorde bland annat ett besök hos H&M´s enda fysiska butik med heminredning. Man tar helt enkelt de magneter som syns på fotot och går till kassan med dem och så plockar de fram ens varor. Butiken var snyggt stylad och var var kul att känna och klämma och se proportionerna på de varor som man annars bara ser digital. Det blev dock inga inköp denna gången men det finns ju alltid en webshop om man ändrar sig och då slipper man ju bära på en massa påsar också 😉


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

FormForum: Lena Bergström

När formgivaren Lena Bergström berättade om sina produkter hos Orrefors Kosta Bodas Showroom i Stockholm i måndags så sprudlade hon av energi och alla vi deltagare i FormForum stod och lyssnade fascinerat. Hennes entusiasm, glädje och värme gick nästan att ta på, hon har en fantastisk energi och vilka fantastiska verk hon skapar! Hon berättade bland annat om ljusstakarna Carat som nu fått tillökning i familjen med värmeljusstakar i två storlekar – fantastiskt vackra. 
Hon visade även hennes nya vinkorkar i kristall som, om jag inte minns fel, hon valt att göra till samlingsobjekt på 24st. Hon har nu börjat med tre stycken som fått namn efter städer, New York, Tokyo och Stockholm. Vi gick sedan också över till Georg Jensens butik bredvid och fick se hennes vackra smycke EndlessLove. Fantastiskt kul att få träffa henne och besöka de fina butikerna!

 
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Amelie Hegardt för Rädda Barnen

Smiter emellan alla inlägg om FormForum med ett om att Rädda Barnen har nya produkter i sin designwebshop. Jag såg pressfotona i Elle och blev lite kär i den nya illustrationen av Amelie Hegardt. Amelies illustrationer varierar i pastell, gouache och bläck och de kännetecknas alltid av kvinnor och är är ofta inspirer- ade av 20-talets modesiluetter. Illustrationerna för Rädda Barnen är signerade och numrerade, de är 50cm x 70cm och har prislappen 1295 varav 800kr går till Rädda Barnen. Jag tyckte den kändes uber fräsch och det känns extra bra med produkter där en del av pengarna går till något bra!
ps. snygg matta på pressfotot också, ska ev. spana in den i helgen.  


Foto: rb.se

Leave a Comment

FormForum: Bloggdeltagarna

Det finns många kreativa och inspirerande inredningsbloggare i den svenska bloggosfären! Några av dem är de som var med på FormForum i helgen och jag har försökt samla dem i ett litet inlägg. Listan är dock inte komplett ännu för minnet är bra men kort så snälla lägg gärna en kommentar eller skicka ett mail (hemtrender@gmail.com) på de som saknas så blir den komplett inom kort!

Addsimplicity
Cactusvit
Dahlarna
Design by E

Emelie Wååg – Source of inspiration
Fixa o Dona
Flex Inredning

Fröken Kumlin
Hemmariket

Henrick´s tankegångar
House of Jammi
Inspirera mera
Itsahouse
Little miss Fix it

Living like Linda
Nancy and I
Sara vill fara
Stämningsfullt
Tingelings

Trendenser
Åsas formaliteter

Leave a Comment