Nyheter av Lisa Bengtsson

2011-08-31 @ 19:42:00

Lisa Bengtsson. Ung. Trevlig. Designer. Samt tokenergisk affärskvinna? Hur lyckas hon säsong efter säsong spruta ur sig alla nyheter? Jag avundas hennes energi! I våras lanserade hon tapeter, afficher och textilier i mönstret Tillsammans. Nu kommer Tillsammans även som porslin, på Formex imorgon presenterar hon en serie muggar, assietter och en skål, jag anar i samma färger som textilierna?
Jag har både kuddar och en stor temugg (från samarbetet med Indiska) från Lisa så hennes design faller mig ofta i smaken. Så även Tillsammans. I porslin. 


Foto: pressbilder från LisaBengtsson.se


Orange köksinspiration

2011-08-29 @ 08:00:00
En lite ovanlig färg till köket är ORANGE. Men varför? Jag tycker det känns som en riktigt fin idé efter att ha sett dessa foton, visst är det inte så dumt? Sen om man skulle ha pengarna att investera i ett SMEG kylskåp så vet jag inte om jag hade varit modig nog att välja den färgen dock. Men man kan ju alltid börja med detaljerna som kökshanddukar, underlägg, ljusstakar,  lampor, mattor, dukar, vaser...


Foto: lånade från bobedre.no

When a girl

2011-08-25 @ 10:00:00

Foto: bild lånad från Lotta Agatons blogg

Happy av Therese Sennerholt

2011-08-22 @ 08:00:00
Förra veckan lanserade Therese Sennerholt nya vykort. Vid namn Happy. Varför inte skicka ett till sina vänner och ge en upppiggande hälsning? Det är ju så mysigt med ett handskrivet kort, borde ske oftare. Uppmaning till alla - skriv fler kort och brev! och sluta med Facebook-grupp inbjudningar och skicka en handskriven inbjudan till Festen/Kräftskivan/Middagen istället. Mycket mysigare och mer uppskattat.


Foto: pressbild Therese Sennerholt

Barcelona med vännerna

2011-08-20 @ 07:00:00

Äntligen - som jag har längtat! Idag åker jag och två av mina fina vänner på en 10-dagars resa till Barcelona. Vi gör en favorit i repris då vi hade så fruktansvärt tokroligt där förra sommaren och om en stund lyfter planet och nya minnen ska skapas.
Denna gången kommer jag dock ta med min systemkamera, det blev tyvärr inte så mycket fotande förra sommaren, men det ska det bli ändring på så jag kan bjuda på några vykort när jag kommer hem igen. Bloggen kommer fortfarande uppdateras med förinställda inlägg så gör gärna ett besök då och då, tisdagen den 30 augusti är jag tillbaka igen.
Ha det fint, fint, fina läsare! 

ps. TACK Little Miss Fix it Sara, men på mitt jobb är vi alltid väldigt snabba!;)


Foto: Jenny Martinsson, sommaren 2010


IKEA-katalogen 2012

2011-08-18 @ 09:00:00
Idag, torsdagen den 18 augusti, ungefär precis just nu nu så har IKEA katalogsläpp på den nya IKEA-katalogen. Jag hade gärna varit på plats och grabbat ett ex men hade tyvärr inte möjligheten. Istället publicerar jag några av pressfotona som släppts och redan på dessa blir jag lite nyfiken på de kommande nyheterna. Som den blåa stolen på översta fotot, finns den i gult? passar den som skrivbordsstol? kanske?
Om du precis som jag har en Ej reklam tack! skylt (vilket jag hoppas du har -tänk på miljö!) så kan du beställa årets katalog här på IKEAs hemsida.


Foto: Carl Kleiner,
ikea.se

Favn av Jamie Hayon

2011-08-16 @ 11:57:54
I Milano i våras var Fritz Hansens soffa FAVN designad av Jamie Hayon en klar höjdpunkt. Nu har danska fotografen Ditte Isager fotat sofforna och det kunde ju inte annat än bli succé - eller vad tycker du om resultatet?
Jag säger fantastiska foton och fantastisk design - Favn är en blivande klassiker!


