Skip to content

You are viewing the date archive for november2012.

Tips på Adventsbelysning

På söndag är det första Advent så nu är det hög tid att damma av lådan märkt JUL och plocka fram adventsbelysningen. För er som vill investera i nytt kommer här triss i  tips på adventsbelysning som känns som blivande klassikers – Pendeln Fling från Bsweden, Lightbow och Joy, båda från Design House Stockholm. Trevlig första Advent!

Leave a Comment

4 våder tapet

Har varit en kortare ofrivillig bloggpaus med strulande bredband men här kommer lite bilder från tapetseringen i helgen. Det blev som sagt en Pyhtagoras sats av Sven Markelius och jag tycker det blev grymt fint. Fyra våder, en fondvägg och mitt kök fick ett helt nytt och mycket roligare look. Kommer visa fler foton när jag fått möblerna helt på plats men såhär såg det ut när jag tapetserade – kul att få arbeta med händerna!

Leave a Comment

Idag ska det tapetseras!

I eftermiddag ska jag tapetsera! Ska bli riktigt kul, var himla länge sedan jag kladda med tapetlim och gjorde mönsterpass. Jag har valt en blå Pythagoras tapet av Sven Markelius, en klassiker som nu går i nyproduktion i kollektionen Wallpapers by Scandinavian Designers. Tapeten kommer få pryda en vägg i mitt kök, så, nu är det dags att dra på sig målarbyxorna – Trevlig fredag!
 
Leave a Comment

DIY: Adventskalender

Nu är det inte långt kvar till 1 december! Här kommer ett mysigt och enkelt DIY-tips på en Adventskalender, små boxar som kan gömma en chokladbit eller något fint, perfekt till barnen, bäste vännen eller kanske kärleken?

Idén kommer från Micaela på HeyLook och där hittar du också mallar till boxarna som du enkelt skriver ut och sedan viker ihop. 

 
Foto: lånade från HeyLook.Fi
Leave a Comment

Hemma hos stylisten Susanna Vento

Ett scandinaviskt hem i vitt med svarta detaljer och pastellkarameller hittar vi hos finska stylisten Susanna Vento. Ljust och fräsht sannerligen och den där pläden på sängen och matbordet i köket hade gärna fått tillhöra mig..
Vill du se fler bilder, de på barnens rum bland annat så hittar du dem alla hos Bolig Magasinet.
 

Foto: Morten Holtum, länkkärlek och tipstack till From Scandinavia with love 
Leave a Comment

Veckans Nyhet: v.Karlebo

v.Karlebo är ett nystartat varumärke som designar väskor och fodral i svenskt miljövänligt läder. Jag föll för den enkla designen, de vackra färgerna och att de tillverkas i svenskt läder från Tärnsjö garveri. De kommer med andra ord bara bli vackare och vackare med tiden.
Fodralen passar till laptops med midjemåtten 13”-14” och finns i tre färger. Prislappen är 1099kr och de finns att köpa hos Illums Bolighus. Jag ser framemot att se mer från v.Karlebo, lägg namnet på minnet!
 

Foto: pressbild från v.Karlebo
 
Leave a Comment

Min söndag i bokformat

Efter gårdagens galej har haft en riktigt lugn söndag och spenderat eftermiddagen hemma i soffan. Jag har njutit av fina snittblommor (TACK M & M!) och bläddrat i mina nya böcker som faktiskt lite sammanfattar mitt liv just idag. Främst ser jag galet framemot resan till Bali i slutet av december och läser på så smått med klassikern Lonely Planet. Boken Svart Vatten av Mikael Pilstrand som jag fick möjlighet att recensera med dess otroligt vackra surfarfotografier får mig bara att längta desto mer. Boken Digitalt Entrepenörskap av AnnaKarin Nyberg har jag inte ännu börjat läsa ännu men efter föreläsningen på FormForum i våras med AnnaKarin så ser jag framemot dess innehåll. Jag tycker ämnet känns j-kligt intressant, man kan ju inte lära sig för mycket, right?
 
Så, såhär ser min söndag ut i bokform, i musikaliska termer så går idag denna låten på repeat. Trevlig söndag!
 

Foto: Jenny Martinsson
Leave a Comment

Veckans Nyhet: Dagmar lanserar matta

Modesystrarna House of Dagmar har inte bara designat Rosa Bandet 2012 utan tar även steget och lanserar en matta i samarbete med Dahl Agenturer.

”Mattans design speglar en del av det som är typiskt för Dagmar; det stickade. Dagmar har i alla år jobbat med stickade ränder och det var det vi ville lyfta fram här i mattan. Vi jobbar med olika kontrasterande garner, sträva, matta och långa silkesmjuka garner som vävs samman i ett mönster. Det långa mohairgarnet skapar en böljande känsla. Den är väldigt vacker och skapar harmoni”, säger Karin Söderlind på Dagmar.

Mattan i storleken 125cm x 600 cm har prislappen 40 000kr så är lite out of my league. Men fick en tanke nu när H&M idag lanserar nya samarbetet med MaisonMartinMargiela – när är det dags för H&M eller kanske Hemtex att lansera ett samarbete med inredning av svenska designers? Jag skulle gärna köpa en kudde designad House of Dagmar, skulle inte du?:)

TACK för tipset KakForm!

Foto: Maria Öhman, Styling: Anna Mård
Leave a Comment

Sänggavel – In the making 2

Nu har jag lagt lite mer kärlek på min sänggavel. Jag har köpt en spånskiva, en skummadrass, borrat hål i spånskivan och dragit igenom knapparna. Måste dock finlira lite med tyget men snart är den klar – ser framemot att luta mig mot den och ett gäng fluffiga kuddar på kvällen innan jag släcker lampan och säger godnatt. Fler bilder kommer!
 
ps. TACK, vad glad jag blir Vanja!
 
Leave a Comment

Hemma hos Hanne Berzant

Säkert sist ut i bloggosfären men dessa foton från By Nords grundare Hanne Berzant får inte komma undan ett inlägg. Grymt fint hem och ser ni – där har vi den förgrymmade tekannan igen som verkar omöjlig att få tag på. Moorrr! En dag ska den bli min… Vill ni se fler foton så finns fler här. Så, med detta inlägg tar jag lite helg – önskar er en trevlig sådan!
 
Foto: lånade av femina.dk
Leave a Comment