Indien i mitt ♥

OK – här kommer det. Ett inlägg som inte handlar om varken Hem eller Trender. Ett inlägg som inte handlar om varken inredning eller ljusa scandiaviska miljöer. Istället kommer här ett inlägg om vackra och färgsprakande Indien som numera har en stor plats i mitt hjärta:

Nu har jag varit hemma i tre veckor och alla intryck har börjat sjunka in. Att här berätta om alla minnen jag och min mamma fick med oss hem i bagaget är omöjligt men några rader och några foton måste det bli. Min bästa beskrivning är idag samma som när jag skickade mina första sms till vännerna därhemma ifrån resan – Indien är magiskt! Jag är helt enkelt förälskad. Så är det bara. Landet är så olikt något annat land jag besökt. Så varmt. Och då tänker jag inte främst på klimatet utan allra mest värmen från alla dessa fina, nyfikna och genomsnälla människor. 

Det jag hade hört innan vi åkte var att Indien är smutsigt och har dålig mat. Jag kan hålla med på en punkt. Det är smutsigt. Men jag vill försvara detta. Landet har över 1200 miljoner invånare och de har bara de senaste 20 åren börjat leva i ett konsumtionssamhälle så det är kanske förståeligt om man ser det ur deras perspektiv? Men de jobbar på det och kommer man utanför de stora städerna så är landet jätte vajjert. 

Först ett foto ifrån de gånger som dessa varma nyfikna människor kom fram och ville ta kort på/tillsammans med mig, kände mig då och då som en moviestar. Ibland är det populärt att ha vita benar, fräknar och rödblont hår;)

Här är min absoluta favorit. En dag var vi och besökte en familj i en by. De allra minsta barnen var hemma och mor och farföräldrarna. De andra var i skolan och på jobbet. Jag tycker bilden sammanfattar mycket av Indien som jag såg det. Mannen är barfota i sin pyjamas. Kvinnan står i sina färgglada kläder. Kossan, djuret som man såg överallt som och som fick röra sig fritt överallt. En kossa på motorvägen var inte en ovanlig syn. Och så den lilla flickan med sina nyfikna ögon. Man kan som svensk tycka att de kanske inte har någonting. Och nej, materiellt har sett lever många otroligt fattigt men trots det visar många undersökningar att Indierna är några av världens lyckligaste människor. Det känns som att de lever i nuet och värderar det och dem de har högt och visar otrolig respekt för varandra och för djuren. 

Den bästa upplevelsen (iallafall om du frågar min reskompis, min mamma) var när vi fick se en vild tiger. Det var en otrolig upplevelse. Vi åkte på Tigersafari en morgon och en eftermiddag i en nationalparken Ranthambore. I bästa fall hoppades vi på att få se en svans svajjande i gräset på savannen. Men istället fick en sådan närkontakt så jag i två sekunder fick tanken, nu är det kört (och detta är sant!). Denna vackra tigerhona kom gående mot oss där vi satt i den öppna jeepen och sedan gick hon lugnt bredvid jeepen så nära som 1-2 meter. Hade jag inte varit så exalterad hade jag kanske ställt in kameran lite smartare men en bild när tigern kommer gående nedför kullen mot jeepen blev bra iallafall. Jag kommer aldrig glömma stunden med detta vackra kattdjur.

Här är jag och min fina reskompis. Taj Mahal var otroligt vackert.

Foto: Jenny Martinsson

0 tankar om “Indien i mitt ♥

 1. Johanna says:

  Åh så underbart Jenny! Verkligen fina bilder och du verkar vart med om en fantastisk resa! Vore kul med en träff snart om du känner för det! Kram Johanna

 2. DAGNY says:

  Hej min vän! Jag kommer inte in på Plaza Interiör bloggen och blir tokig, så nu kör jag här istället så länge… 😉 Kram Pernilla

 3. Designtjejen/Emmelie says:

  Vilken underbar återblick och vilket fint reportage! Jag förstår verkligen att du är kär! I vilka städer var ni? Var ni nere i Kerala? Rekommenderas annars också jätte mycket!
  Stor kram och trevlig helg

 4. Stämningsfullt says:

  Det verkar helt fantastiskt! Förstår att landet och människorna gjort starkt intyck på dig. Jättebra och fint berättat! Jag vill gärna veta och se mer 🙂
  Hoppas ni hade roligt igår förresten.
  Kram Vanja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *