L:a Bruket från Varberg

2011-10-30 @ 11:03:37

Idag skulle jag vilja tipsa om nyheter till badrummet. Det är företaget L:a Bruket från Varberg som har handgjorda tvålar och ekologiskt framställda hudvårdsoljor och kroppsskrubbar utan artificiella färg eller doftämnen. Jag föll först och främst för den grafiska profilen som känns sådär lantlig och rustik, vilket gör att tvålarna och de små flaskorna gärna skulle få stå på badrums- hyllan hemma hos mig. Jag har ännu inte haft möjlighet att lukta och klämma på dem själv dock men jag såg att de finns i Göteborg så det ska nog inte dröja länge.
De har även webshop L:a Bruket för er som vill beställa något fint till Farsdag kanske?


Foto: printscreens från lillabruket.se


Hemtrender på Blogg.se

2011-10-28 @ 11:57:14

Vad roligt att blogg.se denna veckan uppmärksammar Hemtrender! Och framförallt vad roligt att så många nya besökare har hittat hit, varmt välkomna! :)
Nu loggar jag ut från jobb och blogg för idag och tänkte spendera eftermiddagen på Hem & Villa mässan i Göteborg med föräldrarna och se om vi kan hitta något i deras jakt på nytt kök. Imorgon tänkte jag göra ett besök hos alla er som lämnat en kommentar -men tills dess önskar jag er alla en riktigt skön fredag!


Foto: printscreen från www.blogg.se (2011-10-27)


Konstnärligt kaos i svart/vitt

2011-10-27 @ 07:04:47

Just nu far det omkring många tankar och idéer här på andra sidan skärmen. Livet känns ibland som ett enda stort kreativt hjärnkaos innan man kommer fram till målet och har förverkligat alla idéer.
Igårkväll ramlade jag över dessa fotografier på ateljén hos den danska konstnären Tenka Gammelgaard (som förövrigt har en riktigt härlig blogg).
Så mycket pytlsar, penslar och färgkluttar men ändock ett lugn och en otroligt vacker och kreativ ateljé.
Så medans jag och mina tankar fortsätter dagen att bolla idéer under pendlingsresan till jobbet i Borås så bjuder jag på lite kreativt konstnärskaos. Kanske både tankar och inredning blir finare i svart/vitt..?
Tackar för tipset, Malin Eld.


Foto: Elle Decoration UK, oktobernumret.


Målbringande kudde

2011-10-26 @ 19:29:41
Idag på lunchen tog jag en snabbvisit till inredningsbutiken Hjärterum i Borås och mina ögon fastnade för denna kudde. Är inte citatet klockrent, vem vet om man är på rätt väg om man inte vet vart man ska? Citattavla på den? Någon?
För er som har vägarna förbi min fina hemstad Borås så missa inte ett besök i butiken, väldigt mycket fint. Men framförallt är tjejerna superduktiga på att dekorera i butiken, där kan man vandra runt en bra stund (alldeles för mycket för en snabblunch!) och insupa höstinspiration i massor.


Foto: Jenny Martinsson

Bloggträff del 5 - presentation av Mairo

2011-10-24 @ 09:22:00

Förra helgen på Bloggträffen fick vi även en fin presenatation av två tjejer från Mairo.
Textilföretaget Mairo värnar mycket om det svenska hantverket med svenska designers och mycket produktion i Sverige. Inget är datoriserat eller digitalt utan allt sköts manuellt, bland annat så blandas färgerna förhand i färgköket och de sparas sedan inte utan blandas var gång på nytt för varje nytryck. Det är hantverk det och för mig höjer det känslan av produkten i massor, vem vill inte ha inredning som tillverkats i Sverige istället för mass- produktion i en fabrik i Asien?
Mairo samarbetar idag med ett tiotal svenska designers som Lisa Bengtsson, Anna Backlund, Mrs Murphy och Karin Mannerstål med flera och de berättade även att det kommer många nya spännande samarbeten under 2012 och det ser vi ju framemot!


Foto: pressbilder från
mairo.se i serien Vänner


Bloggträff del 4 - Arga Snickaren

2011-10-23 @ 10:00:00

Vilken energisk människa! -var svårt att få till en bra bild kan jag säga, han flaxade med armarna och var super intensiv och energisk, härligt!:)
Andreas som han heter berättade för oss inredningsbloggare om hur programmet Arga Snickaren blir till och att det börjar med ca. 4000 ansökningar (80% kommer från kvinnor). När de har ett  tjugotal kvar så kommer han in i bilden och väljer ut de tio till programmet. Först kommer han till familjen och spelar in första dagen. Sedan planeras det inför projektet och sen spelar de in i tre dagar. Sista kvällen åker familjen iväg och fjärde dagen inreder dem. Varje program har 30-45 timmars inspelning som sedan klipps ner till 34 minuter.

På frågan om han känner sig som en psykolog svarar han att han har varit med om väldigt mycket. Gått igenom en skilsmässa, gått i äktenskapsrådgiving i flera år, haft 126 anställda och varit med och startat upp Granit men att han framförallt gillar människor. Men att han egentligen bara är rak och inte konflikträdd, vilket kan vara lite skrämmande.
Han sa även att det har sina fördelar på frågan om smeknamnet "Arga" -att om han har en dålig dag så kan han vara sur och arg, det är OK -han är ju ändå Arga Snickaren!
Han pratade flera gånger om hur viktigt det är att göra det man tycker är roligt och just nu tycker han om att arbeta med TV och Arga Snickaren. Nu letar gänget efter familjer till säsong åtta -känner du någon som behöver hjälp så tipsa snickargänget på Arga Snickarens hemsida!


Foto: Jenny Martinsson


Mateus + Marcus Samulesson = sant

2011-10-21 @ 09:03:00

Stjärnkocken, författaren och entrepenören Marcus Samuelsson har genom ett samarbete med Mateus designat en porslinsserie ”Mateus meets Marcus”. Kommer ni ihåg porslinserien som Marcus Samulesson skapade tillsammans med Cult Designs dotterbolag More of Scandinavia för några år sedan? I do, och även om jag tycker det nya porslinet är helt OK så föll den tidigare serien mig mer i smaken. Men smaken är ju som baken. Kanske detta samarbete går lite bättre än för nu nedlagda More of Scandinavia.
Vad tror du, flipp eller flopp?


Foto: pressbild från Mateus


Bloggträff del 3 - Trendspaning 2012 av Stefan Nilsson

2011-10-18 @ 17:59:00

Vi fick även den nästintill traditionsenliga TRENDSPANINGEN för 2012 av Stefan Nilsson och här kommer min personliga sammanfattning av den:

UPSTAIRS, DOWNSTAIRS
Lik 70-tals trenden nedan men handlar mer om klass-samhället, namnet kommer från den klassiska teveserien Herrskap och tjänstefolk. Stefans tanke är att det kommer finnas superbilliga saker och superdyra saker men att mellansegmentet kommer försvinna. Det kommer vara OK att blanda Hermes fåtölj för 100 000kr med trästubbar till bord. Att vi vill satsa på några få utvalda dyrgripar men även se utmaningen i att köpa/göra/hitta inredning som nästan inte kostar någonting som träpallar till soffa. Även att vi kommer se mycket lampor 2012, lampor kommer bli "the shit" enligt Stefan.PURE
Detta är fortsättningen på den rustika trenden med nyckelord som wellness, balans, mjukhet och öppna landskap. Vi fortsätter att inreda med rena och äkta material men nytt för 2012 är att vi inreder mer asiatisk och mycket japanskt med väggar i rispapper, skjutdörrar och Feng Sui tankar.
Mycket av inredningsinspirationen kommer idag från modeindustrin men tros 2012 istället komma från maten, maten blir nyckeln till trenderna. Husmorstrenden med surdegsbakande, storkok och stickande håller i sig.PROTEST
Denna trend tros komma från tråkiga kedjor, e-commerce, miljöfrågor och finanskrisen m.m. Vi orkar helt enkelt inte köpa mer saker. Här går tankarna bakåt till 70-tals referenser och dess proteströrelser, därav namnet. Nyckelord här är Ikea hackers. Pop-up butiker. Random Act of Kindness. Sociala medier. Inredningsföretagen vill vara snälla mot sina kunder, men inte alla utan några få utvalda och gärna genom sociala medier på olika vis. Färgerna är senapsgult och mycket dova färger och gärna pepita-rutigt. Jonathan Adlers lite tokiga inredning används som referens för denna trend.FUTURE PERFECT
Den här trenden kände jag att jag fick minst koll på men att inspirationen kommer från rymden som pressbilden nedan från Alessi.


SUPER SPORT - SUPER CUTE
Trenden känns som en spinn-of på Super Cute trenden från 2011. Men med anknytningar till sportens värld med de klassiska färgerna som rött, blått och vitt. Stefan tror att mycket av inspirationen kommer i och med OS-hysterin i Storbritannien som går av stapeln nästa år.


Fotona kommer efter sökande på google.se, vi ser Fillipa K. muggar, Porslin från Front/Höganäs, Ecal från Alessi, fåtölj från Hermes m.m.


Bloggträff del 2 - Hem & Villa mässan

2011-10-17 @ 20:25:00

I lördags började vi dagen med en presentation av Maria om Sveriges största "Gör det själv" mässa för allmänheten Hem & Villa. Mässan startades 1986 och finns nu på tre orter i vårt avlånga land Göteborg, Malmö och Stockholm och de har sammanlagt nästan 120 000 besökare. Temat för 2011 är NÄRA NATUREN och för mig som inredningsbloggare som läser många trendspaningar redan nu för 2012 så kan det kännas lite gammalt men såklart är trenden trärent och nära naturen här och nu och då helrätt för denna mässa. 
Efter presentationen fick vi lite egentid på mässan och då strosade jag runt med de söta tjejerna Elizabetth som har Design by E och Pernilla som skriver för Plaza Interiör, på bilderna ser ni även E. borra på Arga Snickaretorget!:)
För mig personligen gav mässan inte så mycket då jag bor andrahand i en storstad men för alla med villor och renoveringsprojekt så tror jag den är ett utmärkt alternativ och familje- nöje. Det var i varje fall väldigt kul att se Elle Interiörs utställning på årets tema med stylisten Agneta Thörnqvist, jag med mitt tapetöga lade förstås märke till tapeterna från Mr Perswall där jag jobbar, vilket gav höga pluspoäng!


Foto: Jenny Martinsson


Bloggträff del 1 - Voice No.5

2011-10-16 @ 12:10:00

Jag hade egentligen tänkt mig en skrivbordsfri söndag och inte skriva om bloggträffen förrän imorgon men efter en skön sovmorgon och upp-packande av weekendväskan så kunde jag inte låta bli. Istället sitter jag här vid mitt nya skrivbord med en kopp te och skriver om vad vi gjorde första kvällen på Bloggträffen i Stockholm.
I fredagskväll så bjöds vi på en superfin buffé på Lammhults Design Groups showroom. Efter den goda middagen och alla glada återseenden men även prat med många nya ansikten så fick vi en presentation av Voice VD Thomas Samuelsson om nya produkten hyllsystemet No.5, designad av Jesper Ståhl. Idéen kommer från inspiration av det gyllene snittet men här har man tagit roten ur fem, därav namnet. Hyllsystemet är tänkt både till kontor som hemmamiljöer med priser mellan 2800-3500kr. Vill man prova sig fram och plocka ihop sin egna kombo så kan man göra det på Voice.eu.
Jag gick runt och fotade litegranna men blev smått kär (som vanligt) över fotona som Lotta Agaton stylat så jag måste publicera dem istället känner jag.


Foto: pressbilder från Voice.eu, stylist Lotta Agaton


Mot STHLM och bloggträff

2011-10-14 @ 08:36:00


Sitter just nu på x2000 mot Stockholm och en bloggträff, den tredje i ordningen för min del. Dessa träffar brukar alltid vara väldigt inspirerande och kul så det här ser jag framemot. Bloggträffen arrangeras av Trendgruppen i samarbete med Hem & Villa mässan där vi även kommer vara under lördagen. På schemat står trendföreläsning, möte med Anders Öfvergård mer känd som Arga Snickaren och inredaren/programledaren Isabelle McAllister och mycket annat. I några dagar framöver blir det tyst här på Hemtrender men gör gärna ett besök hos de andra inredningsbloggarna tills dess och ha en mysig helg!

Classic Style

Design by E

Fröken Kumlin

Henricks Tankegångar

Hemmariket

Inredningsblogg

Inredningswåågen

It´s a house

Plaza Interiör

Purple Area

Room by Sofie

Stämningsfullt

Tingelings

Too Much Inspiration

(PS. har inte 100% koll på alla deltagare men fyller på listan efterhand!)


Illiums Bolighus i STHLM

2011-10-13 @ 07:00:00

Igår satt jag och småplanerade inför helgen i Stockholm och surfade runt och fann de senaste pressbilderna från ILLIUMS BOLIGHUS. För ganska exakt ett år sedan nu så öppnade dem en butik i Stockholm och jag var där några dagar senare och knäppte lite bilder. De har så himla mycket fint samlat på ett och samma ställe. Dessa pressbilder inför 2012 gjorde mig heller inte besviken, visst är de fina med de gråa tonerna blandat med trärent? Mitt inredningshjärta slår allt några extra slag;)


Foto: pressbilder från Illium Bolighus, via Nordic Design


Veckans Bloggare hos Hem & Villa

2011-10-12 @ 10:02:03

Är denna veckan utsedd av Hemochvilla.se till Veckans Bloggare - riktigt roligt!
Redan imorgon torsdag öppnar mässan i Stockholm och på plats kommer Anders från Arga Snickaren vara men även den sköna trion från Bygglov. Själv kommer jag besöka mässan på lördag, det ser jag verkligen framemot!


Foto: printscreen från hemochvilla.se


Mysiga höstlökar

2011-10-09 @ 11:50:05
Igår promenerade jag förbi blomsteraffären vid Mariaplan och där utanför stod mycket höst- fint. Bland cyklamen och ljung stod kransar, planteringar och arrangemang som dessa stora med rödlökar, mossa och murgrönor. Det började klia rejällt i min "gröna" fingrar. Jag har i många år tidigare arbetat i blomsteraffär och det är ett himla mysigt jobb (trots ständig jord under naglarna) så kommer det hela tiden nyheter och man känner ett ständigt flöde av inspiration och kreativitet - härligt!
Ha nu en skön söndag och njut rejällt av de fina höstdagarna vi har! 


Foto: Jenny Martinsson

Ordning & Reda

2011-10-06 @ 19:48:18

Nu är äntligen mitt nya svarta fina skrivbord på plats. Men innan bildbevis på det så behöver jag pimpa bordet lite. Efter lite kvälls surfande på Ordning & Redas hemsida så är inspirationen på topp. Svart och vitt och raka linjer. Tjusigt, tjusigt.

Foto: eget kollage med produkter från Ordning-reda.com


Chokladbullar!

2011-10-04 @ 07:00:00
Idag den 4 oktober är det Kanelbullensdag. Jag älskar bullar och när jag senast letade lite nya recept hittade jag dessa chokladbullar hos favoritbakbloggen Söta Saker - så varför inte prova en chokladbulle istället en dag som denna? Dessa bullar har inte bara ringlad choklad över sig utan även chokladmarmelad innuti. Lovely säger jag som älskar choklad, kan inte bli mycket bättre. Vill du också prova receptet så finns det in i minsta detalj hos Söta Saker.
Ha en fin tisdag! 


Foto: bild lånad från Söta Saker

STARBUCKS

2011-10-02 @ 14:31:34
Den amerikanska kaffekedjan STARBUCKS kära jag ner mig i redan 2003 på min resa i Australien. Deras underbara Frappuccinos fick mitt hjärta att slå några extra slag så det blev ett x-antal av dem tiden i Sydney. Det var tider det! (Grattis bästa resvännen EMMA på födelsedagen!). 
Visste ni förresten att vintern 2012 kommer ett Starbucks öppna här i Göteborg, ingen är nog gladare än jag! Tänk vilket favorit söndagskafé det kommer bli - helt underbart. Tills dess får jag fortsätta att dricka te ur min Starbucksmugg som jag köpte i Barcelona i somras, perfekt storlek och får mig att tänka på alla resor då man jagat Starbucks genom åren;) Nog fikapratat - nu ska jag pallra mig iväg på en söndagsfika i det fina vädret istället. 
Ha en fortsatt mysig söndag!


Foto: Jenny Martinsson

Jenny Martinsson