Skip to content

You are viewing the date archive for augusti2011.

Nyheter av Lisa Bengtsson

Lisa Bengtsson. Ung. Trevlig. Designer. Samt tokenergisk affärskvinna? Hur lyckas hon säsong efter säsong spruta ur sig alla nyheter? Jag avundas hennes energi! I våras lanserade hon tapeter, afficher och textilier i mönstret Tillsammans. Nu kommer Tillsammans även som porslin, på Formex imorgon presenterar hon en serie muggar, assietter och en skål, jag anar i samma färger som textilierna?
Jag har både kuddar och en stor temugg (från samarbetet med Indiska) från Lisa så hennes design faller mig ofta i smaken. Så även Tillsammans. I porslin. 


Foto: pressbilder från LisaBengtsson.se

Leave a Comment

Orange köksinspiration

En lite ovanlig färg till köket är ORANGE. Men varför? Jag tycker det känns som en riktigt fin idé efter att ha sett dessa foton, visst är det inte så dumt? Sen om man skulle ha pengarna att investera i ett SMEG kylskåp så vet jag inte om jag hade varit modig nog att välja den färgen dock. Men man kan ju alltid börja med detaljerna som kökshanddukar, underlägg, ljusstakar,  lampor, mattor, dukar, vaser…


Foto: lånade från bobedre.no

Leave a Comment

Happy av Therese Sennerholt

Förra veckan lanserade Therese Sennerholt nya vykort. Vid namn Happy. Varför inte skicka ett till sina vänner och ge en upppiggande hälsning? Det är ju så mysigt med ett handskrivet kort, borde ske oftare. Uppmaning till alla – skriv fler kort och brev! och sluta med Facebook-grupp inbjudningar och skicka en handskriven inbjudan till Festen/Kräftskivan/Middagen istället. Mycket mysigare och mer uppskattat.


Foto: pressbild Therese Sennerholt

Leave a Comment

Barcelona med vännerna

Äntligen – som jag har längtat! Idag åker jag och två av mina fina vänner på en 10-dagars resa till Barcelona. Vi gör en favorit i repris då vi hade så fruktansvärt tokroligt där förra sommaren och om en stund lyfter planet och nya minnen ska skapas.
Denna gången kommer jag dock ta med min systemkamera, det blev tyvärr inte så mycket fotande förra sommaren, men det ska det bli ändring på så jag kan bjuda på några vykort när jag kommer hem igen. Bloggen kommer fortfarande uppdateras med förinställda inlägg så gör gärna ett besök då och då, tisdagen den 30 augusti är jag tillbaka igen.
Ha det fint, fint, fina läsare! 

ps. TACK Little Miss Fix it Sara, men på mitt jobb är vi alltid väldigt snabba!;)


Foto: Jenny Martinsson, sommaren 2010

Leave a Comment

IKEA-katalogen 2012

Idag, torsdagen den 18 augusti, ungefär precis just nu nu så har IKEA katalogsläpp på den nya IKEA-katalogen. Jag hade gärna varit på plats och grabbat ett ex men hade tyvärr inte möjligheten. Istället publicerar jag några av pressfotona som släppts och redan på dessa blir jag lite nyfiken på de kommande nyheterna. Som den blåa stolen på översta fotot, finns den i gult? passar den som skrivbordsstol? kanske?
Om du precis som jag har en Ej reklam tack! skylt (vilket jag hoppas du har -tänk på miljö!) så kan du beställa årets katalog här på IKEAs hemsida.


Foto: Carl Kleiner,
ikea.se

Leave a Comment

Favn av Jamie Hayon

I Milano i våras var Fritz Hansens soffa FAVN designad av Jamie Hayon en klar höjdpunkt. Nu har danska fotografen Ditte Isager fotat sofforna och det kunde ju inte annat än bli succé – eller vad tycker du om resultatet?
Jag säger fantastiska foton och fantastisk design – Favn är en blivande klassiker!


Foto: Ditte Isager

Leave a Comment

14 augusti tankar

Helgen börjar lida mot sitt slut, Way Out West är över för denna gången, scenerna och partytälten plockas ner i Slottskogen, börjar verkligen få känslan att sommaren 2011 även lider mot sitt slut. Det är kallare ute, blir mörkare snabbare och just nu öser regnet ner och den mörka himlen tvingar mig att tända lampan i fönstret redan nu. Fast det är ju lite mysigt ändå med hösten, den känns inte så skrämmande när man haft en så himla fin sommar. Jag ska dessutom verkligen inte klaga, jag ska bara arbeta 5 dagar till och sedan ta semester no.2 och göra en resa med vännerna mot Spaninen, men först en lugn kväll här hemma i soffan. Ha en fin söndag!


 

Leave a Comment

Mr Perswall lanserar Communication

Äntligen får jag här på Hemtrender visa vad vi arbetat med på Mr Perswall den senaste tiden. En sprillans ny tapetkollektion med kommunikationstema – COMMUNICATION. I pressmeddelandet skriver vi:
Tapetkollektionen Communication är en hyllning till berättarkonsten. En konstart som formar oss människor. Som bestämmer vår identitet. Vi skapar oss själva genom relationer med andra människor och relationer uppstår genom kommunikation där en god historia är den minsta gemensamma nämnaren. Nu vill vi ge dig möjligheten att berätta en historia som formar din vardag. I vår kollektion har vi gestaltat kommunikationen på en rad olika sätt. Oavsett vilken du väljer lovar vi att ge den rätt dimension, på en vägg, nära dig.

Vi brukar inför varje lansering rösta om vilken referens vi tror kommer bli populärast och vid denna kollektionen var det galet svårt – finns tokmycket fint i den! Ska bli riktigt spännande denna hösten och se hur den går och vilken respons den får! Vill du se mer av Communication så finns den på mrperswall.se
Ha en fin helg!


Foto: MrPerswall.se

Leave a Comment

Design by E. i Karlsborg

På min semester var jag i vackra Karlsborg och hälsade på vännen Elizabetth och tog mig en titt i hennes fina butik. Butiken ligger på Karlsborgsfästningområdet och har tokmycket fint. Dels möbler som hon själv målat om och klätt om men även kuddar hon själv sytt, allt blandat med annan skön inredning. På en av bilderna får ni även en skymt av fina Elizabetth – butiken Design by E. är absolut värd ett besök om du har vägarna förbi Karlsborg i sommar!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment