Koll på novembernyheterna

Här kommer en liten uppdatering om inredningsvärldens nyheter som jag tycker är värda att ha koll på som har kommit ut under min semester a.k.a min bloggdvala;
 
Först ut den fina keramiken som Ida Vikfors gjort mönstret till och Alexandra Nilasdotter gjort formen till. Jag hittar inga prisuppgifter men anar att vi snart får se mer av dem. 
 
 Julen närmar ju sig oundvikligen och i år har Byredo kommit med tre doftljus på jultemat; Ingefära, Kardemumma och Saffran. Ljusen är fina som alltid och lite (lugnande?) kardemummadoft kanske inte skulle vara fel i kommande julstök. Prislappen är 650kr. 

Och när det närmar sig jul så kommer Blossa med sin glögg som jag ju alltid skriver om här på Hemtrender. I år är inspirationen hämtad från södra Frankrike. Lavendel har blandats med utvalda vita viner samt glöggkryddor. ”Resultatet är en välbalanserad starkvinsglögg skapad i symbios med sol, värme och violetta dalgångar.” enligt pressmeddelandet. Jag har inte smakat ännu så kan inte säga något men lavendel brukar inte få några stående ovationer hos mina smaklökar. 
 
 
 

Före detta kollegorna på Boråstapeter har lanserat Falsterbo 2 och skickade ut ett fin, fint presskit i dagarna. Kollektionen är en uppföljning på Falsterbo som lanserades för tre år sedan med moderna tolkningar från de gamla arkiven. Min favorittapet är Herba. Vill du kika på dem alla så hittar du dem här

 
Och allra hetaste kalendern för 2015 bland bloggarna är onekligen Frankie Daily Journal som finns att köpa hos Mokkasin för 295kr. En söt liten kalender som illustratören Sara Hingle har ritat som ska vara väldigt inspirerande. Vill du göra som Fanny, Kristin, Emma och Johanna så vet du vilken kalender du ska satsa på!  
Och sist ut, lite mer porslin: Rörstrand lanserar teservisen SPM, designad av Signe Persson-Melin. Mycket fin tycker jag. Och 2 pluspoäng till Signe som inte bara designat denna vid 90års ålder utan även är Sveriges första professor i glas och keramik!
 
Nu tar vi helg va? 

0 tankar om “Koll på novembernyheterna

  1. Ida says:

    Va kul att du har hittat mitt och Alexandras samarbete, men jag måste rätta till att det är Alexandras form på keramiken, jag har gjort mönstret till den! 🙂

    Jättefin blogg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *