Skip to content

You are viewing the date archive for juli2011.

Höstens nyheter från Hemtex

Texilföretaget Hemtex som om ni minns vårens reklamfilm säljer ju nu bara mjuka varor (eller hur det nu blev med den saken?). Iallafall så känns deras butiker som ett bra ställe att börja leta efter nya sängkläder, jag är själv på jakt efter lite nytt till hösten och det ser ju lovande ut om man tittar igenom Hemtex nyheter av påslakan och örngott. Eller vad tycker du om höstens nyheter? Egentligen är jag ute efter krispigt vita men allt som oftast ramlar jag dit och köper något mönstrat eller med färg som man dessvärre tröttnar på i slutändan. Eller inte. Ett lila inköp kanske?:)

Foto: pressbilder från hemtex.se

Leave a Comment

Höstens kuddar från MIKMAK

Göteborgsföretaget MIKMAK som bland annat erbjuder kvalitativa kuddar har redan nu lanserat höstens nya färger. Kuddarna finns i siden och sammet och nyheterna för hösten heter Yellow Casbah och Aqua Lagoon. Prislappen är mellan 349kr-399kr per kudde. BTW, härliga pressfoton, eller hur?


Foto: pressfoton från Mikmak.se

Leave a Comment

Blåklockor

Är hemkommen efter en helg på Tjörn och ser att de fina blåklockorna som plockades i veckan börjar lida mot sitt slut, så även min semesterperiod no.1. Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen, åtminstone för några veckor framöver. Men jag ska inte klaga, har haft tre fantastiska veckor med sol och många skratt med vänner och familj.
Jag tänkte i veckan beta av min inkorg som just nu är smått överfull och se om det inte finns några inredningsnyheter som trots semestervakuumet är värt ett inlägg. Så för att inte missa det- titta in i nästa vecka igen. Ha en fortsatt fin söndag!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Vykort från Karlsborg

Ikväll tänkte jag visa dagens nytagna foton från vackra Karlsborg där jag hälsat på fina Elizabetth och hennes inredningsbutik Design by E (ska visa foton från butiken). Karlsborg är en jättemysig stad intill Vättern, Sveriges reservhuvudstad har jag fått lära mig, och idag medan Elizabetth öppnande butiken tog jag mig en promenad omkring på området innanför vallarna till Karlsborgsfästning. Nu i efterhand ser jag att dörrar och portar verkar ha fångat mitt öga både en och två gånger, men visst är de vackra? Karlsborg kan varmt rekommenderas nu i sommar och passa då på att besöka butiken Design by E
Det har varit en bra resa, TACK Elizabetth!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Alla första bokstäverna som aldrig blir till ord

En av mina favorit bloggtjejer är Mia som skriver The Swedish Girl och för en tid sedan publicerade hon en dikt som jag blev helt kär i, för den stämmer så bra, inte sant?

Jag ser när en blick försvinner. Någon som rör sin hand mot någon annans men drar snabbt tillbaks den i fickan. Har ni tänkt på hur mycket det är som aldrig händer? Alla gånger jag lutar mig närmre för att känna din doft men inte vågar ända fram och nudda din hud. Alla fina ord någon vill säga men ett tänk om får någon att bita sig i läppen och hämta en ny drink istället.
Tänk så mycket kärlek som går förlorad.
Alla kyssar som aldrig blir kyssta, alla nätter någon lägger sig ensam istället för att lägga sig tillsammans. Tänk så mycket kärlek vi har förmåga till, tänk hur lite av den vi delar med oss av. Tänk om alla skulle våga göra det man aldrig annars brukar?
Kanske skulle allt det som aldrig händer hända. 

Leave a Comment

Lästips till klipporna

Helgen har bestått av sol och många dopp i havet med vännerna men även ett dop av söta Nova. Imorgon börjar min sista semestervecka och den kommer starta med några dagar på landet, men innan jag sätter mig i bilen mot hemtrakterna så tänkte jag publicera ett lästips. Det är boken Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer som förtjänar ett inlägg, den är rolig, tänkvärd och alldeles uuuundebar -läs den! Själv läser jag sällan böcker överhuvudtaget, jag läser desto mer digitalt genom iPhonen men när man ligger på klipporna härliga sommardagar som dessa så är boken oslagbar. Ha en fortsatt fin söndag!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

IKEA ger gå-bort-tips

Nu är vi mitt i sommaren 2011 och det sociala sommarsverige är som bäst med grillkvällar, picknicks, knytkalas och fester mest hela tiden. IKEAs blogg Livet Hemma kom tidigare i somras med ett riktigt bra tips på en sak att ta med sig som present när man är bortbjuden – man tar med sig något man odlat själv såklart, som en tomatplanta eller en tuva gräslök. Mysigt, personligt och trendigt (för dem som ”jag vill bara ha närodlat och veta exakt vem som vattnat min tomatplanta innan jag köper tomaten” männniskorna så är detta absolut rätt present). 
Tack för tipset IKEA!


Foto: Livethemma.se

Leave a Comment

Mysdag på Vrångö

Idag är det regn i luften i Göteborg. De mörka molnen vägrar att skingra sig och temperaturen har sjunkit några grader. Det är just nu mitt i min semester så givetvis önskas sol men dagar som dessa ger även tid till annat, som att gå igenom kameraminnet, läsa mailen, se vad som hänt i bloggvärlden och blogga själv.
Idag vill jag tipsa om vad man kan göra de dagar som solen är framme och värmer, bor du eller har du vägarna förbi Göteborg i sommar så åk till Saltholmen och ta färjorna ut till öarna, finns många öar att välja på och många vikar, bryggor och platser att finna. Igår var min mamma och hälsade på och vi tog båten ut till Vrångö och hade en riktigt mysig dag med sol, jordgubbar och varma havsbad. Kan rekommenderas!

 
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment