Skip to content

You are viewing the date archive for januari2013.

Veckans Nyhet: VIPP 2013 Ray of Grey

Mr Grey är inte det enda ”heta” skvallret just nu. VIPP lanserar varje år traditionsenligt Årets färg och 2013 heter färgen RAY OF GREY. Aningens mildare än förra årets mintgrön så en färg jag personligen hellre skulle välja. Såhär står det i pressmeddelandet;
“Vi tyckte om idén att göra det enkelt i år genom att tona över i grått. Tillsammans med den matta och strukturerade ytan framhäver den varma grå tonen de industriella inslagen i Vipp-kollektionen och återspeglar ursprunget till Vipps pedalhink, ett gediget arbetsredskap för danska kliniker.” – Morten Bo Jensen. Priser från 699kr.  

Foto: pressbild från vipp.com
Leave a Comment

iPhone fodral av Eva Black

Min iPhone blev tråkigt nog stulen i Indonesien så har varit utan mitt nummer och mina Appar i fler veckor nu vilket lett till grov App-abstinens. Men i helgen fick jag äntligen min femma och App-knarkar som tusan just nu!;)

Idag såg jag hos På min gata istan dessa fina fodral av Eva Black som jag gärna tipsar er om, de finns både för fyror och femmor och mycket annat. De finns i webshopen Society6.com (som skickar till Sverige). Fina va?

 
Foto: lånade från Society6.com
Leave a Comment

Mr Perswall lanserar Nostalgic

Mitt bloggande går lite sisådär just nu och beror mest på att min laptop håller på och haverera mer och mer för var dag. Men med hjälp av jobbdator tänkte jag iallafall publicera några foton från Mr Perswalls nya kollektion Nostalgic. Detta är en kollektion som är tänkt att väcka minnen och inspirationen är hämtat från hela 1900-talet, vi har rotat i gamla tapetarkiv och hämtat inspiration från allt mellan husmorstrend till den neonsprakande discoreran. Det är så kul att Nostalgic nu är klar då jag tillsammans med Mr Perswall chefsdesigner Linda Pålemo tog fram kollektionen förra året och nu får visa den! Då jag arbetat med och valt var mönster så är det grymt svårt att välja några favoriter och kan ju inte visa er alla mönster här (här hittar du alla fototapeter i Nostalgic) men två som står mig varmt om hjärtat är skolplanchtapeten Back to School och marmortapeten Magic Marble, hoppas du också hittar dig en favorit!
 
Leave a Comment

Prints från Sofie Rolfsdotter

Har precis gått bananas inne i webshopen hos NordicDesignCollective och beställt prints. NDC har fantastiskt många duktiga formgivare men idag snöade jag in mig på Sofie Rolfsdotter och beställde fyra prints från henne. Dessa två till hallen, den här illustrationen får hedersplatsen ovan soffan och sen kunde jag bara inte låta bli pågeln Penelope, jag sögs lixom fast i dess blick. Har dock ingen aning om var den ska få hänga. Hoppas, hoppas att de kommer snart.
Foto: lånade från Nordic Design Collective
Leave a Comment