Skip to content

You are viewing the date archive for oktober2011.

L:a Bruket från Varberg

Idag skulle jag vilja tipsa om nyheter till badrummet. Det är företaget L:a Bruket från Varberg som har handgjorda tvålar och ekologiskt framställda hudvårdsoljor och kroppsskrubbar utan artificiella färg eller doftämnen. Jag föll först och främst för den grafiska profilen som känns sådär lantlig och rustik, vilket gör att tvålarna och de små flaskorna gärna skulle få stå på badrums- hyllan hemma hos mig. Jag har ännu inte haft möjlighet att lukta och klämma på dem själv dock men jag såg att de finns i Göteborg så det ska nog inte dröja länge.
De har även webshop L:a Bruket för er som vill beställa något fint till Farsdag kanske?


Foto: printscreens från lillabruket.se

Leave a Comment

Hemtrender på Blogg.se

Vad roligt att blogg.se denna veckan uppmärksammar Hemtrender! Och framförallt vad roligt att så många nya besökare har hittat hit, varmt välkomna! :)
Nu loggar jag ut från jobb och blogg för idag och tänkte spendera eftermiddagen på Hem & Villa mässan i Göteborg med föräldrarna och se om vi kan hitta något i deras jakt på nytt kök. Imorgon tänkte jag göra ett besök hos alla er som lämnat en kommentar -men tills dess önskar jag er alla en riktigt skön fredag!


Foto: printscreen från www.blogg.se (2011-10-27)

10 Comments

Konstnärligt kaos i svart/vitt

Just nu far det omkring många tankar och idéer här på andra sidan skärmen. Livet känns ibland som ett enda stort kreativt hjärnkaos innan man kommer fram till målet och har förverkligat alla idéer.
Igårkväll ramlade jag över dessa fotografier på ateljén hos den danska konstnären Tenka Gammelgaard (som förövrigt har en riktigt härlig blogg).
Så mycket pytlsar, penslar och färgkluttar men ändock ett lugn och en otroligt vacker och kreativ ateljé.
Så medans jag och mina tankar fortsätter dagen att bolla idéer under pendlingsresan till jobbet i Borås så bjuder jag på lite kreativt konstnärskaos. Kanske både tankar och inredning blir finare i svart/vitt..?
Tackar för tipset, Malin Eld.


Foto: Elle Decoration UK, oktobernumret.

Leave a Comment

Målbringande kudde

Idag på lunchen tog jag en snabbvisit till inredningsbutiken Hjärterum i Borås och mina ögon fastnade för denna kudde. Är inte citatet klockrent, vem vet om man är på rätt väg om man inte vet vart man ska? Citattavla på den? Någon?
För er som har vägarna förbi min fina hemstad Borås så missa inte ett besök i butiken, väldigt mycket fint. Men framförallt är tjejerna superduktiga på att dekorera i butiken, där kan man vandra runt en bra stund (alldeles för mycket för en snabblunch!) och insupa höstinspiration i massor.


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Bloggträff del 5 – presentation av Mairo

Förra helgen på Bloggträffen fick vi även en fin presenatation av två tjejer från Mairo.
Textilföretaget Mairo värnar mycket om det svenska hantverket med svenska designers och mycket produktion i Sverige. Inget är datoriserat eller digitalt utan allt sköts manuellt, bland annat så blandas färgerna förhand i färgköket och de sparas sedan inte utan blandas var gång på nytt för varje nytryck. Det är hantverk det och för mig höjer det känslan av produkten i massor, vem vill inte ha inredning som tillverkats i Sverige istället för mass- produktion i en fabrik i Asien?
Mairo samarbetar idag med ett tiotal svenska designers som Lisa Bengtsson, Anna Backlund, Mrs Murphy och Karin Mannerstål med flera och de berättade även att det kommer många nya spännande samarbeten under 2012 och det ser vi ju framemot!


