Skip to content

You are viewing the date archive for februari2011.

Annorlunda konst hos Maria Øverbye

Börjar nästan bli tradition att veckan på Hemtrender startar med ett inspirerande hem! Denna måndag är det den norska keramikern Maria Øverbye´s vackra hem som visades i Sköna Hem nyligen. Hemmet har många fina och annorlunda föremål, som exempelvis tavlan, fotad av Anja Niemi av en häst rumpa! Hemmet är fyllt av mycket saker, mycket att titta på och är mycket inspirerande – en skön start på veckan helt enkelt! 😉
 

Foto: Madeleine Söder, lånade från Sköna Hem
Leave a Comment

Laptop trubbel & skid-VM

Har i veckan haft ett ofrivilligt blogguppehåll då min laptop havererat totalt. Men nu är den äntligen igång igen och man är back in buisness. Dock är det söndag och jag tänkte faktiskt vänta tills imorgon med att ta tag i mailboxen och allt annat kring Hemtrender. Istället bjuder jag idag på en skön söndagsbild, och fortsätter nu min helg hos min kusin för att se skid-VM! Ha en fortsatt fin söndag!


Foto: departementfeminin.com via Solid Frog

Leave a Comment

Tre favoriter från Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är en stor favorit! De har såååå mycket fint! Dessa interiörfoton är fullproppade av skönheter och här har jag valt ut mina tre favoriter som jag gärna skulle ha i min lilla etta. Ekollonvasen ska jag definitivt försöka få tag på inom kort, perfekt till knoppiga vårkvistar!


Foto: svenskttenn.se

Leave a Comment

Bingolottos TV-inspelning

Är precis hemkommen efter en kväll i TV-studion för Bingolotto med góa Lotta Engberg. Vi var några inredningsbloggare från Göteborg som var inbjudna då kvällens tema var Hus & Hem och extra många vinster var till hemmet. Vid mitt bord satt bloggvännen Elizabetth som skriver Design by E och Henrick som skriver Henricks tankegångar och hans vän Bella. Har varit en riktigt kul söndagskväll! Dock inget BINGO! vid vårat bord! 😉


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Alvar & Ivar

Är precis hemkommen efter en två timmars morgonpromenad i det fina vädret! Tycker verkligen om den här staden och att promenera genom Slottskogen, Linné, Haga och Vasa. Idag passade jag också på att gå förbi surdegsbageriet alvar & ivar i Linné som jag fått höra mycket gott om, båda av kompisar, kollegor och bloggare. Jag köpte med mig hem Gotlandsbrödet, så fantastiskt gott! Nu ska jag göra iordning mina smörgåsar med något pålägg och kanske det kommer finnas något bröd kvar ikväll som jag kan bjuda kvällens gäster på.. men bara kanske 😉
Ha en fin lördag alla läsare!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Tine K. 2011

Tine K. är en favorit hos många inredningsbloggare. För deras fina produkter eller för deras fantastiska pressfoton vet jag inte riktigt, kanske för båda? Har själv aldrig hållit i en produkt från det danska företaget men jag har sett desto fler inspirerande pressfoton under årens lopp. Våren 2011 är inget undantag, deras produktkatalog är fylld av inspiration och här visar jag några godbitar från den. Vill du också bläddra i den virtuella produktkatalogen så finns den här.


Foto: pressfoton från tinekhome.dk

Leave a Comment

Energikick från Guts to Communicate

Imorse ringde klockan 05.31 och det var dags för en morgonpromenix, en riktigt skön start på hektiska arbetsdagar! Under morgonens promenad kom jag till att tänka på dessa foton från Guts to Communicate som jag såg för ett tag sedan i hennes portfolio. Vi är nu mitt inne i februari och även om helgen har varit solig och fin så innehåller vardagarna väldigt snålt med solljus. Ville därför publicera dessa foton som är så fyllda med ljus och ger iallafall mig en energikick bara av att titta på dem! Nu kör vi järnet några veckor till i detta mörkret sen ÄR DET VÅR!


Foto: Guts to Communicate

Leave a Comment

Eames DSW

Eames Plastic Side Chair stol. Denna skönhet som man nu har sett i oändligt många stylade hem i tidningar och på bloggar. Men ännu har jag inte fått nog. Jag vill fortfarande ha min alldeles egna Eames. När? I don´t know. Men den skulle passa både till min skrivbordshörna (som jag fortfarande inte har dock) eller i köket som ett par eller i hallen som en välkommande vila-fötterna-pjäs. Priset är 3250kr så de är ju verkligen inte helt tokdyra, frågan är bara vita eller svarta…? Träben eller kråmade ben…? En eller två…? Armstöd eller ej…? Ja, ni förstår, velig som jag är så lär väl jag fundera på detta ett tag till! 😉


Foto: alvhemmakleri.se

Leave a Comment

Happy Valentine

Idag är det Valentine. En härlig dag att visa sin kärlek lite extra, självklart ska man visa dem man tycker om att man tycker om dem VARJE dag. Men tyvärr kan det behövas en påminnelse ibland. Själv är jag singel och har ingen KÄRLEK just nu, på det sättet. Men kärlek är ju så fint att det finns på så många sätt. Jag har det sista året verkligen tänkt om och uppskattar nu mina nära och kära, mer än någonsin. Jag känner mig verkligen RIK på kärlek med familj och super fina vänner som vet precis ALLT om en och som ställer upp till 110%! DET är verkligen KÄRLEK! Ha nu en fin dag och kom ihåg att detta är en bra dag (precis som alla andra) att visa våra kära vår uppskattning och lite extra omtanke.
ps, visst får bilden en att tänka på sommar? På lördagens fest drack jag bubbelrosé med färska jordgubbar, det gav verkligen sommarkänslor, ett litet tiips till ikväll kanske för er som vill vardagslyxa?

Leave a Comment

Nyproduktion av Kaj Bojesens djur

Kaj Bojesens apa har väl inte ungått någon? Nu ska även produktionen av Kaninen, Taxen och Flodhästen starta igen. Den söta taxen är min favorit av dessa tre. Apan ligger mig dock fortfarande varmast om hjärtat, tycker om att det är mixade träslag i den. Men kanske får du själv en ny favorit? 

Foto: pressfoton från Rosendahl

Leave a Comment