Skip to content

You are viewing the date archive for juli2012.

Liljevalchs – Hemslöjdsutställning

Jag fyller på min nya kategori Cityguider med ett Stockholmstips. Tidigare i somras gjorde jag ett besök i huvudstaden och besökte då Liljevalchs. De har nu en utställning, Hemslöjden firar 100 år som har uppmärksamats en hel del. Jag tyckte mest om utställningen med de 100.tals löven som pyssliga händer knåpat ihop till utställningen med en massa olika tekniker. Allt som kan kallas hemslöjd var representerat och alla som någonsin har stickat, virkat, vävt, sytt, broderat, snickrat bör göra ett besök. Det fanns något för alla. Utställningen pågår t.o.m. 2 september, kanske en utflykt en regnig sommardag? 
 
Foto: Jenny Martinsson
Leave a Comment

Moodboard – Relax

Mooorrrrr! Jag blir tokig på mig själv, hela dagen har jag gått och nynnat på en låt som jag egentligen inte alls tycker om men som verkligen satt sig på hjärnan. Semester med Arvingarna. Ni vet – ”Seeeeemmmester – lata dager i sooolen..”. Ja, det är väl hjärnan kanske som säger att nu är det dags. För det är det, dags för lata dagar (förhoppningsvis i solen) för nu börjar jag min semester… Seeemmester..Lata dagar Nanaaaannaaana…
 
Foto: 1, Bodieandfou ,2, Hidenite 3, Lily
Leave a Comment

Sista måndagen

Mitt jobb på Mr P. är både lärorikt, kul, utmanande och det händer ständigt nya saker. Men. Semester är ju aldrig fel! Nedräkningen har börjat, sista arbetsveckan innan semestern startar, NU!
 
Leave a Comment

Min helg igenom Instagrams filter

Kom hem för en liten stund sedan efter en riktigt fin och härlig helg med vännerna i sommarstaden Varberg. Helgen har utnyttats till max med powerwalk längs med Varbergs strandpromenad, Ceasarsallad lunch på Stadshotellet med en gammal vän som vi inte träffat på 10 år (oj, nu känner jag mig gammal!). Vi har legat på klipporna, strosat på stadens gator och ätit glass vid Fästningen. Lovely. Nu blir det en kopp te i soffan och sedan hopp i säng. 
 
Foto: Jenny Martinsson via Instragram
Leave a Comment

Veckans Nyhet: Lisa Bengtsson lanserar väska

Visste ni att allas vår Lisa Bengtsson nu även gör en väska i sitt välkända mönster Boudoir? Vackert, vackert må jag säga. Man kan inte få för mycket av mönstret med fyllt av frukt och grönska om man tyder pressbilden rätt, jag är nog smått av en annan åsikt men tycker det är kul att Lisa tar steget till accessoarer. Vill du veta var man hittar väskan med bruna skinn- detaljer så titta här hos hennes återförsäljare.


Foto: pressbild från Studio Lisa Bengtsson

Leave a Comment

Hur inreder man ett vitt vardagsrum?

En vän frågade mig om tips på hur man inreder ett vardagsrum med vita väggar och vit soffa som bas. Jag gick ner i mitt beroende och knarkade Pinterest foton för en stund och fann dessa godingar, alla med den vita gemensamma nämnaren. Jag tycker att den vita basen lyfter fram det andra i rummet och det är ju frågan då vad det är andra är och ärligt så är tråkigt nog mitt svar att det beror på eget tycke och smak. Men. Jag kan ändå nämna några saker som jag tycker man ska välja ut noga och att hellre satsa några extra kronor på och tänka hela-livet, än slit och släng. Om jag var ni M & M skulle jag satsa på; 
(Mer foton på fina vardagsrum hittar du i kategorin – Inspiration-Vardagsrum)
 
  • En golvlampa, en klassisk AJ lampa, eller kanske en från loppis med industrikänsla
  • En vacker matta, kohudsmatta, persisk matta eller en vävd trasmatta
  • Ett fint bord, kanske enkla träpallar, träbord från loppis, eller ett vitt enkelt
  • Gröna stora växter i lerkrukor, zink eller vita stora krukor
  • En mix av kuddar i olika färger och former
  • Och gärna några sköna tavlor, kanske citattavlor, ett eget konstverk eller en illustrationstavla + såklart foton på familjen, gör en tavelvägg!  
Foto: 1, 2 & 3, daniellawitte, 4, 5, alvhemmakleri.se 
Leave a Comment

Span på stan

I lördags regnade det så det stod härliga till i Göteborg, så jag passade på att göra ett litet rejs i några av stadens alla inredningsbutiker. Och fann mycket fint. Helgens span på stan är;
1, Såg att man nu kan man köpa vackra plånböcker, ipadfodral och väskor tillverkade i non-vowen papper på Aschbergsgatan 24
2, Fina vaser i olika storlekar formade som glödlampor finns hos Floramor & Krukatös, en stor vas för 385kr finns nu på min önskelista, riktigt snygg, med eller utan blomster.
3, Hos Grandpa har de tagit in en ny serie med målat blått porslin med ett tatuerat tema.
4, Träskor med kvalité hittar man hos Norrgavel, perfekt till en sommar på landet!
 
Foto: iphonebilder, Jenny Martinsson
Leave a Comment