Stubbig kärlek

2011-04-30 @ 10:02:31
Jag vet inte om det är en mindre saknad till landet eller vad det är men jag ser stubbar i inredningen mest överallt just nu och jag älskart! Man kan ha dem till att sitta på, som små sidbord, som värmleljusstakar eller som Fermliving har gjort här, till vaser. Så enkelt att göra själv också. På min balkong just nu står ett tio-tal stubbisar som ska få torka till innan jag sätter klorna i dem och ska hitta på något kul med dem, jag får återkomma med resultatet!


Foto: Ferm-living.com

Vårkänslor!

2011-04-28 @ 20:55:02
Idag har jag varit på utbildning i InDesign, så kvällspromenaden idag kändes extra välbehövd för att rensa tankarna efter allt som skulle pressas in i minnet. Och det var inte svårt att tänka på annat när det är så fruktansvärt vackert ute, såhär fin utsikt hade jag på min kvällspromenad. Härligt! :)


Foto: Jenny Martinsson

Milano 2011: Salone Internazionale del Mobile

2011-04-26 @ 12:09:00
Givetvis besökte vi ju också mässan Salone Internazionale del Mobile förra helgen i Milano!


Först möttes vi av Kartells gigantisk monter som hade enligt mig ett färgsprakande Las Vegas tema. Neon blinkande lampor överallt med möblerna i fokus på uppbyggda läktare. Hela upplägget passade dock deras färger och material väldigt bra och det var en riktigt kul monter.
 

En smått kontrast till Kartells ljuspel var svenska varumärket Blå Stations monter. Jag tycker verkligen om deras möbler, enkla men funktionella möbler med en skön, speciell stil. Dessa två montrar kändes som varandras motsattser men ändå var de helt klart favoriterna i mitt inredningshjärta. 


Ett för mig nytt varumärke var det italienska Adrenalina med lite tokiga möbler, allt i trendfärgerna turkost, gult och lila. En av deras roligaste möbler var deras "Bomb",dock fick jag inget bra foto på den så vill du se den så spana in deras hemsida där det också finns mycket annat tokroligt. 


Vi gjorde också ett besök i Satellite området. Detta är lite som Zona Tortona fast på mässaområdet. Ett måste helt enkelt om man vill se det senste. Vi träffade här en svensk kille som berättade att man får som student/oetablerad söka sig hit och några få blir utvalda att ställa ut. Dock får man betala en slant ändå. Här följer en kort bildkavalkad av mina favoriter från Satellite 2011.

Foto: Jenny Martinsson

Mon Amie-serien har fått tillökning

2011-04-25 @ 11:36:00

Porslinserien Mon Amie av Marianne Wessman för Rörstrand är en riktig klassiker. Min mamma har hela den ursprungliga kaffe-servisen med kanna och allt och då den gick i nyproduktion igen 2009 så började jag själv samla på serien. Då, 2009 kom den i tre delar, en hög latte mugg, assiet och frukostskål. Nu april 2011 har serien utökats ytterligare med en kopp med öra, burk med lock, stor kopp och stor mattallrik. Visst är serien himla fin? Muggarna med öra skrevs precis in på min önskelista! För er som vill beställa de nya delarna redan idag så kan jag tipsa om att designonline.se just nu har dem till ett riktigt bra pris! 


Foto: pressfoton från Rörstrands


Happy Birthday to me!

2011-04-22 @ 10:00:00
Idag 22 april är det långfredag och min födelsedag! En perfekt dag att fylla år på med en långhelg framför sig. Så efter Milanobesök och rapportering på blogg och jobb i veckan så lägger jag nu undan laptopen över helgen och lägger min tid på annat. Jag ska bara låta förra helgens intryck sjunka in och istället njuta av ett vårigt Göteborg med vänner och familj med start med en spelning av bästaste September. Ha nu en fin påskhelg, jag är åter på måndag.
Glad Påsk!


