Skip to content

You are viewing the date archive for februari2012.

Pause

Nu trycker jag på PAUSE-knappen och tar semester från jobb, blogg och rutiner. I början av mars är jag tillbaka och trycker på PLAY igen. Ses då!

11 Comments

Black and white

Svart-vit söndagsinspiration! Vem har sagt att man behöver färg i sitt kök? Jag trodde att man gjorde det men efter att ha sett dessa bilder hos Vanja som skriver Stämningsfullt så får jag nog ändra mig. Jag tycker detta kök är supersnyggt, rent och enkelt i endast svart-vitt, tummen upp!


Foto: Anna KernNya Hem, via Stämningsfullt

Leave a Comment

Packning pågår, semester hägrar

Denna helgen är det mycket som ska fixas. Tvätthögen ska tvättas. Väskan ska packas. Lägenheten ska städas. Nycklarna ska lämnas till vännen E. som ska låna lägenheten. Blommor ska vattnas. Räkningar betalas. Men, vad skönt det ska bli när allt är klart.
På måndag ska jag nämligen ta semester i dryga två veckor och åka till Indien. Det är en riktig drömresa jag och min fina mamma ska åka på tillsammans. Jag har länge tänkt på Indien och när vi i mörka november såg denna kombinerade temaresa där man även kunde lägga till några extra dagar i mindre turistiga södra Goa så bokade omedelbums. Ska bli så härligt! Men nu tillbaka till verkligheten, fix, fix!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Behind the scenes

Igår och idag fotas det återigen för Mr Perswall och nu för den kommande kollektionen som ska lanseras i augusti. Vi är faktiskt i ett hem utanför mina hemtrakter Borås nämligen i Äspered, i ett gammalt Missionshus som en familj har totalrenoverat och fyllt med allt man som inredningsnörd kan önska sig.
Vi är ett härligt team med AD Lotta (som även skriver Solrum) och fotograf från reklambyrån och stylisten Louise med assistent från Guts to Communicate. Resultatet kommer bli grymt. Känns bra. Nej, nu ska jag ta och åka dit igen, vill inte missa en sekund på denna location!


Foto: Lotta Lindekrantz

Leave a Comment

HAY 2012

Denna vecka är det Stockholm Furniture Fair. Av vad jag sett så är danska HAY och deras produkter för 2012 min absoluta favorit (dock har jag inte sett så mycket ska tilläggas). Men visst är väl mixen av pasteller, gråa toner och trärent riktigt fint? Stolar och boxar får gärna flytta hem till Kungsladugårdsgatan 105!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
Leave a Comment

Mina första text i tryck – Wallpaper Stories

Idag tar jag mod till mig och länkar här till min första text i tryckt format, en Trendrapport till Mr Perswalls tidning Wallpaper Stories. Tidningen kommer under 2012 finnas i butik hos över 400 återförsäljare men även världen över genom dess exportpartners. Innehållet är mina tankar med research främst ifrån Möbelmässan i Milano 2011 men också mycket från det jag läser, ser och reflekterar över i inredningsvärlden varje dag som bloggare och igenom mitt arbete.
 Just nu känns det som mycket tissel och tassel bakom kulisserna om vem som får kalla sig ”Trendexpert” och inte. Men jag kallar mig inte Trendexpert, för nej jag arbetar inte 100% med att leta trender. Men jag är mycket trendmedveten och intresserad och har i min rapport gjort min tolkning av Trenderna i inredningsvärlden. 
Inlämningen var i November och ju längre tiden går så blir rapporten mer och mer sanningen idag, vilket känns j-kligt bra. Så inge mer jantelag, jag är stolt över min Trendrapport 2012!

Leave a Comment

Hannas Hem

Ibland känns det som att varenda inredningsbloggare har ett hem som en dröm, är det bara jag som känner så? Nu senast läste jag i Plaza Interiör om tjejen Hanna som skriver Hannas Room, det var ett reportage om henne och hennes hem i Vasastan. Hur fint? Massor.
Tapetmänniska som jag är kan jag inte heller missa Mr Perswall tapeten med världskartan i barnrummet, perfekt inrett till dess färger. Och appropå Plaza Interiör, imorgon är det Plaza Interiör Design Award!


Foto: HannasRoom

Leave a Comment

Gula fredagstankar

Längtar till en färdigpackad resväska fylld med bikinis, Havianias, solkräm+stift, inspirerande läsning och en fin anteckningsbok med många tomma blad. Om en vecka är denna dröm verklighet. Jag har en arbetsvecka framför mig och sedan väntar en lång och underbar semester med tid till eftertanke och framtidsfunderingar. 
Men först en helg med en massa på To Do-listan. Happy Friday!


Foto: Decorista, LottaAgaton, SodraInterior.comPinterest

Leave a Comment

Ylva Skarps hem

På Formex fick jag möjlighet att träffa Ylva Skarp. En otroligt duktig tjej som arbetar med sitt egna varumärke Skarp. Hon gör allt från tavlor, kuddar, konst och keramik. Mina foton från mässan blev inte så bra men jag visar gärna bilder från hennes fina hem som har cirkulerat i bloggosfären den senaste veckan. Hemmet är fantastiskt vackert. Dock undrar jag vilken färg tak och golv egentligen har, på översta bilden ser det ljust ut men på de undre ser det mycket mörkare ut. Någon som redigerat lite för mycket kanske? (Se, jag är inte bara självkritisk utan kritisk mot andra också!)

Hursom, Ylva bor och har sin ateljé i Leksand Dalarna, ett stenkast från Rättvik där min syster bor så jag tänkte passa på att göra ett besök nästa gång jag åker dit, för jag, jag gillar henne Skarp(t)!


Foto: Karin Foberg via Plaza Interiör

Leave a Comment