Fredagsinspiration - Helg

2012-03-29 @ 21:45:59

Kort arbetsdag, en mils löpning och nu helg. Faboulus. Ikväll har jag några vänner på besök och vi ska titta på mina kort ifrån resan (klädkod aladinbyxor och bindi). Alltid lika mysigt att träffa dem. Helgen kommer dock vara lugn och bestå av härliga sovmornar, träning och plugg. Och så tänkte jag ta en runda på stan och titta på nya Acnejeans (känns inte Acnes logo- färg som vårens mest perfekta?) och även se om jag kan hitta Svenskt Tenns Ekollonvas som är så grymt söt. Ha en fortsatt fin fredag!


Foto: 1 & 3, Riazzoli, 2, Svenkttenn.se, 4, acne.se


Ett hem fyllt av designklassikers

2012-03-29 @ 20:17:35

Idag var Frida på Trendenser.se på besök på jobbet och pratade Trender och Sociala Medier. En av bloggarna som Frida nämnde är Petra som står bakom välbesökta House of Philia. Då och då hos Petra kan man se små skymtar av hennes föräldrahem, vars inredning är to die for och som just Frida idag publicerar foton på
Jag passar på att låna dem och visa här på Hemtrender för dessa foton tål att tittas på, många gånger. Finn fem fel eller hundra rätt? Jag ser så många designklassikers så jag kan knappt räkna dem alla. Jag erkänner, jag är smått avundsjuk på deras inredningsbudget! 


Foto: lånade av HouseofPhilia.blogspot.com, via Trendenser.se


Sista chansen - vinn termos från Rosendahl

2012-03-28 @ 09:00:00

Idag är sista chansen att tävla om en termos ifrån Rosendahl - tävlingen hittar du HÄR.
Lycka till!

2012-03-29 -uppdatering! -tävlingen är avslutad och vinnaren ska nu utses av Rosendahl och kommer meddelas inom kort.Pinterest kärlek

2012-03-27 @ 17:07:52

Har ni precis som jag fallit pladask för Pinterest? Det är ju tokroligt. Man kan ju inte få nog. Idag på jobbet har jag sökt bilder till en moodboard som ska presenteras imorgon men denna bilden var jag bara tvungen att spara. Till mig själv och Hemtrender. Den är ju bedårande. Fantastiskt fin konstvägg. Underbar stol och lagom nött matta. Den passade inte in i dagens arbete, men här passar den superb. Vill ni se mer av jag har pinnat det senaste så finns jag på pinterest.com/hemtrender – ha en fin tisdagskväll!


Foto: fri.dk, ledsen, har glömt hos vem jag hittade den :/


Fredagsinspiration -framtid

2012-03-23 @ 16:00:00

Härliga fredag! Solen skiner och allt är på topp. Dock hos mig just nu så är det många funderingar om framtiden på, ja -de flesta plan känns det som. Kanske (eller troligast) bara jag som krånglar till det men ibland så måste man tänka till och planera sin framtid, eller? Idag tänker jag dock framtid i kortare persepektiv, jag ser gärna att kommande lägenhet har plats för ett kontor, för två. Jag vill ha ett svepande överkast i färg och jag klä mig i vitt och beige somaren 2012. Ha en fortsatt fin fredag!  


Foto; 1,Tumblr 2, omgjort citat,3, rumid.dk 4, urbanoutfiters.com


Veckans Nyhet - Weekday + Kosta Boda

2012-03-22 @ 12:00:00

Veckans nyhet måste ju helt enkelt bli samarbete mellan Weekday och Kosta Boda. Det är konstnärerna Åsa Jungnelius och Ludvig Löfgren glas-konstverk som nu kommer i helt unika färger för Weekday. För oss inredningsnördar är produkterna Make Up Hot Lips, Still Life Skull Votives och Gabba Gabba Hey redan välkända.
Men vad tycker du om färgerna? Tummen upp eller tummen ner?

Från vecka 18 kommer glaskonstverken finnas i Weekdays butiker och de har en prislappar mellan 300kr-3000kr.Tipstack till Alexandra!

Foto: pressbilder


Nordic Design Collective

2012-03-20 @ 17:37:56

I fredags hos Frida, träffade jag fotografen Bodil Bergqvist som berättade om en ny sida som lanseras idag  - Nordic Design Collective.
Hemsidan påminner om Signerat men kommer vara lite mer noga utvalda formgivare. Jag tycker idéen känns klockren och för mig som gärna letar nya spännande namn kommer surfa runt som ett barn i en godisbutik ikväll!
Ps. för er som precis som jag tycker om stylingen nedan så kan jag berätta att det är Maliin Stoor som driver Qreate som ligger bakom den, jätte fint och samtidigt påminns jag om att plocka fram turkost och kornblått igen.  
 

Foto: Jenny Unnegåred, styling Qreate by Maliin Stoor


Vinn termoskanna & ljuslyktor från Rosendahl

2012-03-19 @ 09:00:00

Idag kör vi igång vårens första tävling! I vinstpotten finns termoskannan Grand Cru (värde 519kr) från Rosendahl som är perfekt till vårens första kaffekoppar på balkongen eller till sommarens picknickäventyr + tre fina ljuslyktor (värde 169kr/st). För att vara med och tävla, lägg en kommentar i detta inlägg med ditt namn, mail och svaret på frågorna nedan. Vinnaren utses av Rosedahl och tävlingen pågår t.o.m 28 mars. Lycka till!

1. I hur många färger finns Rosendahls termoskanna Grand Cru?
2. Motivera kort varför du ska vinna den fina termoskannan.

2012-03-29 -uppdatering! -tävlingen är avslutad och vinnaren ska nu utses av Rosendahl och kommer meddelas inom kort.Indien i mitt ♥

2012-03-16 @ 21:51:30

OK - här kommer det. Ett inlägg som inte handlar om varken Hem eller Trender. Ett inlägg som inte handlar om varken inredning eller ljusa scandiaviska miljöer. Istället kommer här ett inlägg om vackra och färgsprakande Indien som numera har en stor plats i mitt hjärta:

Nu har jag varit hemma i tre veckor och alla intryck har börjat sjunka in. Att här berätta om alla minnen jag och min mamma fick med oss hem i bagaget är omöjligt men några rader och några foton måste det bli. Min bästa beskrivning är idag samma som när jag skickade mina första sms till vännerna därhemma ifrån resan - Indien är magiskt! Jag är helt enkelt förälskad. Så är det bara. Landet är så olikt något annat land jag besökt. Så varmt. Och då tänker jag inte främst på klimatet utan allra mest värmen från alla dessa fina, nyfikna och genomsnälla människor. 

Det jag hade hört innan vi åkte var att Indien är smutsigt och har dålig mat. Jag kan hålla med på en punkt. Det är smutsigt. Men jag vill försvara detta. Landet har över 1200 miljoner invånare och de har bara de senaste 20 åren börjat leva i ett konsumtionssamhälle så det är kanske förståeligt om man ser det ur deras perspektiv? Men de jobbar på det och kommer man utanför de stora städerna så är landet jätte vajjert. 

Först ett foto ifrån de gånger som dessa varma nyfikna människor kom fram och ville ta kort på/tillsammans med mig, kände mig då och då som en moviestar. Ibland är det populärt att ha vita benar, fräknar och rödblont hår;)


Här är min absoluta favorit. En dag var vi och besökte en familj i en by. De allra minsta barnen var hemma och mor och farföräldrarna. De andra var i skolan och på jobbet. Jag tycker bilden sammanfattar mycket av Indien som jag såg det. Mannen är barfota i sin pyjamas. Kvinnan står i sina färgglada kläder. Kossan, djuret som man såg överallt som och som fick röra sig fritt överallt. En kossa på motorvägen var inte en ovanlig syn. Och så den lilla flickan med sina nyfikna ögon. Man kan som svensk tycka att de kanske inte har någonting. Och nej, materiellt har sett lever många otroligt fattigt men trots det visar många undersökningar att Indierna är några av världens lyckligaste människor. Det känns som att de lever i nuet och värderar det och dem de har högt och visar otrolig respekt för varandra och för djuren. 


Den bästa upplevelsen (iallafall om du frågar min reskompis, min mamma) var när vi fick se en vild tiger. Det var en otrolig upplevelse. Vi åkte på Tigersafari en morgon och en eftermiddag i en nationalparken Ranthambore. I bästa fall hoppades vi på att få se en svans svajjande i gräset på savannen. Men istället fick en sådan närkontakt så jag i två sekunder fick tanken, nu är det kört (och detta är sant!). Denna vackra tigerhona kom gående mot oss där vi satt i den öppna jeepen och sedan gick hon lugnt bredvid jeepen så nära som 1-2 meter. Hade jag inte varit så exalterad hade jag kanske ställt in kameran lite smartare men en bild när tigern kommer gående nedför kullen mot jeepen blev bra iallafall. Jag kommer aldrig glömma stunden med detta vackra kattdjur.


