Skip to content

You are viewing the date archive for maj2012.

Textilhögskolans Examensutställning

Det har ändå sina fördelar att arbeta i Borås, idag på lunchen var jag och min kollega på pressvisningen av Textilhögskolans Examensutställning. Vi hade inte möjlighet att vänta tills modevisningen startade men vi bläddrade i studenternas portfolios och tittade på utställningen av de andra studenterna. Nu är jag smått partisk här, det erkänner jag, men Lisa Wennö som gjort sitt examensarbete med tapeter från Mr Perswall (där jag arbetar) var grymt fina. Hon har designat tre tapeter och sedan har hon broderat in detaljer (vilket går bra eftersom Mr P. trycker i non-woven material) och visst blev det fint?
Fler bilder på hennes tapeter finns nu här. Lycka till Lisa och alla andra purfärska studenter, jag är övertygad att vi kommer få se MKT mer av er i framtiden!


Foto: Jenny Martinsson

Leave a Comment

Enkelt & avskalat

Hos Pernilla fann jag dessa foton av Jakob Nylund, en grymt fin lägenhet i enkel och avskalad anda. För er som inspireras och ser egna lösningar så lägg märke till sänglampan, belysning i fokus kommer vi bara se mer och mer av. Själv suktar jag efter det råa matsalsbordet med ljusstaks-samlingen. Jag säger som Pernilla, tummen upp!


Foto: Jakob Nylund via Pernilla

10 Comments

Fredagsinspo – sommar

Jaaa, efter veckans sköna sommardagar så kan inte veckans fredagsinpo. bli annat än på tema SOMMAR! Av med jackan, fram med glassen och mot landet/havet och känn att livet leker!

Leave a Comment

Veckans Nyhet: Opala av Wegner

Lampserien Opala, designade av Hans J. Wegner tas nu i produktion igen av Carl Hansen & Son. Opala designades ursprungligen till rummen på Hotel Scandinavia i Köpenhamn 1973. Serien innehåller 6 olika modeller, bordslampor, golvlampor och pendlar. Priset kommer bli ca. 6 000kr i butik. Lampan känns lite futiristisk vilket jag tror är en trend som bara kommer bli större soch större så Opala får två tummar upp från mig!


Foto: pressbild carlhansen.com

Leave a Comment

Creative life

Just nu består mina arbetsdagar på Mr Perswall med att få klart det sista inför kollektionen som ska lanseras januari 2013 och det är fantastiskt kul att arbeta kreativt och bolla idéer med mina kollegor. Detta citat tar jag idag med mig mentalt denna måndagsmorgon.

Leave a Comment