Skip to content

You are viewing the date archive for augusti2012.

Tävling – Arne Jacobsen klocka

Här kommer den! Hösten första tävling på Hemtrender och i vinstpotten har finns inget mindre än en väckarklocka designad av Arne Jacobsen, från Timepieces Rosendahl Copenhagen, värde drygt 800kr. Jag är smått avis på denna vinnaren, det måste jag erkänna!

Det var i mitten av 30-talet som en ung Arne Jacobsen ritade ett hus till H.J Hansen, som då var direktör för Lauritz Knudsen. Hansen såg potential i den då unge arkitekten och frågade om han var intresserad av att rita ett ur. Resultatet presenterades 1939 på Foraarsudstillingen Charlottenborg. Nu finns alla klockorna i nyproduktion i Rosendahls webbshop.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna nedan, antingen i kommentaren till detta inlägg eller via mail till hemtrender@gmail.com. Vinnaren utses av Rosendahl och beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen pågår t.o.m. 9 september, STORT lycka till nu!

1, Hur många olika väckarklockor finns det i  Arne Jacobsen/Timepieces Rosendahl Copenhagen-serie table clocks?
2, Vilken modell vill du ha om du vann och motivera kort varför du behöver en väckarklocka från Arne Jacobsen.

UPDATE!  – Tävlingen är avslutad och vinnare är Karin som svarade 2012-09-05 @ 08:36:21. Vänligen maila mig din adress så kommer klockan på posten. STORT GRATTIS!

Leave a Comment

Etnokuddar

Visst kan man inte få för mycket kuddar? I höst är jag sugen på kuddar i etniska mönster som exempelvis dessa budgetfynd från H&M för ynka 129kr/st. Me like!
ps. missa inte att kika in här imorgon, då startar hösten första tävling med fantastiskt fin vinst!
 

Foto: eget kollage med pressbild från H&M
 
Leave a Comment

Veckans Nyhetsvep

Jepp, istället för 1 Veckans Nyhet så får det denna vecka bli ett helt Nyhetssvep! Sedan sommarens nyhetstorka har verkligen inredningsverige vaknat till liv och kickstartat hösten med reijser fart. Här kommer ett axplock från de senaste dagarnas nyheter inom inredning.
 
IKEA katalogen har landat och har till skillnad från de senaste åren fått väldigt goda recensioner. Denna bild är en av mina favoriter med sin lååååånga klädställning! Har du inte fått hem katalogen i brevlådan så hittar du den digitala verisonen här.
(foto: pressbild från IKEA)

Designporten
har slått upp portarna och ska tillsammans med fyra välkända inredningsbloggare analysera, intervjua och rapportera om design-nyheter. STORT lycka till från lilla mig!
(foto: skärmdump från Designporten)
Formex har kommit och gått med bland annat utställningen Moi Moi Helsinki. Lysande rapportering från mässan finner du bland annat hos NordicDesignCollective, Trendenser och Interiörguiden.
(foto: lånad från NordicDesignCollective)
 
Posten har lanserat nya frimärken designade av Lovisa Burfitt – mer snigelpost till svenska folket säger jag! Läs mer hos Stämningsfullt.
(foto: pressbild från posten)
 
Lotta Agatons senaste styling för Folkhem har varit det hetaste ögongodiset med sina gråa toner, fler bilder hittar du hos Lotta Agatons blogg.
(Foto:Henrik Bonnevier )
 
Och. Vill du se veckan nyhet för mig privat, dagens loppisfynd så hittar du det på min Instagram (Hemtrender).
ps. i veckan kommer höstens första tävling här på Hemtrender och den får du icke missa!
Fortsatt trevlig söndag!
Leave a Comment

Efterlysning – skärmsläckare?

Jag skrivbordsstylar så smått inför hösten och den här skärmsläckaren har jag sett på så galet många ställen nu. Är det någon som vet var man kan ladda ner den?
 
Uppdatering! – snälla Eva tipsade om var man hittar skärmsläckaren, tack, tack! För alla som vill ha den så finns den att ladda ner HÄR.
 
Update no.2! – Några av er får den inte att fungera och Fanny skrev en kommentar att den tydligen inte fungerar med MacOS nya uppdatering tyvärr!
 
 
Foto: Jakob Nylund via blackbird  via 79ideas
Leave a Comment

Hejdå semester!

Och välkommen vardag! Idag har varit sista dagen på min semester och imorgon är det tillbaka till den rosa kontorsstolen hos Mr P. Och det känns allt helt OK, jag ser framemot en väldigt lärorik och fullspäckad höst på jobbet!
Ikväll tänkte jag komma i säng i tid men efter drygt tre veckors semester vill kroppen inte komma till ro såhär tidigt. Så istället ”fulbloggar jag” (sitter i sängen som en påse!;)) och visar här några bilder från min semester som jag fotat via min nya last – Instagram. Vill ni följa mig där så heter jag, Hemtrender. Nepp, ska kanske försöka mig på att räkna lite får istället.. Godnatt!
 
1 & 2, från veckan på Mallis med grymt roliga vännen E. 2, morgonpromenad hos en gammal vän i Träslövsläge. 4 & 5, glasspaus & vindsurfing på väskusten. 6, guldfynd i skogen kring Borås.
Leave a Comment