Marble 4420 kommer till liv

2011-03-31 @ 19:22:56

Jag fick ett tips från söta Milla som jag arbetade med på fotningen för några veckor sedan att det nu finns en film om mönstret Marble 4420 mönstret av Josef Frank. Ni vet det färgglada sammetstyget kuddarna var klädda i som jag skrev om som finns hos Svenskt Tenn för 950kr? Det var inför Stockholm Furniture Fair 2011 som Monica Förster och Björn Kusoffsky bjöds in för att göra en tolkning av Svenskt Tenn och de valde att göra en tredimensionell installation av Josef Frank mönstret Marble 4420 och de fick verkligen mönstret att komma till liv! Se filmen själv vet´ja genom att klicka på bilden nedan.


 
Motion graphic designer Mika Pollack, Music by Nina Kinnert, Remix by Mika Pollack


Ekollon i ekollon

2011-03-30 @ 07:48:34
Äntligen har våren kommit till goá Göteborg. Fiskmåsarna är på plats, solen skiner och snön är borta. Yes! Nu är det bara lite klorofylld grön grönska som saknas. Träden är såklart väldigt kala och nakna fortfarande men så fort det kommer lite grönt så ska jag plocka in några kvistar och sätta i små vasar, helst då i skönheterna Ekollon från Svenskt Tenn. Egentligen, egentligen så ska man ju få ekollon att växa i dessa vasar och det lyckades Jenny som skriver bloggen UT&IN i höstas med, visst är det snyggt? Det verkar dock lite komplicerat för oss som inte har gröna fingrar men toksnyggt, det är det! 


Foto: UT&IN

Ljusslinga istället för väggord

2011-03-28 @ 21:15:00
Hos stylisten Anna-Leena känner man sig som en stjärna! På väggen hänger Star och jag älskar´t, ett kul aternativ till alla väggord, ja varför inte en ljusslinga istället!? TACK för inspirationen och tipset Anna-Leena!


Foto: lånat från annaleenashem.blogspot.com

Emma Wiklund, soffa och elvisp

2011-03-26 @ 11:28:08

Ja, så kan man sammanfatta min vecka! Jag har till att börja med skrivit nytt kontrakt på min lägenhet vilket känns riktigt bra så jag har i och med det beställt en ny soffa, en fantastiskt fin från MIO. Förutom invigningen som jag skrev om tidigare så har jag även varit på en föreläsning med Emma Wiklund om hennes karriär från toppmodell till Entreprenör och egen företagare med hudvårdsserien Emma S. –en väldigt inspirerande, jordnära och vacker kvinna som också skriver en blogg. Jag funderar starkt på att testa hennes hudvård efter att lyssnat på henne, den känns väldigt arbetad och genomtänkt och jag älskar att hon inte använder "anti age" utan isället "ageless" med motiveringen att alla blir äldre men att vi kan vara vackra ändå, det finns inget som motverkar åldrandet. Bra sagt!
Sist men inte minst så har jag faktiskt investerat i en elvisp! Hela 99kr har jag lagt på första elvispen i egen ägo, sedan jag flyttade hemifrån 2005 har jag alltid lånat grannens, nu äntligen har jag tagit det stora steget och investerat i en egen! En bra vecka helt enkelt!


Foto: jag hittade ett härligt pressfoto, mina med Iphonen blev icke bra tyvärr!


Greta & Anna - ny butik i Borås

2011-03-26 @ 08:39:48

I torsdags var jag på invigning av en ny butik i Borås, Greta & Anna – Kärlek till rum & garderob, det bjöds på bubbel, fantastiska cupcakes och modevisning. Namnet Greta & Anna kommer från de två tjejernas farmödrars namn och lokalerna har en industrikänsla som de fått med tapeter från Mr Perswall på väggar och tak och industrilampor, en stil som är helt rätt i tiden. Butiken säljer kläder och inredning både nyproduktion och vintage, bland annat har dem Tolixstolar, nya och gamla och mycket kul från Odd Birds.
Ett hett tips för inredningsintresserade som har vägarna förbi Borås!


Foto: Jenny Martinsson


My favorite thing...

2011-03-22 @ 07:09:00

The Coveteur

2011-03-21 @ 20:04:25

Vilka sköna foton det finns på hemsidan The Coveteur som samlar fotografier av stilleben med inredning och fashion. Här kan man spendera en bra stund och få sig en inspirationsinjektion, det har jag gjort en stund nu och det fungerar! Prova du också! :)


Foto:thecoveteur.com


Grått och lite smutsgult

2011-03-19 @ 10:06:33
Grått/betong och lite "smuts"gult är så fruktansvärt snyggt just nu. Dock tar det nog emot för de flesta att måla väggarna gråa men när man ser detta interiörfotot hos Allt i Hemmet med rubriken Höj wow faktorn i vardagsrummet - så kanske man börjar tänka om. Det här känns WOW! Idén med de gula ramarna "utan innehåll" tyckte jag extra mycket om och även de nakna lamporna från taket, känns dock som man sett dem ett tag (jag gjorde min första för drygt två år sedan) fast ändå så känns det nytt här med kulorna som är "trådade" på en av dem -nytänkande!

UPPDATERING: Emma lade en kommentar och undrar var bordet kommer ifrån, och trots att jag letat på Allt i Hemmet hemsida så kan jag inte hitta svaret, så om du vet som läser detta vet, hör gärna av dig!

UPPDATERING 2: Snälla Madeleine var vänlig att tipsa om att bordet heter Oslo och kommer från Mio, tack för tipset!

Foto: lånat från Allt i Hemmet

This is your LIFE

2011-03-18 @ 17:04:08

BLOGGERS DAY OF SILENCE

2011-03-17 @ 22:08:26
Imorgon är det BLOGGERS DAY OF SILENCE. En dag då bloggare över hela världen har en tyst dag för att hedra och stödja människorna som drabbats av den fruktansvärda katastrofen i Japan.

För att skänka 100kr  - SMS:a AKUT JAPAN till 72900!

Foto: For Japan With Love

Keramik av Kajsa Cramer

2011-03-17 @ 21:15:00

Keramikern Kajsa Cramer har arbetet i tre år i sin studion i sitt hem vid sidan av yrket som Inredare. Nu har hon tagit det stora steget och satsar nu allt på lerverken som hon omsorgsfullt drejar. Vasar, ljuslyktor och skålar i porslinslera som är den vitaste av leror. Pris för en ljuslykta är 275kr och mellan 1200-1500kr för en stor vas.
Jag tycker de ser väldigt vackra och sköra ut (på ett bra sätt!) och ser verkligen ut att vara drejade med kärlek. För mer info se Kajsa Cramers hemsida.

 
Foto: Kim Cramer


Hemma hos Lotta Agaton

2011-03-14 @ 19:21:37

Tack vare Puple Area fick jag nys om att Lotta Agatons lägenhet är till salu. Ni kanske kommer ihåg att jag tidigare utsåg den här bilden från hennes hem till den snyggaste 2010? Med fotona som nu finns HÄR så får man sig en helhet av lägenheten och även några glimtar från kök, arbetsrum och sovrum, allt inrett i sann Lotta anda som jag ser henne. Jag skulle gärna flytta in med möbler och hela tjottarongen, på stuts! :)


Foto: lånade från objektdata.se


Marble kuddar hos Svenskt Tenn

2011-03-12 @ 10:09:35
På fotningen tidigare i veckan så fick jag känna och klämma på de sköna sammets kuddarna från Svenskt Tenn i tyget Marble. Starka neonfärger men som ändå inte kändes för mycket och det var väldigt mysigt att de var i sammet. Ett litet tips till er som letar nya kuddar nu inför våren, prislappen på dessa är 950kr styck. Nu ska jag strax ha familjen på besök och sedan blir det en shoppingrunda - ha en skön lördag alla ni läsare på andra sidan skärmen! ;) 


Detaljer från skön lägenhet

2011-03-11 @ 18:49:24
Det har varit en intensiv jobbvecka med två dagar i STHLM för fotning av nästkommande kollektionen som lanseras i augusti. Men vad galet roligt det är att vara med på en fotning och arbeta med fotograf och stylist, vid denna fotningen var stylisten Christina Breeze le Guellaff som arbetar mycket för Family Living. Igår var vi i en superfin lägenhet i Vasastan och de hade så mycket tokroliga och fina saker. Jag passade på att knäppa några foton med iPhonen på detaljer i hemmet som jag tänkte visa här utan att avslöja för mycket från hemmet eller från fotningen. Jag älskar de ryska dockorna och i bokhyllan som de stod i var böckerna färgkordinerade, snyggt och appropå böcker så växte mitt habegär för coffetable books som The Art book och The Photo book, vilka godingar! Nu ska jag strax lägga ihop laptopen och det är dags för fredagsmys med nybakade choklad muffins -mums!

Uppdatering: såg på Family Livings hemsida att de gjort ett reportage om lägenheten och familjen som bor där - vill du läsa och se mer av lägenheten så klicka dig in HÄR!.

Foto: Jenny Martinsson

Semlor och Kvinnor-dagen

2011-03-08 @ 17:00:00
Idag är det Fettisdagen och Internationella Kvinnodagen. Jag har ännu inte fått i mig en semla idag, har du? Men jag ska faktiskt iväg nu efter jobbet för att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen. Jag ska på en kväll arrangerad av ZONTA med föreläsningar om Kvinnlig hälsa och Tankarnas kraft - ska bli kul!:)


Nyhet hos citatdrottninge​n Therese Sennerholt

2011-03-08 @ 06:45:00
Idag lanseras en nyhet hos citatdrottningen Therese Sennerholt – notebooks! Jag älskar citatet på en av framsidorna: “This is not an ordinary notebook. Please fuck the to-do list and create some magic doodling or write an epic love letter. It is a beautiful day and you are way too gorgeous to be doing boring stuff”. Jag som har tusen To Do lists borde verkligen ta detta citat som ledmotiv! Prislappen vet jag inte ännu men de kvalar absolut in på förstaplats på min önskelista.  
 
Foto: Henrik Bonnevier, pressfoto theresesennerholt.se

Elin Klings fina hem

2011-03-07 @ 20:13:37

Måndag igen. Idag är det fina Elin Kling och hennes sambo Gustaf Törling som visar foton från sin tvåa på Östermalm i Stockholm. Lägenheten har en skönt modern avslappnad stil med en mix av retro och vintagemöbler, mycket som Gustaf köpt i USA när han bodde där. Jag tyckte verkligen om rummet med matsalsbordet, kohudsmattan fick hos mig en liten comeback - var det inte länge sedan vi såg dem? Riktigt fint alltså hos bloggaren Elin Kling - tio poäng!

Foto: Andreas Lundberg via
residence/mixr


Hemtrender firar 3 år med ny design

2011-03-06 @ 12:40:00

Våren 2008 startade historien om Hemtrender! Jag träffade Frida Berglund som skriver Trendenser under mina studier på SMH och började då läsa hennes blogg, en helt ny liten värld öppnades för mig den våren, "bloggvärlden". Jag började snabbt läsa många bloggar och blev tokinspirerad av alla kreativa människor som fanns i bloggsverige som man aldrig sett innan då det bara var, mer eller mindre, tryckta medier som gällde då. 

Jag startade Hemtrender den 2 mars 2008 och mitt första inlägg kan du läsa HÄR. Bloggandet har gått i perioder, i början skrev jag mest om nya produkter och var inne på färgglatt, oktober 2008 skrev jag en krönika och visade foton från min dåvarande lägenhet på Hemmakanalen.se. Våren 2009 var jag inne på citat, och började även knopa ihop egna kollage och ja, idag är inläggen en mix av det mesta!

Bloggen har lärt mig otroligt mycket, givetvis hade jag inte varit så insatt i inredningsbranchen om jag inte drivit Hemtrender men jag har också vågat mig på andra saker som fotografering, bildredigering och HTML-kodning.

Men framförallt så har Hemtrender tagit mig till platser och möten med människor som jag aldrig hade varit med om annars. Exempelvis de två bloggträffarna med FormForum som har gett mig vänner för livet och många andra roliga möten med bloggare, företag, designers och personligheter i inredningsbranschen.  

Idag den 6 mars 2011 lanseras en ny design här på Hemtrender, TACK Åsa för hjälp med rubrikerna och TACK Linda för idébollandet kring headern och TACK designadinblogg.se som har hjälpt mig med kodknackandet. Det nya utséendet får bli startskottet för bloggår nummer fyra som jag hoppas kommer bli minst lika kul och inspirerande som tidigare år! :)

ps. ser du något märkligt med min nya design eller vill ge mig annan feedback så uppskattas det verkligen! hemtrender@gmail.com


Citat av Einstein

2011-03-03 @ 21:09:00

Work in progress!

2011-03-03 @ 20:37:29

Det är lite tystare än vanligt på Hemtrender denna veckan och det beror på att det läggs desto mer arbete här på andra sidan laptopen på HTML-koder och webbdesign klurigheter. I helgen kommer det nämligen ske förändringar här på Hemtrender med ett nytt utseénde och det ska bli riktigt kul att visa er vad jag pysslat med de senaste veckorna. Titta gärna in i helgen igen så får ni se! Nu - back to work för min del, ha en fortsatt fin kväll!


Kalle av Lisa Larsson

2011-03-01 @ 12:05:49
Igårkväll var jag och hälsade på hos mina föräldrar och vad ser jag i deras bokhylla om inte Kalle? Figurinen skapad av Lisa Larsson som jag i helgen läste om i senaste Residence. Jag har gått förbi den många gånger där den stått i bokhyllan men nu SÅG jag den! Jag gick ut på Tradera för att se vad de är värda och cirka en 1000-lapp får man betala för en av Lisa Larssons figuriner idag. Jag tycker Kalle är lite fulsnygg faktiskt, kanske ska våga mig på och fråga föräldrarna om inte Kalle ska få flytta hem till mig för ett tag. Sambo prövning! ;) 


Jenny Martinsson