Digital bildbehandling

2012-01-30 @ 19:17:40
Äntligen har jag tagit tag i en sak som jag har tänkt på länge. Digital bildbehandling. Jag skulle vilja bli så mycket bättre på att redigera foton och verkligen publicera dem här, idag är jag väldigt självkristisk och publicerar sällan foton jag tagit själv. Men nu ska det bli ändring. Jag sökte i höstas in till en distanskurs, Digital bildbehandling som jag hört ska vara bra, jag kom in och ska nu börja.
Det kanske finns någon där ute som läser Hemtrender som också ska gå samma kurs och vill ha en distanspluggar kompis? Hör gärna av dig till mig isådanafall på hemtrender@gmail.com - alltid kul att plugga ihop med någon så man kan stötta och puscha varandra.


Välkommen

2012-01-30 @ 15:00:00
Läsarantalet här på bloggen har ökat den senaste tiden, jätte roligt! Du vet väl att du enkelt kan följa Hemtrender genom BlogLovin? Ett enkelt och smidigt sätt att följa sina blogg- favoriter (Varning! smått beroende framkallande). Men som sagt - Du är varmt välkommen!!


Foto; LottaAgaton.com

Cedarwood till mitt badrum

2012-01-28 @ 16:49:35

Härliga lördag! Visar idag ett litet nytillskott till mitt badrum. Mille Nottis ekologiska tvål Cedarwood. Har ni också tänkt på att den senaste tiden har tvålar, parfymer och fina flaskor till badrummet fått mer och mer utrymme i inredningssammanhang?
Kanske beror det på modebloggarnas klassiska inlägg ”i mitt badrumsskåp” eller kanske beror det på nya aktörer med mer fokus på produkternas appearance, eller kanske båda?
T(v)ål att tänkas på! Idag ska det iallafall skrubbas med min nya tvål, fin ska man bli till galejet ikväll.
 
Foto: Jenny Martinsson


FORMEX: Nya namn

2012-01-27 @ 15:00:00

Ja, nu har Formexstressen avtagit något, det tar allt några dagar och samla sig efter alla intryck. I detta inlägg visar jag några av de namn som jag tror vi kommer se och höra mer av i framtiden. Trevlig fredag!

Lucia Home
Jag fastnade för de fina förpackningarna (som vunnit pris faktiskt) först och främst men efter att ha luktat på produkterna och fått varumärket beskrivet för mig så är intrycket väldigt positivt. Lucia Home är från Canada och är idag stora i grannlandet Norge men vad jag kan se på deras hemsida så finns de ännu inte i Sverige så de söker återförsäljare vad jag förstår.  


Min Josefine
Jag träffade norska Josefine som driver sitt egna märke Min Josefine. Hon gör bordstabletter, underlägg och virkade överdrag för glas skålar/vasar. Hon söker just nu en agent i Sverige men finns alla redan på några orter i vårt avlånga land. Hon kommer jag hålla ögonen på.

Hinza
Ja, nu är jag ute och snurrar lite på andra områden än inredning. Jag vet. Men dessa plast- väskor från Hinza var verkligen iögonfallande. Några kanske känner igen väskan, den till- verkades under 50-talet men slutade tillverkas då butiker började med plastkassar, men nu är den tillbaka. Till inredningen tänker jag att de kan användas till tidningssamlingen, som en färglad förvaring för vedträn framför brasan eller som förvaring för vantar och mössor i hallen. Så en inredningsdetalj ändå väl?

Foto: Jenny Martinsson


Blacksheep Design

2012-01-25 @ 11:00:00

Vill idag tipsa om Göteborgsduon som står bakom Blacksheep Design, möbelföretaget som startades 2011 av de två tjejerna Karin och Zandra. Namnet kommer från att deras möbler ska vara annorlunda och skilja sig från mängden, sticka ut och de vill utmana den stereotypa möbelindustrin. En kul, modig och bra utmaning tycker jag och av pressfotona att döma så tycker jag verkligen de lyckas få möblerna att sticka ut och ta plats.
Jag kommer följa denna duo med spänning, vill du också göra det så kan jag tipsa om deras facebooksida. Lycka till tjejer!


Foto: Blacksheep Design


Vackert hem med industrikänsla

2012-01-24 @ 12:11:49

Kan man få nog av vackra hem? Jag tror inte det. Här kommer ytterligare en pärla som ligger i djupaste Dalarna. Ett hem med mycket industrikänsla men ändå lagom tycker jag, kan ibland bli för mycket, är en hårfin gräns det där. I detta hem ser vi en spiraltrappa. Tolixstolarna finns där och det obligatoriska plåtskåpet. Svalt och fint ögongodis denna vintriga tisdagslunch!


Foto: Residence


Hantverkstrenden fortsätter..

2012-01-22 @ 13:53:09

..med nya tappningar på det stickade, virkade och vävda. Trasmattan hänger fortfarande med. Nu även på pallar och som kuddar men även på lampskärmar, på brickor/skärbrädor (i tryck) och som struktur/mönster på krukor  med mera. med mera. med mera.
Vad tycker ni om trasmattstrenden?


Foto: Jenny Martinsson


Odlingstrenden fortsätter..

2012-01-21 @ 12:01:48

..och är här för att stanna hoppas jag? Det var tydligt att montrarna gärna dekorerades med gröna växter och att "back to basic" har kommit till trädgårdslandet. Att odla eget kommer bli stort och många hade nyheter på ämnet. Cult Design har i vår en kul nyhet där man tar sin inköpta jordsäck och lägger i en ställning med en väv/filt över och så skär man enkelt hål där man vill plantera. Perfekt till balkongen! Träffade även Ernst Kichsteiger som visade sina krukor och odlingsstickor som säljs genom Färg&Form och till alla som gick förbi sa han -blir ni inte sugna på att börja odla när ni ser detta? Han är härlig han -odlingsförespråkare ut i sina gröna fingerspetsar! Moderna terrakotta krukor fanns hos Cult Design, självvattnande och snygga, bra till att hålla sin lilla ört "gård" på fönsterblecket vid liv. I en annan monter fanns fina träbokstäver med namnet BOTANIQUE, bokstäver som gärna skulle få stå hemma hos mig. Efter alla tecken tror jag absolut vi kommer gå från surdegsbakande till att sommaren 2012 gärna visa upp våra egna örtgårdar och egenodlade morötter. Helt rätt!


Foto: Jenny Martinsson


FORMEX: Young Designers Café

2012-01-20 @ 17:03:00

Vid varje mässa har man valt ut några nya på inredningshimlen som får möjlighet att visa upp sig och presentera sig för producenter, press m.m. (det var bland annat här jag träffade Lisa Bengtsson för några år sedan). Denna gång är cafét designat av Cecilia Dreyfert och det går som ni ser i klar indigoblå. Mest mest spännande är såklart vilka jag träffade där..


Först hälsade jag på Isabel från Ersa of Sweden som visade sina fina värmeljusstakar av stål. Man får dem alltså som en platt bricka och så får man själv vika ihop dem. De var väldigt vackra och nytänkade och kan även tänka mig att det blir riktigt fina ljusskuggor av dessa. Jag gillar också materalet/färgen skarpt.


Jag tittade även på Idas ljuskronor från Delacreme.se. Fina, inte sant? Den blåa ni ser på bilderna heter Rimfrost.


Linda, tjejen bakom lamporna av flis var ett riktigt energiknippe. Hon driver företaget AdniilInterior och arbetar även som inredare och hon berättade glatt om sina lampor gjorda av träflis. Hon hade gått förbi ett sågverk och sett detta material och tänkt att -det var fint, det måste jag göra något med. Och fint blev det!

Sista men inte minsta stod jag och Karolina från It´s a house en stund och pratade med Jenny, Mini Empire som berättade om sitt helhetskoncept med illiustrationstavlor, textilier, tapeter, brickor m.m. Hon var verkligen populär, man fick stå på kö för en pratstund så lika bra ni lägger hennes namn på minnet omedelbums.


Lycka till nu alla fyra och alla andra som stod på Young Designers Café!


