Skip to content

You are viewing the date archive for april2012.

Fredagsinspo – vitt

Min hjärna känns överfull med nya intryck efter förra veckans besök i Milano. Jag anar att det är därför som denna veckas fredagsinspiration går i rent, enkelt vitt. En mental intryckspaus som kan behövas ibland. För att återigen prata Milano så ser vi en av de starkaste trenderna i en av bilderna, de geometriska formerna. Kantigt och vasst kommer vi se mycket av i framtiden. Men nu är det fredag och vi har en långhelg framför oss, härligt!


Foto: 1, ifonawintermorning, 2, emmas.blogg.se, 3,4, thelittlecorner

Leave a Comment

Milano: Höjdpunkter från Möbelmässan

I söndags var vi och besökte den stora Möbelmässan Salone Internazionale del Mobile. Mässan har ett tjugotal mässhallar uppdelat i olika kategorier. Vi besökte Satellite, som är delen med unga oetablerade formgivare som söker distributörerer och hallarna Design och Modern. Mina höjdpunkter är fyra följande, 

Vitra
Likväl som förra året så hade Vitra en grymt snygg monter. De har stylat små miljöer som man fick spana på på lite avstånd. Jag såg 70-tal, grått, mässing, porslinsfigurer och de jätte fina vita balongerna i glas, fina visst?

Moroso
Moroso fortsätter sitt samarbete med Diesel och många andra formgivare. Bland annat svenska Front med sin svarta skinnsoffa med utstansat klotter. Smutsiga färger till grå bas var den röda tråden. Och ni ser bordet på den nedre högra bilden, ett soffbord med olika stenmaterial i en blockfärgskombo. Just där och då visste jag inte om jag älskade dem eller hatade dem men jag tycker de är riktigt fina nu, fulsnygga.

Kartell
Förra årets monter med sin färgsprakande look är ett av de starkaste minnena från mässan 2011. I år hade montern en helt annan aproach. Denna gången var montern uppdelad i de olika formgivarna med produkten i centrum och på väggarna fanns de första skisserna och TV-skärmar med intervjuer med formgivarna. Jag är svag för Philippe Starck…

Missoni
Jag vill nästan påstå att jag älskar Missonis klassiska zickzack mönster (som vi tidigare såg på stan i showroomet med Bolon). Deras nya mönster var inte i mina ögon inte riktigt lika fina, men vad gör väl det, deras zickzack mönster i mjuka färger räcker långt för mig!
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Milano: Rossana Orlandi

Idag var blev det även spanande och fika hos Rossana Orlandis studio/atelje/shop. Solen har tittat fram och det har varit fint vårväder. På Rossana Orlandis innegård känns det dock alltid mysigt och här vilade vi fötterna under de gigantiska lamporna. Vi mötte även Rossana herself när hon visade runt ett par besökare och hon hade (såklart) ett par stora glasögon, idag med blått glas. På kvällskvisten tog vi en drink på Bar Basso, nu hägrar sängen. Imorgon blir det upp tidigt och mot mässområdet. Spännande, spännande! 


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Milano: Tom Dixon

Tom Dixon lanserar nu kollektionen Eclectic med lite biligare saker som bland annat skorna här nedan som kan agera bokstöd. För mig är ändå varumärket lampor och deras utställning med mörka gångar med massor av dem var snyggt. De nya känns lite sköra och med dess geometriska mönster blir det väldigt fina skuggor. Jag gillar även metallfärger så jag och Dixon passar bra ihop!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Milano: Corso Como 10

Har även varit förbi it-stället Corso Como 10. Fick inte samma wow-känsla som förra året men deras våning med böcker är smått do-die-for. Där finns det mesta som gjorts i bokformat inom mode, fotografi, design och inredning. Ett sådant bibliotek skulle man ha och strosa runt i och bläddra i när helst man skulle behöva inspiration. Jag fastnade idag mest bland på modeböckern, vem skulle inte vilja ha boken om Chanel, Louis Vuitton eller Dolce Gabbana som coffetable books?
PS. Corso Como är en butik, restaurang och faktiskt också ett hotell med tre rum som är öppet året runt. Passa på och gör ett besök om du är krokarna.


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment