Skip to content

You are viewing the date archive for januari2012.

Digital bildbehandling

Äntligen har jag tagit tag i en sak som jag har tänkt på länge. Digital bildbehandling. Jag skulle vilja bli så mycket bättre på att redigera foton och verkligen publicera dem här, idag är jag väldigt självkristisk och publicerar sällan foton jag tagit själv. Men nu ska det bli ändring. Jag sökte i höstas in till en distanskurs, Digital bildbehandling som jag hört ska vara bra, jag kom in och ska nu börja.
Det kanske finns någon där ute som läser Hemtrender som också ska gå samma kurs och vill ha en distanspluggar kompis? Hör gärna av dig till mig isådanafall på hemtrender@gmail.com – alltid kul att plugga ihop med någon så man kan stötta och puscha varandra.

Leave a Comment

Välkommen

Läsarantalet här på bloggen har ökat den senaste tiden, jätte roligt! Du vet väl att du enkelt kan följa Hemtrender genom BlogLovin? Ett enkelt och smidigt sätt att följa sina blogg- favoriter (Varning! smått beroende framkallande). Men som sagt – Du är varmt välkommen!!


Foto; LottaAgaton.com

Leave a Comment

Cedarwood till mitt badrum

Härliga lördag! Visar idag ett litet nytillskott till mitt badrum. Mille Nottis ekologiska tvål Cedarwood. Har ni också tänkt på att den senaste tiden har tvålar, parfymer och fina flaskor till badrummet fått mer och mer utrymme i inredningssammanhang?
Kanske beror det på modebloggarnas klassiska inlägg ”i mitt badrumsskåp” eller kanske beror det på nya aktörer med mer fokus på produkternas appearance, eller kanske båda?
T(v)ål att tänkas på! Idag ska det iallafall skrubbas med min nya tvål, fin ska man bli till galejet ikväll.
 
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

FORMEX: Nya namn

Ja, nu har Formexstressen avtagit något, det tar allt några dagar och samla sig efter alla intryck. I detta inlägg visar jag några av de namn som jag tror vi kommer se och höra mer av i framtiden. Trevlig fredag!

Lucia Home
Jag fastnade för de fina förpackningarna (som vunnit pris faktiskt) först och främst men efter att ha luktat på produkterna och fått varumärket beskrivet för mig så är intrycket väldigt positivt. Lucia Home är från Canada och är idag stora i grannlandet Norge men vad jag kan se på deras hemsida så finns de ännu inte i Sverige så de söker återförsäljare vad jag förstår.  

Min Josefine
Jag träffade norska Josefine som driver sitt egna märke Min Josefine. Hon gör bordstabletter, underlägg och virkade överdrag för glas skålar/vasar. Hon söker just nu en agent i Sverige men finns alla redan på några orter i vårt avlånga land. Hon kommer jag hålla ögonen på.

Hinza
Ja, nu är jag ute och snurrar lite på andra områden än inredning. Jag vet. Men dessa plast- väskor från Hinza var verkligen iögonfallande. Några kanske känner igen väskan, den till- verkades under 50-talet men slutade tillverkas då butiker började med plastkassar, men nu är den tillbaka. Till inredningen tänker jag att de kan användas till tidningssamlingen, som en färglad förvaring för vedträn framför brasan eller som förvaring för vantar och mössor i hallen. Så en inredningsdetalj ändå väl?

Foto: Jenny Martinsson

5 Comments

Blacksheep Design

Vill idag tipsa om Göteborgsduon som står bakom Blacksheep Design, möbelföretaget som startades 2011 av de två tjejerna Karin och Zandra. Namnet kommer från att deras möbler ska vara annorlunda och skilja sig från mängden, sticka ut och de vill utmana den stereotypa möbelindustrin. En kul, modig och bra utmaning tycker jag och av pressfotona att döma så tycker jag verkligen de lyckas få möblerna att sticka ut och ta plats.
Jag kommer följa denna duo med spänning, vill du också göra det så kan jag tipsa om deras facebooksida. Lycka till tjejer!


Foto: Blacksheep Design

Leave a Comment

Vackert hem med industrikänsla

Kan man få nog av vackra hem? Jag tror inte det. Här kommer ytterligare en pärla som ligger i djupaste Dalarna. Ett hem med mycket industrikänsla men ändå lagom tycker jag, kan ibland bli för mycket, är en hårfin gräns det där. I detta hem ser vi en spiraltrappa. Tolixstolarna finns där och det obligatoriska plåtskåpet. Svalt och fint ögongodis denna vintriga tisdagslunch!


Foto: Residence

Leave a Comment

Hantverkstrenden fortsätter..

