Skip to content

You are viewing the date archive for januari2013.

Veckans Nyhet: VIPP 2013 Ray of Grey

Mr Grey är inte det enda ”heta” skvallret just nu. VIPP lanserar varje år traditionsenligt Årets färg och 2013 heter färgen RAY OF GREY. Aningens mildare än förra årets mintgrön så en färg jag personligen hellre skulle välja. Såhär står det i pressmeddelandet;
“Vi tyckte om idén att göra det enkelt i år genom att tona över i grått. Tillsammans med den matta och strukturerade ytan framhäver den varma grå tonen de industriella inslagen i Vipp-kollektionen och återspeglar ursprunget till Vipps pedalhink, ett gediget arbetsredskap för danska kliniker.” – Morten Bo Jensen. Priser från 699kr.  

Foto: pressbild från vipp.com
Leave a Comment

iPhone fodral av Eva Black

Min iPhone blev tråkigt nog stulen i Indonesien så har varit utan mitt nummer och mina Appar i fler veckor nu vilket lett till grov App-abstinens. Men i helgen fick jag äntligen min femma och App-knarkar som tusan just nu!;)

Idag såg jag hos På min gata istan dessa fina fodral av Eva Black som jag gärna tipsar er om, de finns både för fyror och femmor och mycket annat. De finns i webshopen Society6.com (som skickar till Sverige). Fina va?

 
Foto: lånade från Society6.com
Leave a Comment

Mr Perswall lanserar Nostalgic

Mitt bloggande går lite sisådär just nu och beror mest på att min laptop håller på och haverera mer och mer för var dag. Men med hjälp av jobbdator tänkte jag iallafall publicera några foton från Mr Perswalls nya kollektion Nostalgic. Detta är en kollektion som är tänkt att väcka minnen och inspirationen är hämtat från hela 1900-talet, vi har rotat i gamla tapetarkiv och hämtat inspiration från allt mellan husmorstrend till den neonsprakande discoreran. Det är så kul att Nostalgic nu är klar då jag tillsammans med Mr Perswall chefsdesigner Linda Pålemo tog fram kollektionen förra året och nu får visa den! Då jag arbetat med och valt var mönster så är det grymt svårt att välja några favoriter och kan ju inte visa er alla mönster här (här hittar du alla fototapeter i Nostalgic) men två som står mig varmt om hjärtat är skolplanchtapeten Back to School och marmortapeten Magic Marble, hoppas du också hittar dig en favorit!
 
Leave a Comment

Prints från Sofie Rolfsdotter

Har precis gått bananas inne i webshopen hos NordicDesignCollective och beställt prints. NDC har fantastiskt många duktiga formgivare men idag snöade jag in mig på Sofie Rolfsdotter och beställde fyra prints från henne. Dessa två till hallen, den här illustrationen får hedersplatsen ovan soffan och sen kunde jag bara inte låta bli pågeln Penelope, jag sögs lixom fast i dess blick. Har dock ingen aning om var den ska få hänga. Hoppas, hoppas att de kommer snart.
Foto: lånade från Nordic Design Collective
Leave a Comment

Det sitter i detaljerna

Har varit hemma en vecka och rutinerna börjar sätta sig igen och man vaknar inte längre fyra på morgonen av jetlaggen. Tänkte göra ett litet ryck och ta tag i de ”sista” detaljerna i lägenheten (dock blir man ju ALDRIG klar med ett hem) innan vännerna kommer hem på en liten invigning nästa helg.
 
För inspiration gör jag som jag brukar och går först till inspirationskällan Alvhem vars visnings- objekt ofta är väldigt inspirerande och fyllda med små fyndiga detaljer. Ja, varför inte tejpa fram en matta på trägolvet eller vika papperskvarnar som detaljer ovan skrivbordet? Vill du själv prova så finner du här en instruktionsfilm för att vika väderkvarn.
 

 Stylat av Sarah Widman och fotat av Frida Ramstedt 
Leave a Comment

Vykort från Indonesien – The Gilis

Vi åkte även till de tre små paradisöarna Air, Nemo och Trawanga. Här gick takten mycket långsamt, var och vad vi skulle äta var dagens största dilemma. Här snorklade vi, plockade koraller och solade när vädergudarna tilllät och satt under små palmtak och tittade på monsunregn och gigantiska oväder när vädergudarna visade den sidan till. 

 
Här fanns inga fordon så infrastukturen bestod av häst och vagn eller cykel och en grusväg runt den stora ön. Här gjorde jag också en tabbe, klumbig som jag är. Jag föll på en båtpropeller (inte påslagen) och fick ett blåmärke som än idag skulle platsa i Guiness Rekord bok..
 
 
Gili-öarna bjöd på magiska solnedgångar. TACK E och E för resesällskap på en fin resa!

Foto: privat
Leave a Comment

Vykort från Indonesien – Bali

Vill såklart gärna visa er några vykort från resan i Indonesien!
Vi landade i Denpasar på Bali och åkte först norrut till den lilla orten Lovina. En morgon ställde klockan i ottan och åkte ut för att se delfiner. Och det gjorde vi, i massor. Fin upplevelse.  
 
Vi hyrde en bil med chaufför som körde oss i bergen och bland Balis karakteristiska risterasser och åkte till vattenfall och varma källor. Vi provade också frukten Durian som är en riktig godbit för lokalbefolkningen men som är känd för sin hemska lukt och ja, det kan vi bara bekräfta. Frågar chauffören om han får ta med sig frukten i bilen så är rekommendationen att svara nej;)
 
Vi åkte sedan till södra Bali, till Kuta där vi firade nyår på den milslånga stranden med 100 000-tals balaneser som samlades för att fira in nyår och se alla fyrverkerier. Mäktigt med så otroligt mycket människor, det var nästan svårt att få sittplats på stranden. Men vi fann en plats och korkade upp en flaska champagne och jag fick skåla in det nya året med två av världens finaste vänner! 
 
Kuta är välkänt för sina surfinbjudande vågor så när vädret tilllät så hyrde vi en bräda och försökte oss på vågorna. Och ja, ni ser själva, jag är inte direkt någon graciös proffsurfare (ännu!;)) men jag kan stå OCH jag kan svänga, typ.. men jisses, vad fantastiskt kul det är – måste testas!
Foto: privat
Leave a Comment

Ljus och rosa toner

Såhär lite efter jul brukar iallafall jag vilja plocka bort allt vad tomterött och figurer med röda luvor heter. Istället vill jag ha VÅR på studs med skinande sol i nyputsade fönster med gröna växter. Här ett litet kollage med foton lånade från Hannasroom, alla på temat ljus, vår och rosa toner.  
 
Foto: lånade från Hannasroom 
Leave a Comment