Foto: Ditte Isager

14 augusti tankar

2011-08-14 @ 18:25:34

Helgen börjar lida mot sitt slut, Way Out West är över för denna gången, scenerna och partytälten plockas ner i Slottskogen, börjar verkligen få känslan att sommaren 2011 även lider mot sitt slut. Det är kallare ute, blir mörkare snabbare och just nu öser regnet ner och den mörka himlen tvingar mig att tända lampan i fönstret redan nu. Fast det är ju lite mysigt ändå med hösten, den känns inte så skrämmande när man haft en så himla fin sommar. Jag ska dessutom verkligen inte klaga, jag ska bara arbeta 5 dagar till och sedan ta semester no.2 och göra en resa med vännerna mot Spaninen, men först en lugn kväll här hemma i soffan. Ha en fin söndag!


 


Mr Perswall lanserar Communication

2011-08-10 @ 17:17:00

Äntligen får jag här på Hemtrender visa vad vi arbetat med på Mr Perswall den senaste tiden. En sprillans ny tapetkollektion med kommunikationstema – COMMUNICATION. I pressmeddelandet skriver vi:
Tapetkollektionen Communication är en hyllning till berättarkonsten. En konstart som formar oss människor. Som bestämmer vår identitet. Vi skapar oss själva genom relationer med andra människor och relationer uppstår genom kommunikation där en god historia är den minsta gemensamma nämnaren. Nu vill vi ge dig möjligheten att berätta en historia som formar din vardag. I vår kollektion har vi gestaltat kommunikationen på en rad olika sätt. Oavsett vilken du väljer lovar vi att ge den rätt dimension, på en vägg, nära dig.

Vi brukar inför varje lansering rösta om vilken referens vi tror kommer bli populärast och vid denna kollektionen var det galet svårt – finns tokmycket fint i den! Ska bli riktigt spännande denna hösten och se hur den går och vilken respons den får! Vill du se mer av Communication så finns den på mrperswall.se
Ha en fin helg!


Foto: MrPerswall.se


Design by E. i Karlsborg

2011-08-08 @ 17:19:10
På min semester var jag i vackra Karlsborg och hälsade på vännen Elizabetth och tog mig en titt i hennes fina butik. Butiken ligger på Karlsborgsfästningområdet och har tokmycket fint. Dels möbler som hon själv målat om och klätt om men även kuddar hon själv sytt, allt blandat med annan skön inredning. På en av bilderna får ni även en skymt av fina Elizabetth - butiken Design by E. är absolut värd ett besök om du har vägarna förbi Karlsborg i sommar!


Foto: Jenny Martinsson

50-tals inredning

2011-08-05 @ 16:00:00
De här fotona får mitt lilla inredningshjärta att smälta. Vita miljöer med färgstarka och unika original i 50-tals stil, precis min smak. Hemmet var nyligen med i ett reportage i Sköna Hem och uppslaget med dessa foton har legat uppe sedan dess, men nu kan jag med gott samvete slå ihop tidningen och dregla över dem här på bloggen i digital form istället!;)
Ha nu en fin helg kära läsare - kul att så många läser Hemtrender även nu i nyhetstorra semestertider!:)

Ps. ser ni mattan? Den måste bli hösten inköp!

Foto: SkönHem.se

Fotograf Lina Agnas

2011-08-01 @ 07:53:35

I helgen har min fina systerdotter Lina varit och hälsat på från Dalarna. Vi har myst på klipporna, badat, shoppat, fikat och haft en riktig tjejhelg. Jag skulle här på Hemtrender vilja passa på och visa vilken otroligt duktig fotograf hon är, hon är 14 år och har redan idag uppdrag för att fota till marknadsmaterial - det är inte dåligt!
Pengarna hon tjänar sparas, för att så småningom kunna köpa en iMac så hon kan arbeta ännu mer med sin foton. Visst har hon talang så säg? Vill du se mer av hennes foton så finns dem på LinaAgnasFoto.Devote.se. TACK Lina för en mysig helg!


Foto: Lina Agnas


Jenny Martinsson