Skip to content

You are viewing the date archive for oktober2011.

L:a Bruket från Varberg

Idag skulle jag vilja tipsa om nyheter till badrummet. Det är företaget L:a Bruket från Varberg som har handgjorda tvålar och ekologiskt framställda hudvårdsoljor och kroppsskrubbar utan artificiella färg eller doftämnen. Jag föll först och främst för den grafiska profilen som känns sådär lantlig och rustik, vilket gör att tvålarna och de små flaskorna gärna skulle få stå på badrums- hyllan hemma hos mig. Jag har ännu inte haft möjlighet att lukta och klämma på dem själv dock men jag såg att de finns i Göteborg så det ska nog inte dröja länge.
De har även webshop L:a Bruket för er som vill beställa något fint till Farsdag kanske?


Foto: printscreens från lillabruket.se

Leave a Comment

Hemtrender på Blogg.se

Vad roligt att blogg.se denna veckan uppmärksammar Hemtrender! Och framförallt vad roligt att så många nya besökare har hittat hit, varmt välkomna! :)
Nu loggar jag ut från jobb och blogg för idag och tänkte spendera eftermiddagen på Hem & Villa mässan i Göteborg med föräldrarna och se om vi kan hitta något i deras jakt på nytt kök. Imorgon tänkte jag göra ett besök hos alla er som lämnat en kommentar -men tills dess önskar jag er alla en riktigt skön fredag!


Foto: printscreen från www.blogg.se (2011-10-27)

10 Comments

Konstnärligt kaos i svart/vitt

Just nu far det omkring många tankar och idéer här på andra sidan skärmen. Livet känns ibland som ett enda stort kreativt hjärnkaos innan man kommer fram till målet och har förverkligat alla idéer.
Igårkväll ramlade jag över dessa fotografier på ateljén hos den danska konstnären Tenka Gammelgaard (som förövrigt har en riktigt härlig blogg).
Så mycket pytlsar, penslar och färgkluttar men ändock ett lugn och en otroligt vacker och kreativ ateljé.
Så medans jag och mina tankar fortsätter dagen att bolla idéer under pendlingsresan till jobbet i Borås så bjuder jag på lite kreativt konstnärskaos. Kanske både tankar och inredning blir finare i svart/vitt..?
Tackar för tipset, Malin Eld.


Foto: Elle Decoration UK, oktobernumret.

Leave a Comment

Målbringande kudde

Idag på lunchen tog jag en snabbvisit till inredningsbutiken Hjärterum i Borås och mina ögon fastnade för denna kudde. Är inte citatet klockrent, vem vet om man är på rätt väg om man inte vet vart man ska? Citattavla på den? Någon?
För er som har vägarna förbi min fina hemstad Borås så missa inte ett besök i butiken, väldigt mycket fint. Men framförallt är tjejerna superduktiga på att dekorera i butiken, där kan man vandra runt en bra stund (alldeles för mycket för en snabblunch!) och insupa höstinspiration i massor.


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Bloggträff del 5 – presentation av Mairo

Förra helgen på Bloggträffen fick vi även en fin presenatation av två tjejer från Mairo.
Textilföretaget Mairo värnar mycket om det svenska hantverket med svenska designers och mycket produktion i Sverige. Inget är datoriserat eller digitalt utan allt sköts manuellt, bland annat så blandas färgerna förhand i färgköket och de sparas sedan inte utan blandas var gång på nytt för varje nytryck. Det är hantverk det och för mig höjer det känslan av produkten i massor, vem vill inte ha inredning som tillverkats i Sverige istället för mass- produktion i en fabrik i Asien?
Mairo samarbetar idag med ett tiotal svenska designers som Lisa Bengtsson, Anna Backlund, Mrs Murphy och Karin Mannerstål med flera och de berättade även att det kommer många nya spännande samarbeten under 2012 och det ser vi ju framemot!


Foto: pressbilder från
mairo.se i serien Vänner

Leave a Comment