..med nya tappningar på det stickade, virkade och vävda. Trasmattan hänger fortfarande med. Nu även på pallar och som kuddar men även på lampskärmar, på brickor/skärbrädor (i tryck) och som struktur/mönster på krukor  med mera. med mera. med mera.
Vad tycker ni om trasmattstrenden?


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Odlingstrenden fortsätter..

..och är här för att stanna hoppas jag? Det var tydligt att montrarna gärna dekorerades med gröna växter och att ”back to basic” har kommit till trädgårdslandet. Att odla eget kommer bli stort och många hade nyheter på ämnet. Cult Design har i vår en kul nyhet där man tar sin inköpta jordsäck och lägger i en ställning med en väv/filt över och så skär man enkelt hål där man vill plantera. Perfekt till balkongen! Träffade även Ernst Kichsteiger som visade sina krukor och odlingsstickor som säljs genom Färg&Form och till alla som gick förbi sa han -blir ni inte sugna på att börja odla när ni ser detta? Han är härlig han -odlingsförespråkare ut i sina gröna fingerspetsar! Moderna terrakotta krukor fanns hos Cult Design, självvattnande och snygga, bra till att hålla sin lilla ört ”gård” på fönsterblecket vid liv. I en annan monter fanns fina träbokstäver med namnet BOTANIQUE, bokstäver som gärna skulle få stå hemma hos mig. Efter alla tecken tror jag absolut vi kommer gå från surdegsbakande till att sommaren 2012 gärna visa upp våra egna örtgårdar och egenodlade morötter. Helt rätt!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

FORMEX: Young Designers Café

Vid varje mässa har man valt ut några nya på inredningshimlen som får möjlighet att visa upp sig och presentera sig för producenter, press m.m. (det var bland annat här jag träffade Lisa Bengtsson för några år sedan). Denna gång är cafét designat av Cecilia Dreyfert och det går som ni ser i klar indigoblå. Mest mest spännande är såklart vilka jag träffade där..

Först hälsade jag på Isabel från Ersa of Sweden som visade sina fina värmeljusstakar av stål. Man får dem alltså som en platt bricka och så får man själv vika ihop dem. De var väldigt vackra och nytänkade och kan även tänka mig att det blir riktigt fina ljusskuggor av dessa. Jag gillar också materalet/färgen skarpt.

Jag tittade även på Idas ljuskronor från Delacreme.se. Fina, inte sant? Den blåa ni ser på bilderna heter Rimfrost.

Linda, tjejen bakom lamporna av flis var ett riktigt energiknippe. Hon driver företaget AdniilInterior och arbetar även som inredare och hon berättade glatt om sina lampor gjorda av träflis. Hon hade gått förbi ett sågverk och sett detta material och tänkt att -det var fint, det måste jag göra något med. Och fint blev det!

Sista men inte minsta stod jag och Karolina från It´s a house en stund och pratade med Jenny, Mini Empire som berättade om sitt helhetskoncept med illiustrationstavlor, textilier, tapeter, brickor m.m. Hon var verkligen populär, man fick stå på kö för en pratstund så lika bra ni lägger hennes namn på minnet omedelbums.

Lycka till nu alla fyra och alla andra som stod på Young Designers Café!

Leave a Comment

FORMEX: Våren 2012

Vilken fantastisk dag jag hade igår! Det blev 379 foton och många möten med härligt engagerade, kreativa och energifulla människor från både etablerade företag och nya aktörer. Tyvärr kommer jag inte kunna skriva om dem alla men det kommer den närmaste tiden vara mycket Formex här på Hemtrender, det kan jag lova! Jag kom hem vid midnatt och har sovit en sekund, känns det som iallafall, och sitter nu och tänkte skriva mitt första inlägg om mässan här och på Formexbloggen där jag även gästbloggar.
Jag vill börja min Formexrapportering med att säga att jag inte är någon Trendexpert, absolut inte. Men med intresset jag har och av alla de mötena jag får på tillfällen som dessa så är det kul att försöka läsa av trenderna. Många av dem startar på Möbelmässan i Milano och slutar i de svenska hemmen. Formex är ju egentligen en inköpsmässa för detaljhandeln och det som visas där är det vi kommer se i butik under våren. Därför tänkte jag bland annat skriva om vilka trender jag såg på Formex som alltså kommer finnas i butik våren 2012.

Men vi börjar med ett foto från pressfrukosten. Som ni ser var det fullt av press och jag som släntrade in en halvtimme efter start fick nöjt stå bredvid och titta på när de andra åt nyttigheter. Jag såg att Frida på Trendenser har fina bilder på vad som bjöds. Press- frukosten hölls i restaurangen Below the snow som var designad av Note Design Studio.


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment