Skip to content

You are viewing the date archive for juni2012.

Tävling – 500kr hos A Grape Design

A Grape Design är en ny webshop med en skön blandning av prints, kläder, tygkassar och smycken. Här på Hemtrender har du nu chans att klicka hem produkter från webshopen till ett värde av hela 500kr.
 
För att delta så svara på frågorna i kommentaren till detta inlägg, eller maila svaren till hemtrender@gmail.com. Tävlingen pågår t.o.m. 8 juli. Vinnaren utses av A Grape Design och beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till nu!
 
2. Vilken är din favoritprodukt hos A Grape Design? Motivera kort.
 
UPPDATERING – Tävlingen är nu avslutad och A Grape Design har utsett en vinnare, STORT grattis till Pernilla!
Leave a Comment

Styling: Johanna Laskey

På en AW hos Frida för ett tag sedan berättade Johanna om en styling för IKEA Livet Hemma. Nu är bilderna publicerade och stylingen är grymt fint. Fin miljö, snygga detaljer, inte för mycket och inte för lite. Jag tycker det även är bra jobbat av IKEA att arbeta med nya stylistnamn och ta in gästbloggare. Vill du se mer bilder eller veta mer om Johanna så hittar du mer info på hennes blogg Tant Johanna.

Styling: Johanna Laskey, Foto: Anders Jungermark

Leave a Comment

Fredagsinspiration – Midsommar

Idag är det Midsommarafton, härligt! -årets ljusaste dagar är här och det firas med dagar på västkusten med vännerna. Några salta bad lär det inte bli men jordgubbar kommer det bli i massor och några glas rosé. Svenska sommaren är bästa sommaren!
 
Foto: 1, 2,Pinterest 3, Flickr.com
Leave a Comment

Helsingfors – Artek

Rätta mig om jag har fel men finska Artek känns ganska mycket som Svenssons i Lammhult. De har en stor butik på Esplanaden i Helsingfors och här finns designklassikers och nya produkter i massor. Väl värt ett besök minst sagt. Själv passade jag på att provsitta denna stol (någon som vet vem som producerar dessa eller dess namn kanske..?) som ni ser på bilden så var det en häpnadsväckande upplevelse – kanske var det känslan av att sitta i en plastbubbla fastsatt i taket, eller så var det priset kanske? Oavsett så riktigt fin butik!
Detta var mitt sista inlägg om Helsingfors och World Design Capital för denna gång, STORT tack till Svensk Form som arrangerade denna Designkryssning.

Foto: Jenny Martinsson
Leave a Comment

Helsingfors – Finnish Design Shop

Finnish Design Shop är för många välkänt för sina scandinaviska designprodukter. I förra veckan flyttade de in i lokaler mittemot Vikingline terminalen nere i hamnen. Vi fick göra ett litet besök trots att de var i färd med att plocka upp produkterna och de förklarade att hela deras sortiment skulle finnas där som en Finnish Design Shop Pop-up store över sommaren. Man kommer att få beställa av personlen med ipads och så skickas varorna hem kort därefter. Bra för alla turister i sommar som besöker staden som är utsedd till World Design Capital!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Helsingfors – Alvar Aaltos café

För mig är finsk designs (o)krönte kund Alvar Aalto. Jag har själv en del av hans design hemma hos mig och hans namn är för mig, ett lika med tecken för finsk design och arkitektur. Vi passade på att vila tossorna och fylla på med energi i Alvar Aaltos café som ligger i Academic Bookshop på Esplanaden. Inredningen var klassiska Sjuan av Arne Jacobsen, lampan A330 av hans egen design och andra mässingsdetaljer. God mat, avslappnad miljö och fin inredning, ett bra ställe för designnörden.

Leave a Comment

Helsingfors – Nounou Design

Min Helsingfors rapport fortsätter! På en sidogata inte långt från Esplanaden ligger den lilla butiken Nounou Design. Bakom hittar vi den finska designern Anu Penttinen som designar vaser, fat, ljusstakar och brickor m.m. av glas. Jätte fint hantverk och fina produkter.
Om ni åker till Helsingfors i år glöm inte att spana in alla små butiker som öppnats året till ära. Vill ni se mer av Anus glasprodukter så spana in hemsidan Nounou Design


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Helsingfors – Marimekko

När man är i Finland och Helsingfors så kan man inte annat än att göra ett besök på Marimekkos butik i två våningsplan som ligger mitt på Esplanaden. Ett himmelrike för det Marimekko frälste. Här finns verkligen allt för alla rummen men deras välkända mönster. Jag tyckte främst deras försäljning av löpmeter tyger var snyggt, men om jag skulle köpa tyg här så skulle iallafalla jag ha besutsångest-allan!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment