Skip to content

You are viewing the date archive for december2011.

Tack o hej, 2011!

Idag är det den sista dagen av 2011. Har det inte varit ett riktigt bra år? Det känns så iallafall. Jag har suttit en stund och gått igenom året på Hemtrender och jag skulle vilja avsluta 2011 med ett riktigt ego inlägg och bara frossa i året här på bloggen. För er som vill hoppa denna läsning, det är lugnt, vi ses på andra sidan!;)

I FEBRUARI satt jag i publiken på Bingolottos inredningsspecial, det var sannerligen en upplevelse i sig! Söta Kalle flyttade in hos mig i MARS och det var även då Hemtrender firade 3 år (herregud vad tiden går!). I APRIL åkte jag och en kollega till Milano och gick på Salone Internazionale del Mobile men träffade även legendariska Rossana Orlandi, dessa dagar var helt fantastiska och alla inredningsintresserade som har möjlighet, åk till Milano dessa dagar då mässan är, ni kommer inte ångra er.
Sedan blev det sommar och i JUNI satte jag i mig i skolbänken för några dagar och läste på Berghs School of Communication och jag fick min efterlängtade soffa. Min semester började och många dagar spenderades i skärgården men även en vecka i Barcelona med tjej- erna och det blev ett besök hos E i vackra Karlsborg. I OKTOBER var jag Veckans bloggare på Hemochvilla.se och åkte till Stockholm på Bloggträff och träffade goá bloggare från heeeela sverige och lyssnade på Stefan Nilssons Trendrapport 2012. Carolina Gynning hade tillsammans med sin mamma en konstutställning på Gothia i NOVEMBER så det blev ett besök där men även en weekend i Köpenhamn med tjejligan, en toppen helg blev det!
I DECEMBER vann jag en Julius Adventsljusstake (helt underbar) och julpysslade med Trendenser och året avslutades med några champagneglas favoriter – skål!;)

Leave a Comment

Nyårsdukning med stjärnglans

Vem skulle inte vilja sätta sig till bords här imorgon och äta nyårsmiddag?
Eames stolar och papperstjärnor. Det gör susens det. Eames stolarna kanske är en liiiite större investering men att vika stjärnor det kan alla. Här har de hängt dem i en girlang över bordet och har som namn skyltar med silvertext. Så fint, så fint.


Foto: lånade av FruFly via ItsaHouse

Leave a Comment

Klassiska champagneglas från 2000-talet

Julen är över med allt vad det innebär och det är hög tid att fundera på nyårsblåsa, meny och dukning. Tiden nu i mellandagarna kan kanske vara ett perfekt tillfälle att se över sina glas och finporslin?
De senaste åren har det enligt mig kommit många superfina champagneglas ut på markn- aden som snabbt tagit plats. Jag har plockat ihop sex champagneglas som redan känns som klassikers. Vilken är Din favorit? 
Orrefors by Karl Lagerfeld Champagne, 700kr/st och Orrefors by Karl Lagerfeld Champagne coupé 800kr/st som lanserades 2011. Essence från Iittala, designad av Alfredo Häberli, 149kr/st. Street champagne av Jan Johansson, lanserades 2006, pris 399/st. Amor Vincit Omnia av Efva Attling som lanserades 2006 med en prislapp på 1300kr/2-pack. Divine champagne coupe av Erika Lagerbielke som var en hyllning till Kungabröllopet 2010 med ett pris på 399kr/st.

Leave a Comment

Röda och lata dagar

Ville bara titta förbi och säga Hej! -jag hoppas ni har minst lika sköna dagar som jag. Just nu är jag mestadels urkopplad och lever IRL och tar det lugnt. Såg ni förresten Kvällsöppet förra veckan om just hur uppkopplade vi är i vårt dagliga liv? Jag missade det men tänkte se det på TV4 Play i dagarna, får se om man känner igen sig;)
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet igen men ännu är den en skön kväll kvar tills dess. Härligt.
 

Foto: Lyla&Blu

Leave a Comment

24.e

Idag är det den 24 december. Julafton. Dagen med stort D som många längtar efter, precis som jag. Fast egentligen uppskattar jag mest några dagar i lugn och ro med familj och vänner. Jag firar min dag med familj och släkt på landet utanför Borås. Här blir det hemma- gjord mat i massor och mitt bidrag är tre olika sorters julgodis, Kola, Cornflakestoppar och Fudge. Mums. Granen är pyntad och tänd och tomten kommer direkt efter Kalle. Precis som det ska vara. Jag önskar er Alla en riktigt fin dag, utan stress, med god mat, mycket godis och många skratt!


Foto: lånade av OlofJakobina

Leave a Comment