FORMEX: Våren 2012

2012-01-20 @ 08:01:00

Vilken fantastisk dag jag hade igår! Det blev 379 foton och många möten med härligt engagerade, kreativa och energifulla människor från både etablerade företag och nya aktörer. Tyvärr kommer jag inte kunna skriva om dem alla men det kommer den närmaste tiden vara mycket Formex här på Hemtrender, det kan jag lova! Jag kom hem vid midnatt och har sovit en sekund, känns det som iallafall, och sitter nu och tänkte skriva mitt första inlägg om mässan här och på Formexbloggen där jag även gästbloggar.
Jag vill börja min Formexrapportering med att säga att jag inte är någon Trendexpert, absolut inte. Men med intresset jag har och av alla de mötena jag får på tillfällen som dessa så är det kul att försöka läsa av trenderna. Många av dem startar på Möbelmässan i Milano och slutar i de svenska hemmen. Formex är ju egentligen en inköpsmässa för detaljhandeln och det som visas där är det vi kommer se i butik under våren. Därför tänkte jag bland annat skriva om vilka trender jag såg på Formex som alltså kommer finnas i butik våren 2012.

Men vi börjar med ett foto från pressfrukosten. Som ni ser var det fullt av press och jag som släntrade in en halvtimme efter start fick nöjt stå bredvid och titta på när de andra åt nyttigheter. Jag såg att Frida på Trendenser har fina bilder på vad som bjöds. Press- frukosten hölls i restaurangen Below the snow som var designad av Note Design Studio.


Foto: Jenny Martinsson


Hemtrender gästbloggar för Formex

2012-01-18 @ 16:30:00
Imorgon öppnar återigen portarna till fackmässan Formex. Temat för i år är "In the mood for a new season". Jag åker upp över bara över dagen imorgon och tänkte hinna med så mycket jag bara kan, pressfrukost, föreläsningar, utställningar, se allt och träffa alla, helst. Det kom- mer bli en hektiskt men v ä l d i g t rolig dag! (Vill du tipsa om något jag absolut inte får missa så lägg gärna en kommentar eller skicka ett mail till hemtrender@gmail.com).

Nytt för denna mässa är att ett gäng inredningsbloggare ska gästblogga på Formex blogg. Jag är en av dem och de andra hittar du nedan. Tio bloggarens rapporteringar och olika vinklar på ett och samma ställe, kan bara bli perfekt, följ oss vet já!

Purple Area www.purplearea.blogspot.com
Room & Serve www.roomservice.blogg.se
Fröken Kumlin www.frokenkumlin.se 
Its a House www.itsahouse.blogspot.com
lcacarlsson www.icacarlsson.se
Hemmariket www.hemmariket.se
Me and Alice www.meandalice.blogspot.com
Blogg by Maliin Stoor www.qreate.se
Too much inspiration www.toomuchinspiration.blogspot.com


Foto: Formexmagazine.se

Liselotte Watkins modeinspiration

2012-01-16 @ 08:00:00
Måndagmorgon och tillbaks till kontoret. I helgen har ELLE-galans mingelbilder och vinnare florerat totalt bland modebloggarna. Hemtrender är inte platsen för betygsättning av mode- svergies kreationer (även om jag håller med Alexandra i mycket) men jag visar gärna mode- riktiga illustrationer av underbara Liselotte Watkins som start denna måndag.
Vi inredningsintresserade får vänta ytterliggare några dagar till ELLE-Interiörgalan den 6 feb. Jag blev verkligen super glad då jag fick en inbjudan till galan men jag var tvungen att tacka nej, man kan inte vara med på allt, tyvärr. Nu, jobb, jobb, jobb!


Foto: LiselotteWatkins via SofisSnapShots

IKEA visar kök på helt nytt sätt

2012-01-15 @ 21:39:00
När IKEA lanserade receptboken Hembakat är bäst så såg man de vackra fotografierna både här och där. Och det var förståligt. De var riktigt fina. Nu är det dags igen för nya vackra fotografier av samma fotograf Carl Kleiner  men nu med stylisten Evelina Kleiner. Minst lika fina tycker jag. Som små konstverk allihop, vill ni se alla bilderna så finns dem hos Trendland. Vem kunde tro att tesilar och äggkoppar kunde vara så fint?


Foto: IKEA pressbilder från Trendland via Designtjejen

Rapport från Heimtextil 2012

2012-01-14 @ 12:11:00
Hemma igen efter några dagar i Frankfurt och Heimtextil. Vilka händelserika dagar det varit, det blev verkligen många möten och intressanta samtal. Och Mr Perswall fick väldigt mycket positiv respons, jag hörde bara lovord om den nya kollektionen Fashion som lanseras nu i dagarna.

Några ord om mässan då. Som inköpsmässa för textilier och tapeter är den säkerligen perfekt. För inredningsintresserade som söker inspiration så kan jag inte rekommendera ett besök. Då finns det många andra som ger mer, som exempelvis Salone Internazionale del Mobile i Milano. Trendutställningen var i mina ögon ingen höjdare och jag hade inte möjlighet att titta på så mycket annat men Stefan Nilsson sprang förbi vår monter och jag såg att han har gjort en grym rapport från mässan och den hittar du i Trendgruppsbloggen. Men jag visar gärna istället några foton från vår monter med tapeter från Fashion, längst ner till vänster får ni även en förhandstitt på Eco wallpapers kommande kollektion Exclusive.

Nu blir det en löprunda i solen, behöver lite frisk luft efter långa dagar i mässhallarna, wieder sehen!


Mot Heimtextil 2012

2012-01-10 @ 06:29:00

Strax kommer taxin och det bär av mot Landvetter och Frankfurt. Det är dags för jobbresa med Mr Perswall och WallVision som ska ställa ut på en av världens största inrednings- mässor Heimtextil. Mässan har över 2 600 utställande företag och över 73 000 besökare från hela världen. Heimtextil öppnar imorgon onsdag så idag blir det en resdag och för- beredelser för min del och resten av veckan blir det möten med nya och gamla kunder från alla världens hörn. Ska bli grymt kul. Jag hoppas komma med en rapport redan i helgen, är dock osäker på hur mycket tid det finns att spana på annat men jag hoppas på det.
Ha en fin vecka!


Himla våren 2012

2012-01-09 @ 16:00:00
Vad tycker ni om våren 2012 hos Himla? Att de gör snygga pressbilder kan man inte säga annat än att lyckas med iallafall. Färgen lila känns bra att lyfta fram och att det är fotat i en lada känns helrätt. Som textilföretag tycker jag generellt mycket om Himla och deras koncept, älskar bylinen, Himla är inte en stil, det är alla
 

Foto: pressbilder från Himla.se

78,3% enligt planerna?

2012-01-09 @ 13:01:24

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Så känns det just nu. Men en vän sa - det blir som det SKA. och det är så sant, så sant. Hur mycket man än planerar så blir det inte alltid så men oftast blir det bra ändå. Så citatet nedan stämmer på ett sätt, alltid bra med mål och planer men det blir sällan så till 100% - men kanske till 78,3%? Kram på er!
Citat: från Lotta Agaton

Till en tös

2012-01-05 @ 12:00:00

Just nu är det babyboom i min vänskapskrets. Nyårsfesten blev inställd då värdinnan på nyårsdagmorgon åkte till BB för vattnet gått så på nyårsnatten kom söta Alva till världen, hon föddes 02.40 den 1/1-2012, den första bebben på andra sidan årsstrecket (Grattis A & K!). Och en av mina allra bästa vänner väntar också barn när som helst. Därför kommer här ett inlägg för er som ska inreda rum för små töser!

Tapeten Jungle Dudes från Mr Perswall. Citattavla från Isa.nu. Mini kartell stol i rosa. Fina barnlakan med mönstret Moln av Gunilla Axén. Klassiska träfågeln av Kristian Vedel. Och såklart en härlig pläd.


Foto: kollage med produktbilder, se länkar ovan


En dröm

2012-01-02 @ 08:30:00
Måndagmorgon. Jag hoppas ni alla haft sköna lediga dagar i helgerna. Själv känner jag att nyårshelgen var liiiite för kort. Men nu är det måndag igen och det är bara att ta tag i dagen.
Jag jobbade i mellandagarna och på lunchen satt jag och drömde mig bort när jag bläddrade i senaste Residence tidningen och såg denna underbara lägenhet i Malmö. Vi börjar veckan med dessa foton tycker jag så ni också får drömma lite. Bra start på dagen den 1/2 - 2012.
Ha en skön måndag!


Foto: lånade av Residence

E.S.B

2012-01-02 @ 07:58:48

Foto: FantasticFrank via Pernilla på Plaza interiör

Jenny Martinsson