Här är jag och min fina reskompis. Taj Mahal var otroligt vackert.

Foto: Jenny Martinsson


Fredagsinspiration - Vår

2012-03-16 @ 15:11:24

Jag vet att jag tjatar, men nu är väl ändå våren här? Det bestämmer vi tycker jag. Veckans fredagsinspo är på temat VÅR och får mig att vilja gå utanför dörren utan jacka, äta frukost vid ett soldränkt frukostbord och gå ut och promenera bland knoppande träd.

Nu ska jag pallra mig iväg till Frida och få träffa Hanna och kanske till och med få provsitta i den omtalade sjuan som står bredvid åttan... Ha en fin fredagsem/kväll!


Foto: SlowWood, Helt Enkelt, Healty


Veckans Nyhet: Nya IKEA PS

2012-03-15 @ 17:03:45

IKEA´s serie PS kommer nu i sin sjunde upplaga med 46 nya produkter. Denna gång är det 19 formgivare som har inspirerats av IKEA´s 60 åriga designhistoria, de har tittat bakåt men även utmanats att titta framåt. Här kommer ett litet smakprov på den nya serien, men redan 4 maj får vi se allt på plats i IKEA varuhusen runt om i vårt avlånga land. En sak kan jag säga redan nu med tanke på pressbilderna jag fått skickat till mig, det ser lovande ut!


Fredagsinspiration - Mint

2012-03-08 @ 20:59:26

Idag vill jag ha VÅR. Mintgrön känns som en superfin färg våren 2012. Därav kommer här liten skön bildinspiration som avslutning på denna arbetsvecka. I helgen kommer våren - NJUT!


Foto: svenssons.se, google.com, Pinterest, weheartit.com, whowhatwear.com


Veckans Nyhet: Song Bird av Kay Bojesen

2012-03-08 @ 12:03:45

Idag viskade en liten fågel i mitt öra att Kay Bojesens design Song Bird för första gången ska gå i produktion nu i vår. Kay Boyesens träfigurer ligger många varmt om hjärtat (så även hos mig därav första parkett här i headern). Nu lanserar Rosendahl 6st färgglada pippifåglar som designades under 1950-talet. De är i massivt bokträ och handmålade(!) och har alla ett namn uppkallat efter designer och hans familj, jag säger välkommen till Ruth, Pop, Otto, Kay, Peter och Sunshine!

Foto: pressmeddelande Rosendahl


En favorit i Vasastan

2012-03-07 @ 12:07:00

Nu är jag tillbaka på kontoret hos Mr Perswall men några gånger om året lämnar jag min kontorstol i stark cerice (alla på Mr P. har sina egna färg..) för att vara på location och fota till kommande kollektion.
I helgen såg jag att fina foton på lägenheten i Vasastan som användes till fotningen av Communication cirklar runt i inredningsvärlden. Fotona kommer från ett reportage hos Sköna Hem och när jag ser dem minns jag varenda liten detalj som jag blev förälskad i redan då. Allt från KORV-plansch, till tidningshögen "på hjul" och den smarta skoförvaringen i hallen som kan agera både avlastning, bord och sittplats. Vill ni se mina foton från lägenheten så hittar ni dem i mitt arkiv. Läget var dessutom perfekt, undrar kanske om lägenheten kommer vara till salu det närmaste? känns som en TREND att publicera sitt fantastiska hem precis innan man lägger ut det på Hemnet. Vi får helt enkelt hålla ögonen öppna för er med stora plånböcker.


Foto: lånade av Sköna Hem


Wake up

2012-03-07 @ 06:01:00
Tillbaka till verkligheten med dess rutiner. Upp och hoppa helt enkelt.


Foto: via Lotta Agaton

Från en Saga till verkligheten

2012-03-05 @ 16:53:22
För en vecka sedan satt jag på den nästan öde och milslånga stranden i södra Goa, i närheten av byn Saga. Idag är jag hemma igen. Snorig och påbylsad med varma kläder. Men vilken fin resa det har varit, helt fantastiskt, som en saga. När jag gått igenom de hundratals fotona så ska jag visa några av höjdpunkterna, Indien kan varmt rekommenderas!

Foto: mamma

Jenny Martinsson