Skip to content

You are viewing the date archive for januari2012.

Digital bildbehandling

Äntligen har jag tagit tag i en sak som jag har tänkt på länge. Digital bildbehandling. Jag skulle vilja bli så mycket bättre på att redigera foton och verkligen publicera dem här, idag är jag väldigt självkristisk och publicerar sällan foton jag tagit själv. Men nu ska det bli ändring. Jag sökte i höstas in till en distanskurs, Digital bildbehandling som jag hört ska vara bra, jag kom in och ska nu börja.
Det kanske finns någon där ute som läser Hemtrender som också ska gå samma kurs och vill ha en distanspluggar kompis? Hör gärna av dig till mig isådanafall på hemtrender@gmail.com – alltid kul att plugga ihop med någon så man kan stötta och puscha varandra.

Leave a Comment

Välkommen

Läsarantalet här på bloggen har ökat den senaste tiden, jätte roligt! Du vet väl att du enkelt kan följa Hemtrender genom BlogLovin? Ett enkelt och smidigt sätt att följa sina blogg- favoriter (Varning! smått beroende framkallande). Men som sagt – Du är varmt välkommen!!


Foto; LottaAgaton.com

Leave a Comment

Cedarwood till mitt badrum

Härliga lördag! Visar idag ett litet nytillskott till mitt badrum. Mille Nottis ekologiska tvål Cedarwood. Har ni också tänkt på att den senaste tiden har tvålar, parfymer och fina flaskor till badrummet fått mer och mer utrymme i inredningssammanhang?
Kanske beror det på modebloggarnas klassiska inlägg ”i mitt badrumsskåp” eller kanske beror det på nya aktörer med mer fokus på produkternas appearance, eller kanske båda?
T(v)ål att tänkas på! Idag ska det iallafall skrubbas med min nya tvål, fin ska man bli till galejet ikväll.
 
Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

FORMEX: Nya namn

Ja, nu har Formexstressen avtagit något, det tar allt några dagar och samla sig efter alla intryck. I detta inlägg visar jag några av de namn som jag tror vi kommer se och höra mer av i framtiden. Trevlig fredag!

Lucia Home
Jag fastnade för de fina förpackningarna (som vunnit pris faktiskt) först och främst men efter att ha luktat på produkterna och fått varumärket beskrivet för mig så är intrycket väldigt positivt. Lucia Home är från Canada och är idag stora i grannlandet Norge men vad jag kan se på deras hemsida så finns de ännu inte i Sverige så de söker återförsäljare vad jag förstår.  

Min Josefine
Jag träffade norska Josefine som driver sitt egna märke Min Josefine. Hon gör bordstabletter, underlägg och virkade överdrag för glas skålar/vasar. Hon söker just nu en agent i Sverige men finns alla redan på några orter i vårt avlånga land. Hon kommer jag hålla ögonen på.

Hinza
Ja, nu är jag ute och snurrar lite på andra områden än inredning. Jag vet. Men dessa plast- väskor från Hinza var verkligen iögonfallande. Några kanske känner igen väskan, den till- verkades under 50-talet men slutade tillverkas då butiker började med plastkassar, men nu är den tillbaka. Till inredningen tänker jag att de kan användas till tidningssamlingen, som en färglad förvaring för vedträn framför brasan eller som förvaring för vantar och mössor i hallen. Så en inredningsdetalj ändå väl?

Foto: Jenny Martinsson

5 Comments

Blacksheep Design

Vill idag tipsa om Göteborgsduon som står bakom Blacksheep Design, möbelföretaget som startades 2011 av de två tjejerna Karin och Zandra. Namnet kommer från att deras möbler ska vara annorlunda och skilja sig från mängden, sticka ut och de vill utmana den stereotypa möbelindustrin. En kul, modig och bra utmaning tycker jag och av pressfotona att döma så tycker jag verkligen de lyckas få möblerna att sticka ut och ta plats.
Jag kommer följa denna duo med spänning, vill du också göra det så kan jag tipsa om deras facebooksida. Lycka till tjejer!


Foto: Blacksheep Design

Leave a Comment