Foto: Äggtoddy ingredienser, Born.se

Milano 2011: staden, maten och kulturen

2011-04-21 @ 19:44:00
Det var mitt första besök i Italien förra helgen så givetvis passade jag på att få lite italienkänsla också. Vi var förbi Duomo kyrkan, en helt fantastisk kyrka med vacker marmor och handmålade fönsterglas. Givetvis åts det pizza och mozzarella och pasta med parmesan. En kväll var vi förbi Bar Basso, ett välbesökt ställe av inredningssverige under Milanomässveckan. Vi drack drinkar och fick det obligatoriska tillbehören och sedan gick vi till en restaurang och åt senmiddag, det kändes väldigt italienskt! Man får ta seden dit man kommer! Ciao!;)


Foto: Jenny Martinsson

Milano 2011: Corso Como 10

2011-04-20 @ 15:00:00
Jag hade ingen aning om vad som fanns på adressen Corso Como 10 innan jag var där, vi hade bara hört att dit måste vi ta oss. Stället var en blandning på butik med extremt exklusiva kläder, parfymer och lite inredning. Det fanns ett café i trädgården och ett hotell med tre rum och flera utställningar. Men höjdpunkten var rummet på andra våningen. En butik/utställning med all världens designlitteratur. Här fanns allt som någonsin skrivits av en välkänd designer och vad jag förstod så var alla böckerna till salu, dock med prislappar därefter. Men helt klart en dröm för boksamlaren och designnörden. Corso Como 10 är absolut värt ett besök om du har vägaran förbi Milano!

 

Milano 2011: Rossana Orlandi

2011-04-19 @ 09:32:00

Rossana Orlandi, denna sköna lilla italienska hörde jag första gången talas om då hon hade en utställning på Formex för några år sedan. Hon är en skön dam med stora glasögon som signum och hon känns lite som inredningsvärldens lilla fe med ett magiskt trollspö. Hon reser runt i världen och väljer ut det allra senaste på designfronten och samlar det i hennes lilla oas i Milano. Vi fick inte bara se på allt i ställets skrymslen, vrår och butik, vi fick även en skymt av Rossana själv då hon välkomnande oss i entrén när hon posade framför en journalist på en cykel. Det är lite svårt att förklara vad som var så underbart med detta ställe med bara några rader text och några få foton men det känns som min absoluta favoritupplevelse från Milano. Det var en himla skön stämning och så hiskeligt mycket kul att titta på. Det fanns även några svenska varumärken på plats, bland annat Höganäs keramik var till salu i butiken.
Här träffade jag också bloggtjejerna, Susanne som skriver Purple Area och Charlotte som skriver Hemmariket, spana gärna in deras bloggar för att se deras Milanorapport!


Milano 2011: Zona Tortona

2011-04-18 @ 20:39:00
Hemma igen efter några helt  fantstiska dagar i Milano! Just nu värker fötterna och tankarna snurrar för fullt och gäsparna kommer med allt tätare mellanrum då vi inte var hemma förrän inatt, men det har det helt klart varit värt. Men det tar nog ett par dagar för att smälta alla intryck så under den kommande veckan kommer Hemtrender helt klart handla om Milano 2011, allt eftersom jag går igenom mina dryga 700 foton, pressmaterial och sorterar mina tankar.

Först ut är några foton från Zona Tortona området, för vi besökte inte bara mässområdet, det händer egentligen mer saker i staden så första dagen var vi mest överallt och jagade inspiration. Ett av de mest välkända områdena som de flesta besöker är Zona Tortona som startade för 10 år sedan och som nu är ett av de hippaste ställena denna vecka att synas på, välkänd som okänd. Här kommer några foton av höjdpunkterna vi såg men den absoluta favoriten är värd ett eget inlägg så den kommer senare i veckan. 

 
Foto: Jenny Martinsson

Mot Milano och Salone Internazionale del Mobile

2011-04-14 @ 14:57:00

Strax kommer taxin och hämtar mig och min kollega från Mr Perswall, det är äntligen dags att bege sig mot Milano!! Det ska bli så fantastiskt kul att besöka en av världens, om inte världens största inredningshappening. Vi ska till Salone Internazionale del Mobile som i år faktiskt firar 50 år! När mässan startade 1961 hade de 12 000 besökare, vid förra årets mässa hade siffran ökat till nära 300 000(!) besökare i inredningsbranschen. Utställarna har ökat från 328st till över 2 500st, siffrorna är gigantiska och så är även mässområdet.
Vi ska även passa på att insupa lite Milano atomsfär och bland annat göra ett besök i designkvarteren Zona Tortona. Som ni förstår så kommer det bli tyst här på bloggen över helgen men jag är åter på måndag och då det blir Milanorapportering! Ha nu en fin helg och håll gärna en tumme eller två att det blir strålande sol i Milano –mina Ray Ban är nedpackade! ;)


Betong av Tove Adman

2011-04-12 @ 18:24:00
Att betong är en trend har väl inte undgått någon? Mest ser vi väggar i betongmaterial eller som ser ut som betong men det finns också mycket fina saker på marknaden som ÄR av betong och en tjej som ligger i framkant är Tove Adman. Hon gör fantastiskt fina saker, se bara nedan, klockan och bokstödet blev jag smått förälskad i. Om du vill se var man kan köpa sakerna så finns den infon på hennes hemsida.


