9 dukningstips till kräftskivan

Vi är redan mitt i augusti, de smarriga kräftskivornas högtid. Nu ska jag ju dock inte ha någon kräftskiva i år och inte heller ska jag gå på någon men eftersom inspirationen finns där så får det bli ett blogginlägg på temat istället. Jag älskar att planera fester och dukningar och skulle jag haft kräftskiva i år så skulle jag försökt göra den lite mer ”subtil” än de ofta skrikiga dukningarna med ljuslyktor med månar(varför?) och kräfthattar. Jag tänker lite att kräftorna i sig tillsammans med citroner, majs, dill och tillbehöver räcker gott som färgklick. Här kommer min 9 dukningstips till kräftskivan!

  1. Om det går, var utomhus, bra för den söliga måltiden och fint för stämningen
  2. Häng papperslyktor ovan bordet eller i träd/annat runtomkring och skippa gärna de skrikiga färgglada och kör på enfärgade eller kanske t.o.m. vita?
  3. Istället för tråkiga systemetflaskor, häll snapsen i fina glasflaskor och frys ned dem inför istället
  4. Överraska gästerna med hembakt ”kräft-bröd”
  5. Servera kräftorna i portionsfyllda glasburkar
  6. Duka med tidningspapper, praktiskt och snyggt
  7. Piffa med dillkronor som snittblommor (köp i mataffären)
  8. Gör egna partyhattar i samma färg som lyktorna
  9. Printa snapshäfte, över hos Helena finns en fin gratismall

In Sweden we have a tradition to hold a cray fish party this time of the year. Instead of colorful lamps and party hats I want to inspire to make a more subtile table setting, here´s some inspo and tips for your cray fish party!dukningstips till kräftskivanFoto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *