Skip to content

You are viewing the date archive for september2011.

Pappersloppa till kärleken?

IKEA`s senaste pressbilder för att marknadsföra de nya papperslamporna Varmluft, designade av Jon Karlsson får mig att dra blickarna till pysselbordet med vikta pappersloppor. Varför viker man så sällan dem? De kan vara en kul detalj på tjejfesten med roliga uppdrag eller en mysig present till kärleken med fina ord. Men nu är frågan om man kommer ihåg hur man gör? Jehepp, nu fick jag något att göra innan läggadags. På återseende! 


Foto: Ikeas blogg Livet hemma

Leave a Comment

15% rabatt på Nordic Art House

I onsdags tyckte ju jag att vi skulle slå ett slag för konsten –kommer ni ihåg? Jag insåg efter än mer surfande att konst med 1 ex. oftast har en lite högre prislapp, dock inte konst(igt) egentligen! Efter ännu mer surfande fann jag webbshopen Nordic Art House som samlat prints av fotografer och illustratörer i mindre upplagor. Alltså inte massproducerad konst utan i mindre upplagor och med allt som oftast en signatur av konstnären på varje exemplar, något som känns mer unikt än mycket annat idag. Några av mina favoriter är fotografiet av Curt Götlin, illustrationen av Amelie Hegardt, Rain av Aurora Kroon och Rockabilly av Erika Blomgren. Prislapparna ligger på 500kr och uppåt. 

Så nu tycker jag vi smygstartar helgen med att ge alla Hemtrenders läsare 15% rabatt på hela Nordic Art House sortiment septembermånad ut, uppge HEMTRENDER vid beställning så avdrages rabatten. Fortsatt fin fredag till er!


Foto: NordicArtHouse.com

Leave a Comment

Har du konst på väggarna?

Igår efter en AW med jobbet så lånade jag soffan för natten hos en kollega i Borås. L arbetar som designer på Mr Perswall och är en väldigt kreativ person och det speglar sig väldigt i hennes inredning. Hon har illustrationer, fotografier, citat och konst i en skön blandning. Och just denna konst kände jag att jag verkligen saknar i mitt hem. När jag nu surfade runt på sidan BoBedre.no och såg ett reportage om konst så kände jag att ikväll så slår vi ett slag för KONSTEN. Ni vet konsten men riktig handmålad färg och bara 1 exemplar av varje verk.


Foto: Bobedre.no

Leave a Comment

Hösten 2011 hos Norrgavel

En relativt nybliven favorit hos mig är företaget Norrgavel. Jag tycker så mycket om deras butik på Magasingatan i Göteborg. Men jag har inte varit där på ett litet tag så igårkväll tog jag mig istället en cyber-runda bland deras pressbilder och nyheter för hösten 2011 och dessa bilder blev mina favoriter. Visst är sovrumsbilden helt underbar med sängen på vinden med det naturliga, ruffa slitna taket, vem skulle inte vilja krypa ner där?
Jag såg även att de har en facebooksida där de ger rabatter på vissa produkter – hett tips för er som tycker om Norrgavel!
 

Foto: pressbilder från Norrgavel.se

Leave a Comment

Pirrig Nyhetsmorgon

Vaknade idag med en massa fjärliar i magen. Energin bara sprudlar. Idag ska jag springa mitt första lopp på 1 mil och jag vill ut och springa nu. Omedelbums. Men det är några timmar kvar innan startskottet går på Kretsloppet i Borås så nu sitter jag framför Nyhetsmorgon på TV4 och försöker lugna ner mig. Idag gästas programmet av Victoria Skoglund som driver välkända Zetas Trädgård och hon pratar om lökar. Jag surfade in på Zetas.se och fann många läsvärda tips för den trädgårdsintresserade och såg även att de kommer ha en Vårlökskväll den 22 september för er i Stockholmstrakten. Ha en fin lördag -wish me luck!:)


Foto: Zetas.se

Leave a Comment

Nina Perssons vardagsrum

Det är alltid kul att se hur folk bor, jag tar alla chanser jag får att göra ett besök och se vad personen har för smak. Ett hem säger väldigt mycket om en person och är minst lika viktigt som kläder i frågan om att visa sin personlighet, enligt min mening. Men visst är det lite extra roligt att se hur kända människor bor? I denna lägenhet i Malmö bor (vid fotningen) Nina Persson. Vad säger du – känns det som Cardigans Nina vardagsrum? 
Jag tycker väldigt mycket om skorna på rad i vitrinskåpet iallafall. Varför bara visa vad som står i köksskåpen egentligen, varför inte likagärna visa det som står i garderoben. Fint, fint tycker jag. TACKAR Sofie för tipset!


Foto: Bo-laget.se

Leave a Comment

Spontant IKEA besök

Kom precis hem efter ett spontant IKEA besök och som ni ser har jag gjort slag i saken och tagit tag i tanken om ett skrivbord. Ni ska få se resultatet när det är klart. Nu ska det hamras, spikas och skruvas -att det fortfarande kan vara så roligt att packa upp saker från dessa blåa plastkassar, perfekt söndagsnöje!
Fin söndag på er!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Therese Sennerholt + A Carpet = sant

Favoriten Therese Sennerholt har gjort en kollektion mattor i samarbete med företaget A Carpet. Mönstren är grafiska svart/vita men även med citat och en av mina favoriter finns med: Do what you love -Love what you do. Helt underbart. Mattorna kommer finnas till försäljning på NK Inredning. Och som vanligt när dessa tjejer gör något ihop så blir det tok-fint, beviset ser ni nedan på pressbilderna som är klockrena med matta i fokus, rätt miljö och perfekta detaljer.
TACKAR Lotta för tipset!


Foto: Pia Ulin, styling Lotta Agaton, retusch Julia Hallengren

Leave a Comment

Cult Design + Returglas = sant

Cult Design kommer nu till hösten med en riktigt bra nyhet enligt mig. Det är de klassiska CHANGE ljustakarna som nu produceras av återvunnet glas. Glaset som idag slängs i glasåtervinningen runt om i Sverige körs till Svensk glasåtervinning för att renas och sorteras. En del av glaset körs därefter Bergdala Glasbruk där glaset smälts ner och Cult Design gjuter dem i formar. Resultatet blir Change Butelj där varje ljusstake är helt unik i sig. Jag tycker om grönt så jag tycker dessa är riktigt sköna och tanken bakom ger dem bara mer tyngd och känsla -bra idé Cult Design! Me like.


Foto: pressbilder CultDesign.se

Leave a Comment

Skrivbordstankar -igen.

Jag har fortfarande inte släppt drömmen om en nytt skrivbord. Jag har heller inte gjort något konkret för att förverkliga min dröm men känner att det börjar bli dags nu. Nu är bara frågan om barbordet i köket ska ut och skrivbord in. Eller om jag skulle kunna lyckas klämma in ett i ”rummet” då jag har en etta. Såg igår detta fina exemplar VIKA från IKEA, med den otroligt fina prislappen 995kr så nu är nästa steg att mäta var det passar bäst. Denna veckan är jag dock förvisad till annan ort då målning sker i min lägenhet i några dagar, men fint kommer det säkert bli. Mätning nästa alltså!
TACKAR för tipset Alexandra!


Foto: Ikeas blogg LivetHemma.ikea.se

Leave a Comment