Foto:
toveadman.se

Ett hem fyllt med prylar

2011-04-10 @ 15:32:19
Hemma hos konstnären Carola Kastman flödar kreativiteten och samlandet. I hallen finns en vägg fylld med speglar och en hattsamling. I vardagsrummet finns en biblioteksvägg och en vägg fylld med skön konst.
Även i köket syns samlandet, här finns bland annat en samling med köksknivar som hänger på en rad på magnet i på väggen. Köket är vitkaklat från golv till tak vilket ger en restaurangkänsla och är något som känns hel rätt just nu! Vill du se fler foton från lägen- heten så tjika in här.  


Foto: alltihemmet.se

Milanoplanering

2011-04-10 @ 13:59:56
Just nu sitter jag och läser på om Milano, mässan Salone del Mobile och checkar kartor och planerar för fullt helt enkelt. För på torsdag bär det av med mina två kollegor mot Europas största inredningshappening med mässor, showrooms och utställningar och som ni förstår så tycker jag det ska bli så himla fantastiskt kul! Ska du dit eller har du varit där? Hör jätte gärna av dig med tips! Det är ju verkligen gigantiskt så det känns som man måste ha bra koll innan man åker om var man ska ta sig så alla tips uppskattas! + att det ska bli så skönt att åka iväg några dagar och komma till värmen!
Ha en fortsatt skön söndag - åter till planerandet för min del!


Foto: Jenny Martinsson

Don´t worry...

2011-04-07 @ 09:23:32

Ekollon i gjutjärn

2011-04-07 @ 09:18:44

Det är inte bara vasar som har form och namn av Ekollon, även dörrstopp! Inget jag i första hand letar efter eller vill lägga pengar på just nu men hade jag haft 660kr över och någon sa att du måste använda dina pengar i Svenskt Tenns webshop då vore det inte helt omöjligt att jag skulle klicka hemma denna pinal. För visst är den fin? Och vem har sagt att den måste användas som dörrstopp? Ekollonet är i gjutjärn och är designad av Eva Schildt och Maja Sten. I like it!


Foto: Svenskt Tenn


Konst av Tove Mauritzson

2011-04-04 @ 20:46:00
I föregående inlägg visar jag foton från konstnären Tove Mauritzsons hem men jag kände att hennes konst var värd ett inlägg för sig! Tove ställer i sommar ut sin konst på Galleri Palm i Falsterbo mellan den 9/7 till 27/7 och då får man se mer av hennes enligt mig lite tokiga tavlor. Jag blir bara glad av att se dem, de är väldigt kul och man ser inte allt vid första ögonkastet utan man får titta en stund, det tycker jag är kul. Vill du ser fler alster så spana in hennes hemsida!


Foto: konst av tovemauritzson.com

Monday, Morning!

2011-04-04 @ 07:01:00
Monday, Morning! Yes, ny vecka och jag är superladdad! Märkligt egentligen, har mer och mer börjat tycka om måndagarna, man har en helt ny vecka framför sig och det är bara att fylla den med en massa kul! På Hemtrender börjar veckan med lite tokig inspiration i form av interiörfoton hos konstnären Tove Mauritzson, en avslappnad tokig mix av prylar. Min favorit är ramen ovanför skrivbordet med ett nät i och som verkar användas som en levande tavla som man kan ändra lite efter humör, är inte detta en fantastisk idé?


Foto: Sara Svenningrud, Residence, tipstack till Solidfrog!

I väntande sofftider

2011-04-02 @ 11:47:27
Vill ni se vilken soffa jag beställt? Det blev denna skönhet från MIO som uppfyllde alla mina kriterier (det var ganska många!) den är ljusgrå, helt enkelt för jag tyckter det är jäkligt snyggt, den har en schäslong (dock divan på fotot nedan) som jag länge velat ha. Och den är perfekt då vännerna sover över, bred och bekväm, och givetvis skön att slappa i. Bara fyra väntande veckor kvar nu sen ska ni få se hur den blir hemma hos mig! Ha en fin lördag, själv ska jag nu ge mig ut på en loppisrunda!


Foto: eget kollage med pressbild från MIO.se

Jenny Martinsson