Textilhögskolans Examensutställning

2012-05-31 @ 17:17:00

Det har ändå sina fördelar att arbeta i Borås, idag på lunchen var jag och min kollega på pressvisningen av Textilhögskolans Examensutställning. Vi hade inte möjlighet att vänta tills modevisningen startade men vi bläddrade i studenternas portfolios och tittade på utställningen av de andra studenterna. Nu är jag smått partisk här, det erkänner jag, men Lisa Wennö som gjort sitt examensarbete med tapeter från Mr Perswall (där jag arbetar) var grymt fina. Hon har designat tre tapeter och sedan har hon broderat in detaljer (vilket går bra eftersom Mr P. trycker i non-woven material) och visst blev det fint?
Fler bilder på hennes tapeter finns nu här. Lycka till Lisa och alla andra purfärska studenter, jag är övertygad att vi kommer få se MKT mer av er i framtiden!


Foto: Jenny Martinsson


Veckans Nyhet: Rörstrand + Tiogruppen

2012-05-30 @ 08:00:00
Rörstrand visar nu sina nya muggar designade av Tiogruppen. Muggarna kommer i butik 3 september och har priset 169kr. Ni som kommer ihåg Trendspaningen med Stefan Nilsson i höstas ser säkert precis som jag tydligt kopplingen till trenden SUPER SPORT, eller vad säger ni? Jag säger, OS i London - inredningssverige laddar för fullt!
Foto: pressbild från Rörstrand

Enkelt & avskalat

2012-05-28 @ 07:34:25
Hos Pernilla fann jag dessa foton av Jakob Nylund, en grymt fin lägenhet i enkel och avskalad anda. För er som inspireras och ser egna lösningar så lägg märke till sänglampan, belysning i fokus kommer vi bara se mer och mer av. Själv suktar jag efter det råa matsalsbordet med ljusstaks-samlingen. Jag säger som Pernilla, tummen upp!


Foto: Jakob Nylund via Pernilla

Fredagsinspo - sommar

2012-05-24 @ 20:36:56

Jaaa, efter veckans sköna sommardagar så kan inte veckans fredagsinpo. bli annat än på tema SOMMAR! Av med jackan, fram med glassen och mot landet/havet och känn att livet leker!


Presenter till Mamma

2012-05-22 @ 18:50:00

På söndag är det Morsdag, och då ska alla mammor firas så det står härliga till! För er som vill köpa något fint till er mamma så kommer här några tips, från 99kr och uppåt.

Hays snygga sax, 99kr. Roman av Mari Junstedt 177kr. Morgonrock från Hemtex, 399kr. Affischen, Guide to Manhattan 700kr. Alvar Aaltos klassiker i färgen Rio Brown 899kr. 

 
Foto: eget kollage


Veckans Nyhet: Opala av Wegner

2012-05-22 @ 18:37:00

Lampserien Opala, designade av Hans J. Wegner tas nu i produktion igen av Carl Hansen & Son. Opala designades ursprungligen till rummen på Hotel Scandinavia i Köpenhamn 1973. Serien innehåller 6 olika modeller, bordslampor, golvlampor och pendlar. Priset kommer bli ca. 6 000kr i butik. Lampan känns lite futiristisk vilket jag tror är en trend som bara kommer bli större soch större så Opala får två tummar upp från mig!


Foto: pressbild carlhansen.com


Creative life

2012-05-21 @ 07:27:12

Just nu består mina arbetsdagar på Mr Perswall med att få klart det sista inför kollektionen som ska lanseras januari 2013 och det är fantastiskt kul att arbeta kreativt och bolla idéer med mina kollegor. Detta citat tar jag idag med mig mentalt denna måndagsmorgon.


Sista chansen - 900kr hos Photografibutiken

2012-05-20 @ 09:28:42

Ikväll (23.59) avslutas tävlingen om ett presentkort på 900kr hos Photografibutiken. Webshopen har grymma prints och ett brett utbud med illustrationer, fotografier och som dessa, mina favoriter, Nordens Flora prints. Tävlingen hittar ni här - lycka till!

Foto: produktbilder från Photografibutiken.se


Fredagsinspiration - pink

2012-05-17 @ 21:41:27

Fredag och "klämdag". För mig dock jobbdag men det fungerar det också! Speciellt när jag börjat dagen med ögongodis i fina, skira rosa toner. Happy Friday!

Har du kanske en turdag idag? Testa lyckan i tävlingen som du hittar här!


Foto: 1, rstyle.me, 2, plazainterior.se  4, shopnordstrom.com 5, allthingselegenat.tumblr.com


Dagens sanning

2012-05-17 @ 21:39:28


Foto: kishanperera.com


Hemma hos mig

2012-05-14 @ 12:00:00

Vill ni se var jag mestadels sitter och bloggar? Här kommer några bilder från mitt hemma- kontor på Kungsladugårdsgatan 105. Här har jag mitt svarta skrivbord från IKEA. Min underbara original stringhylla som jag ärvt och lite småprylar som ofta flyttas runt i lägenheten. Strax bredvid har jag min balkong så dörren står ofta på glänt och släpper in ljus och frisk luft. Här trivs jag när jag sitter bakom skärmen!


Foto: Jenny Martinsson


Min helg i två bilder

2012-05-13 @ 16:16:19

Göteborg har varit en enda stor folk och löparfest denna helgen och löpsedlarna skallrar om gårdagens succe med över 44 090 personerna som tog sig i mål på världens största halvmara, Göteborgsvarvet (fina foton finns hos Nancy and I). Mina ben skallrar idag om att jag gjorde mitt bästa. Jag deltog för första gången och jag var så glad när jag tog mig i mål efter att ha utmanat mig själv att springa 21km på Göteborgs gator. Jippi jay! TACK "coach" L för din hjälp och pepp! - Varvet kan varmt rekommenderas för alla med spring i benen!:)

Idag är det lite lugnare tempo med soffläge och tidningsläsning i form av bland annat nya tidningen Femina Hemma. Skönt! 


Foto: L och Jenny Martinsson


TÄVLING: presentkort hos Photografibutiken

2012-05-11 @ 08:00:00

Photografibutiken.se är en ny webshop med en skön samling av illustrationer och fotografier. Bakom webshopen hittar vi de två bloggande systrarna, Emelie Bergqvist och Bodil Bergqvist som båda fotograferar och skapar fina prints.
 
Nu drar vi igång en tävling tillsammans här på Hemtrender och i vinstpotten finns ett presentkort värde 900kr som gäller på Photografibutiken.se. För att delta så svara på frågorna i kommentaren till detta inlägg, eller maila svaren till hemtrender@gmail.com. Tävlingen pågår t.o.m. 20 maj. Vinnaren utses av Photografibutiken och beslutet kan inte överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren och ev. rest av summan efter beställning kan ej utbetalas i kontanter. 
 
1. Vad vill du läsa mer av på Hemtrender/tycker du bäst om med Hemtrender?
2. Vilken serie eller print skulle du välja från Photografibutiken om du vann? Motivera kort.

Uppdatering 28-05-2012 - tävlingen är nu avslutad och vinnaren är utsedd, STORT grattis till Dagny!


Fredagsinspo - B/W

2012-05-11 @ 07:50:25

Regnet öser ner och det är allmänt grått denna fredagsmorgon men vi kör ett black and white tema känner jag. Fungerar alltid i min värld. Snyggt och enkelt. Trevlig Fredag!


Foto:


Pimpa klädställningen efter din stil

2012-05-09 @ 18:34:31

Ett IKEA-besök är inplanerat i nästa vecka och på shoppinglistan står det -Klädställning. Jag ser framför mig en fin ställning bredvid sängen med några garderobsfavoriter som får hänga på rad. Fick precis dessa pressbilder från Ikea Livet Hemma och känner absolut för att slå till på denna vita som man kan "pimpa" som man vill. På bilderna har de använt ett enkelt snöre i natur. Jag ser mer att jag kommer gå loss med svart washitejp. Enkelt att byta och ändra efter humör och inredning. Klädställningen heter MULIG och har priset 99kr.
 

Foto: ikea.se/livethemma


Bloggforum 2012 - vilken succé!

2012-05-07 @ 19:21:00

Idag har det inte bara surrats i de sociala medierna om Bloggforum 2012, utan även i de traditionella som dagens GP och Västnytt - och vi ser bara lysande recensioner. Vilken succé! Jag kan bara ge två (har bara två..) tummar upp för inspirerande och lärorika dagar.  

Idag har bloggarna varit uppdelade i Matbloggare, Modebloggare och Inredningsbloggare och var grupp har fått info och nyheter inom sitt område. Igår hölls föreläsningar om Bloggarnas värde, om kvinnligt företagande, entrepenörskap och om att våga ta steget. Vi lyssnade bland annat på Elin Nyström från Stylein som berättade om sina två år i New York och hur hon har tagit sig dit hon är idag. Underbara Karin Adelsköld var en fantastisk konferencier som bjöd på sig själv totalt. Isabella Löwengrip, Blondinbella berättade om hur hon har byggt upp sitt varumärke och om hennes tuffa tid som mobbad (hon började med att fota publiken). Malin Hultqvist, VD på RUM21.se berättade om hur hon har gjort karriär och att hon lever efter ledorden "Act as isf success is guaranted". Trion Frida Ramstedt, Trendenser, Clara Lidström, UnderbaraClara och forskaren Annakarin Nyberg berättade om hur man kan utveckla och göra business av sin blogg. Ja, ni förstår. Det har varit fullspäckade dagar.

Jag är mycket inspirerad av att Bloggosfären är så peppande och stöttande. Vi ser inte oss som konkurrenter utan som kollegor och forum som detta är perfekt för att byta, bolla och sprida idéer och jag är tacksam att så många vill dela med sig av sina erfarenheter.

Jag tar med mig otroligt mycket av det som sades igår av de framgångrika kvinnorna men också mycket från samtalet på den goda tre-rättersmiddagen på Clarion Hotel Post igår. Jag satt till bords med de fina bloggkollegorna, RoombySofie, Kakform, CalinasUnderbaraClara och Linneas Skafferi och forskaren Annakarin Nyberg.
Kul att träffa er och alla andra "i köttet"!;)

och STORT TACK till Frida, Trendenser.se och Milk som gjorde denna Bloggträff till verklighet!


Foto: Jenny Martinsson + nedersta, lånad från Calinas


Bloggforum med Trendenser & Milk

2012-05-06 @ 11:16:24

Idag är det äntligen dags för en ny Bloggträff. Och denna gång är vi i härliga Göteborg! Jag har laddat denna morgon med powerwalk och frukost på balkongen och ska nu strax ner till Clarion Hotel Post. Jag ser framemot en dag tillsammans med närmare 100 svenska bloggare från områdena mode, mat och inredning. Bakom dessa två fullspäckade dagar står Frida, Trendenser.se och Milk och jag är imponerad av innehållet i denna bloggträff. Eller vad sägs om dagens inspirerande föreläsare Blondinbella, UnderbaraClara, Karin Adelsköld känd från SVT, Monika Ahlberg känd från TV4 och Elin Nyström från Stylein.
Och imorgon kommer Johanna Cargioli, marknadschef på Lagerhaus samt Nordsjö Idé & Designs arkitekt och designchef Per Nimér. WOW. Ska bli grymt kul det här!


Fredagsinspo - grayscale

2012-05-04 @ 17:03:49

Denna fredag går i nedtonad gråskala, himlen är något gråare än tidigare i veckan och solen vill inte visa sig. Men det har varit en skön solig vecka med mycket trädgårdshäng och luncher i solen så fräknarna har tittat fram igen. Vi har gått in i majmånad och har nu fyra härliga sommarmånader framför oss, bara att se till att göra det bästa av dem, du bestämmer innehållet:)


Foto: 2, convoy.com 3, br-ea-the.com 4, needsupply.com


Veckans nyhet: H&M Home för Barn & Baby

2012-05-03 @ 18:59:00

Veckans nyhet är att H&M Home ska lansera Barn & Baby sortiment. Här ser vi ett litet smakprov och det känns som att sortimentet kommer gå i sann H&M anda. Prisvärt och lätt att tycka om. Eller vad sägs om en kudde med små öron? Det här känns som ett väntat och välkommet steg av modejätten, tummen upp från mig!


Foto: pressbild hm.se, stylad av Lo Bjurulf och Lotta Agaton.


Hemma hos Emma Olbers

2012-05-01 @ 18:12:33

Emma Olbers är en framgångsrik formgivare som för mig är mest känd för sitt miljötänk. Emmas hem på Södermalm, Stockholm visades nyligen i DN för alla att beskåda och beundra. Vit bas med rolig och naturlig inredning.
Hennes egen design skåpet Brev som ni ser på fotona som sängbord och som plåtskåp i hallen säljs nu hos Asplunds och de är ju så fina, vill ha! Vill ni ser fler foton eller läsa hela reportaget om Emma så finner ni det här.


Foto: dn.se


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

2012-05-01 @ 18:11:00

Ikväll är det HUMORGALAN - För varenda unge på TV4. En TV-kväll som tillsammans med UNICEF samlar in pengar till att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Med detta blogginlägg vaccinerar jag 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Gör något du också!

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.


Foto: © UNICEF/Asselin


Jenny Martinsson