Skip to content

You are viewing the date archive for mars2011.

Marble 4420 kommer till liv

Jag fick ett tips från söta Milla som jag arbetade med på fotningen för några veckor sedan att det nu finns en film om mönstret Marble 4420 mönstret av Josef Frank. Ni vet det färgglada sammetstyget kuddarna var klädda i som jag skrev om som finns hos Svenskt Tenn för 950kr? Det var inför Stockholm Furniture Fair 2011 som Monica Förster och Björn Kusoffsky bjöds in för att göra en tolkning av Svenskt Tenn och de valde att göra en tredimensionell installation av Josef Frank mönstret Marble 4420 och de fick verkligen mönstret att komma till liv! Se filmen själv vet´ja genom att klicka på bilden nedan.

 
Motion graphic designer Mika Pollack, Music by Nina Kinnert, Remix by Mika Pollack

Leave a Comment

Ekollon i ekollon

Äntligen har våren kommit till goá Göteborg. Fiskmåsarna är på plats, solen skiner och snön är borta. Yes! Nu är det bara lite klorofylld grön grönska som saknas. Träden är såklart väldigt kala och nakna fortfarande men så fort det kommer lite grönt så ska jag plocka in några kvistar och sätta i små vasar, helst då i skönheterna Ekollon från Svenskt Tenn. Egentligen, egentligen så ska man ju få ekollon att växa i dessa vasar och det lyckades Jenny som skriver bloggen UT&IN i höstas med, visst är det snyggt? Det verkar dock lite komplicerat för oss som inte har gröna fingrar men toksnyggt, det är det! 


Foto: UT&IN

Leave a Comment

Emma Wiklund, soffa och elvisp

Ja, så kan man sammanfatta min vecka! Jag har till att börja med skrivit nytt kontrakt på min lägenhet vilket känns riktigt bra så jag har i och med det beställt en ny soffa, en fantastiskt fin från MIO. Förutom invigningen som jag skrev om tidigare så har jag även varit på en föreläsning med Emma Wiklund om hennes karriär från toppmodell till Entreprenör och egen företagare med hudvårdsserien Emma S. –en väldigt inspirerande, jordnära och vacker kvinna som också skriver en blogg. Jag funderar starkt på att testa hennes hudvård efter att lyssnat på henne, den känns väldigt arbetad och genomtänkt och jag älskar att hon inte använder ”anti age” utan isället ”ageless” med motiveringen att alla blir äldre men att vi kan vara vackra ändå, det finns inget som motverkar åldrandet. Bra sagt!
Sist men inte minst så har jag faktiskt investerat i en elvisp! Hela 99kr har jag lagt på första elvispen i egen ägo, sedan jag flyttade hemifrån 2005 har jag alltid lånat grannens, nu äntligen har jag tagit det stora steget och investerat i en egen! En bra vecka helt enkelt!


Foto: jag hittade ett härligt pressfoto, mina med Iphonen blev icke bra tyvärr!

4 Comments

Greta & Anna – ny butik i Borås

I torsdags var jag på invigning av en ny butik i Borås, Greta & Anna – Kärlek till rum & garderob, det bjöds på bubbel, fantastiska cupcakes och modevisning. Namnet Greta & Anna kommer från de två tjejernas farmödrars namn och lokalerna har en industrikänsla som de fått med tapeter från Mr Perswall på väggar och tak och industrilampor, en stil som är helt rätt i tiden. Butiken säljer kläder och inredning både nyproduktion och vintage, bland annat har dem Tolixstolar, nya och gamla och mycket kul från Odd Birds.
Ett hett tips för inredningsintresserade som har vägarna förbi Borås!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

The Coveteur

Vilka sköna foton det finns på hemsidan The Coveteur som samlar fotografier av stilleben med inredning och fashion. Här kan man spendera en bra stund och få sig en inspirationsinjektion, det har jag gjort en stund nu och det fungerar! Prova du också! :)


Foto:thecoveteur.com

Leave a Comment

Grått och lite smutsgult

Grått/betong och lite ”smuts”gult är så fruktansvärt snyggt just nu. Dock tar det nog emot för de flesta att måla väggarna gråa men när man ser detta interiörfotot hos Allt i Hemmet med rubriken Höj wow faktorn i vardagsrummet – så kanske man börjar tänka om. Det här känns WOW! Idén med de gula ramarna ”utan innehåll” tyckte jag extra mycket om och även de nakna lamporna från taket, känns dock som man sett dem ett tag (jag gjorde min första för drygt två år sedan) fast ändå så känns det nytt här med kulorna som är ”trådade” på en av dem -nytänkande!

UPPDATERING: Emma lade en kommentar och undrar var bordet kommer ifrån, och trots att jag letat på Allt i Hemmet hemsida så kan jag inte hitta svaret, så om du vet som läser detta vet, hör gärna av dig!

UPPDATERING 2: Snälla Madeleine var vänlig att tipsa om att bordet heter Oslo och kommer från Mio, tack för tipset!

Foto: lånat från Allt i Hemmet

Leave a Comment

BLOGGERS DAY OF SILENCE

Imorgon är det BLOGGERS DAY OF SILENCE. En dag då bloggare över hela världen har en tyst dag för att hedra och stödja människorna som drabbats av den fruktansvärda katastrofen i Japan.

För att skänka 100kr  – SMS:a AKUT JAPAN till 72900!

Foto: For Japan With Love

Leave a Comment