Skip to content

You are viewing the date archive for april2011.

Stubbig kärlek

Jag vet inte om det är en mindre saknad till landet eller vad det är men jag ser stubbar i inredningen mest överallt just nu och jag älskart! Man kan ha dem till att sitta på, som små sidbord, som värmleljusstakar eller som Fermliving har gjort här, till vaser. Så enkelt att göra själv också. På min balkong just nu står ett tio-tal stubbisar som ska få torka till innan jag sätter klorna i dem och ska hitta på något kul med dem, jag får återkomma med resultatet!


Foto: Ferm-living.com

Leave a Comment

Vårkänslor!

Idag har jag varit på utbildning i InDesign, så kvällspromenaden idag kändes extra välbehövd för att rensa tankarna efter allt som skulle pressas in i minnet. Och det var inte svårt att tänka på annat när det är så fruktansvärt vackert ute, såhär fin utsikt hade jag på min kvällspromenad. Härligt! :)


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Milano 2011: Salone Internazionale del Mobile

Givetvis besökte vi ju också mässan Salone Internazionale del Mobile förra helgen i Milano!

Först möttes vi av Kartells gigantisk monter som hade enligt mig ett färgsprakande Las Vegas tema. Neon blinkande lampor överallt med möblerna i fokus på uppbyggda läktare. Hela upplägget passade dock deras färger och material väldigt bra och det var en riktigt kul monter.
 

En smått kontrast till Kartells ljuspel var svenska varumärket Blå Stations monter. Jag tycker verkligen om deras möbler, enkla men funktionella möbler med en skön, speciell stil. Dessa två montrar kändes som varandras motsattser men ändå var de helt klart favoriterna i mitt inredningshjärta. 

Ett för mig nytt varumärke var det italienska Adrenalina med lite tokiga möbler, allt i trendfärgerna turkost, gult och lila. En av deras roligaste möbler var deras ”Bomb”,dock fick jag inget bra foto på den så vill du se den så spana in deras hemsida där det också finns mycket annat tokroligt. 

Vi gjorde också ett besök i Satellite området. Detta är lite som Zona Tortona fast på mässaområdet. Ett måste helt enkelt om man vill se det senste. Vi träffade här en svensk kille som berättade att man får som student/oetablerad söka sig hit och några få blir utvalda att ställa ut. Dock får man betala en slant ändå. Här följer en kort bildkavalkad av mina favoriter från Satellite 2011.

Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Mon Amie-serien har fått tillökning

Porslinserien Mon Amie av Marianne Wessman för Rörstrand är en riktig klassiker. Min mamma har hela den ursprungliga kaffe-servisen med kanna och allt och då den gick i nyproduktion igen 2009 så började jag själv samla på serien. Då, 2009 kom den i tre delar, en hög latte mugg, assiet och frukostskål. Nu april 2011 har serien utökats ytterligare med en kopp med öra, burk med lock, stor kopp och stor mattallrik. Visst är serien himla fin? Muggarna med öra skrevs precis in på min önskelista! För er som vill beställa de nya delarna redan idag så kan jag tipsa om att designonline.se just nu har dem till ett riktigt bra pris! 


Foto: pressfoton från Rörstrands

Leave a Comment

Happy Birthday to me!

Idag 22 april är det långfredag och min födelsedag! En perfekt dag att fylla år på med en långhelg framför sig. Så efter Milanobesök och rapportering på blogg och jobb i veckan så lägger jag nu undan laptopen över helgen och lägger min tid på annat. Jag ska bara låta förra helgens intryck sjunka in och istället njuta av ett vårigt Göteborg med vänner och familj med start med en spelning av bästaste September. Ha nu en fin påskhelg, jag är åter på måndag.
Glad Påsk!


Foto: Äggtoddy ingredienser, Born.se

Leave a Comment