Foto: pressbilder från
mairo.se i serien Vänner

Leave a Comment

Bloggträff del 4 – Arga Snickaren

Vilken energisk människa! -var svårt att få till en bra bild kan jag säga, han flaxade med armarna och var super intensiv och energisk, härligt!:)
Andreas som han heter berättade för oss inredningsbloggare om hur programmet Arga Snickaren blir till och att det börjar med ca. 4000 ansökningar (80% kommer från kvinnor). När de har ett  tjugotal kvar så kommer han in i bilden och väljer ut de tio till programmet. Först kommer han till familjen och spelar in första dagen. Sedan planeras det inför projektet och sen spelar de in i tre dagar. Sista kvällen åker familjen iväg och fjärde dagen inreder dem. Varje program har 30-45 timmars inspelning som sedan klipps ner till 34 minuter.

På frågan om han känner sig som en psykolog svarar han att han har varit med om väldigt mycket. Gått igenom en skilsmässa, gått i äktenskapsrådgiving i flera år, haft 126 anställda och varit med och startat upp Granit men att han framförallt gillar människor. Men att han egentligen bara är rak och inte konflikträdd, vilket kan vara lite skrämmande.
Han sa även att det har sina fördelar på frågan om smeknamnet ”Arga” -att om han har en dålig dag så kan han vara sur och arg, det är OK -han är ju ändå Arga Snickaren!
Han pratade flera gånger om hur viktigt det är att göra det man tycker är roligt och just nu tycker han om att arbeta med TV och Arga Snickaren. Nu letar gänget efter familjer till säsong åtta -känner du någon som behöver hjälp så tipsa snickargänget på Arga Snickarens hemsida!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Mateus + Marcus Samulesson = sant

Stjärnkocken, författaren och entrepenören Marcus Samuelsson har genom ett samarbete med Mateus designat en porslinsserie ”Mateus meets Marcus”. Kommer ni ihåg porslinserien som Marcus Samulesson skapade tillsammans med Cult Designs dotterbolag More of Scandinavia för några år sedan? I do, och även om jag tycker det nya porslinet är helt OK så föll den tidigare serien mig mer i smaken. Men smaken är ju som baken. Kanske detta samarbete går lite bättre än för nu nedlagda More of Scandinavia.
Vad tror du, flipp eller flopp?


Foto: pressbild från Mateus

Leave a Comment

Bloggträff del 3 – Trendspaning 2012 av Stefan Nilsson

Vi fick även den nästintill traditionsenliga TRENDSPANINGEN för 2012 av Stefan Nilsson och här kommer min personliga sammanfattning av den:

UPSTAIRS, DOWNSTAIRS
Lik 70-tals trenden nedan men handlar mer om klass-samhället, namnet kommer från den klassiska teveserien Herrskap och tjänstefolk. Stefans tanke är att det kommer finnas superbilliga saker och superdyra saker men att mellansegmentet kommer försvinna. Det kommer vara OK att blanda Hermes fåtölj för 100 000kr med trästubbar till bord. Att vi vill satsa på några få utvalda dyrgripar men även se utmaningen i att köpa/göra/hitta inredning som nästan inte kostar någonting som träpallar till soffa. Även att vi kommer se mycket lampor 2012, lampor kommer bli ”the shit” enligt Stefan.

PURE
Detta är fortsättningen på den rustika trenden med nyckelord som wellness, balans, mjukhet och öppna landskap. Vi fortsätter att inreda med rena och äkta material men nytt för 2012 är att vi inreder mer asiatisk och mycket japanskt med väggar i rispapper, skjutdörrar och Feng Sui tankar.
Mycket av inredningsinspirationen kommer idag från modeindustrin men tros 2012 istället komma från maten, maten blir nyckeln till trenderna. Husmorstrenden med surdegsbakande, storkok och stickande håller i sig.

PROTEST
Denna trend tros komma från tråkiga kedjor, e-commerce, miljöfrågor och finanskrisen m.m. Vi orkar helt enkelt inte köpa mer saker. Här går tankarna bakåt till 70-tals referenser och dess proteströrelser, därav namnet. Nyckelord här är Ikea hackers. Pop-up butiker. Random Act of Kindness. Sociala medier. Inredningsföretagen vill vara snälla mot sina kunder, men inte alla utan några få utvalda och gärna genom sociala medier på olika vis. Färgerna är senapsgult och mycket dova färger och gärna pepita-rutigt. Jonathan Adlers lite tokiga inredning används som referens för denna trend.

FUTURE PERFECT
Den här trenden kände jag att jag fick minst koll på men att inspirationen kommer från rymden som pressbilden nedan från Alessi.

SUPER SPORT – SUPER CUTE
Trenden känns som en spinn-of på Super Cute trenden från 2011. Men med anknytningar till sportens värld med de klassiska färgerna som rött, blått och vitt. Stefan tror att mycket av inspirationen kommer i och med OS-hysterin i Storbritannien som går av stapeln nästa år.


Fotona kommer efter sökande på google.se, vi ser Fillipa K. muggar, Porslin från Front/Höganäs, Ecal från Alessi, fåtölj från Hermes m.m.

Leave a Comment

Bloggträff del 2 – Hem & Villa mässan

I lördags började vi dagen med en presentation av Maria om Sveriges största ”Gör det själv” mässa för allmänheten Hem & Villa. Mässan startades 1986 och finns nu på tre orter i vårt avlånga land Göteborg, Malmö och Stockholm och de har sammanlagt nästan 120 000 besökare. Temat för 2011 är NÄRA NATUREN och för mig som inredningsbloggare som läser många trendspaningar redan nu för 2012 så kan det kännas lite gammalt men såklart är trenden trärent och nära naturen här och nu och då helrätt för denna mässa. 
Efter presentationen fick vi lite egentid på mässan och då strosade jag runt med de söta tjejerna Elizabetth som har Design by E och Pernilla som skriver för Plaza Interiör, på bilderna ser ni även E. borra på Arga Snickaretorget!:)
För mig personligen gav mässan inte så mycket då jag bor andrahand i en storstad men för alla med villor och renoveringsprojekt så tror jag den är ett utmärkt alternativ och familje- nöje. Det var i varje fall väldigt kul att se Elle Interiörs utställning på årets tema med stylisten Agneta Thörnqvist, jag med mitt tapetöga lade förstås märke till tapeterna från Mr Perswall där jag jobbar, vilket gav höga pluspoäng!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Bloggträff del 1 – Voice No.5

Jag hade egentligen tänkt mig en skrivbordsfri söndag och inte skriva om bloggträffen förrän imorgon men efter en skön sovmorgon och upp-packande av weekendväskan så kunde jag inte låta bli. Istället sitter jag här vid mitt nya skrivbord med en kopp te och skriver om vad vi gjorde första kvällen på Bloggträffen i Stockholm.
I fredagskväll så bjöds vi på en superfin buffé på Lammhults Design Groups showroom. Efter den goda middagen och alla glada återseenden men även prat med många nya ansikten så fick vi en presentation av Voice VD Thomas Samuelsson om nya produkten hyllsystemet No.5, designad av Jesper Ståhl. Idéen kommer från inspiration av det gyllene snittet men här har man tagit roten ur fem, därav namnet. Hyllsystemet är tänkt både till kontor som hemmamiljöer med priser mellan 2800-3500kr. Vill man prova sig fram och plocka ihop sin egna kombo så kan man göra det på Voice.eu.
Jag gick runt och fotade litegranna men blev smått kär (som vanligt) över fotona som Lotta Agaton stylat så jag måste publicera dem istället känner jag.


Foto: pressbilder från Voice.eu, stylist Lotta Agaton

Leave a Comment